Contractul pentru proiectarea si executia Pasajului Suprateran de la Domnesti, peste Centura Bucuresti, a fost atribuit de catre Compania de Drumuri pentru circa 20,6 milioane de euro. Oferta castigatoare vine de la asocierea Straco - Comnord - Specialist Consulting si este circa 50% din ce estimase CNADNR initial cand a lansat licitatia pentru pasaj. In conditiile in care nu vor exista contestatii si contractul se va semna cat mai rapid, termenul de finalizare ar urma sa fie inceputul anului 2018.

Pasajul suprateran de tip giratoriu la DomnestiFoto: Hotnews

Compania Nationala de Drumuri (CNADNR) a atribuit contractul pentru realizarea pasajului de la Domnesti catre Asocierea S.C. STRACO GRUP S.R.L. - S.C. COMNORD S.A. - S.C. SPECIALIST CONSULTING S.R.L. (n.r. Straco este o societate aflata in proces de insolventa)

Oferta asocierii care a fost declarata castigatoare este de 91,552,381.90 lei (circa 20,6 milioane euro), adica aproape jumatate din valoarea estimata initial de catre CNADNR de 185 milioane de lei.

Durata contractului este 51 luni din care 3 luni perioada de proiectare, 24 luni perioada de construcţie şi 24 luni perioada de notificare a defectelor. Cu alte cuvinte, daca astazi s-ar semna contractul, acesta ar avea termenul de finalizare la inceputul anului 2018.

Totusi, "in prezent, procedura de achiziţie publică se află în perioada de depunere a unor posibile contestaţii împotriva rezultatului procedurii", aminteste CNADNR.

Centura de Sud a Capitalei - intersectia de la Domnesti

Centura de Sud a Capitalei - intersectia de la Domnesti

Foto: Hotnews

Trebuie precizat ca oferta castigatoare a fost, totusi, pe locul doi la licitatie, dupa cea a PORR Construct care a ofertat circa 91,25 milioane de lei.

"Prin realizarea unui pasaj denivelat la intersecţia dintre DJ 602, respectiv strada Prelungirea Ghencea şi Centura rutieră a municipiului Bucureşti, respectiv linia CF se va mari capacitatea de trafic şi suguranţa circulaţiei. Pasajul va avea o lungime de 257,49 m", noteaza autoritatile.

CNADNR a lansat licitatia pentru pasajul de la Domnesti in luna martie 2015, dupa ce in noiembrie 2014 Guvernul aprobase realizarea unui pasaj peste Centura Bucuresti, la iesirea spre Domnesti de pe Prelungirea Ghencea. Premierul Ponta primitea inca din vara lui 2013 realizarea unui pasaj in zona.

Cetatenii care stau in zona au protestat de mai multe ori in ultimele luni cerand premierului sa isi tina promisiunea, dar si primarului General al Capitalei, Sorin Oprescu, sa largeasca str. Prelungirea Ghencea la doua benzi pe sens.