MONITORIZARI. Proiecte de infrastructura
CFR îi cere constructorului să finalizeze în patru luni lucrările pe varianta de traseu Podul Mureş - Coşlariu din județul Alba Directorul General al CFR SA a solicitat constructorului ca în termen de patru luni să finalizeze lucrările din zona variantei de traseu Podul Mureş - Coşlariu, zona aflată pe secţia Coşlariu – Micăsasa. Lucrările în această zonă au înregistrat întârzieri, cum s-a întâmplat pe toate șantierele de pe Coridorul IV feroviar, de la Sighișoara la Simeria.
Autostrada A1 Pitești - Sibiu: Compania de Drumuri anunță că vrea să scoată la licitație și execuția ultimelor două secțiuni de circa 68 de km Două secțiuni din autostrada A1 Sibiu - Pitești ar urma să fie scoase la licitație pentru proiectare și execuție, anunță Compania de Drumuri care informează că a transmis anunțurile de intenție către noul Serviciu de achiziții publice. Anunțurile de intenție vizează două secțiuni cu o lungime totală de circa 68 de km, de la Boița (de lângă Sibiu) până la Tigveni (în apropiere de Curtea de Argeș), prin cea mai dificilă zonă a viitoarei autostrăzi montane. Cele două secțiuni sunt printre cele mai dificile loturi de pe toată autostrada, însumând 10 tunele cu lungime totală de aproape 7 km și peste 100 de structuri.
Două case de lângă Alba Iulia, "uitate" de autorităţi foarte aproape de traseul autostrăzii A10 Sebeș - Turda. Proprietarii ar putea cere instanţei stoparea lucrărilor Traseul autostrăzii A10 Sebeș - Turda trece foarte aproape de două case din satul Oarda, de lângă Municipiul Alba-Iulia. Deși viitoarea șosea de mare viteză va trece foarte aproape de clădiri, autoritățile nu le-au inclus pe lista de exproprieri, transmite Agerpres. Una dintre case va fi la câțiva metri de zona viitoare autostrăzi, iar proprietarii se plâng de de zgomotul și praful de pe șantier.
Cinci oferte depuse pentru realizarea Pasajului de la Mogoșoaia de pe Centura Capitalei. Licitația e lansată de aproape un an Cinci constructori și asocieri au depus oferte pentru proiectarea și execuția unui pasaj de 112 metri pe Șoseaua de Centură a Capitalei peste DN1A. Licitația, estimată la circa 7,2 milioane de euro e lansată de aproape un an deja, dar a stat mult timp blocată după ce Compania de Drumuri și-a pus singură bețe în roate și a mers până în pânzele albe, fără succes, să conteste eliminarea unui criteriu de evaluare "eronat" din caietul de sarcini.
VIDEO Imagini aeriene cu centura Mihăilești de pe DN6 de lângă București. Noua șosea ar degreva zona unde se formează cozi kilometrice, dar proiectul e blocat Varianta de Ocolire Mihăilești, un drum cu două benzi pe sens și parapet median în lungime de 3,18 km, e în lucru în apropiere de București și ar urma să degreveze localitatea extrem de aglomerată și poluată de pe DN6, evitând blocajele kilometrice generate. Asociația Pro Infrastructura publică imagini aeriene cu șantierul noii șosele și atrage atenția asupra faptului că proiectul este blocat din cauza unor probleme birocratice pe care Compania de Drumuri nu le-a rezolvat.
CJ Teleorman a atribuit firmei Tel Drum, alături de alți doi constructori, un acord cadru pentru lucrări de întreținere a drumurilor în valoare totală de circa 40 de milioane de lei Firmei de construcții Tel Drum, despre care s-a scris că ar fi controlată de Liviu Dragnea, i-au fost atribuite de către Consiliul Județean Teleorman două acorduri cadru, alături de alte două firme de construcții, pentru lucrări de întreținere a drumurilor județene și a drumurilor pietruite pe următorii patru ani. Valoarea totală a acordurilor cadru este de circa 40 de milioane de lei și va fi plătită agenților economici selectați în contracte subsecvente ce vor fi încheiate pe viitor. În luna ianuarie Tribunalul Teleorman a decis deschiderea procedurii de insolvență pentru Tel Drum. Anterior, DNA a pus firma Tel Drum sub urmărire penală pentru fraude cu fonduri europene.
Ministrul Transporturilor, în inspecție pe autostrada Lugoj - Deva. Nemulțumiri legate de lucrări neconforme și mobilizarea slabă a constructorului pe Lotul 3 Ministrul Transporturilor Lucian Șova a inspectat marți șantierele autostrăzii A1 Lugoj - Deva, împreună cu reprezentanți ai Companiei de Drumuri, Polișției rutiere, Inspectoratului teritorial de Muncă și ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR). Pe Lotul 3 al autostrăzii (21 km) specialiștii au constat o mobilizare extrem de slabă a constructorului și deficiențe în execuție, în timp ce pe Lotul 4 (22 km) lucrările se desfășurau în ritm susținut.
Pod de pontoane pe DN2 în Buzău la Mărăcineni cât va fi reparat podul mare. Armata vrea ca CNAIR să achite costurile de realizare Compania de Drumuri vrea amenajarea unui pod militar de pontoane care să preia din traficul de pe DN2 de pe podul de la Mărăcineni care va intra într-un proces de reabilitare. Ministerul Apărării, însă condiţionează lucrările de semnarea unui contract cu CNAIR prin care aceasta să achite cheltuielile de amenajare de circa cinci milioane de lei. Podul metalic de la Mărăcineni ar urma să fie închis traficului timp de circa patru luni pentru reabilitare.
CFR deschide 14 şantiere pentru lucrări de modernizare a unor poduri şi podeţe din sudul ţării Compania Naţională CFR SA anunță deschiderea şantierelor de lucrări pentru modernizarea a 14 poduri şi podeţe aflate în județele Argeș, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinți și Sibiu. Cele 14 obiective feroviare sunt incluse în două contracte de lucrări, în valoare totală de 34,2 milioane lei, perioada de implemetare fiind de 36 de luni (execuție+garanție), pentru fiecare lot în parte.
Subvenții de 1,33 miliarde lei pentru transportul feroviar de călători. Cât a primit fiecare companie Ministerul Transporturilor a acordat anul trecut subvenții totale de peste 1,33 miliarde lei companiilor feroviare de transport de călători, dintre care peste un miliard de lei au ajuns la CFR Călători și un total de peste 200 milioane lei au primit cele mai mari două companii private; Regio Călători și Transferoviar Călători, arate datele transmise HotNews.ro de către minister. Pachetele de compensaţii sunt acordate de stat companiilor pentru ca acestea să opereze pe rute care, în condiţii normale, nu ar fi profitabile din cauza costurilor mari de operare neacoperite de veniturile din bilete. Un lucru mai puțin cunoscut de publicul larg este că la companiile private, subvențiile acordate sunt mult mai mari decât veniturile obținute de acestea din vânzarea de bilete.
FOTO Contract semnat pentru finalizarea unui pasaj rutier de 1 km pe centura municipiului Arad, după doi ani de la lansarea licitației și trei ani jumătate de când a fost reziliat primul contract Finalizarea lucrărilor la pasajul din Micalaca pe centura municipiului Arad peste calea ferată a fost în sfârșit semnat, după o licitație care a durat mai bine de doi ani, la peste trei ani și jumătate de când contractul inițial a fost reziliat. Proiectul în valoare de 26 de milioane de lei presupune finalizarea lucrărilor rămase la un stadiu de 21% pentru un pasaj lung de aproape 800 de metri.
Mecanicii de locomotivă au pichetat joi ministerul Transporturilor, supărați de nivelul salariilor și de situația sistemului feroviar Câteva zeci de persoane, membri ai Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă, au pichetat joi Ministerul Transporturilor, fiind nemulţumite de situaţia în care se află CFR SA şi de salarizarea personalului feroviar, scrie Agerpres.
FOTO Au început lucrările de reparații la căile de rulare de pe Aeroportul Henri Coandă. Ministerul Transporturilor anunță lucrări până în noiembrie Lucrările de reparații pe căile de rulare ale Aeroportului Internațional Henri Coandă București au început, anunță Ministerul Transporturilor, după o perioadă în care starea jalnică a pistelor de pe principalul aeroport al țării a fost intens mediatizată. Transporturile anunță că inițial se lucrează la două căi de rulare și că programul de remedieri va fi derulat continuu până în luna noiembrie .
De ce Finlanda și Norvegia vor să construiască o cale ferată de 3 miliarde de euro Dacă în unele părți ale Europei nu prea se fac investiții în noi linii de cale ferată, în nord proiectele uriașe sunt la ordinea zilei. În afară de tunelul Helsinki-Tallinn, Finlanda a optat pentru construcția unei linii de cale ferată spre Oceanul Arctic, prin Norvegia, costurile urmând să fie de cel puțin 3 miliarde de euro. Scopul este ca mărfurile să poată fi transportate din nordul extrem al Europei, către Europa Centrală, dar și către China, mai ales că recent au fost lansate trenuri de marfă directe între Finlanda și China.
Magistrala 5 de metrou: Alstom a căștigat licitația pentru sistemul de siguranță și automatizare. Contractul - esențial pentru deschiderea traficului în 2019 - va fi semnat abia după soluționarea în justiție a unei contestații Metrorex a atribuit către firma Alstom un contract estimat la circa 26 milioane de euro pentru furnizarea „Sistemului de siguranță și automatizare a traficului” pentru Magistrala de metrou M5 Drumul Taberei - Eroilor 2, lucrare de care depinde inaugurarea la începutul anului viitor a noii linii de metrou. Cu toate acestea, pe rolul Tribunalului București există un proces intentat de Siemens care contestă descalificarea ofertei sale de la licitație. Reprezentanții Metrorex au precizat pentru HotNews.ro că până la soluționarea dosarului din instanță - cu următorul termen pe 23 aprilie - contractul atribuit azi nu va putea fi semnat.
Lotul 3 al autostrăzii A1 Lugoj-Deva, aproape de reziliere. Pro Infrastructura: „O reziliere în acest stadiu ar fi dezastruoasă. Deschiderea traficului ar fi amânată cu câțiva ani” Lotul 3 al Autostrăzii A1 Lugoj - Deva ar putea fi reziliat după ce reprezentanții CNAIR au făcut o vizită inopinată marți pe loturile 3 și 4 ale Autostrăzii A1 Lugoj-Deva și au constatat o mobilizare slabă a constructorilor în apropierea sărbătorilor Pascale. CNAIR susține că pe Lotul 3 există și niște lucrări neconforme. „Problemele invocate de cei din CNAIR pentru lotul 3 sunt fie afirmații mincinoase, fie dezinformări”, susține Asociația Pro Infrastructura care avertiează că „o reziliere în acest stadiu ar fi dezastruoasă”.
Autoritatea Aeronautică a cerut Aeroportului Otopeni să restricționeze traficul aerian cu avioane mari / Probleme cu starea pistelor și a căilor de rulare, semnalate constant în ultima perioadă Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) a realizat de curând o inspecție pe Aeroportul Henri Coandă și a trimis conducerii Companiei Naționale Aeroporturi București un document prin care solicită restricționarea traficului cu avioane de categorie superioară precum Airbus A330/340/350 sau Boeing 747/777/787. Solicitarea, datată din 2 aprilie, nu ar fi fost aplicată, scrie site-ul BoardingPass.ro care publică documentul trimis de AACR. Măsura vine după ce vinerea trecută a existat un incident, relatat de Asociația Pro Infrastructura, în care una dintre piste, și așa grav afectată de degradări și gropi, a fost închisă de urgență după ce un avion Boeing 747 a dislocat o bucată din calea de rulare la decolare.
Au început lucrările pentru reabilitarea a 40 de km de cale ferată dintre Simeria și Arad Ministerul Transporturilor a anunțat miercuri că au început lucrările pentru reabilitarea a 40 km de cale ferată pe distanța Simeria-Gurasada, parte a Coridorului IV pan-european. Se lucrează de mai mulți ani pe diverse tronsoane între Sighișoara și Curtici, lucrările au acumulat întârzieri, iar trenurile au viteză medie de 45-50 km/h. Estimările CFR sunt că în 2022-2023 se vor termina lucrările pe Coridorul IV.
Greva din Franța paralizează și miercuri țara - Guvernul, presat să ia o decizie în legătură cu datoria de 50 miliarde euro a SNCF Reseau ​Traficul feroviar este puternic perturbat în Franța și miercuri, uriașa grevă de la SNCF fiind în a doua zi. Problema este că nu se întrevede o soluție și marea problemă este legată de ce se va întâmpla cu datoria de 50 miliarde euro la companie care gestionează infrastructura. Statul francez nu vrea să o preia, fiindcă bugetul ar fi dezechilibrat, iar ”ceferiștii” francezi nu vor să-și piardă privilegiile și nici să fie victimele unor concedieri masive.
​Pistele aeroportului Otopeni vor intra în reparații, anunță Ministerul Transporturilor Pista 1 a Aeroportului Internaţional “Henri Coandă” Bucureşti va fi modernizată și Pista 2 va suferi intervenții pentru deveni operațională pe întreaga lungime (3500 m), anunță Ministerul Transporturilor care a cerut conducerii Companiei Naționale de Aeroporturi București (CNAB) un grafic clar al lucrărilor. Masurile anunțate vin după ce în ultima perioadă au aparut mai multe controverse privind starea pistelor și degradările suferite de calea de rulare.de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului
Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version