Un tronson din soseaua de Centura a Brasovului este aproape finalizat de circa doua saptamani, insa cu toate acestea nu a fost deschis traficului rutier. Directorul Companiei de Drumuri, Catalin Homor, a declarat intr-un interviu pentru HotNews.ro ca tronsonul va fi deschis saptamana ce urmeaza dupa ce se face auditul de siguranta rutiera si receptia lucrarilor.

Tronson din centura Brasov - finalizatFoto: Asociatia Pro Infrastructura

"Tronsonul I al Variantei de Ocolire a Municipiului Brașov (cu verde pe hartă) este finalizat ”la cheie” de circa 2 săptămâni, dar nu este deschis traficului din motive birocratice. Considerăm de neacceptat acest lucru și solicităm CNAIR găsirea unei soluții pentru ca participanții la trafic să se bucure cât mai repede de aceasta bucată nouă de drum!", scria, luni, pe pagina de facebook, Asociatia Pro Infrastructura.

Video realizat cu echipament Nikon

Victor Cozmei: Centura Brasov. O sectiune din acest proiect este gata, sau aproape gata, dar drumul nu a fost inca deschis. De ce?

Catalin Homor:Lucrarile sunt aproape gata. In cursul acestei saptamani va fi comisia de pre-receptie, va evalua cantitativ si calitativ aceasta lucrare. Daca lucrurile sunt corecte, saptamana viitoare se poate organiza receptia si da drumu la trafic.

Victor Cozmei: E o problema cu Auditul de Siguranta Rutiera pe acel tronson, unde v-a dat peste cap?

Catalin Homor:Orice proiect trebuie sa aiba acest Audit de Siguranta Rutiera care are mai multe etape. Una dintre etape este sa se faca acest audit inainte de procesul de receptie la terminarea lucrarilor. Va fi dedicat un auditor, va fi realizat auditul. Nu ne asteptam sa avem probleme.