In perioada imediat urmatoare ar urma sa fie lansat un studiu de fezabilitate de ambele parti ale frontierei romano-sarbe pentru a vedea daca se justifica realizarea unei autostrazi care sa faca legatura cu Belgrad, capitala tarii vecine, a declarat premierul Dacian Ciolos la Timisoara. Autostrada ar urma sa se lege de actuala A1 la nord de Timisoara, sa ocoleasca orasul pe la vest si sa ajunga pana la granita cu Serbia, in localitatea Moravita.

AutostradaFoto: Construim Romania

''In mod clar, va trebui sa ne gandim intr-un fel structurat pe viitor si la interconectarea dintre Serbia si Romania, din punct de vedere al infrastructurii. Am discutat (cu premierul sarb n.red.) si despre ceea ce putem face in viitor. Noi avem un Master Plan (pe transporturi, n.r.) deja aprobat care, din pacate, in momentul de fata nu prevede o autostrada de legatura spre Belgrad, dar prevede un drum national, pe cand pe cealalta parte sarba, ei prevad o autostrada. Vom analiza si noi posibilitatea eventual de a adapta lucrurile, in masura in care in urma studiului de fezabilitate pe care vrem sa-l lansam si de-o parte si de alta a frontierei in perioada imediat urmatoare ajungem la concluzia si de partea noastra ca se justifica o autostrada'', a detaliat premierul Dacian Ciolos, intr-o declaratie de presa comuna cu omologul sarb, Aleksandar Vucic, relateaza Agerpres.

Premierul Romaniei s-a intalnit joi la Prefectura Timis cu omologul sau sarb, cei doi oficiali participand la parafarea mai multor documente comune de colaborare.

''Am vrut sa dam un semnal ca aceasta relatie dintre Serbia si Romania este una de durata, una consistenta, dincolo de durata guvernelor, de culorile politice. Serbia nu este doar un vechi prieten al Romaniei, dar asa cum am ajuns amandoi si astazi la concluzia ca Serbia si Romania au potential si trebuie sa devina si parteneri economici cu consistenta pe viitor'', a adaugat Ciolos.

El a afirmat ca in timpul intalnirii au fost abordate mai multe subiecte, cum ar fi perspectivele de cooperare economica, data fiind evolutia economica pozitiva a Romaniei, dar si a Serbiei. ''Aici avem un potential care este insuficient exploatat'', a mai punctat Ciolos.