Una din licitatiile pentru studii de fezabilitate lansate inca de pe vremea lui Dan Sova cand era sef la Transporturi a fost finalizata si contractul semnat. Compania de autostrazi a anuntat marti ca a semnat un contract de 16 milioane de lei pentru revizuirea studiului de fezabilitate in cazul celor 72 de km de autostrada intre Sibiu si Fagaras, parte a autostrazii planificate intre Sibiu si Brasov.

Autostrada intre Sibiu - FagarasFoto: Hotnews

"Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania anunta ca astazi, 07.04.2015 a fost semnat contractul care are ca obiect: "Revizuire Studiu de Fezabilitate pentru Autostrada Sibiu - Fagaras". Valoarea estimata a contractului este de 16.313.855,49 fara TVA" (circa 3,7 milioane euro), anunta institutia intr-un comunicat remis HotNews.ro.

Contractul va avea o durata de implementare de 17 luni si a fost atribuit prin procedura de licitatie publica deschisa conform (OUG 34/2006) Asocierii AECOM INGENIERIA SRL - CONSITRANS SRL - SEARCH CORPORATION SRL (Lider de asociere - AECOM INGENIERIA SRL), potrivit informatiilor transmise de institutie.

Finantarea roiectului este asigurata din Fonduri Europene pentru Dezvoltare Regionala (FEDR 85%) si Bugetul de Stat (15%).

Licitatia pentru revizuirea studiului de fezabilitate a autostrazii Sibiu - Fagaras a fost lansata in iunie 2014 pe cand la sefia Ministerului Transporturilor inca se afla Dan Sova. In acele ultime sale zile la Transporturi, Dan Sova a lansat nu mai putin de 17 noi licitatii pentru revizuirea unor studii de licitatie in cazul mai multor autostrazi.

Valoare estimata pentru revizuirea SF-ului in cazul Sibiu - Fagaras era cuprinsa intre 23,512,585 si 27,786,691 RON fara TVA. (intre 5,3 milioane euro si 6,2 milioane de euro). ofertele au fost deschise pe 24 ocotmbrie 2014, iar contractul s-a semnat abia acum.