Metrorex anunta ca de luni dupa amiaza a fost redeschisa circulatia rutiera pentru transportul in comun si pentru autovehiculele cu sarcina pe osie mai mica de 3.5 tf., intre Splaiul Independentei si Facultatea de Medicina Carol Davila, pe bd. Eroilor si bd. Eroii Sanitari. Inchiderea circulatiei s-a facut dupa ce in decembrie a avut loc un incident, terenul surpandu-se de sub carosabil in timp ce unul din utilajele care sapa tunelul metroului lucra in zona. Totusi, Metrorex anunta ca in perioada in care a fost inchis traficul s-a lucrat la accesul care subtraverseaza Bd. Eroilor, lucrare ce oricum ar fi necesitat o intrerupere a traficului timp de trei luni si care era programata pentru luna mai.

Cum se va circula in zona Eroilor - 21 martie 2016Foto: Hotnews

"Metrorex a intreprins toate demersurile astfel incat lucrarile sa fie finalizate inaintea termenului prevazut in graficul actiunilor de punere in siguranta a zonei care prevedea ca data finala de executie - 22.03.2016, termen asumat impreuna cu specialistii din domeniu in cadrul sedintelor organizate la sediul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, sedinte solicitate de Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) si Prefectura, cu participarea Inspectoratului de Stat in Constructii si cu toate Partile si institutiile implicate, inclusiv de catre expertii tehnici atestati", anunta compania.

"De asemenea, Metrorex a solicitat ca in perioada in care circulatia de pe Bd. Eroilor este restrictionata, sa se execute o alta lucrare, respectiv accesul care subtraverseaza Bd. Eroilor, acces care oricum ar fi necesitat o intrerupere a traficului in aceasta zona timp de trei luni (perioada prevazuta in proiect si programata conform graficului general al lucrarilor pentru luna mai 2016), lucru care s-a si realizat", mai arata Metrorex intr-un comunicat publicat luni.

Potrivit Metrorex, "lucrarile dispuse prin documentatiile tehnice de consolidare, de refacerea sistemului rutier si a trotuarelor, de iluminat public, marcaje si semaforizare, pentru redarea traficului rutier pe bd. Eroii Sanitari, au fost executate si se poate redeschide circulatia in zona".

Pe 11 decembrie 2015, in zona intersectiei bulevardelor Eroilor si Eroilor Sanitari a aparut o tasare a pamantului sub carosabil. Incidentul s-a produs chiar in timp ce TBM-ul Varvara intra in statia Eroilor 2. Ca masuri s-a dispus inhciderea traficului in zona si stoparea lucrarilor pana la remedierea stituatiei.

Ce s-a intamplat la metrou: De ce s-a surpat pamantul la Eroilor, acolo unde sapa "cartitele" de pe Magistrala 5