MONITORIZARI. Proiecte de infrastructura

PMB: Circulația pe sensul Turda – Crângași al pasajului Pod Grant va fi închisă începând de luni

de Ionut Baias HotNews.ro
Începând de luni, se va închide circulația pe sensul Turda – Crângași al pasajului Podului Grant, pentru lucrări de reabilitare și consolidare, anunță Primăria Capitalei, potrivit Mediafax. Bretelele aferente acestei cai vor rămâne în continuare închise.
A3 Bors - Biharia (iunie 2019)
Foto: Captura YouTube

​VIDEO Primele imagini din dronă cu întreg „ciotul” de autostradă care va lega România de Ungaria în apropiere de Oradea. Ungurii vor termina autostrada lor mai devreme

de Victor Cozmei HotNews.ro
Lângă Oradea, de la Biharia la Borș, sunt în lucru în prezent 5,3 km de autostradă - practic capătul vest al celebrei autostrăzi Transilvania. Tronsonul se va lega direct la rețeaua maghiară de autostrăzi, vecinii de la vest lucrând acum la finalizarea M4 planificată pentru începutul lui 2020. Lucrările pe partea românească au început în acest an, mobilizarea constructorului e bună, iar prima filmare din dronă cu întreg „ciotul” a fost realizată de curând.
Autostrazile in Romania, misiune grea
Foto: Hotnews

Dăncilă promite o „autostradă cap-coadă”: Am făcut investiții în segmente, însă oamenii vor o autostradă de la un capăt la altul

de Victor Cozmei HotNews.ro
Viorica Dăncilă a promis, în discursul suținut la congresul PSD de sâmbătă, că guvernul va face „o autostradă cap-coadă” și că va căuta un proiect „pliat pe dorințele românilor” pe care să îl facă cu bani de la bugetul de stat.
Tunel pe autostrada
Foto: Wikimedia Commons

Tunelurile de pe autostrada A1 Lugoj - Deva au fost scoase în sfârșit la licitație, după mai bine de patru ani de așteptare

de Victor Cozmei HotNews.ro
Pe autostrada A1 de la Sibiu până la Nădlac va rămâne o „gaură” de circa 13 km ani la rândul de acum încolo - asta pentru că există o secțiune unde trebuie realizate două tuneluri prin munte pe care Compania de Drumuri abia acum a scos-o la licitație. Despre nevoia tunelurilor se știe din 2013, de când toate loturile au fost contractate, iar din 2015 tot este promisă o licitație pentru construirea lor. Licitația restrânsă lansată acum de CNIAR vizează o bucată de circa 9,13 km din care 2,13 km vor fi tunleuri forate cu două benzi pe sens și bandă de urgență. Costul total: 296 milioane de euro.
Politia Rutiera
Foto: Facebook / Politia Romana

Restricţii de circulaţie pe DN 7, săptămâna viitoare, între Simeria şi Deva

de V.M. HotNews.ro
Traficul rutier pe DN 7, între localităţile Simeria şi Sântuhalm, de lângă Deva, se va desfăşura cu restricţii în perioada 2-6 iulie din cauza executării unor lucrări la o trecere de nivel cu calea ferată Simeria - Hunedoara, a informat vineri Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara, citat de Agerpres.
Transfagarasanul
Foto: Agerpres

VIDEO De sâmbătă dimineață se deschide circulația rutieră pe Transfăgărășan

de Victor Cozmei HotNews.ro
Circulația rutieră pe Transfăgărășan, între Piscul Negru și Bâlea Cascadă (km 104+000 – km 130+800), se va deschide pentru toate categoriile de autovehicule începând de sâmbătă, 29 iunie de la ora 08:00.
A1 Lugoj - Deva, Lot 3 in zona Ohaba
Foto: Captura YouTube

VIDEO Stadiul șantierelor de autostrăzi din țară: De la promisiunile celor 180 de kilometri deschiși în acest an, la scenariul celor doar 43 de kilometri care vor fi deschiși după șase ani de lucru

de Victor Cozmei HotNews.ro
Aproape 43 de kilometri noi de autostradă vor fi deschiși traficului cu siguranță în acest an, două tronsoane de pe A1 Lugoj - Deva începute încă din 2013, asta deși la începutul anului autoritățile de la Transporturi promiteau 180 de kilometri. Acum, pe lângă cei 43 de km care ar putea fi gata chiar din iulie-august, Compania de Drumuri mai vizează încă 74 km, bazându-se pe promisiunile constructorilor. Cu toate acestea, observatorii independenți spun că șansele ca alte tronsoane să fie deschise sunt aproape nule. Veștile bune? Trei noi șantiere au fost deschise în acest an și mobilizarea contructorilor e bună, iar până în decembrie ar putea începe construcția în teren pe prima secțiune din autostrada Sibiu - Pitești.
Tren
Foto: Hotnews

Preşedintele Iohannis a trimis Parlamentului spre reexaminare legea statutul personalului feroviar. Care sunt obiecțiile

de Vlad Barza HotNews.ro
Preşedintele Klaus Iohannis a trimis joi Parlamentului, spre reexaminare, legea privind statutul personalului feroviar, informează Administraţia Prezidenţială. "Din expunerea de motive a legii transmise la promulgare nu rezultă că a fost evaluat impactul pe care aceste dispoziţii îl au în piaţa serviciilor feroviare ori că au fost identificate sursele de susţinere a acestor drepturi şi beneficii", arată Iohannis, care apreciază că efectele acestor dispoziţii au potenţial de a afecta mediul concurenţial şi de a perturba activitatea de transport feroviar din România”, se spune în cererea de reexaminare.
Transluncani
Foto: Facebook/ Irimela Marian

​​VIDEO A fost inaugurat cel mai spectaculos drum din Timiș, Transluncani, săpat în munte

de V.M. HotNews.ro
În comuna Tomești din Timiș a fost inaugurat cel mai spectaculos drum din județ, în urma unei investiții de un milion de euro. Transluncani poate concura cu Transalpina sau cu Transfăgărășanul și are o lungime de peste 5 kilometri, fiind săpat în munte.
A3 Rasnov - Cristian (iunie 2019)
Foto: Captura YouTube

VIDEO Prima filmare din dronă cu „ciotul” de autostradă de lângă Brașov: Cum arată acum A3 Râșnov-Cristian

de Victor Cozmei HotNews.ro
Prima filmare aeriană din dronă cu ciotul de 6,3 km de autostradă dintre Rășnov și Cristian, în apropiere de Brașov, a fost publicată de Asociația Pro Infrastructură. Tronsonul construit de Alpenside pentru circa 25 de milioane de euro include 6,3 km de autostradă și 3,5 km de drum de legătură. A fost contractat încă din 2017, dar abia din luna mai a fost emisă autorizația de construire - și doar pentru 60% din lucrări.
Autostrada in Romania
Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Autostrada Transilvania: 144 de milioane de euro pentru alți 55 de km de autostradă între Suplacu de Barcău și Biharia (Bihor). Cine sunt câştigătorii licitaţiilor

de I.B. HotNews.ro
Circa 55 de km de autostradă parte din A3 Autostrada Transilvania și-au aflat căștigătorii la licitația de construcție: Asocierea Construcţii SA (România) - Hidroelektra Mehanizacija DD (Croaţia) a fost desemnată câştigătoarea licitaţiei pentru proiectarea şi execuţia Subsecţiunii Suplacu de Barcău - Chiribiş de pe Autostrada Transilvania, cu o ofertă de 361,901 milioane de lei fără TVA (75,7 milioane euro), iar Asocierea Trameco SA - Vahostav - SK - Drumuri Bihor SA - Drum Asfalt SRL - East Water Drillings SRL. va construi pentru circa 69 milioane de euro secțiunea Chiribiș - Biharia.
Statie CFR la aeroportul Otopeni
Foto: CFR

​​FOTO Trenul Gara de Nord - Aeroportul Otopeni: CFR a semnat contractul de 400 de milioane de lei. Termen: mai 2020. Va fi construit un viaduct peste DN1

de Victor Cozmei HotNews.ro
CFR a semnat, marți, contractul pentru proiectarea și execuția a 3 km de cale ferată și stația de la terminalul sosiri de la Aeroportul Henri Coandă. Lucrarea va conține și un viaduct lung de mai bine de 1,5 kilometri care va supratraversa DN1 în zona aeroportului. Lucrările ar trebui să înceapă vara aceasta și să fie gata în mai 2020, înainte de meciurile organizate de București la campionatul european de fotbal.
Parcursul trenului IR 1695 pe 9 si 10 iunie
Foto: Infofer

București - Timișoara, 16 ore cu trenul - Când ghinionul se combină cu problemele sistemului feroviar

de Vlad Barza HotNews.ro
Magistrala 900 București - Timișoara are probleme uriașe, timpii de parcurs au crescut cu peste 40% în 25 de ani și când intervine și vremea rea și apar apoi și probleme tehnice, lucrurile devin tragice. Trenul IR 1695 a întârziat șapte ore în noaptea de duminică spre luni din cauza unei furtuni, a problemelor la linia de contact și din cauză că s-a defectat locomotiva.
Gara din Satu Mare
Foto: CFR Infrastructura

CFR a lansat prima etapă a proiectului de modernizare a 47 de gări

de Vlad Barza HotNews.ro
CFR a anunțat că va moderniza 47 de gări, într-o primă etapă urmând a fi făcute studii de fezablitate pentru 24 dintre ele, printre care Satu Mare, Baia Mare, Târgu Jiu sau Mangalia. Printre lucrările preconizate se numără repararea clădirilor, înălțarea peroanelor și modernizarea echipamentelor de telecomunicații. Costuile elaborării studiilor de fezabilitate sunt estimate a se apropia de 10 milioane lei.
Tren
Foto: Hotnews

Mai multre trenuri vor fi anulate și altele vor fi deviate din cauza unor șantiere din Arad și Alba

de Vlad Barza HotNews.ro
CFR anunță că mai multe trenuri vor fi anulate, iar altele vor merge pe rute ocolitoare din cauza unor lucrări de infrastructură în județele Arad și Alba. Cele mai multe modificări vor fi pentru perioada 18-25 iunie. Câteva trenuri nu vor mai circula cinci zile între Deva și Arad, ci prin Ilia - Lugoj - Timișoara. Timp de patru zile nu se va circula între Copșa Mică și Teiuș, dar va fi transbordare cu microbuzul între trenuri. Devierile vor face ca unele parcursuri să fie mai lungi: Între București și Satu Mare drumul va dura cu trei ore mai mult decât în mod normal.
Santier rutier
Foto: Asociatia Pro Infrastructura

A fost lansată licitația pentru trei loturi ale autostrăzii de Centură Nord a Capitalei: 45 km și costuri totale de 2,18 miliarde lei

de Vlad Barza HotNews.ro
CNAIR a anunțat că a scos la licitație proiectarea și execuția lucrărilor a trei loturi ale viitoarei autostrăzi de Centură Nord a Capitalei, a informat compania. Cel mai mare este lotul 2, 19 km și costuri de aproape 900 milioane lei. Termenul limită a depunerii ofertelor este, în funcție de lot, între 12 și 14 august. Perioada de execuție, pentru cele mai mari două loturi, este de 22 luni.
Metroul din Drumul Taberei
Foto: Asociatia Pro Infrastructura

Metroul din Drumul Taberei va fi gata în decembrie, promite șeful Metrorex

de Vlad Barza HotNews.ro
Șantierele metroului din Drumul Tabarei s-au deschis în 2011, dar metroul nu a fost încă inaugurat, proiectul având deja câțiva ani întârziere. Dumitru Șodolescu, director general al Metrorex, promite solemn că lucrarea va fi gata în decembrie. Reamintim că în aprilie a fost semnat contractul pentru sistemul de siguranță și automatizare a circulației și că acesta prevede un termen de nouă luni pentru instalarea, integrarea și testarea echipamentelor și a soft-ului de management a traficului.
Acces nou la statia Tineretului
Foto: Metrorex

FOTO A fost deschis un nou acces la stația de metrou Tineretului

de Victor Cozmei HotNews.ro
Metrorex a deschis joi o nouă cale de acces la stația de metrou Tineretului de pe Magistrala 2. Noua cale de acces se află în capătul spre stația de metrou Unirii și are două intrări/ieșiri pietonale, de-o parte și de alta a bulevardului Dimitrie Cantemir. La noul acces s-a lucrat circa doi ani.
Grinzi prabusite pe lotul doi al autostrazii A10 Sebes - Turda
Foto: Captura YouTube

VIDEO Două grinzi s-au prăbușit pe șantierul autostrăzii A10 Sebeș-Turda / Compania de Autostrăzi a deschis o anchetă

de N.O. HotNews.ro
O comisie va ancheta împrejurările care au dus la prăbușirea a două grinzi pe șantierul autostrăzii A10 Sebeș-Turda. Comisia va fi constituită la cererea ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc. În incident a fost rănit ușor un muncitor. Vezi în articol video cu locul unde a avut loc incidentul.
Razvan Cuc, ministrul Transporturilor
Foto: Facebook/ Razvan Cuc

Răzvan Cuc: A fost lansată licitația pentru proiectul autostrăzii Bacău - Brașov

de V.M. HotNews.ro
Ministrul Răzvan Cuc a anunțat sâmbătă că a fost lansată licitația pentru proiectul tehnic și studiul de fezabilitate aferente Autostrăzii Bacău - Brașov, informează Ministerul Transporturilor.de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului
Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version