MONITORIZARI. Proiecte de infrastructura
Circulatia pe un segment al autostrazii Orastie - Sibiu a fost reluata, dupa ce a fost inchisa din cauza unei denivelari Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere a ridicat vineri restrictia de circulatie pe autostrada Orastie-Sibiu, intre Saliste si Sebes, dupa ce o portiune de 250 de metri de pe o banda a fost inchisa pentru reparatii, incepand de marti, in urma aparitiei unei denivelari, a anuntat sambata CNAIR, citata de News.ro.
FOTO Documentaria.ro: Proiectele de infrastructura aflate in lucru in Bucuresti In timp ce proiectele de infrastructura ce s-au finalizat in Bucuresti si in jurul Capitalei in ultimul deceniu au suferit intarzieri in constructie sau tergiversari birocratice, actualele santiere ale marilor proiecte aflate in constructie sunt bantuite de blocaje, probleme in executie sau taieri de fonduri, scrie Documentaria.ro care publica un inventar multimedia (foto-text-infografic) al proiectelor in lucru din Capitala.
Directorul Companiei de Drumuri, Catalin Homor, revocat din functie. Corpul de Control al ministrului Transporturilor, trimis la CNAIR Directorul Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR, fosta CNADNR), Catalin Homor, a fost revocat in urma unei decizii a Consiliului de Administratie, potrivit unor surse din Companie citate de Capital. Ministerul Transporturilor a confimat intr-un comunicat si a anuntat ca a trimis Corpul de Control pentru a face verificari la Companie. In urma cu o saptamana, primul ministru Grindeanu a cerut noului ministru al Transporturilor, Razvan Cuc, sa-l demita pe Homor, reprosandu-i modul in care a fost realizata deszapezirea pe drumurile nationale si autostrazi. Homor a fost numit sef al CNADNR/CNAIR in decembrie 2015.
���HARTA INTERACTIVA Drumurile nationale si autostrazile blocate din cauza viscolului. Vezi situatia actualizata Zeci de drumuri nationale din sudul si sud-estul tarii au fost inchise, vineri, circulatiei rutiere din cauza viscolului si a caderilor abundente de zapada. Vezi pe HARTA INTERACTIVA situatia actualizata a drumurilor inchise.
Un pas inainte pentru soseaua de centura Timisoara-Sud: A fost lansata licitatia pentru studiu de fezabilitate si proiectare Realizarea studiului de fezabilitate, a proiectarii si documentatiei tehnice pentru Soseaua ocolitoare Sud a Timisoarei a fost scoasa la licitatie miercuri de catre Compania de Drumuri si are o valoare estimata de circa 6,5 milioane de lei. Proiectul presupune un drum cu doua benzi pe sens, lung de 25,7 kilometri si este unul dintre cele care ar urma sa fie realizate in regie proprie de catre Compania de Drumuri.
���VIDEO "Muzeu in aer liber" - 15 km din autostrada Lugoj - Deva sunt finalizati, dar zac nedeschisi circulatiei. Compania de Drumuri invoca "aspecte de natura juridica" Romania risca sa incheie anul 2016 cu zero kilometri noi de autostrada inaugurati, asta desi 15 km de autostrada A1 Lugoj - Deva, Lotul 2 sunt finalizati, dar au ramas nedeschisi circulatiei pentru ca exista "aspecte de natura juridica" ce impiedica receptia partiala a lucrarilor de catre Compania de Drumuri. Cei 15 km au fost promisi in repetate randuri de-a lungul anului si de catre seful de la Drumuri si de catre ministrul Transporturilor si, daca ar fi deschisi traficului, s-ar lega direct la restul de 146 km de autostrada de la Lugoj si pana la Nadlac, la granita cu Ungaria.UPDATE Deputat USR, fost consilier pe infrastructura al premierului Ciolos: "Motivele invocate sunt niste baliverne. Inventii pentru a mai bloca putin guvernul tehnocrat"
Circulatia pe sectiunea de metrou Laminorului - Straulesti ar putea fi deschisa abia in primul trimestru din 2017 Circulatia pe sectiunea de metrou Laminorului - Straulesti ar putea fi deschisa pasagerilor in primul trimestru al anului 2017, dupa ce comisiile de specialitate ale Metrorex vor finaliza verificarea lucrarilor executate, a anuntat luni compania intr-un comunicat de presa, citat de Agerpres. Astfel, se amana darea in folosinta a acestei sectiuni a Magistralei 4, anuntata pentru data de 19 decembrie.
������VIDEO Trenuri noi pentru CFR: "Vor fi vagoane moderne, cu internet si aer conditionat. Trenuri care sa circule cu 160 km/h si unele chiar mai mult de atat" In 2017 va fi lansata o licitatie pentru cateva sute de noi trenuri, vagoane si automotoare pentru a innoi parcul de material rulant al CFR-ului, a explicat pentru HotNews.ro Robert Dobre, presedintele Autoritatii de Reforma Feroviara, organismul ce se va ocupa de acest proces. Licitatia va fi impartita in mai multe loturi - automotare diesel si electrice, locomotive si vagoane. Vagoanele vor fi moderne, cu aer conditionat si internet, spune oficialul de la Transporturi, iar noile trenuri vor fi capabile sa ruleze la 160 km/h, viteza maxima a liniilor modernizate, insa intentia autoritatilor e sa cumpere si cateva trenuri ce pot circula si la viteze mai mari.
Ce traseu si ce statii va avea Magistrala 6 de metrou intre Gara de Nord si Aeroportul Otopeni. Statii la complexul comercial Baneasa, Liceul Francez si ambasada SUA Guvernul a aprobat joi printr-o hotarare indicatorii tehnico-economici pentru Magistrala 6 de metrou, care va lega Gara de Nord de Aeroportul Otopeni, potrivit unui comunicat al Executivului. Termenul estimat de incepere a lucrarilor este a doua jumatate a anului 2017, iar durata de executie este de patru ani, adica lucrarea ar urma sa fie gata in 2021. Traseul cuprinde statii la Romexpo si la Complexul Comercial Baneasa.
���VIDEO Noul mers al trenurilor vine cu reduceri de timp pentru unele curse lungi: Reduceri de peste o ora la trenuri de la Bucuresti spre Cluj-Napoca, Suceava si Iasi Incepand din 11 decembrie noul mers al trenurilor va veni cu reduceri de timpi pe mai multe curse, cele mai substantiale diminuari ale duratei de calatorie vor fi pe cateva trenuri care leaga Bucurestiul de Cluj-Napoca, Iasi si Suceava, a explicat intr-un interviu pentru HotNews.ro, Robert Dobre, presedintele Autoritatii de Reforma Feroviara, un nou organism infiintat ca recomandare din MasterPlan si care are ca misiune principala eficientizarea retelei de transport pe cale ferata.
Comisia Europeana a aprobat fazarea a sapte proiecte de infrastructura, printre care si autostrada Sebes - Turda Sapte proiecte majore de infrastructura, incepute din timpul fostului exercitiu financiar european, au fost aprobate spre fazare in noul exercitiu financiar 2014 - 2020 de catre Comisia Europeana. Valoarea proiectelor ajunge la circa 500 de milioane de euro bani europeni. Printre aceste sapte proiecte se numara autostrada Sebes - Turda, modernizarea DN73 si reabilitarea DN76.
������VIDEO Centura de Sud a Craiovei a fost inaugurata si deschisa traficului marti dimineata Varianta Ocolitoare Craiova Sud, intre DN65 si DN6, a fost deschisa traficului rutier marti dimineata. Noul drum are cate o banda pe sens, o lungime de 6,3 kilometri, a costat circa 8 milioane de euro. Proiectul a inceput inca din 2012, dar s-a blocat intre timp cand pe traseu au aparut fisuri si alte probleme de executie. Proiectul a fost deblocat anul acesta cand s-au realizat si ultimele lcurari necesare pentru deschidere.
HARTA INTERACTIVA Proiectele rutiere din tara pe care Compania de Drumuri vrea sa le faca in regie proprie in urmatorii patru ani Dupa ce a reparat cu succes groapa din autostrada Sibiu - Orastie, Compania de Drumuri isi propune pentru urmatorii patru ani sa faca in regie proprie mai multe proiecte rutiere, fie ca vorbim de lucrari de la zero, sau de proiecte construite partial, dar care s-au blocat. Dincolo de marile proiecte ce vor fi scoase la licitatie ca intotdeauna, fiecare Regionala de Drumuri din tara a primit in sarcina doua sau mai multe proiecte de realizat in regie proprie - reabilitari de drumuri, variante ocolitoare sau pasaje. Vezi in articol care sunt proiectele pe care Compania de Drumuri vrea sa le faca in regie proprie si cum sunt distribuite ele pe harta Romaniei.
Primul pas pentru autostrada spre Moldova: Licitatiile pentru Studiile de Fezabilitate si proiectarea celor 330 de km de drum de mare viteza pe ruta Ploiesti-Buzau-Bacau-Pascani, lansate oficial Licitatiile pentru studiile si proiectarea drumulului de mare viteza - autostrada sau drum expres - pe ruta Ploiesti-Buzau-Focsani-Bacau-Pascani, au fost publicate in SEAP, la mai bine de o luna de cand Compania de Drumuri anunta ca a finalizat documentatia. Cele patru contracte licitate au o valoarea maxima estimata de 29 milioane de euro si o durata de 24 de luni. Autostrada sau drumul expres cu o lungime de aproape 330 km are menirea sa preia traficul pe ruta Nord-Sud, acolo unde se inregistreaza cele mai mari valori a traficului din Moldova si care in prezent se desfasoara pe DN2, un drum national cu cate o banda pe sens si un acostament putin mai lat folosit adesea de catre soferi drept inca o banda de circulatie - unul din drumurile nationale cele mai periculoase dupa numarul de accidente.
APLICATIE INTERACTIVA Traseul autostrazii Sibiu - Pitesti in raport cu inaltimea reliefului. Cat de sus va ajunge prima autostrada din Romania care va trece muntii Traseul final al autostrazii Sibiu - Pitesti a fost avizat de catre Compania de Drumuri, autostrada lunga de circa 123 de kilometri fiind impartita in cinci sectiuni si cu sapte tuneluri pe traseu, unele mai lungi de un kilometru. HotNews.ro a realizat o APLICATIE INTERACTIVA ce completeaza harta autostrazii Sibiu-Pitesti cu informatii legate de inaltimea terenului parcurs pe traseu.
���HARTA INTERACTIVA Traseul final al autostrazii Sibiu - Pitesti. Vezi in detaliu pe unde trece autostrada, unde vor fi tunelurile si care sunt nodurile rutiere propuse La un an si jumatate de la semnarea contractului pentru revizuirea Studiului de Fezabilitate, autostrada A1 Sibiu - Pitesti are un traseu oficial. Compania de Drumuri a avizat traseul final pentru cei 123 de km de autostrada si a prezentat studiile geotehnice realizate pe sectiunile de capat ale autostrazii, primele pe care ar trebui sa inceapa lucrarile in anul 2018. Vezi in articol o HARTA INTERACTIVA in detaliu cu traseul final al autostrazii Sibiu - Pitesti, cu tot cu nodurile rutiere propuse si tunelurile ce vor trebui construite prin munti.
���VIDEO Metrou sau tren din Bucure��ti pân�� la Aeroport? Ministrul Transporturilor explic�� de ce merge în paralel cu ambele proiecte În 2021-2022 Bucure��tiul ar trebui s�� fie legat de Aeroportul Otopeni ��i printr-o linie de cale ferat�� cu tot cu gar�� sub terminal, ��i printr-o magistral�� de metrou. Proiectul pe calea ferat�� e mai ieftin ��i mai rapid de f��cut, în timp ce Magistrala 6 ar ajunge la aproape 1 miliard de euro ��i mul��i se întreab�� dac�� nu cumva cele dou�� se vor "canibaliza" între ele. Ministerul Transporturilor vrea sa porneasc�� amandou�� proiectele în paralel, iar ministrul justific��: "Dup�� ce va fi gata metroul, pe calea ferat�� va fi conexiunea Aeroportului cu restul ����rii, mai ales sudul ����rii ��i cu Bulgaria. Va func��iona ��i în timpul nop��ii când metroul nu circul�� spre Capital��".
������VIDEO Schimb��ri la mersul trenurilor: "Va fi timpul redus cu cel pu��in o or�� pe unele rute lungi" Noul mers al trenurilor care va fi publicat în luna decembrie va avea redus�� durata de parcurgere pe unele rute lungi, sus��ine ministrul Transporturilor într-un interviu pentru HotNews.ro. "Vorbim de peste o or�� pe distan��e lungi",  a spus Bu��e.
VIDEO Licita��ie în 2017 pentru vagoane noi la CFR: "Poate participa ��i Astra Arad" - ministrul Transporturilor În 2017 CFR ar urma s�� organizeze licita��ii pentru noi vagoane de c��l��tori, o licita��ie la care ar putea participa ��i Astra Arad, fabric�� de vagoane ce produce în prezent material rulant pentru export. "În momentul acesta avem cam 1.150 de vagoane func��ionale, în diferite stadii. Necesarul ar fi cam de 1.600. Se preg��tesc aceste licita��ii pentru la anul ca din 2018 s�� avem noi vagoane", a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Bu��e, într-un interviu pentru HotNews.ro.
VIDEO Planuri noi pentru autostrada Transilvania, de la Suplacu de Barc��u la Bor��: "Reziliem ��i relicitam pe loturi. Unul dintre loturi va fi gata în 2017" Compania de Drumuri a reziliat contractul pentru cei 64 km din autostrada Transilvania între Bor�� ��i Suplacu de Barc��u din cauza mobiliz��rii slabe a constructorului, iar Ministerul Transporturilor vrea relicitarea autostr��zii, dar pe mai multe loturi. "O s�� licit��m pe dou��, poate chiar trei tronsoane. Circa 26 de kilometri pot fi termina��i în 6 luni. Practic, la anul. ��i-o s�� facem alt�� treab�� pu��in inovativ��. Nu o s�� mai d��m un termen de executie. O s�� spunem un interval – între 5 ��i 8 luni. ��i atunci, cel care îl liciteaz�� la 5 luni o s�� fie punctat mai bine", a declarat ministrul Transporturilor, într-un interviu acordat HotNews.rode zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului
Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version