Aeroportul International Suceava, modernizat printr-un proiect in valoare de 105 milioane de lei din fonduri europene, a fost redeschis oficial joi odata cu prima cursa oficiala operata de catre Tarom. Lucrarile au durat aproape doi ani, timp in care s-au modernizat pista de rulare si balizajul si s-a construit un nou turn de control.

HotNews.roFoto: Hotnews

Aeroportul a fost sfintit si inaugurat pe 25 octombrie de autoritatile lcoale, insa abia joi, pe 12 noiembrie, prima cursa regulata Bucuresti-Suceava-Bucuresti a fost operata.

Astfel, TAROM reia cursele directe Bucuresti - Suceava- Bucuresti, dupa urmatorul program in perioada 12 noiembrie 2015 - 29 februarie 2016 in zilele de luni si joi:

- RO 803 decolare Otopeni la 12:20, aterizare Suceava la 13:30 ;

- RO 804 decolare Suceava la 13:55, aterizare Otopeni la 15:10;

ROT803 / AT45 / YR-ATA / cn: 566 / OTP-SCV-OTP

Posted by Aeroportul "Stefan cel Mare" Suceava on Thursday, November 12, 2015

Primul zbor de pe Aeroportul International "Stefan cel Mare" Suceava cu destinatia Bucuresti.

Posted by Aeroportul "Stefan cel Mare" Suceava on Thursday, November 12, 2015

Dupa marcaje a urmat si balizajul!

Posted by Aeroportul "Stefan cel Mare" Suceava on Friday, October 9, 2015

Aeroportul Suceava a fost inchis pentru modernizare in 13 ianuarie 2014, lucrarile fiind realizate printr-un proiect de 105 milioane de lei, din fonduri europene. Prin proiectul cu finantare europeana asigurat prin POS-Transport s-au modernizat pista de rulare, balizajul, s-a construit un nou turn de control si a fost pregatit terenul in vederea amplasarii sistemului de navigatie, dupa cum nota agentia Mediafax.

Lucrarile de modernizare la aeroport au fost realizate prin trei proiecte, unul finantat de Romatsa, care a instalat aparatura de control si trafic aerian, unul de modernizare a pistei si a sistemului de balizaj, finantat de Uniunea Europeana, si un proiect de modernizare a aerogarii, cu fondurile Consiliului Judetean.

Consiliul Judetean Suceava continua programul de modernizare a facilitatilor aeroportuare prin amenajarea unui nou terminal de pasageri si cargo, folosind o mare parte din constructiile Centrului Economic Bucovina Suceava aflat in proximitate, inclusiv pavilionul expozitional care va fi terminalul pentru imbarcare pentru destinatii externe. Pentru acest proiect, Aeroportul Suceava a obtinut o finantare de 100.000 de lei in vederea efectuarii studiului de fezabilitate, urmand ca din primavara anului viitor sa inceapa lucrarile de amenajare a noului terminal.