Conducerea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a sesizat Inspectia Judiciara sa verifice daca declaratiile liderului UDMR, Kelemen Hunor, despre dosarul "privatizarilor strategice" in care a fost condamnat si fostul ministru Zsolt Nagy, aduc atingere independentei sistemului judiciar, releva un comunicat de presa al CSM transmis luni si citat de Agerpres.

"Ca urmare a afirmatiilor domnului Kelemen Hunor, presedintele Uniunii Democrate a Maghiarilor din Romania, in cuprinsul carora a facut referire la dosarul "privatizarilor strategice" in care a fost condamnat si fostul ministru Nagy Zsolt, apreciind ca acesta "... a fost nedreptatit si a fost sanctionat ... Trebuie sa fie foarte clar, cazul lui nu este un caz de coruptie. Nu exista nicio dovada impotriva lui, ...", conducerea Consiliului Superior al Magistraturii, in temeiul art. 30 alin 1 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, a sesizat Inspectia Judiciara in vederea efectuarii verificarilor necesare pentru a stabili daca si in ce masura a fost adusa atingere independentei si impartialitatii judecatorilor si procurorilor implicati in activitatea de solutionare a dosarului mentionat, precum si daca a fost adusa atingere independentei sistemului judiciar in ansamblul sau", se precizeaza in comunicatul CSM.

Martea trecuta, fostii ministri Codrut Seres si Zsolt Nagy au fost condamnati definitiv de Inalta Curte de Casatie si Justitie in dosarul privatizarilor strategice. Codrut Seres a primit 4 ani si 8 luni inchisoare, iar Zsolt Nagy - 4 ani. Ei au fost dusi marti seara la Penitenciarul Rahova pentru a fi incarcerati.