​Sfaturi pentru soferii care merg pe Litoral: Cum pot fi evitate cozile de la podul din Agigea si de la plata tarifului de trecere la Fetesti

de Victor Cozmei     HotNews.ro


Cozi de masini care stau sa plateasca cash la Fetesti
Foto: Facebook
Coada care se formeaza in special la fiecare final de saptamana pe podul de la Agigea, aflat in reparatii, cu restrictie de tonaj si trafic ingustat la doar o banda pe sens, poate fi evitata de catre soferii ce merg pe Litoral pe noul Pod peste canalul Dunare-Marea Neagra, in continuarea autostrazii. Ruta, cu doar putin mai lunga fata de cea traditionala prin Agigea, este mai mereu libera si poate scuti multe minute de asteptare si nervi irositi in trafic. La fel, coada care se formeaza la ghiseele de plata cash a tarifului de trecere a podului de la Fetesti poate fi evitata simplu printr-o plata prin SMS sau in oricare benzinarie, chiar si pana la 24 de ore dupa trecerea cu masina pe la portile de taxare.

Pe drumul de pe Litoral, in special la fiecare final de saptamana cand numarul turistilor creste, pe podul de la Agigea de pe DN39 se formeaza o coada infernala. Asta pentru ca podul e in reparatii si au fost instituite si restrictii de tonaj, si o limitare a traficului pe doar o banda pe sens.

O buna varianta alternativa, insa, este folosirea noului pod peste canalul Dunare-Marea Neagra aflat langa Portul Constanta, pe care se ajunge foarte usor. Ruta e doar cu jumatate de kilometru mai lunga, dar e mai mereu libera si poate scuti minute bune si nervi irositi.

Pentru cei care vin dinspre Bucuresti pe Autostrada spre Pod se ajunge urmand practic firul de trafic al autostrazii, fara se se coboare spre sensul giratoriu cu DN39 de langa Lazu. Dupa inca un kilometru, autostrada se termina intr-un sens giratoriu, iar fluxul principal de trafic coteste dreapta spre noul Pod. Indicatoarele ghideaza soferii mai departe pe ruta ocolitoare, itnr-un final soferii iesind in DN39 chiar inainte de intrarea in Eforie Nord.

Pentru soferii care vin pe DN39 dinspre sudul Litoralului, noua ruta este accesibila chiar imediat la iesire din Eforie Nord, printr-un viraj la dreapta pe traseu semnalizat prin numeroase marcaje si panouri.


Trecerea pofului de la Fetesti - platita prin SMS sau la benzinarii

Pe langa coada care se formeaza la podul din Agigea, pe drumul spre Litoral inca se formeaza cozi la ghiseele de plata cash a tarifului de trecere a podului de la Fetesti. Desi CNADNR a introdus un sistem de plata nou, multi dintre soferi inca prefera sa plateasca cash la trecerea podului.

Trebuie insa amintit ca noul sistem de plata, - e-Tarif - permite soferilor sa sara cu totul coada de la Fetesti, sa treaca liberi de portile de taxare si sa achite peajul (tariful de trecere) fie printr-un SMS, fie la benzinarii chiar si pana la 24 de ore dupa trecerea podului.

Sistemul, desi nu e perfect si uneori mai cade, ofera totusi rezevrva de 24 de ore in care soferii pot face plata. Practic, chiar daca sistemul e cazut intr-un anumit moment, plata peajului poate fi facuta si mai tarziu, dupa ce sistemul revine.

Detalii despre cum poate fi platit peajul (Tariful de trecere a Podului de la Fetesti), aici.


Foto: Cozi la ghiseul de plata cash de la Fetesti: (Sursa: Facebook/ Attila Biro)Cum se poate plati tariful de trecere a podului de la Fetesti:
 • tariful poate fi achitat  la statii de distributie a carburantilor apartinand OMV,  PETROM, MOL, ROMPETROL (statiile la care se poate achita tariful fiind disponibile pe siteul CNADNR www.cnadnr.ro)
 • prin SMS la numarul 7577 (numar disponibil in retelele de telefonie mobila ORANGE ROMANIA, VODAFONE ROMANIA, TELEKOM MOBILE si RCS&RDS)
 • cash la statia de taxare Fetesti.
CNADNR precizeaza ca, daca se opteaza pentru achitarea tarifului de trecere la distibuitorii autorizati sau prin SMS, acesta trebuie achitat, de regula, inainte de utilizarea podurilor sau pana la ora 24:00 a zilei urmatoare trecerii.
 
Daca se opteaza pentru achitarea tarifului de trecere cash la statia de taxare Fetesti, se vor utiliza portile prevazute cu bariere si agenti incasatori, semnalizate corespunzator. Tariful de trecere achitat la distribuitorii autorizati sau prin SMS si care nu a fost utilizat ramane valabil 12 luni de la data achitarii.
 
Utilizatorii sunt rugati, ca la achitarea tarifului de trecere, sa verifice datele pe care le transmit prin SMS sau care sunt inscrise pe documentul emis de catre distribuitorii autorizati ai CNADNR, inainte de a certifica prin semnatura corectitudinea acestora, corectia ulterioara a unui numar de inmatriculare inscris eronat realizandu-se doar in conditiile prevazute de legislatia in vigoare.
 
Un tarif de trecere achitat dupa expirarea termenului prevazut de legislatia in vigoare (dupa ora 24:00 a zilei urmatoare trecerii) nu poate fi luat in considerare pentru trecerea in cauza, in aceasta situatie urmand a se incheia un proces verbal de contraventie, mai arata CNADNR.
 
Informatii privind achitarea tarifului de trecere se regasesc si pe site-ul CNADNR www.cnadnr.ro la sectiunea Peaj Fetesti (e-Tarif).
 
Pentru a nu se crea confuzii in privinta achitarii tarifului de trecere pentru utilizarea podurilor intre Fetesti si Cernavoda) prin intermediul SMS, CNADNR SA prezinta si pasii pe care un utilizator trebuie sa-i urmeze:
 
1 - se trimite la 7577 textul care contine numarul de inmatriculare si categoria tarifara corespunzatoare tipului de vehicul (1,2,3 sau 4). Exemplu pentru autoturism: B54AJV 1;

2 - se va primi un mesaj prin care se cere sa se confirme achizitia (mesajul va contine informatii detaliate despre achizitie, inclusiv costul total);

3 - pentru confirmarea achizitiei, se trimite la numarul 7577 un mesaj cu textul DA, ulterior primirii mesajului de la pasul 2 in maxim 3 ore;

4 - se va primi un mesaj de confirmare a achizitiei ce va contine seria peajului, categoria acesteia, numarul de inmatriculare pentru care a fost emis si data la care perioada de valabilitate expira.
 
Precizari suplimentare:

               
Prin SMS se poate achita tariful doar pentru 1 trecere;

Prin SMS se poate achita tariful doar pentru vehicule inmatriculate in Romania;

Prin SMS nu se poate achita tariful daca solicitarea este initializata din afara teritoriului Romaniei;
 
In cazul in care se trimite textul in alt format, decat cel prevazut la pasul 1, acesta nu va fi luat in considerare. Detalii privind costul total al achitarii tarifului prin SMS este comunicat utilizatorului in mesajul text prevazut la pasul 2 (costul total cuprinde si costul generat de utilizarea serviciului de mesaje scurte). Utilizatorul nu poate considera tariful achitat daca nu a primit mesajul de confirmare prevazut la pasul 4.
 
 Categoriile tarifare asociate tipului de vehicul:
 
1 - Autoturism/Marfa MTMA<=3,5 tone
2 - Marfa 3,5 tone<MTMA< 12 tone / Microbuz
3 - Marfa MTMA>=12 tone, <=3 axe / Autocar
4 - Marfa MTMA>=12 tone, >=4 axe
 
Pentru informatii suplimentare referitoare la categoriile tarifare se poate trimite la numarul 7577 un mesaj cu textul INFO (0,05 EUR+TVA/SMS trimis) .
 
Pentru cartelele preplatite nu se aplica TVA, achizitia fiind efectuata numai daca exista disponibil creditul necesar.
 
Daca dupa transmiterea unui mesaj catre numarul 7577 nu se primeste niciun mesaj este posibil ca pe acel numar de telefon sa existe eventuale restrictii, motiv pentru care va trebui ca utilizatorul sa ia legatura cu call centerul operatorului. de telefonie mobila pentru mai multe detalii.
 
Benzile destinate fiecarui mijloc de plata sunt semnalizate corespunzator si se recomanda informarea, din timp, a utilizatorilor privind semnificatia acestora.

 


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

8180 vizualizari

 • +3 (3 voturi)    
  Nu podul vechi de la Agigea este problema (Vineri, 19 august 2016, 13:21)

  gigtic [utilizator]

  Saptamana trecuta am fost la mare, la Neptun, si am facut greseala sa mergem o zi la Constanta. Am iesit pe DN39 si am mers lejer pana in 23 August unde am dat de primul blocaj. Ne-am tarat cu 7-8 km/h pana la intersectia spre Costinesti, unde un politist oprea masinile spre Constanta pentru a permite celor care intrau spre Costinesti sa vireze la stanga. Am scapat de blocaj pana in Tuzla unde ne-am blocat din nou. Cei 9 km din Tuzla pana la sensul giratoriu de la iesirea din Eforie Nord i-am strabatut in 4 ore. Apoi s-a eliberat traficul. De fapt traficul se blocheaza in Eforie Nord si Eforie Sud, nu la podul vechi de la Agigea. Am strabatut cei 32 km de la Neptun la intrarea pe autostrada in 5 ore. A doua zi am plecat spre casa si am decis sa mergem pe la Negru Voda - DN38 - Techirghiol - Agigea. 80 km in loc de 32 dar macar am ajuns la autostrada intr-o ora si jumatate.
  • 0 (0 voturi)    
   traficul se blocheaza in mai multe puncte (Vineri, 19 august 2016, 14:24)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui gigtic

   asa este, se blochaza odata in sudul statiunii eforie nord (la giratoriu), se blocheaza inca o data la iesirea catre Constanta a statiunii eforie nord, dar se blocheaza si pe podul de la agifea (unde se circula pe o banda pe sens).
  • +1 (1 vot)    
   treceri de pietoni.. (Vineri, 19 august 2016, 15:02)

   pehash [utilizator] i-a raspuns lui gigtic

   sunt foarte multe treceri de pietoni fara semafor in Eforie Nord. la fiecare 5 sec mai apare un "lot" de olimpici la stilul melc.
   problema se va rezolva complet doar daca duc A4 pana la Mangalia, dar pana atunci ar fi mult mai lejer daca s-ar gasi niste alternative la aceste treceri de pietoni - fie semafoare, fie pasaje pietonale.
   • +1 (1 vot)    
    pietonii trec ca oile (Vineri, 19 august 2016, 16:20)

    IancuJianu [utilizator] i-a raspuns lui pehash

    .
 • +1 (1 vot)    
  cum verifici daca s-a emis PV de contraventie? (Vineri, 19 august 2016, 13:22)

  atreides [utilizator]

  Informatia succinta de pe site-ul CNADNR este:

  Ce se intampla daca nu achit tariful de trecere?

  Camerele video ANPR identifica trecerea aplicând o marca temporala si coordonatele GPS. Daca nu se achita tariful de trecere pana la ora 24 a zilei urmatoare trecerii, aceasta va fi marcata drept posibila contraventie, urmând a se intocmi un Proces Verbal de Constatare a Contraventiei.

  Imi poate spune un oficial care este metoda prin care afli daca s-a emis PV de contraventie, intr-un timp rezonabil? Sau afli la prima amenda de circulatie care poate fi la 10 luni dupa trecerea "frauduloasa" a podului de la Fetesti?
  • +1 (1 vot)    
   eu stiu ca iti vine acasa amenda, cam (Vineri, 19 august 2016, 14:24)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui atreides

   la 6-7 luni.
 • +1 (1 vot)    
  Propunere (Vineri, 19 august 2016, 14:22)

  CezarN [utilizator]

  Propun ca denumirea Ministerului Transporturilor sa fie modificata in cea de Ministerul Transporturilor si Sfaturilor, caci oricum mai multe sfaturi da decat drumuri face.
 • 0 (0 voturi)    
  cnadr e de vina si militia (Vineri, 19 august 2016, 14:25)

  ColdNews2013 [utilizator]

  eu mereu platesc prin sms doar ca uneori sistemul nu merge si cand mai ai 3 ore sa platesti panica te cuprinde....eu cred ca cei care stau la coada sunt batrani old style

  cat despre noul pod - pai scrie port constanta normal ca lumea nu vrea in port :) si cand vii dinspre eforie indicatoare nu erau acum 2 sapt....acuma le au pus in boscheti...deci cine gandeste cu curu e autoritatea intai de toate....ce i drept si populatia manelista trebuie educata dar ce sa i faci cand iti iei bmw sa mergi la mare...nu mai ai bani de Munchen sa zicem....sa vezi ce inseamna condus civilizat etc
 • 0 (2 voturi)    
  Multă prostie (Vineri, 19 august 2016, 16:25)

  Kap [utilizator]

  Oameni buni, eu n-am auzit pe nimeni să îndemne la folosire rutei alternative.
  Din sudul litoralului mergând către Agigea se poate face stânga la 23 august și se iese la Amzacea și apoi la Topraisar. Altă variantă este de la Eforie Nord prin Techirghiol și apoi tot la Topraisar.
  De la Topraisar prin Ciocârlia se intră pe A2 aproape de Medgidia. Simplu, pe asfalt și fără aglomerație!
  Dar mă rog, cine nu vrea să ocoloeasă puțin sau stă ca berbecul cu nasu-n Waze n-are decât să îndure coada kilometrică!
  • 0 (0 voturi)    
   Asfalt? Poate vrei sa spui cratere.. (Sâmbătă, 20 august 2016, 4:01)

   gigtic [utilizator] i-a raspuns lui Kap

   Presupun ca te referi la ruta 23 August - Pecineaga - Amzacea, adica DJ394 si DJ392. Ai fost recent pe drumul ala sa vezi cum arata? Eu am fost anul asta pe acolo si nu l-as recomanda nimanui, decat daca vrea sa mearga cu masina in service.
   Cam asa arata drumul acum 4 ani, acum sunt gropile de 2 ori mai multe si mai adanci:
   https://www.google.ro/maps/@43.9408639,28.4173947,3a,75y,140.99h,54.91t/data=!3m6!1e1!3m4!1sKHCgmABzwb28DmMzG3vEng!2e0!7i13312!8i6656
   • 0 (0 voturi)    
    Alternative la ambuteiaje (Sâmbătă, 20 august 2016, 20:38)

    Kap [utilizator] i-a raspuns lui gigtic

    E adevărat, nu am mai fost de ceva timp pe bucata 23 august - Amzacea. Și nici pe Eforie - Topraisar.
    Însă Amzacea - Topraisar - Ciocârlia - A2 e bun.
    Dacă e să cârcotim și pe A2 în zona betonată au apărut niște cratere de-ți rupi mașina și totuși nu ocolește nimeni din cauza asta.

    Eu am dat o alternativă, în condițiile în care prefer să merg cu 50 pe unele zone sau să încetinesc la gropi dar să ajung mai repede acasă.

    Cine preferă să stea 2-4 ore în ambuteiaj apoi să încerce să ”recupereze” mergând nebunește pe A2 SĂ FIE SĂNĂTOS!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by