Unul din cele cinci loturi de pe Autostrada A3 Campia Turzii - Targu Mures a fost reziliat, la solicitarea constructorului, pentru ca a trecut mai bine de un an de cand s-a semnat contractul, insa CNADNR nu a emis Ordinul de incepere a lucrarilor, ca urmare a lipsei autorizatiilor de construire, a unor avize si a exproprierilor neefectuate la timp.

Tronson din A3 Campia Turzii - Targu Mures care a fost reziliat in aprilie 2016Foto: Hotnews

Contractul pe unul din loturile autostrazii A3 Campia Turzii - Targu Mures, respectiv lotul Targu - Mures - Ungheni a fost reziliat, a anuntat seful CNADNR, Catalin Homor, intr-un interviu HotNews.ro.

"Pe Campia Turzii - Targu Mures avem patru constructori, insa un lot, din pacate, s-a reziliat. Noi am incercat sa-l resuscitam, dar nu am gasit intelegere. Va fi relicita", a anuntat Homor.

Este vorba de lotul Targu Mures - Ungheni + drum de legatura (9,2 km, din care 4,7 drumul de legatura), unde contractul fusese semnat cu asocierea LEMACONS - VEGA 93 - ARCADA COMPANY pentru circa 180 miliaone de lei. Teoretic, termenuld e executie era de 12 luni de la ordinul de incepere a lucrarilor.

In urma cu o saptamana, directorul CNADNR anunta de iminenta reziliere, sperand insa ca situatia va fi rezolvata insa.

"Constructorul a solicitat reziliere. Inercam sa-l readucem in contract, sa nu reziliem. Motivele sunt puerile. E un contract semnatd e mai bine e un an. Motivul pentru care au cerut reziliere e ca nu s-a dat ordinul de incepere. Oridinul de incepere este o etapa imediat ulterioara,d ar care nu se poate da fara autorizatia de construire", a explicat Homor, in urma cu o saptamana.

Potrivit informatiilor HotNews.ro, situatia de pe Lotul in prezent reziliat vine ca urmare a inacitivitatii CNADNR in 2015 si ca urmare a faptului ca atata expropririle, cat si unele avize si autorizatia de construire nu s-au obtinut in timp util. Hotararea de Guvern privind exproprierile in cauza a fost emisa abia pe 27 ianuarie.