O noua filmare din avion cu autostrada A3 Gilau - Nadaselu, aflata in constructie la vest de Cluj Napoca, a fost publicata de catre Asociatia Pro Infrastructura (API). La pachet, asociatia a publicat si o serie de poze de pe santierul de 8,7 km. Noile imagini arata avansul lucrarilor pe tronsonul construit de constructorul roman UMB, in anumite puncte existand deja turnat un prim strat de asfalt. In plus, pe unele viaducte deja s-a inceput montarea predalelor si grinzilor.

Autostrada A3 Gilau - Nadaselu - iulie 2015Foto: Asociatia Pro Infrastructura
  • Filmarile aeriene au fost realizate prin contributiile financiare ale membrilor API si ale utilizatorilor forumului forum.peundemerg.ro

Filmarea incepe dinspre localitatea Gilau si continua de-a lungul traseului putin mai sinuos al autostrazii pana la Nadaselu dupa care se intoarce spre Gilau, acolo unde se continua cu deja construitul tronson A3 Gilau - Campia Turzii.

Filmare realizata de Inter-Fly la comanda API si a forumului de infrastructura

Tronsonul este construit de catre asocierea romana UMB Spedition - Tehnostrade si este unul dintre loturile de autostrada aflate in executie care au o evolutie buna a lucrarilor.

Desi este un tronson scurt de autostrada, acesta este unul destul de important pentru ca vine in continuarea Autostrazii A3 Campia Turzii - Gilau de la intersectia cu DN1, ocoleste municipiul Cluj Napoca prin partea de vest si se opreste aproape de localitatea Nadaselu intr-o intersectie cu un alt drum national, DN1F spre Zalau si Satu Mare.

Practic, A3 Gilau - Nadaselu va functiona ca o centura mai indepartata in partea vestica a municipiului Cluj-Napoca.

Lucrarile la acest "ciot"de autostrada au inceput in forta in vara lui 2014 si continua, aparent, in acelasi ritm sustinut.

Reamintim ca pentru acest tronson, constractul a fost atribuit tocmai in aprilie 2013, dar debutul lucrarilor a fost amanat pana in august 2014 din cauza lipsei finantarii de la bugetul de stat.

Mai multe imagini, pe forumul peundemerg.ro

A3 Gilau (Cluj Vest) - Nadaselu

Lugime: 8,7 km

Cost: 59 milioane euro (de la bugetul de stat)

Constructor: UMB-Tehnostrade

Termen contractual de finalizare: aprilie 2016

---

Detaliat despre autostrada, pe pagina speciala dedicata proiectului in sectiunea "Monitorizari. Proiecte de Infrastructura":