In timp ce proiectele de infrastructura ce s-au finalizat in Bucuresti si in jurul Capitalei in ultimul deceniu au suferit intarzieri in constructie sau tergiversari birocratice, actualele santiere ale marilor proiecte aflate in constructie sunt bantuite de blocaje, probleme in executie sau taieri de fonduri, scrie Documentaria.ro care publica un inventar multimedia (foto-text-infografic) al proiectelor in lucru din Capitala.

Pasajul de la Ciurel, in lucruFoto: Documentaria.ro

In ultimii zece ani, accentul pe infrastructura a fost pus pe partea rutiera si pe metrou. In prezent, in Bucuresti sunt in executie mai multe pasaje si strapungeri rutiere, in timp ce reteaua de metrou se extinde printr-o noua magistrala (M5) si o prelungire a actualei M4.

Daca la nivel national derularea cu succes a proiectelor de infrastructura a fost direct legata de sursa de finantare (bani de la buget vs. bani europeni), in Capitala a contat mai mult institutia responsabila.

Astfel, proiectele de metrou (in responsabilitatea Metrorex si a Ministerului Transporturilor) s-au derulat relativ cursiv, atata timp cat li s-a asigurat finantarea necesara, in timp ce proiectele rutiere de poduri si pasaje din sarcina Primariei Generale au intampinat constant probleme si blocaje, Pasajul Piata Sudului ajungand chiar in situatia de a depasi orice termen impus de Comisia Europeana pentru absorbtia totala a fondurilor europene puse la dispozitie.

Vezi pe Documentaria.ro fotografii de pe santierele din Bucuresti si detaliile unor proiecte precum Pasajul Piata Sudului, Podul Hobanat de la Ciurel, Strapungerea Splai-Dudescu sau lucrarile la magistralele de metrou M4 si M5.

DOCUMENTARIA este un demers pe termen lung de pozitionare a fotojurnalismului si a fotografiei documentare in mediul online romanesc. Platforma isi propune sa publice serii de fotografie, insotite de texte si infografice, sa documenteze fragmente de realitate si sa construiasca, in timp, o arhiva vizuala cu valoare documentara.

---

Fotografii de Adrian Catu

Pasajul de la Ciurel

Pasajul Piata Sudului

Lucrari pe Magistrala 4 de metrou

Vezi mai multe fotografii pe Documentaria.ro