MONITORIZARI. Proiecte de infrastructura
Ministrul Transporturilor: Dorim sa lansam in urmatoarele zile licitatia pentru Tronsonul 2 al Magistralei 5 de metrou, intre Eroilor si Pantelimon Licitatia pentru Tronsonul 2 al Magistralei 5 de metrou, intre Eroilor si Pantelimon, ar urma sa fie lansata in urmatoarele zile, potrivit estimarilor ministrului Transporturilor, Sorin Buse, conform unui comunicat de presa al MT. pe Magistrala 5, in momentul de fata, este in lucru Drumul Taberei - Eroilor, cu termen de finalziare estimat pentru finele anului urmator.
Centura feroviara a Bucurestiului, reinviata de Ministerul Transporturilor. Prima etapa din 2017 - trenuri urbane de la Gara de Nord spre Gara Progresu si spre Pantelimon. Vezi planurile Proiectul centurii feroviare a Bucurestiului a fost reinviat, dupa ce luni Ministerul Transporturilor a anuntat etapele modernizarii caii ferate din jurul Capitalei si termenele estimate pentru primele trenuri urbane care sa deserveaza zona metropolitana. Pana in 2017 primele trenuri urbane ar trebui sa circule pe rutele de la Gara de Nord spre Gara Progresu, via Domnesti si Magurele, si spre Gara Pantelimon, urmand ca ulterior sa fie realizata si conexiunea Pantelimon - Progresu, dar si legaturile CFR cu reteaua de metrou a Capitalei. Vezi cum arata planul si care sunt etapele estimate de Transporturi.
Protest fata de termenele asumate si nerespectate de catre Compania de Autostrazi. Asociatia Pro Infrastructura: "Intarzierile de luni de zile sau chiar ani intregi sunt inadmisibile!" Asociatia Pro Infrastructura transmite, intr-o scrisoare deschisa, un semnal de alarma fata de termenele nerespectate in ceea ce priveste infrastructura rutiera, publicand o lista consistenta de proiecte ale caror termene avansate de autoritatile de la drumuri pentru diferite etape au fost in mod regulat depasite. Spre exemplu, licitatia pentru Lotul 1 din Autostrada A3 Campia Turzii - Targu Mures, al carui contract semnat fusese reziliat in aprilie din vina CNADNR-ului, era promisa sa fie publicata in luna iunie. Licitatia a fost lansata abia astazi.
Pe autostrada Gilau - Nadaselu se va circula abia peste un an, in cel mai bun caz. Au fost licitate lucrarile pentru terminarea podului de peste Somes care leaga tronsonul de A3 pana la Campia Turzii Finalizarea lucrarilor la nodul Gilau si a podului peste Somes care sa lege autostrada A3 Campia Turzii - Gilau, finalizata de catre Bechtel, cu "ciotul" de 8,7 km pana la Nadaselu, lot ce are toate sansele sa fie gata in acest an, a fost scoasa la licitatie de catre Companie de Administrare a Drumurilor (CNAIR, fosta CNADNR). Termenul pentru executia lucrarilor este de 10 luni, ceea ce inseamna ca, in cel mai bun caz, pe noul tronson Gilau-Nadaselu se va putea circula abia peste un an.UPDATE Asociatia Pro Infrastructura aminteste, intr-o scrisoare deschisa in care protesteaza fata de termenele nerealiste lansate de autoritatile de la drumuri, ca licitatia lansata astazi era promisa sa fie publicata inca din luna iunie.
Singurul lot necontractat din autostrada A3 Campia Turzii - Targu Mures, scos la licitatie dupa jumatate de an de la rezilierea contractului initial Compania de Administrare a Infrastructurii rutiere (CNAIR, fosta CNADNR) a scos la licitatie executia lucrarilor pentru Lotul 1 Targu Mures - Ungheni, din autostrada A3 pana la Campia Turzii, singurul lot ramas fara constructor dupa ce in urma cu sase luni contractul fusese reziliat. Licitatia este pentru executia lucrarilor pe 4,5 km de autostrada si 4,7 km de drum de legatura si are o valoare estimata de 285 milioane de lei.UPDATE Asociatia Pro Infrastructura aminteste, intr-o scrisoare deschisa in care protesteaza fata de termenele nerealiste lansate de autoritatile de la drumuri, ca licitatia lansata astazi era promisa sa fie publicata inca din luna iunie.
Solutie propusa pentru "deblocarea" lotului 4 al autostrazii Lugoj - Deva: Liliecilor li se va construi o "pestera" speciala Lotul 4 al autostrazii Lugoj - Deva ar fi fost gata chiar in aceasta luna daca n-ar fi dat peste un cimitir ilegal si peste o pestera de lilieci; lucrarile sunt insa facute doar pe jumatate, scrie ziarul local Glasul Hunedoarei, care noteaza ca, in timp ce problema cimitirului a fost rezolvata, ramane cea a liliecilor dintr-o "pestera" aflata pe traseul viitoarei autostrazi. Potrivit publicatiei citate, studiul de impact asupra mediului propune construirea altei "pesteri", in apropiere.
Comisia Europeana a aprobat 226 de milioane de euro, finantare retroactiva pentru reabilitarea a doua tronsoane din calea ferata Bucuresti - Constanta Comisia Europeana a aprobat recent alocarea a 226,6 milioane de euro din Fondul de coeziune pentru proiectul retrospectiv "Reabilitarea liniei de cale ferata Bucuresti - Constanta, tronsoanele Bucuresti Nord - Bucuresti Baneasa si Fetesti - Constanta". Proiectul a avut o valoare de circa 475 de milioane de euro si a fost finantat initial de catre statul roman.
VIDEO Imagini din avion cu singurul lot de autostrada ce are sanse sa fie deschis partial traficului in acest an Pana la finalul anului sunt sanse mari ca cel putin 15 km din autostrada A1 Lugoj - Deva sa fie deschisi circulatiei. Este vorba de 15 km dinspre capatul vestic al Lotului 2, intre Margina si Traian Vuia, continuand practic cei 146 km din autostrada A1 deschisi deja pana la vama Nadlac. Asociatia Pro Infrastructura a publicat o noua inrgeistrare video din avion cu Lotul 2 al autostrazii A1 Lugoj - Deva.
Autostrada A1 Saliste-Cunta a fost redeschisa traficului, la peste un an de cand a fost inchisa si demolata partial Lotul 3 al autostrazii A1 Sibiu - Orastie, intre Saliste si Cunta, a fost redeschisa circulatiei rutiere luni incepand cu ora 14:00, dupa ce lucrarile de reparatie a "gropii" de la km 60 au fost finalizate de catre Compania de Autostrazi. Autostrada a fost inchisa in septembrie 2015, la aproape un an de la deschiderea prematura in toiul campaniei prezidentiale, si a fost demolata pe o portiune de 200 de metri din cauza ca au aparut denivelari si fisuri in asfalt.
Soseaua de legatura a municipiului Oradea cu Autostrada Transilvania, proiect preluat de Ministerul Transporturilor Ministrul Transporturilor, Sorin Buse si Catalin Homor, directorul general al CNADNR au semnat joi, la Primaria Oradea, preluarea documentatiei pentru o sosea de legatura a municipiului cu Autostrada Transilvania, de 20 de kilometri, proiect al administratiei locale in valoare de circa 130 de milioane de euro care ar putea fi realizat in doi ani, transmite Agerpres.
Compania de Drumuri reactiveaza contractul pentru revizuirea Studiului de Fezabilitate a autostrazii Tg. Mures - Ditrau, parte din autostrada spre Moldova, dar programata in Master Plan sa fie construita dupa 2023 Contractul de revizuire a Studiului de Fezabilitate pentru Autostrada Tg Mures - Ditru a fost reactivat, a anuntat miercuri Compania de Drumuri si Autostrazi (CNADNR). Contractul, semnat in mai 2015 a fost suspendat din lipsa de finantare si vizeaza revizuirea SF-ului pentru cei 96 de kilometri din viitoarea autostrada Tg Mures - Ditrau, parte din autostrada care ar urma sa lege Transilvania de Moldova. Cu toate acestea, conform MasterPlanului adoptat recent de catre Guvern, autostrada Tg Mures - Ditrau - Tg Neamt este planificata a fi construita incepand abia cu anul 2023.
​VIDEO Directorul Companiei de Drumuri promite un nou termen pentru tunelele de pe A1 Lugoj - Deva: "Pana la finalul anului vom demara licitatia" Pentru sectiunea de pe Lotul 2 al autostrazii A1 Lugoj - Deva, acolo unde trebuie construite separat o serie de tunele pentru ca autostrada sa nu afecteze fauna din zona, licitatia de executie va fi demarata pana la finalul anului, a declarat miercuri Catalin Homor, seful Companiei de Autostrazi (CNADNR). Noul termen inaintat vine dupa ce in urma cu o luna Homor declara ca licitatia va fi lansata in luna octombrie.
​​VIDEO Imagini din drona cu A3 Gilau - Nadaselu - unul dintre cele mai frumoase segmente de autostrada din tara, aflat aproape de finalizare Aproape 9 km din autostrada A3 Transilvania, intre Gilau si Nadaselu, in apropiere de Cluj-Napoca, vor fi terminati pana la finalul anului. Noi imagini filmate cu drona de catre Asociatia Pro Infrastructura surprind stadiul avansat al executiei pe acest mic,d ar spectaculos "ciot" de autostrada. Chiar daca lotul va fi gata la finald e an, el nu va putea fi folosit pentru ca nu este legat de restul autostrazii de la Gilau la Turda. Acolo, peste Somes, viaductul autostrazii nu a fost finalizat, el fiind doar partial construit inca din perioada Bechtel. E nevoie de o noua lciitatie pentru lucrari, o licitatie pe care CNADNR intarzie nepermis de mult s-o lanseze.
FOTOGALERIE Cum arata cele mai noi TGV-uri care vor circula din luna decembrie Compania nationala franceza SNCF a prezentat TGV Oceane, cele mai noi trenuri de mare viteza care vor circula din decembrie intre Paris si Bordeaux. Trenurile pot gazdui cu 10% mai multi pasageri, iar fiecare loc este un veritabil birou mobil. SNCF concureaza cu Air France pentru ruta de 570 km care este parcursa in trei ore si un sfert, insa preturile de pornire ale biletelor sunt mai mici decat la avion. Din iulie 2017 calatoria va dura numai doua ore si cinci minute fiindca toata linia va fi super-rapida.
Transporturile anunta ca relanseaza procedurile pentru autostrada Pitesti - Craiova si lucrarile la centurile Bals si Slatina: "Centura Bals, construita de CNADNR in regie proprie" Ministerul Transporturilor anunta ca va debloca proiectul autostrazii Pitesti - Craiova, suspendata intr-o concesiune fara succes inca de pe vremea lui Dan Sova la minister, prin scoaterea la licitatie in luna noiembrie a Studiului de Fezabilitate si ca vor incepe lucrarile initial la variantele Slatina si Bals, ultima urmand a fi realizata chiar de catre Compania de Drumuri (CNADNR) in regie proprie.
Master Planul de Transport a fost adoptat prin Hotarare de Guvern Master Planul General de Transport (MPGT) a fost aprobat, miercuri, printr-o Hotarare de Guvern, a anuntat Ministrul Transporturilor, Sorin Buse. "MasterPlanul securizeaza constructia a peste 6800 km de drum, peste 1.500 km de autostada si peste 1.300 kiloemtri de drum expres. Acest document mai securizeaza modernizarea a 5.000 km cai ferate, a 15 aeroporturi si a 32 de porturi navale", a declarat Buse, mentionand ca MasterPlanul este un document care a fost impus ca o conditie esentiala pentru primirea de finantare europeana nerambursabila in noul program financiar european.
Compania de Drumuri si Autostrazi (CNADNR), reorganizata in doua companii distincte - una care se ocupa de realizarea proiectelor si investitiilor (CNIR), alta care se ocupa doar de intretinerea infrastructurii existente (CNAIR) Compania de Drumuri si Autostrazi (CNADNR) va fi reorganizata in doua companii distincte, una care sa se ocupa de investitiile noi in mari proiecte de infrastructura rutiera si alta care sa se ocupe de intretinerea drumurilor si autostrazilor finalizate, conform unei ordonante de urgenta adoptate miercuri de catre Guvern. Compania Nationala de Investitii Rutiere (CNIR) se va ocupa de noi proiecte precum autostrada Sibiu-Pitesti, Tg Mures - Iasi, drumul expres Ploiesti-Buzau-Bacau-Pascani sau Centura Sud a Capitalei, in timp ce Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va asigura intretinerea infrastructurii fianlizata si va duce la bun sfarsit, in prima faza, proiectele deja incepute precum autostrazile Lugoj-Deva, Sebes-Turda, Gilau-Nadaselu si altele.
​FOTO Master Planul de Transport, gata de aprobare in Guvern. Vezi proiectele prioritare pe rutier si feroviar si de cati bani ar mai avea nevoie Romania pentru implementarea lor Master Planul General de Transport (MPGT), documentul strategic pentru investitiile din domeniul transporturilor pe urmatorii 15 ani, a fost transmis de catre Ministerul Transporturilor pentru a fi adoptat intr-o Hotarare de Guvern. Documentul contine principalele proiecte de autostrazi, drumuri expres, investitii in cai ferate, cai navale, aeriene si puncte multimodale pe care Romania isi propune sa le implementeze, insa vine si cu partea negativa a paharului. Numai pe rutier, pana in 2020, sunt planificate proiecte in valoare de 13 miliarde de euro, dar exista fonduri disponibile doar pentru o treime. Pentru 2020-2030, doar jumatate din fondurile necesare pot fi identificate.Vezi in articol care sunt proiectele de autostrazi, drumuri expres si cai ferate prioritare in Master Planul de Transport
Cati kilometri noi de autostrada ar putea fi deschisi traficului pana la final de an: Intre 18 si 28 km. Care e situatia pe A1 Lugoj-Deva Circa 15 km de autostrada din Lotul 2 al autostrazii A1 Lugoj - Deva vor fi deschisi traficului pana la final de 2016. La acestia s-ar mai putea adauga inca 10 km din Lotul 3, dar lucrurile nu sunt inca definitivate, a declarat pentru HotNews.ro Catalin Homor, seful de la Autostrazi. La acesti kilometri se vor adauga inca trei din A3 de la Soseaua de Centura spre Capitala. In plus, CNADNR spera ca va finaliza lucrarile si va redeschide circulatiei cei 22 de km pe A3 intre CUnta si Saliste pana la final de septembrie.
Care este soarta autostrazii Transilvania, de la granita cu Ungaria si pana aproape de Cluj - Napoca: Un lot aproape de reziliere, altul pregatit pentru licitarea lucrarilor in 2017 Cei circa 64 de kilometri dintre Bors si Suplacu de Barcau, deja realizati pe jumatate inca de pe vremea Bechtel, risca sa ramana fara constructor. De acolo si pana aproape de Cluj Napoca, autostrada Transilvania mai are un tronson ce inca nu a fost contractat si un lot pe care va trebui construit un tunel de autostrada. Licitatia pentru executia acestor noi lucrari ar urma sa fie lansata la inceputul anului viitor.de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului
Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi