Directorul Companiei de Drumuri si Autostrazi, Catalin Homor, a facut o vizita miercuri pe santierele de autostrada din vestul tarii, printre care si cel al autostrazii Lugoj - Deva. Homor a declarat ca a dorit sa vada personal daca promisiunile de a deschide anumite loturi pana la sfarsitul anului au sau nu potential. "Am vazut toate loturile autostrazii Lugoj - Deva. Avem intarzieri atat din culpa constructorului cat si din alte culpe independente de vointa lui, iar impreuna facem toate demersurile sa deblocam situatia" a declarat Catalin Homor, directorul general al CNADNR.

Catalin Homor, in vizita pe un santier de autostradaFoto: CNADNR

Directorul general al CNADNR SA, Catalin Homor, s-a aflat in cursul zilei de miercuri e santierele de drumuri si autostrazi din vestul tarii, intre care si trosonul de autostrada, Lugoj - Deva, transmite CNADNR intr-un comunicat remis HotNews.ro

"Am venit sa vad mai multe santiere si, de asemenea, daca promisiunile pe care le-am auzit cum ca lucrarile ar putea fi finalizate pana la sfarsitul anului au sau nu potential. Mai mult decat atat, consider ca nici constructorii nu trebiue sa se simta singuri si cand spun asta ma gandesc la colaborarea stransa in timpul derularii contractului. Tot in cadrul acestei colaborari as vrea sa mai adaug ca si controlul va fi o constanta in relatia Beneficiar - Antreprenor, conditie valabila pentru oricare dintre santierele in lucru.

Am vazut toate loturile autostrazii Lugoj - Deva. Avem intarzieri atat din culpa constructorului cat si din alte culpe independente de vointa lui, iar impreuna facem toate demersurile sa deblocam situatia" a declarat Catalin Homor, directorul general CNADNR.

Despre autostrada Lugoj - Deva, in detaliu pe pagina dedicata proiectului din sectiunea speciala HotNews.ro - Proiecte de Infrastructura:

Lungime: 72 de km

Valoare totala: 1,56 mld lei (351 mil euro)

Constructor si valoarea contractului pe fiecare lot:

Lotul 2 - Constructor: JV Salini Construttori SpA (Impregilo SpA) / Secol SpA - Valoare contract: 562.73 milioane lei

Lot 3 - Constructor: JV Teloxim Con SRL / Comsa SA / Aldesa Construcciones SA / Arcadis - Valoare contract: 579.92 milioane lei

Lot 4 - Constructor: JV SPEDITION UMB SRL / TEHNOSTRADE SRL - Valoare contract: 419.4 milioane lei

Termenul contractual de finalizare: mai 2016