Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, s-a intalnit marti cu reprezentantii conducerii Companiei Nationale de Autostrazi si a discutat pe marginea problemelor si stadiul proiectelor in derulare. Rus a sustinut ca CNADNR "trebuie sa devina un jucator activ pe piata infrastructurii rutiere din Romania" si ca e nevoie de o schimbare de fond a activitatii companiei. "Vreau mai multa atentie si determinare in ceea ce faceti", a declarat Rus, cerand o prirotizare a proiectelor strategice.

Seful CNADNR, Narcis Neaga si ministrul Transporturilor, Ioan RusFoto: MT

"Foarte important mi se pare ca in perioada urmatoare sa se adopte o serie de masuri care sa repozitioneze si sa eficientizeze activitatea CNADNR, astfel incat compania sa nu mai fie un simplu intermediar intre Bugetul de Stat si companiile private, ci sa devina un jucator activ pe piata infrastructurii rutiere din Romania.Trebuie grabit procesul prin care sa se produca o schimbare de fond a activitatii CNADNR", a declarat Ioan Rus, potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor remis HotNews.ro.

"Avand in vedere importanta activitatii CNADNR, relatia directa a acesteia cu cetateanul, va solicit inca o data sa luati masuri rapide pentru finalizarea proiectelor incepute, pentru solutionarea problemelor de natura juridica avute cu antreprenorii. Avem o lista cu punctele critice ale companiei. Asa ca trebuie sa luam fiecare proiect in parte si sa gasim solutii de finalizare a acestora", a mai declarat Rus.

Potrivit MT, directorul general al CNADNR, Narcis Neaga, a comunicat ca pana la sfarsitul acestei luni va prezenta un Plan de management al CNADNR pentru 2015, parte a unui program multianual pana in 2020.

"Vreau ca pana la urmatoarea sedinta sa identificam si sa prioritizam proiectele strategice, vreau solutii clare si fapte concrete la problemele discutate. Vreau mai multa atentie si determinare in ceea ce faceti, a subliniat Ioan Rus la finalul intalnirii.