Noi imagini din avion cu cei 72 de kilometri in constructie ai autostrazii A1 Lugoj - Deva (Loturile 2, 3 si 4) au fost publicate de catre Asociatia Pro Infrastructura (API). Seful Companiei de Autostrazi, Narcis Neaga, sustinea intr-un interviu acordat HotNews.ro ca se doreste finalizarea si inaugurarea a 17 kilometri din Lotul 2 pana la sfarsitul anului, insa imaginile din teren arata ca sansele unei astfel de deschideri sunt mai degraba nule.

A1 Lugoj - Deva - octombrie 2015Foto: Captura YouTube

Filmarile de mai jos incep cu Lotul 4 (1:04), de langa localitatea Soimus de unde se termina autostrada Deva - Orastie. Lotul 4 este construit de catre compania romana UMB, iar saptamana trecuta a fost zguduita de un scandal legat de lipsa autorizatiilor de constructie pe anumite sectoare, fapt ce a dus la suspendarea lucrarilor de catre Inspectoratul de Stat in Constructii.

Filmarea surprinde Lotul 3 incepand cu minutul 7:40 si Lotul 2 incepand cu minutul 14:05.

De la minutul 18:02 se observa viitorul nod rutier Margina si mai departe se continua cu cei 17 kilometri pana spre Drumbrava (22:53) si autostrada Lugoj-Deva Lot1 (finalizata din 2013). Acest ultim tronson este cel pe care seful de la CNADNR, Narcis Neaga, l-ar dori inaugurat inca de anul acesta.

  • Narcis Neaga: "[...] daca vom avea putina sansa, constructorul are toate premizele sa dea in trafic 17 km din Lugoj - Deva, Lotul 2 pana la localitatea Margina. Acolo facem o giratie si atunci putem veni pe autostrada de la Nadlac pana la Margina, iesim in giratie, intram in DN si urcam mai incolo din nou pe autostrada."

Totusi, imaginile arata un santier inca departe de a fi finalizat, iar sansele unei deschideri anticipate pe acest sector par a fi mai degraba nule.

Filmare realizata de catre Asociatia Pro Infrastructura (API). Cei care doresc sa sustina activitatile API, pot ajuta aici.

----

  • A1 Lugoj - Deva Lot 2

Autostrada Lugoj - Deva (loturile 2,3,4)

Autostrada Lugoj - Deva (loturile 2,3,4)

Foto: Hotnews

Lungime: 28,75 Km

Constructor: JV Salini Construttori SpA (Impregilo SpA) / Secol SpA

Valoare contract: 562.73 milioane lei

Termenul de finalizare: mai 2016

  • A1 Lugoj - Deva Lot 3

Lungime: 21,14 Km

Constructor: JV Teloxim Con SRL / Comsa SA / Aldesa Construcciones SA / Arcadis

Valoare contract: 579.92 milioane lei

Termenul de finalizare: mai 2016

  • A1 Lugoj - Deva lot 4

Lungime: 22,14 Km

Constructor: UMB - TEHNOSTRADE SRL

Valoare contract: 419.4 milioane lei

Termenul de finalizare: mai 2016

---

Despre autostrada Lugoj - Deva, in detaliu, pe pagina speciala din sectiunea "Monitorizari. Proiecte de Infrastructura":