Atribuirea contractului pentru Proiectarea si executia Pasajului suprateran pe DJ 602, Centura Bucuresti - Domnesti a fost blocata dupa ce doua contestatii au fost inregistrate chiar in ultima zi a termenului legal de depunere a acestora. SC Drumuri si Poduri Gheorgheni SRL (locul 3 la licitatie) si Asocierea Impresa Construzioni Giuseppe Maltauro Spa - Itinera Spa - Expresconstruct Tys S.R.L. - Viadesign R.R.L. (locul 6 la licitatie) sunt entitatile ce au depus cele doua contestatii. Urmeaza acum inca un termen de 20 de zile pentru solutionarea contestatiilor.

Pasajul suprateran de tip giratoriu la DomnestiFoto: Hotnews

Pentru procedura de licitatie deschisa organizata pentru atribuirea conctractului avand ca obiect "Proiectare si executie Pasaj suprateran pe DJ 602, Centura Bucuresti - Domnesti" au fost depuse doua contestatii, anunta Compania de Drumuri intr-un comunicat remis HotNews.ro

"Aceastea au fost formulate impotriva rezultatului procedurii de atribuire comunicat in data de 06.05.2016, de catre S.C. DRUMURI SI PODURI GHEORGHENI S.R.L. si Asocierea Impresa Construzioni Giuseppe Maltauro Spa - Itinera Spa - Expresconstruct Tys S.R.L. - Viadesign R.R.L. Contestatiiile au fost inregistrate in ultima zi a termenului legal de depunere a acestora. Conform legislatiei in vigoare urmeaza ca in termen de 20 zile aceaste contestatii sa fie solutionate de catre Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor (CNSC)", precizeaza CNADNR.

S.C. DRUMURI SI PODURI GHEORGHENI S.R.L. a avut la licitatie oferta clasata pe locul 3 (cca 96,8 milioane lei), iar Asocierea MALTAURO SPA etc. a avut oferta clasata pe locul 6 (cca. 105,4 mil. lei). Oferta declarata castigatoare si caruia i-a fost atribuita contractul a fost Asocierea S.C. STRACO GRUP S.R.L. - S.C. COMNORD S.A. - S.C. SPECIALIST CONSULT S.R.L. care a ofertat circa 91,5 milioane de lei (locul 2).

Pe 6 mai CNADNR anunta ca, dupa o asteptare de mai bine de un an, a atribuit contractul pentru constructia pasajului giratoriu suprateran de la Domensti, peste Centura Capitalei.

Cum a decurs licitatia si cine a depus pana acum contestatii

Pe 18 martie 2015 CNADNR a initiat procedura de achizitie publica (licitatie deschisa) pentru incheiere contractului "Proiectare si executie Pasaj Suprateran pe DJ602 Centura Bucuresti - Domnesti", iar deschiderea ofertelor a avut loc pe 30 iulie.

"Urmare a evaluarii ofertelor depuse, comisia de evaluare a intocmit raportul procedurii, inregistrat in data de 29.10.2015 prin care declara oferta castigatoare cea depusa de Asocierea S.C. STRACO GRUP S.R.L. - S.C. COMNORD S.A. - S.C. SPECIALIST CONSULT S.R.L.

S.C. Drumuri si Poduri Gheorghieni S.R.L. si S.C. Astaldi S.P.A., lider al Asocierii ASTALDI S.p.A. - ASTALROM S.A. au formulat contestatii impotriva rezultatului procedurii catre C.N.S.C.

omisia de evaluare a formulat puncte de vedere la contestatiile depuse si a considerat argumentele aduse de S.C. Drumuri si Poduri Gheorghieni S.R.L. si S.C. Astaldi S.P.A. ca fiind neintemeiate iar contestatiile ca fiind nefondate si a solicitat CNSC respingerea acestora in conformitate cu prevederile art. 278 alin. (5) din O.U.G. nr. 34/2006 cu modificarile si completarile ulterioare.

Urmare Deciziei C.N.S.C. din 17.12.2015 oferta S.C. DRUMURI SI PODURI GHEORGHENI S.R.L a intrat in reevaluare, iar contestatia depusa de S.C. Astaldi S.P.A a fost respinsa.

In data de 28.12.2015, Asocierea SC ASTALDI - ASTALROM SA si S.C. DRUMURI SI PODURI GHEORGHIENI S.R.L au depus recurs la Curtea de Apel Bucuresti fiind nemultumite de decizia CNSC.

In data de 08.03.2016 Curtea de Apel Bucuresti a respins cererile de recurs ale ambilor contestatari.

In urma reevaluarii ofertelor depuse, in data de 06.05.2016, a fost desemnata castigatoare aceeasi asociere ca si in prima faza a licitatiei.

In acest moment se asteapta solutionarea de catre CNSC a contestatiilor depuse".