MONITORIZARI. Proiecte de infrastructura
USR cere demisia ministrului Transporturilor Felix Stroe pentru planificarea bugetului din 2018: Subfinanteaza grav santierele de autostrazi in curs de derulare Deputatii USR Catalin Drula si Ionut Mosteanu cer demisia ministrului Transporturilor Felix Stroe care nu s-a prezentat, marti, la dezbaterile din comisiile de specialitate din Parlament pe Legea bugetului pentru anul 2018. Parlamentarii USR atrag atentia ca Bugetul Ministerului Transporturilor pentru 2018 subfinanteaza grav santierele de autostrazi in curs de derulare, dar si ca in comisiile de specialitate din Parlament amendamentele depuse nu au fost discutate.
Secretar de stat, in lipsa ministrului Transporturilor la dezbaterea pe buget, recunoaste ca banii pentru autostrada A3 care intra in Bucuresti ajung doar pentru trei luni In proiectul de buget pe 2018 trimis spre aprobare in Parlament, Ministerul Transporturilor a alocat sume insuficiente pentru mai multe proiecte importante de autostrazi. Un astfel de exemplu este "ciotul" de 3 km de la intrarea A3 in Bucuresti in zona Petricani, unde pentru 2018, cand ar trebui finalizata lucrarea, au fost alocate doar 20 de milioane de lei fata de necesarul de 80 de milioane. La dezbaterea din Parlament ministrul Transporturilor a lipsit, insa secretarul de stat Maria Magdalena Grigore a recunoscut ca suma alocata ajunge doar pentru trei luni.
Presedintele CJ Bistrita, exasperat de distrugerea semnelor rutiere de pe drumurile modernizate: "Sa fac o politie a drumurilor, sa umble toata ziua? Absolut totul se distruge, totul se fura, totul se zdrobeste" Numarul mare de semne de circulatie distruse pe drumurile modernizate il contrariaza pe seful Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, social democratul Radu Moldovan, acesta atragand atentia ca este vorba de bunuri comune si ca lipsa lor pune in pericol siguranta participantilor la trafic. "Din putinii neuroni pe care ii mai am, jumatate mi s-au dus dupa ce m-am dus pe Mintiu - Nimigea si in proportie de peste 80% toti stalpisorii de ghidaj, care noaptea ajuta foarte mult la drum, au fost distrusi", a spus Moldovan.
"Autostrazile cu termen de deschidere in 2018 au fost lasate fara finantarea necesara" - ​Asociatia Pro Infrastructura, despre proiectul de buget la Transporturi Asociatia Pro Infrastructura avertizeaza ca bugetul la Transporturi pentru anul 2018 contine alocari insuficiente in special pentru marile proiecte de autostrazi aflate in constructie si care au termen de finalizare, culmea, chiar anul viitor: A3 care intra in Bucuresti, Autostrada A1 Lugoj - Deva, Autostrada A10 Sebes - Turda. "Am dorit sa publicam doar o mostra din DEZASTRUL preconizat pentru anul 2018. Public, decidentii politici declara falos ca va curge lapte si miere in 2018, dar in realitate blocheaza cu buna stiinta aceste proiecte", scrie API.
Bugetul pe 2018 este dezastruos pentru investitii. S-au taiat bani de la autostrazi si cai ferate si alocarea pentru intretinerea drumurilor e la jumatate - Deputat USR Proiectul de bugetul pe anul 2018 aprobat de Guvern si trimis in Parlament "este dezastruos pentru investitii" in domeniul infrastructurii de transport, avertizeaza deputatul USR Catalin Drula. "S-au taiat bani de la autostrazi si cai ferate. Pentru prima data de multi ani alocarile sunt mult sub necesar. Asta va insemna incetinirea sau chiar blocarea santierelor de autostrazi si cai ferate, amanarea finalizarii proiectelor, despagubiri de plata si pierderi economice pentru statul roman".
Directorul pe Infrastructura al Bancii Europene pentru Dezvoltare: "Infrastructura de transport, una dintre cele mai slabe zone ale mediului de afaceri din tara, dar este esentiala pentru dezvoltarea Romaniei" Intr-o intalnire la Londra cu Ministrul Transporturilor din Romania, Felix Stroe, directorul executiv al Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a subliniat rolul esential al dezvoltarii infrastructurii de transport pentru tara noastra. Cei doi oficiali au discutat despre finantarea autostrazii Iasi - Targu Mures, despre Magistrala 6 de metrou spre Aeroportul Otopeni, precum si alte proiecte d emodernizare a sectorului feroviar.
Soseaua de Centura a Sucevei, cu ZERO lei alocati pe 2018. Drumul inceput in urma cu noua ani e la 85%, dar e ignorat in continuare de autoritati Soseaua de Centura a municipiului Suceava nu a primit nici un leu in proiectul de buget pe 2018 al Ministerului Transporturilor. Varianta de Ocolire Suceava, un simplu drum de 12 km cu cate o banda pe sens, nu e finalizata complet nici acum, desi primele lucrari au inceput tocmai in urma cu noua ani. Mai sunt de terminat circa 7 km ce sunt la un stadiu de 85%, insa Compania de Drumuri ignora proiectul care zace nefinalizat. In proiectul de buget termenul pentru punerea in functiune a proiectului apare amanat tocmai pana in 2021!
Contractul pentru 2 km de centura ocolitoare la Comarnic, acordat unei companii din Italia si unei firme de apartament pentru 17 milioane de lei Compania de Drumuri a anuntat ca a atribuit contractul pentru proiectarea si executia centurii ocolitoare a orasului Comarnic. In fapt, asa-zisa centura ocolitoare va fi un drum de doar 2 km si cu cate o banda pe sens pentru viteze maxime de 50 km/h, iar licitatia a fost lansata in urma cu doi ani. Asocierea Next Level Europe SRL - Eurostrade Srl - Groma Societa di Ingegneria a castigat contractul cu o oferta de 17 milioane de lei. Durata proiectului va fi de 3 luni pentru proiectare si 4 luni pentru executie.
​Ministerul Transporturilor a semnat cererea de finantare europeana pentru Faza II a proiectului autostrazii Sebes - Turda Ministerul Transporturilor a semnat cererea de finantare din fonduri europene nerambursabile alocate in cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 pentru faza II a proiectului de realizare a autostrazii Sebes - Turda. Este vorba de circa 430 de milioane de euro din actualul ciclu financiar european pentru ca proiectul nu a putut fi finalizat si finantat exclusiv in exercitul financiar european anterior 2007 -2013.
​FOTO Ministerul Transporturilor si-a pus drept coperta pe contul de Facebook o poza cu o autostrada cu trei benzi din... Polonia Ministerul Transporturilor si-a schimbat miercuri seara fotografia-coperta de pe pagina oficiala de Facebook cu o noua imagine ce infatiseaza un tronson de autostrada cu cate trei benzi pe sens. Utilizatorii au remarcat rapid ca autostrada din fotografie nu e din Romania, ci de pe autostrada A4 din Polonia.
Sapte statii meteo, montate de-a lungul Autostrazii Soarelui si in judetul Constanta Directia de Drumuri Constanta a montat sapte statii meteo ce vor transmite parametri precum temperatura, viteza si directia vantului, umiditatea, cantitatea de precipitatii in zona drumurilor nationale si a autostrazilor aflate in administrarea directiei regionale. Statiile meteo au fost montate de-a lungul autostrazii A2 Bucuresti - Constanta si la Tariverde langa DN22 spre Tulcea.
Contre intre Primaria Afumati si Compania de Drumuri pe marginea instalarii unui parapet pe cablu pe axul DN2. Primaria Afumati sustine ca a amendat cu 100.000 de lei pentru ca n-a avut autorizatie pentru lucrare Primaria Comunei Afumati sustine ca a amendat cu suma de 100.000 lei Compania de Drumuri pentru ca a montat fara autorizatia de construire un parapet metalic elastic cu cabluri pe axul DN2.  Primaria din Afumati sustine ca lucrarile Companiei de Drumuri, cea in administrarea careia se afla DN2, incalca solicitari anterioare ale administratiei locale pentru infiintarea a trei noi treceri de pietoni in statiile de transport in comun. In replica, CNAIR sustine ca va contesta amenda, daca o va primi, intrucat lucrarile executate nu ar avea nevoie de autorizatie de construire conform reglementarilor in vigoare.
Asociatia Construim Romania cere autoritatilor feroviare sa nu autorizeze pentru circulatia cu calatori in Romania automotoarele IC2 achizitionate de Astra Asociatia Construim Romania a transmis un apel catre Ministerul Transporturilor, Autoritatea Feroviara Romana, Autoritatea de Reforma Feroviara si catre CFR SA in care cere sa nu autorizeze pentru circulatia de calatori in Romania automotoarele IC2 recent achizitionate de catre Astra Transcarpatic. Asociatia sustine ca automotoarele sunt nesigure pentru circulatie si prezinta riscuri majore de incendiu, deraiere si depasire a spatiului de franare in exploatarea cu calatori, aceste deficiente reprezentand motivul pentru care operatorul DSB din Danemarca le-ar fi scos din uz.
​Lotul de autostrada A3 Targu Mures - Ungheni are in sfarsit constructor dupa un an si sapte luni de la rezilierea contractului initial Executia lucrarilor pentru Lotul 1 Targu Mures - Ungheni, din autostrada A3 pana la Campia Turzii, a fost atribuita catre Strabag, la peste un an de la lansarea licitatiei si la peste 19 luni de cand contractul initial a fost reziliat. Proiectul prevede realizarea unui tronson de autostrada de 4,5 km, precum si un drum de legatura de 4,7 km cu DN 15 si oferta castigatoare are o valoare de 129 milioane de lei, circa 28 de milioane de euro.
Soseaua de centura a Sucevei, ignorata de Compania de Drumuri. Un drum cu o banda pe sens, finalizat 85%, inca zace fara un nou constructor la peste 9 ani de la primele lucrari Soseaua de Centura Suceava, un simplu drum de 12 km cu cate o banda pe sens, inca nu e finalizata complet, desi primele lucrari au inceput in 2008, peste noua ani in urma. Circa 7 km, aflati la stadiu de 85%, au mai ramas de terminat dupa ce contractul cu primul constructor a fost reziliat in urma cu peste doi ani. Compania de Drumuri promite de atunci ca va finaliza lucrarile, iar in urma cu un an se angaja sa termine pana la final de 2017 lucrariel in regie proprie. In octombrie, insa, Ministrul Transporturilor anunta o noua licitatie, dar care nici pana azi nu a fost publicata in SEAP.
VIDEO Filmare aeriana: Au inceput lucrarile la podul peste Somes care sa uneasca autostrada Transilvania de "ciotul" Gilau-Nadaselu de langa Cluj Napoca Lucrarile la finalizarea viaductului peste Somes, bucata lipsa intre A3 Campia Turzii - Gilau si "ciotul" de 8,7 km aflat aproape de finalizare intre Gilau si Nadaselu au inceput, dupa ce la final de octombrie a fost dat ordinul de incepere. Asociatia Pro Infrastructura a publicat o filmare aeriana cu lucrarile care au inceput si care au termen de finalizare pana in august 2018.
Ministrul Transporturilor: Conducerea CNAIR este analizata si vom lua o decizie pana la sfarsitul lunii. Trebuie operationalizata Compania de Investitii Rutiere Activitatea conducerii Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) se afla in analiza, iar pana la sfarsitul lunii se va lua decizia care se impune, a declarat, marti, ministrul de resort, Felix Stroe, dupa audierile din Comisia pentru transporturi din Camera Deputatilor. In acelasi timp, ministrul Stroe a mai precizat ca actuala CNAIR trebuie sa raspunda de administrarea si intretinerea drumurilor, iar Compania de Investitii Rutiere, entitatea noua conform strategiei din MasterPlan, sa fie operationalizata.
Licitatia pentru trenuri noi de pasageri pentru CFR organizata abia in octombrie 2018, desi trebuia lansata inca din acest an "Licitatia pentru achizitia de material rulant nou, pentru transportul de pasageri, se va organiza in octombrie 2018", a declarat pentru ClubFeroviar.ro Marian Paun, presedintele Autoritatii de Reforma Feroviara. Initial, licitatia pentru achizita de trenuri noi trebuia demarata inca din acest an.
​VIDEO Imagini din drona cu ciotul de autostrada care intra in Bucuresti in zona Pipera-Petricani. Unde exista un blocaj Cei peste 3 km din Autostrada A3 care ar urma sa intre in Bucuresti in zona Pipera - Petricani au inceput sa prinda contur, iar lucrarile la viitoarea artera cu trei benzi pe sens ar putea fi terminate pana in vara anului viitor. Noie imagini video realziate cu drona publicate de Asociatia Pro Infrastructura (API) surprind avansul lucrarilor, dar si o problema pe traseuS o cladire ramasa neexpropriata in apropierea caii ferate Bucuresti - Constanta, acolo unde constructorul trebuie sa ridice un pasaj suprateran.
Metrorex anunta ca va demara licitatia pentru linia de metrou M6 catre aeroportul Otopeni Reprezentanti ai Agentiei Internationale de Cooperare a Japoniei au discutat la Bucuresti cu noua echipa a Ministerului Transporturilor despre proiectul "Legatura Retelei de metrou cu Aeroportul Intenational Henri Coanda (Magistrala 6. 1 Mai - Otopeni), pe care agentia il finanteaza cu 330 milioane euro, anunta News.ro. Metrorex a anuntat miercuri ca urmeaza licitatia pentru lucrarile aferente proiectului, iar valoarea totala a investitiei va fi de circa 5,9 miliarde de lei, adica 1,3 miliarde de euro.de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului
Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă