​Compania de Autostrazi va lansa in acest an pachetul de studii de fezabilitate si proiectare pentru autostrazile din Moldova: Tg Neamt - Iasi - Ungheni, respectiv autostrada/drumul expres Ploiesti - Bacau, a anuntat seful CNADNR, Catalin Homor, intr-un interviu acordat HotNews.ro. "Pentru tronsonul Ploiesti - Bacau avem caietele de sarcini gata. Le-am trimis la JASPERS, consultantul Comisiei Europene in Romania, sa ne dea un punct de vedere. In functie de raspunsul pe care il vom avea, eu estimez ca undeva in luna iunie poate fi lansata licitatia", a spus Homor.

Proiectele rutiere pentru Moldova - 2016Foto: Hotnews

Seful CNADNR, Catalin Homor, a declarat pentru HotNews.ro, ca in 2016 compania va lansa la licitatie mai multe Studii de Fezabilitate, dar care vor fi contractate la pachet cu licitatia si autorizatia de construire, astfel incat odata terminata etapa documentatiilor, proiectele sa fie scoase direct la executie.

Printre proiectele mentionate se numara si cele doua mari proiecte pe rutier din Moldova, tronsonul Tg Neamt - Iasi - Ungheni, parte a autostrazii A8 Tg Mures - Iasi, precum si Drumul expres/Autostrada Ploiesti - Bacau, pe axa Nord-Sud din Moldova.

"In acest an vom scoate la licitatie [mai multe proiecte], pentru ca sunt mai multe faze ce vor fi scoase la licitatie. Vom scoate mai multe studii de fezabilitate, printre care as enumera Ploiesti - Bacau, la nivel de autostrada sau drum expres. Vom vedea care este varianta care satisface nevoile din zona mai bine. Va fi autostrada Tg. Neamt - Iasi - Ungheni. [...[ Tot ce scoatem la licitatie va fi un pachet intreg: Studiu de Fezabilitate, Proiect tehnic si autorizatie de construire. Dupa care proiectele vor fi soace la licitatia de executie", a precizat Homor.

"Pentru aceasta licitatie [n.r. Ploiesti - Bacau] caietele de sarcini le avem gata. Le-am trimis la JASPERS, consultantul Comisiei Europene in Romania, sa ne dea un punct de vedere. In functie de raspunsul pe care il vom avea, eu estimez ca undeva in luna iunie poate fi lansata licitatia", a declarat Homor.