Sorin Buse, fost director al Renault Technologie Roumanie, este propunerea premierului Dacian Ciolos pentru functia de ministru al Transporturilor, dupa ce actualul ministru, Dan Costescu, si-a dat demisia. Sorin Buse a fost in carti, in urma cu o luna, pentru preluarea conducerii TAROM, dar presa a scris ca mutarea a picat dupa negocierile salariale.

Sorin BuseFoto: Renault

"La Transporturi vreau sa acceleram activitatea pe executia proiectelor de autostrazi, unde lucrurile nu au evoluat suficient de bine. Reforma la CNADNR, pe care o cer de cateva luni. Pregatirea de noi proiecte. Am preluat guvernarea fara proiecte pregatite, sunt unele care au inceput sa fie pregatite si trebuie sa acceleram ritmul", a declarat Ciolos la conferinta in care a anuntat remanierea mai multor ministri.

Sorin Buse, a fost director general al Renault Technologie Roumanie timp de cinci ani intre 2010 si 2015, potrivit Capital.ro

Anterior, in perioada 1995-2008, Sorin Buse s-a alaturat producatorului Toyota, unde a ocupat diferite functii, ajungand in final Director General Toyota Motor Manufacturing Canada, cu responsabilitatea deschiderii operatiunilor industriale in fabrica "greenfield" din Woodstock, Ontario. Din anul 2008 lucreaza in Grupul Renault, unde a fost implicat in strategia Renault in Rusia, iar din iulie 2009 a devenit director executiv adjunct al Renault Technologie Roumanie.

Sorin Buse s-a nascut in 1960 la Bucuresti si a absolvit Universitatea Politehnica Bucuresti, Facultatea Tehnologia Constructiilor de Masini in anul 1985, scrie Capital.

In perioada 1985-1990 a lucrat in cadrul companiei Electronica din Bucuresti in domeniul proiectarii SDV. In anul 1990 a emigrat in Canada, iar timp de cinci ani a fost director de proiect si director tehnic in industria auto, lucrand pentru furnizori ai companiilor General Motors, Honda, Chrysler, Mitsubishi, Suzuki, Mercedes.

La finalul lunii mai, Dan Costescu anuntat ca Sorin Buse va prelua si functia de manager general al TAROM pana la selectia unui nou director general. Ulterior, insa, mutarea nu s-a concretizat. Presa a scris ca numirea lui Buse la Tarom s-ar fi anulat dupa neintelegeri aparute la negocierile salariale.