MONITORIZARI. Proiecte de infrastructura

Centura Timisoara Sud intra in linie dreapta: se pregateste licitatia

de Red. Stiri HotNews.ro
Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis pe 28 martie la Agentia Nationala pentru Achizitii Publice (ANAP) pentru validare documentatia de atribuire a contractului "Proiectare si Executie Varianta de Ocolire Timisoara Sud", potrivit unui comunicat.
Centura intre DN2 si A2
Foto: Hotnews

Tronsonul din Centura Capitalei intre Voluntari si Autostrada Soarelui (DN2 - A2), pregatit pentru a fi scos la licitatie de catre Compania de Drumuri

de Victor Cozmei HotNews.ro
Largirea la patru benzi a soselei de centura a Capitalei si eliminarea intersectiilor la nivel, intre DN2 (Voluntari) si A2 (Autostrada Soarelui) va fi scoasa la licitatie de catre Compania de Drumuri care anunta ca a trimis documentatia de atribuire la Agenția Națională pentru Achiziții Publice. Anuntul Companiei de Drumuri vine intr-un moment in care Primaria Capitalei insista sa preia ea in administrare centura Bucurestiului. Tronsonul cu o lungime de 11,5 km a mai fost in lucru in trecut, dar contractul a fost reziliat dupa ce constructorul a dat faliment.
Accident pe drumurile din Romania
Foto: Agerpres
​​Corespondenta din Malta

Romania, pe primele locuri din UE in ceea ce priveste mortii pe sosele. In Romania riscul de a muri intr-un accident rutier este de trei ori mai mare ca in unele tari vestice - statistici CE

de Victor Cozmei HotNews.ro
Romania se afla pe ultimele locuri in ceea ce priveste siguranta rutiera in Uniunea Europeana, cu 97 de decese raportate la un milion de locuitori in 2016 (in urma tarii noastre fiind doar Bulgaria cu 99), arata noile date statistice publicate marti de catre Comisia Europeana. Per total, insa, fata de 2010, decesele pe sosele in Romania au scazut cu 19%, exact cat media UE in toti acesti ani. Drumurile din Uniune raman, conform datelor, cele mai sigure din lume, dar rezultatele inregistrate sunt inca departe de ce isi propun autoritatile europene: sa reduca la jumatate numarul de decese cauzate de accidente rutiere intre 2010 si 2020.
Sensuri giratorii pe Centura, inainte si dupa intersectia cu DN1
Foto: Hotnews

Accesul rutier din DN1 in Centura Bucuresti in zona pasajului Otopeni va fi sistematizat prin doua noi sensuri giratorii

de Victor Cozmei HotNews.ro
Accesul din DN1 in Soseaua de Centura a Capitalei, in zona pasajului Otopeni, va fi sistematizat prin doua noi sensuri giratorii realizate pe Centura, anunta Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere care anunta ca lucreaza la proiect împreună cu Direcția Rutieră a Politiei.
Traseul autostrazii Sibiu - Pitesti in raport cu inaltimea terenului strabatut
Foto: Hotnews

Autostrada Pitesti-Sibiu: Contractul pentru Studiul de Fezabilitate a fost reactivat dupa o suspendare de trei luni, dar termenul de finalizare a fost amanat pana in august

de Victor Cozmei HotNews.ro
Contractul pentru revizuirea Studiului de Fezabilitate al autostrazii Pitesti - Sibiu a fost "desuspendat", anunta Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), dupa ce lucrarile pe cele trei luni de iarna lucrarile au fost sistate. Termenul de finalizare, insa, a fost decalat pentru 15 august. Revizuirea SF-ului a fost contractata in vara anului 2015, avea termen de realizare 17 luni, dar a trecut prin mai multe amanari, ultimul termen de finalizare era pentru luna aprilie.
Trenuri CFR
Foto: Hotnews

CFR Calatori va transporta zilnic pasageri la Istanbul si Sofia si saptamanal la Salonic

de Victor Cozmei HotNews.ro
CFR Calatori va transporta zilnic pasageri la Istanbul si Sofia, iar o data pe saptamana la Salonic, incepand din 2 iunie 2017, a declarat, marti, directorul general al companiei, Iosif Szentes, dupa o dezbatere de profil organizata la Senat, informeaza Agerpres. CFR participa la realizarea trenului Bosfor Express, la compunerea caruia vor mai contribui bulgarii si turcii, cu un vagon de dormit pentru Istanbul, cu un vagon clasa pentru destinatia Sofia si cu o cuseta si un alt vagon de dormit atasate saptamanal pentru Salonic.
A1 Lugoj - Deva, iunie 2016
Foto: Captura YouTube

Autorizatia de construire pentru Lotul 4 din A1 Lugoj - Deva, emisa de Ministerul Transporturilor, la peste un an de la sistarea lucrarilor

de Victor Cozmei HotNews.ro
Autorizatia de construire pentru cei 22 de km ai Lotului 4 din autostrada A1 Lugoj - Deva a afost emisa de catre Ministerul Transporturilor, la aproape un an si cinci luni de la suspendarea lucrarilor. Emiterea autorizatiei de construire a venit in urma revizuirii acordului de mediu, iar constructorul - asocierea romana UMB - Tehnostrade - poate sa se reapuce de lucrarile ramase blocate la circa 48% grad de executie.
Infrastructura in Romania, eterna problema
Foto: CNADNR

Premierul Grindeanu vrea o lege speciala pentru licitatiile achizitiilor strategice: "Cele mai multe vor fi pe Master Planul de Transport"

de Victor Cozmei HotNews.ro
Premierul Sorin Grindeanu vrea un proiect de lege care sa simplifice investitiile strategice. "De prea multe ori s-a pierdut prea mult timp pe faza premergatoare unei lucrari. Ministerul Economiei, in cel mai scurt timp, va veni cu proiect de lege care sa simplifice investitiile strategice. Cele mai multe vor fi pe Master Plan. Contestatii la contestatii nu sunt in regula. E de datoria noastra sa umblam la un cadru legal care va fi acceptat de Comisia Europeana", a spus Grindeanu la RRA.
Proiectele rutiere in Master Planul de Transport
Foto: MT

Grindeanu: Master Planul de Transport nu va mai fi adoptat in Parlament. De la Bruxelles ni s-a spus ca e suficient prin Hotarare de Guvern

de Victor Cozmei HotNews.ro
"Master Planul de transport nu va mai fi adoptat in Parlament. Am renuntat pentru ca din discutiile la Bruxelles ni s-a spus ca e suficient prin Hotarare de Guvern", a declarat premierul Sorin Grindeanu  la Radio Romania Actualitati. Precizarile vin in contextul in care Liviu Dragnea anunta dupa alegerile din decembrie ca MasterPlanul va merge spre aprobare in Parlament, documentul fiind aprobat prin Hotarare de Guvern de catre Cabinetul Ciolos in luna septembrie.
Autostrada A3 in constructie langa Targu Mures
Foto: Captura YouTube

VIDEO Filmare din drona cu autostrada A3 in constructie langa Targu Mures: Lucrari pe doar 10 km din 55, la doi ani de la semnarea contractelor

de Victor Cozmei HotNews.ro
O noua filmare aeriana realizata cu drona ce surpinde avansul slab al lucrarilor pe traseul autostrazii A3 Campia Turzii - Ogra - Targu Mures a fost publicata de catre Asociatia Pro Infrastructura. Din cei 55 de km ai autostrazii, pe doar circa 10 km se lucreaza, asta desi contractele pentru patru din cele cinci loturi au fost semnate in urma cu doi ani.
A1 Lugoj - Deva, Lot 2 - portiunea finalizata
Foto: Captura YouTube

Un tronson de 15 km din autostrada A1 Lugoj - Deva, deschis traficului rutier luni dupa-amiaza

de Victor Cozmei HotNews.ro
Cei 15 km finalizati din autostrada A1 Lugoj - Deva au fost deschisi traficului luni dupa-amiaza, incepand cu ora 17:30, anunta Compania de Drumuri. Tronsonul cu cei 15 km este finalizat inca de anul trecut, dar a ramas nedeschis circulatiei pe fondul unor probleme birocratice nerezolvate in timp util de catre Ministerul Transporturilor si Compania de Autostrazi. Odata dechisi circulatiei rutiere, cei 15 km se vor lega direct la restul de 146 km de autostrada de la Lugoj si pana la Nadlac, la granita cu Ungaria.
Centura Constanta - A4
Foto: Captura de ecran

Ziarul Financiar: Proba ca infrastructura contribuie decisiv la cresterea economica. De la deschiderea autostrazii, PIB-ul Constantei a crescut cu o viteza dubla fata de restul economiei

de Victor Cozmei HotNews.ro
Produsul intern brut al judetului Constanta a crescut cu o viteza dubla fata de cea a restului economiei de la deschiderea autostrazii Bucuresti - Constanta, in noiembrie 2012 si pana in prezent, arata o analiza publicata de Ziarul Financiar. PIB-ul in valoare nominala al judetului Constanta a avut o crestere in perioada 2012-2016 de 56%, fata de o crestere nominala de 29% a PIB-ului Romaniei, evolutie pe care publicatia o pune si in seama dezvoltarii infrastructurii in zona.
A1 Lugoj - Deva, Lot 2 - portiunea finalizata
Foto: Captura YouTube

​Inca un termen anuntat pentru cei 15 km finalizati din autostrada Lugoj - Deva: "Saptamana viitoare deschidem traficul!"

de Victor Cozmei HotNews.ro
Dupa ce deschiderea traficului pe cei 15 km finalizati din autostrada Lugoj - Deva nu s-a mai produs la mijlocul lunii februarie, asa cum promitea la inceptuul anului noul Ministru al Trabnsporturilor, seful Companiei de Drumuri anunta acum un nou termen pentru inaugurare. Stefan Ionita, recent numit director general la Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR, fosta CNADNR), anunta ca săptămâna viitoare vor fi inaugurati cei 15 km, potrivit Capital.
Pasajul suprateran de tip giratoriu la Domnesti
Foto: Hotnews
O licitatie inceputa in martie 2015

Pasajul de la Domnesti: Compania de Drumuri a atribuit din nou contractul, dupa reevaluarea ofertelor depuse. Varianta castigatoare: 91 milioane lei

de Victor Cozmei HotNews.ro
Contractul pentru proiectarea si executia pasajului suprateran de la Domnesti - un pasaj tip giratoriu-suspendat ce ar trebui sa rezolve una din intersectiile problema de pe Centura Capitalei - a fost atribuit, marti, catre asocierea Straco-Comnnord-Specialist Consulting ce a avut o oferta de 91,5 milioane de lei. Atribuirea vine dupa reevaluarea ofertelor ca urmare a multiplelor contestatii, asocierea desemnata castigatoare acum fiind aceeasi aleasa si in mai 2016. Licitatia pentru pasajul Domnesti a fost lansata in martie 2015.
Centura de Sud a Capitalei
Foto: Hotnews
DEZBATERE PUBLICA

​Centura Bucurestiului, la Primaria Capitalei sau la Ministerul Transporturilor? Care e cea mai buna solutie pentru a scapa de cea mai mare rusine a infrastructurii rutiere din Romania

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat ca vrea sa preia constructia Soselei de Centura a Bucurestiului de la Ministerul Transporturilor. Pentru finalizarea lucrarilor este de nevoie de peste 250 de milioane de euro, fara a pune la socoteala sumele necesare pentru intretinere si deszapezire. Primaria ar putea sa aloce fondurile necesare, insa ramane problema finantarii, pentru ca la Ministerul Transporturilor centura va fi facuta pe fonduri europene nerambursabile, pe cand in administrarea Primariei soseaua ar ajunge, cel mai probabil, sa fie finantata doar din bugetul local. Dincolo de dilemele costurilor si a finatarii, mai exista discutia daca Primaria Capitalei poate gestiona un asemenea proiect complex, in conditiile in care proiecte mai mici din Bucuresti sunt blocate si au avut intarzieri foarte mari - Pasajul Ciurel sau Pasajul Piata Sudului.
Lucrari la autostrada
Foto: Asociatia Pro Infrastructura

Asociatia Pro Infrastructura: Rezultate dezastruase ale Companiei de Autostrazi - Licitatii anulate sau intarziate. Contractarea studiilor pentru autostrazile importante, amanate si ele

de Victor Cozmei HotNews.ro
Compania de Autostrazi bifeaza rezultate dezastruoase pe partea de licitatii si achizitii publice, avertizeaza Asociatia Pro Infrastructura (API). "Putinele licitatii de executie lucrari sunt fie anulate fie intarziate cu luni de zile datorita slabei pregatiri a caietelor de sarcini", noteaza API, publicand o sinteza a procedurilor de achizitie publica realizata la nivel central in ultimii ani. Asociatia da exemplul Studiului de Fezabilitate a autostrazii Sibiu - Pitesti, "cel mai faimos caz de caiet de sarcini prost-pregatit [...] actualmente in pericol de reziliere".
Tronsonul Bors - Suplacu de Barcau (tronsonul Bechtel)
Foto: Hotnews
 documente
(24 Feb 2017) PDF, 5MB

Romania a fost prejudiciata cu peste 500 mil euro prin contractul cu Bechtel (raport ministerul de Finante)

de R.M. HotNews.ro
Un raport al ministerului Finantelor din decembrie 2016 evalueaza pagubele suferite de statul roman prin celebrul contract Bechtel la 526 de milioane de euro, scrie Digi24. Vezi in atasament raportul de inspectie al Directiei Genrrale de Inspectie Economico-Financiara
Traseul autostrazii Sibiu - Pitesti in raport cu inaltimea terenului strabatut
Foto: Hotnews

​Autostrada Sibiu - Pitesti, o noua amanare. Compania de Drumuri a suspendat contractul pentru Studiul de Fezabilitate pentru ca e iarna

de Victor Cozmei HotNews.ro
Contractul pentru realizarea Studiului de Fezabilitate a a autostrazii Sibiu - Pitesti, un contract deja intarziat si care a suferit mult in implementare, a fost suspendat timp de trei luni "întrucât în sezonul de iarnă nu se pot realiza investigaţii de teren, în special studii geotehnice", sustine Compania de Drumuri. Anterior, Capital a scris de suspendare si a citat surse din Ministerul Transporturilor care sustin ca SF-ul pentru sectoarele de mijloc - inca neabordate in actuala revizuire - va fi relicitat.
Magistrala M5 de metrou - Drumul Taberei - Tunelul in constructie
Foto: Hotnews

Metroul din Drumul Taberei ar putea fi gata abia in 2018 si nu la finalul acestui an

de Victor Cozmei HotNews.ro
Magistrala 5 de Metrou din Drumul Taberei pana la Eroilor ar putea fi gata abia in primul trimestru din 2018 si nu la finele acestui an asa cum in repetate randuri au anuntat in trecut oficialii de la Transporturi. Anuntul a fost facut de directorul Metrorex care spune ca sunt probleme si in privinta achizitia materialului rulant pentru noua magistrala, existand varianta ca initial pe Magistrala 5 sa circule trenuri vechi.
Autostrada Orastie - Sibiu (colorata pe loturi)
Foto: Hotnews

Circulatia pe un segment al autostrazii Orastie - Sibiu a fost reluata, dupa ce a fost inchisa din cauza unei denivelari

de V.M. HotNews.ro
Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere a ridicat vineri restrictia de circulatie pe autostrada Orastie-Sibiu, intre Saliste si Sebes, dupa ce o portiune de 250 de metri de pe o banda a fost inchisa pentru reparatii, incepand de marti, in urma aparitiei unei denivelari, a anuntat sambata CNAIR, citata de News.ro.de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului
Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri