"In perioada 24.08.2016 - 25.08.2016, reprezentantii CNADNR au efectuat o vizita in teren pentru verificarea mobilizarii prestatorului cu privire la ritmul lucrarilor de forare", anunta Compania de Autostrazi.
"Astfel, s-a constatat la fata locului ca instalatiile de foraj necesare sunt mobilizate iar prelevarea probelor de pamanturi, descrierea litologica a acestora, etichetarea, impachetarea si transportul lor de pe amplasamentele forajelor catre laboratoarele de analiza se fac respectandu-se prevederile standardelor si a normativelor in vigoare", potrivit unui comunicat al institutiei.
Sectiunea 1 Sibiu - Boita
Investigatiile geotehnice in teren sunt realizate in proportie de aproximativ 75 %.
Sectiunea 5 Curtea de Arges - Pitesti
Investigatiile geotehnice in teren sunt realizate in proportie de aproximativ 80%.
Sectiunea 4 Valeni - Curte de Arges
Investigatiile geotehnice in teren sunt realizate in proportie de aproximativ 35 %.
Precizam ca Studiul Geotehnic Preliminar pentru Sectiunea 1 si Sectiunea 5 a fost predat in data de 12.08.2016, acesta fiind, la momentual actual, in analiza CNADNR.
In ceea ce priveste Sectiunile 2 si 3, CNADNR a transmis HotNews.ro ca acestea inca nu au un traseu definitivat.
"Pentru Sectiunea 2 Boita-Racovita si Sectiunea 3 Racovita-Valeni nu a fost inca aprobat traseul final al autostrazii. Traseul va putea fi avizat dupa finalizarea Raportului de Analiza Multicriteriala etapa 2, Raport care a fost revizuit de catre Proiectant si este in analiza la CNADNR si Jaspers", se arata in raspunsul institutiei.
Despre proiectul autostrazii Pitesti - Sibiu, detalii in sectiunea Monitorizari - Proiecte de Infrastructura:





Nu va grabiti, lasa-ti unicul constructor sa termine ciotul, si abia apoi scoateti si aceasta ciutruga la licitatie.
Mare atentie la tunelele cu ursi ! Nu forati prea adanc .
Doresc sa va spun cum ar trebui sa decurga un studiu getehnic/geologic pentru o lucrare de asa avengura.
Sunt geolog de meserie si am lucrat pe proiecte foarte mari, in domeniul hidrotehnic si drumuri. Un studiu foarte bun trebuie sa tina cont de o ridicare buna a forajelor si puse pe plan si profil in coordonatele exacte pentru fiecare foraj in parte. Se stie foarte bine ca la faza Studiu de Fezabilitate terenurile nu sunt expropriate si atunci forajele se fac acolo unde este posibil (nu poti intra pe proprietate privată cu toate ca este o lege in acest sens, dar nimeni nu ii despăgubește pe proprietari). Un alt aspect al studiului in teren o reprezinta cartarea geologica care trebuie sa nu fie limitata doar la coridorul de expropiere. Multi nu stiu ca in zona de munte practic este imposibil sa faci foraje geologice, acestea trebuie înlocuite cu o cartare foarte amplă urmarindu-se limitele geologice, identificarea faliilor, panzelor de sariaj, inclinarea stratelor (foarte important) gradul de discontinuitate al rocilor, alterarea lor, grosimea pachetelor de roci, etc. Autostrada Sibiu-Pitesti traverseaza aproape toate formele de relief din Romania. In aceste conditii parametrii geotehnici trebuie diferențiati in functie de periodele geologice . Parametrii geotehnici difera in functie de formațiunile Cuaternare fata de cele Tertiare chiar daca sunt pamanturi coezive sau necoezive. In zona de munte unde sunt roci tari foarte important este inclinarea stratelor care acetsea trebuie puse pe profilul geologic. Pe zona de munte rocile trebuie clasificate dupa Barton si Beniasky foarte important pentru a se stabili tipul de sustinere in timpul execuției. Sunt putini geologi in tara care stiu cu adevărat cebtrebuie sa facă. Sunt multe de spus dar nu am spatiu suficient sa comentez.
viaduct/viaducte
Sansele sa se faca autostrada Sibiu-Pitesti pe la Curtea de Arges-Tigveni si sa functioneze sunt 0.