Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, "trebuie sa isi faca simtita prezenta si sa ia urgent masuri pentru a debloca lucrarile la autostrazile finantate din fonduri europene", solicita vicepresedintele PNL Alexandru Nazare, fost ministru al Transporturilor in guvernul MRU. "Pe toate tronsoanele de autostrazi finantate din fonduri europene exista probleme care persista de luni intregi fara ca Ministerul Transporturilor sau CNADNR sa se implice in rezolvarea lor", sustine Nazare.

Ministrul Transporturilor, Iulian MatacheFoto: Agerpres

Ministrului Transporturilor Iulian Matache sa se implice personal in deblocarea lucrarilor la autostrazile finantate din fonduri europene pentru care Romania va pierde la sfarsitul acestui an 1.5 miliarde de euro, solicita vicepresedintele PNL Alexandru Nazare, intr-un comunicat remis HotNews.ro.

"Pe toate tronsoanele de autostrazi finantate din fonduri europene exista probleme care persista de luni intregi fara ca Ministerul Transporturilor sau CNADNR sa se implice in rezolvarea lor", sustine Nazare.

"Pentru autostrada Lugoj-Deva nu a fost demarata nici acum licitatia pentru tuneluri, ceea ce inseamna o intarziere de cel putin 2 ani de zile, pentru Sebes-Turda nu s-au emis autorizatiile de construire, iar constructorii nu sunt platiti, iar pentru Campia Turzii-Targu Mures nu s-a dat ordinul de incepere la 6 luni de la semnarea contractelor pentru ca in continuare nu se stie sursa de finantare. Cu acest bilant CNADNR a reusit anul acesta o absorbtie de 5.5 milioane de euro, adica aproximativ 0.3% din fondurile europene care ii erau alocate din bugetul 2007-2013", potrivit fostului ministru al Transporturilor din guvernul MRU.

"Ministrul Matache trebuie sa vina urgent cu solutii pentru rezolvarea acestor blocaje astfel incat la sfarsitul anului nota de plata sa fie redusa fata de cele 1.5 miliarde de euro care sunt estimate a fi pierdute in acest moment", sustine Nazare.