MONITORIZARI. Proiecte de infrastructura
​​VIDEO Imagini din avion cu loturile 3 si 4 din A10 Sebes - Turda. Cum arata cei circa 30 de km care ar putea fi deschisi circulatiei pana la final de an Noi imagini din avion cu cei aproape 30 de km de autostrada de pe Loturile 3 si 4 aflate in lucru pe A10 Sebes - Turda au fost publicate de Asociatia Pro Infrastructura (API). Imaginile surprind lucrarile aflate pe ultima suta de metri pe mare parte din traseu, dar si eforturile constructorului de a remedia alunecarea de teren masiva de pe Lotul 4 care ar putea periclita deschiderea circulatiei pana la final de 2017.
Ministerul Transporturilor: Au inceput lucrarile de refacere a asfaltului crapat si denivelat de pe Autostrada A1 Orastie - Sibiu, Lotul 3 Pe Autostrada 1, pe sensul de mers Sibiu-Sebes (km 276+100 - 276+170), au inceput de uni lucrarile de refacere a partii carosabile, care presupun frezarea zonei unde au aparut fisuri, dar si  refacerea planeitatii prin asternerea unui strat de mixtura, anunta Ministerul Transporturilor. De miercuri vor incepe si lucrarile de refacere a sistemului de drenaj al autostrazii in zona afectata. Lucrarile demarate survin dupa ce in urma cu o saptamana pe o portiune de 70 de metri de pe banda I au aparut fisuri si denivelari.Lotul 3 Orastie - Sibiu este celebru pentru tronsonul de 200 reconstruit de la zero dupa ce a fost demolat din cauza ca au aparut probleme la un an dupa inaugurarea intempestiva dinainte de alegerile din 2014.
Opt oferte pentru proiectarea si construirea sectiunii 5 a autostrazii Sibiu-Pitesti / Care sunt constructorii intrati in cursa Opt oferte au fost depuse vineri pentru proiectarea si executia sectiunii a 5-a a autostrazii Sibiu - Pitesti. Tronsonul lung de 30,35 km este cuprins intre Curtea de Arges si Pitesti si are o valoare estimata la aproape 400 de milioane de euro.
A fost deschisa circulatia la 4 benzi pe intreaga centura de Nord-Vest a Capitalei. Tronsonul intreg - 9 km - e inca santier dupa mai bine de patru ani de lucrari A fost deschisa circulatia la 4 benzi si pe pasajul care tranziteaza apeductele Apa Nova, pozitionat la km 57+740 al Centurii de Nord-Vest a Capitalei, anunta Compania de Drumuri intr-un comunicat. "Lucrarile incheiate astazi se adauga sectorului de 7,5 km, cuprins intre km 55+465 (intersectia dintre Centura Bucurestiului cu A1) si km 63+400, care a fost deschis la 4 benzi in urma cu aproximativ doua luni", sustine CNAIR. Lucrarile pentru modernizarea si largirea la patru benzi a 9 km din centura Capitalei intre A1 si DN7 au inceput in 2013.
Marii constructori, in razboi cu Ministerul Transporturilor pe tema modificarilor condiitilor contractuale pe proiectele rutiere / Asociatia Pro Infrastructura: "Autoritatile se achita defectuos de responsabilitati si muta riscurile la antreprenori. Constructorii seriosi vor pleca" Marii constructori au intrat intr-o disputa pe fata cu Ministerul Transporturilor si Compania de Autostrazi si avertizeaza ca modificarile facute prin Ordinul 600/2017 prin care conditiile de contractare a proiectelor rutiere au fost drastic modificate in dauna firmelor de constructie vor avea repercursiuni in derularea actualelor proiecte si Comisia Europeana ar putea aplica corectii financiare din cauza lor, potrivit unui comunicat semnatd e Asociatia Romana a Antreprenorilor de Constructorii. "CNAIR si autoritatile se achita defectuos de responsabilitati, au mutat toate riscurile pe constructor si le-au restrans din drepturi. Rezultatul? Constructorii seriosi vor pleca, ramanand doar cei care isi asuma acest contract si riscurile imense aferente", sustine Asociatia Pro Infrastructura. Efectul asupra marilor lictatii din aceste zile? "Nicio companie din top 10 nu este prezenta pe noile licitatii de pe A1, A0 sau DX12 Craiova-Pitesti" - Pro Infrastructura
Noi probleme pe Lotul 3 din autostrada A1 Orastie - Sibiu: Au aparut crapaturi si denivelari pe o distanta de 70 de metri pe banda intai Pe Autostrada 1, pe sensul de mers Sibiu-Sebes (276+100 - 276+170) au aparut fisuri, crapaturi si denivelari ale carosabilului pe o lungime de 70 de m. Ca urmare a acestei situatii a fost impusa restrictie de viteza de 60 km/h, pe un segment de drum de 200 de metri  traficul a fost deviat pe banda 2, anunta Compania de Autostrazi. Lotul 3 Orastie - Sibiu este celebru pentru tronsonul de 200 reconstruit de la zero dupa ce a fost demolat din cauza ca au aparut probleme la un an dupa inaugurarea intempestiva dinainte de alegerile din 2014.
​Noua oferte pentru proiectarea si construirea primilor 13 km din autostrada A1 Sibiu - Pitesti. Vezi care sunt constructorii intrati in cursa Noua oferte au fost depuse joi pentru proiectarea și execuția primei secțiuni a autostrazii A1 Sibiu - Pitești. Tronsonul lung de 13 km este cuprins intre Sibiu si localitatea Boita (de la intrarea in defileul Oltului), are o valoare estimata la circa 167 de milioane de euro si un termen de proiectare si executie de patru ani.
Au fost depuse ofertele si pentru constructia ultimelor doua tronsoane ale drumului expres Craiova - Pitesti: 64 de km estimati la circa 400 de milioane de euro Ofertele pentru proiectarea si executia ultimelor doua tronsoane ale drumului expres Craiova - Pitesti au fost depuse marti. Cele doua loturi au insumat o lungime de 63,5 km si valoreaza circa 394 milioane de euro (1,82 miliarde de lei) conform estimarii de la licitatie. Proiectul are ca termen un an pentru proiectare si 24 de luni perioada de executie. Luni au fost depuse ofertele si pentru primele doua loturi - 57 km, valoare estimata la circa 425 de milioane de euro.
Statia de epurare de la Glina va fi extinsa de catre asocierea FCC - Aqualia - Suez pentru 111 milioane de euro Statia de epurare ape uzate de la Glina va fi extinsa cu o treapta de epurare biologica avansata si un incinerator de namol pentru municipiul Bucuresti de catre Asocierea FCC Construccion & Aqualia Intech SA & SC Suez International SAS pentru circa 11 milioane de euro. Contractul are termen de implementare 28 de luni, anunta grupul francez SUEZ care in cadrul consortiului va executa incineratorul de namol si estimeaza ca va trata 173 de tone de materie uscata pe zi. Licitatia, cu o valoare initiala estimata la circa 145 de milioane de euro a fost lansata inca din ianuarie 2013.
Au fost depuse ofertele pentru constructia primelor doua tronsoane din drumul expres Craiova - Pitesti. Vezi care sunt constructorii care se lupta pentru cei 57 de km estimati la circa jumatate de miliard de euro Ofertele constructorilor la licitatiile pentru proiectarea si executia primelor doua tronsoane din drumul expres Craiova - Pitesti au fost depuse luni. Cele doua tronsoane au insumate o lungime de circa 57 de km si o valoare estimata la circa 425 de milioane de euro, iar intregul proiect are o lungime de circa 121 de km si o valoare totala estimata la circa 820 de milioane de euro. Marti este termenul final de depunere a ofertelor si pentru celelalte doua tronsoane ale drumului expres.
Asociatia Pro Infrastructura: Toate procedurile de expropriere lansate de Ministerul Transporturilor au fost reluate de la zero. Motivul? S-a schimbat numele ministrului Toate procedurile de expropriere lansate de Ministerul Transporturilor au fost intoarse la pasul 0 de pe circuitul de avizare interministerial, un circuit care de cele mai multe ori ajunge sa aiba 24 de pasi birocratici, avertizeaza Asociatia Pro Infreastructura (API). Motivul pentru reluarea de la zero a procedurilor? S-a schimbat numele ministrului. "Functionarii din ministere considera ca singura modalitate de a rezolva situatia e sa reporneasca tot procesul de la inceput", scrie API.
Ministrul Transporturilor i-a schimbat din functie pe seful Garii de Nord si pe directorul Regionalei Cai Ferate Bucuresti Ministrul Transporturilor, Felix Stroe a decis schimbarea din functie a directorului Regionalei Cai Ferate Bucuresti si a sefului Garii de Nord. Ministrul Transporturilor s-a declarat total nemultumit de modul de administrare si de intretinere al Garii de Nord si a dispus demiterea imediata a celor doi reprezentanti ai Regionalei de Cai Ferate Bucuresti: Laurentiu Maraloi, directorul Regionalei CF Bucuresti si Mihai Candea, seful Garii de Nord, anunta Ministerul Transporturilor.
Cea mai complexa lucrare de infrastructura din ultimii 27 de ani: Asocierea Astaldi (Italia) - IHI Infratructure Systems (Japonia) va construi Podul peste Dunare de la Braila pentru 430 de milioane de euro Asocierea Astaldi - IHI Infrastructure Systems a fost declarată câștigătoarea contractului pentru proiectarea și execuția Podului suspendat peste Dunare în zona Braila, cu o valoare de 1.995.932.260,25 lei, fără TVA (circa 433 de milioane de euro). Proiectul prevede lucrari de infrastructura pe 23,4 km, din care 1,9 km va avea doar Podul (cu o deschidere de 1,2 km), iar alti circa 20 de kilometri va fi drum nou. Durata contractului va fi de patru ani, din care primul an va fi alocat proiectarii.
Au fost depuse ofertele pentru constructia Autostrazii de Centura Sud a Capitalei. Vezi care sunt firmele care se lupta pentru proiectul estimat la circa 600 de milioane de euro Ofertele la licitatie pentru proiectarea si executia Autostrazii de Centura Sud (A0) a Capitalei au fost depuse vineri - cate 8 oferte pentru fiecare din cele trei loturi ale proiectului cu o lungime de aproximativ 51 de kilometri si cu o valoare estimata la peste 2,7 miliarde de lei. Autostrada de Centura Sud va fi un proiect nou, diferit de actuala centura sud, si va lega autostrazile A1 si A2.
Drumul expres Pitesti - Craiova si Autostrada de Centura Bucuresti, in impas? Marii constructorii nu vor sa participe la licitatii pentru ca sunt in contre cu Ministerul Transporturilor pe tema conditiilor contractuale  Modificarea de catre Ministrul Transporturilor a contractului de constructie pentru autostrazi astfel incat constructorii sa nu mai poata cere rezolvarea disputelor la curtile de arbitraj, ci doar pe cale traditionala in instantele civile din tara face ca marile firme de constructie sa nu se inscrie in licitatiile pentru autostrada de Centura a Capitalei si drumul expres Pitesti - Craiova. Contractarea in aceste conditii a celor doua proiecte care au termen de depunere finala a ofertelor in aceste zile ar putea fi problematica, iar constructorii cer o amanare in conditiile in care un grup interministerial, cu ajutorul BEI, e aproape de a finaliza un nou model de contract national pentru lucrari in care rezolvarea problemei disputelor a fost deja agreata si ar urma sa se faca tot prin arbitraj pe langa Camera de Comert si Industrii din Romania.
Drumul de mare viteza spre Moldova bate pasul pe loc: Licitatia pentru proiectare inca nu trece de faza de evaluare a ofertelor, la un an de la lansare si dupa zeci de amanari Licitatiile pentru studiul de fezabilitate si proiectarea drumului de mare viteza de aproape 330 de km - autostrada sau drum expres - pe ruta Ploiesti-Buzau-Focsani-Bacau-Pascani bat pasul pe loc, desi au fost lansate de aproape un an. Desi initial cu un termen foarte scurt pentru depunerea ofertelor, licitatiile cu o valoare totala de circa 29 de milioane de euro au suferit nu mai putin de 15 amanari, ofertele fiind depuse intr-un final abia in iulie. De atunci, insa, si pana in prezent Compania de Autostrazi n-a reusit sa atribuie nici unul dintre contracte.
Cum isi rezolva Clujul problema traficului: vrea sa construiasca centura orasului si cere proiectul de la Ministerul Transporturilor Primaria Cluj - Napoca va cere Ministerului Transporturilor să permită orașului să înceapă proiectul centurii metopolitane, varinantă de ocolire care ar rezolva principala problemă a orașului – traficul infernal, anunta Actual de Cluj. De ce vrea Primaria sa faca singura proiectul care apartine Ministerului? Pentru ca proiectul centurii Gilău – Cluj-Napoca – Apahida, care urma să se facă din fonduri europene, nu a fost încă pornit la nivel central.
VIDEO Imagini din drona cu "ciotul" de 3 km din autostrada A3 care se construieste la intrarea in Bucuresti in zona Pipera-Petricani. Unde exista un blocaj si cand ar putea fi gata autostrada Lucrarile la cei circa 3 km de autostrada care ar urma sa faca legatura Capitalei din soseaua Petricani cu restul autostrazii A3 de la soseaua Popasului si pana la Ploiesti au inregistrat un progres semnificativ in ultima perioada arata o noua serie de imagini filmate din drona publicate de catre Asociatia Pro Infrastructura. "In ciuda mobilizarii bune a constructorului, avem in continuare un blocaj important la pasajul peste calea ferata din capatul Str. Gherghitei", avertizeaza API.
​​VIDEO Imagini din drona cu lotul 3 din Autostrada A10 Sebes - Turda ce ar putea fi inaugurat in cateva saptamani. De ce nu se va putea circula pe o treime din el Lucrarile pe Lotul 3 din autostrada A10 Sebes - Turda sunt pe ultima suta de metri, iar tronsonul lung de circa 12,5 km ar putea fi inaugurat chiar in luna octombrie. Chiar si asa, dupa inaugurare soferii vor putea circula doar pe 8,5 km, restul putand fi deschis traficului abia dupa finalizarea Lotului 2 adiacent, lucrare ce ar putea fi gata abia cel mai probabil in 2019. Noi imagini filmate din drona care surprind evolutia lucrarilor au fost publicate de catre Asociatia Pro Infrastructura.
VIDEO Imagini din drona cu lotul 4 al autostrazii A10 Sebes - Turda. Cum arata acum zona unde a avut loc alunecarea de teren Noi imagini filmate cu drona cu lucrarile foarte avansate de pe lotul 4 al autostrazii A10 Sebes - Turda au fost publicate de catre Asociatia Pro Infrastructura. Imaginile video surprind avansul de pe cei aproape 16 km ai lotului, dar si cele doua zone mai dificile ramase de rezolvat: zona lacului Stejaris si locul unde in urma cu trei saptamani a avut loc o alunecare de teren care a afectat si corpul autostrazii.de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului
Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă