Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a precizat ca lucrarile de reabilitare pe Autostrada Bucuresti - Constanta, pe o lungime de 40 de kilometri din tronsonul Drajna - Lehliu, nu se vor face in sezon estival pentru ca "nu suntem tara lui Dorel", relateaza Mediafax.

Romania, singura țară din UE cu creștere a investitiilor in S1Foto: CNADNR

Aflat, marti, intr-o vizita in Portul Constanta, ministrul Transporturilor a precizat ca, in cazul A2, s-a facut o confuzie intre repararea gropilor, mentenanta care se face in fiecare primavara, cand trebuie astupate gropile pentru siguranta, si reabilitarea acelui tronson.

"Acel tronson nu a mai fost reabilitat din 2008. Practic el are sase ani durata de viata. Au trecut mult mai multi ani si se va trece la reabilitare, care inseamna raderea a 12 centimetri. Este alta lucrare si nu se va face in sezon pentru ca nu suntem tara lui Dorel", a declarat Dan Costescu.

El a precizat ca, de altfel, lucrarea nici nu ar putea incepe mai devreme de sase luni, pentru ca atat dureaza licitatia.

"Daca adunam sase luni la momentul respectiv, vom vedea ca ea cade tocmai bine dupa sezon, exact cand trebuie facuta pana sa inceapa iarna", a mai precizat ministrul Transporturilor.

Si Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a informat ca lucrarile de reabilitare pe Autostrada 2, tronsonul Drajna-Lehliu, nu vor fi executate in perioada estivala, ele urmand a fi incepute cel mai devreme in luna septembrie, potrivit unui comunicat de presa emis luni de catre reprezentantii companiei.