Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere a ridicat vineri restrictia de circulatie pe autostrada Orastie-Sibiu, intre Saliste si Sebes, dupa ce o portiune de 250 de metri de pe o banda a fost inchisa pentru reparatii, incepand de marti, in urma aparitiei unei denivelari, a anuntat sambata CNAIR, citata de News.ro.

Autostrada Orastie - Sibiu (colorata pe loturi)Foto: Hotnews

Reparatiile au durat o zi, fiind efectuate cu instalatii cu infrarosu, folosite pentru repararea gropilor izolate, in special in sezonul rece, la temperaturi de pana la -30 grade Celsius.

CNAIR a informat marti ca a restrictionat circulatia pe autostrada Orastie-Sibiu, pe o portiune de 250 de metri pe banda 1, sensul de la Sebes spre Sibiu. In schimb, soferii au putut circula pe banda 2, cu restrictie de viteza de 60 km/h.

Totodata, compania preciza ca denivelarea a aparut pe alt sector decat cel reabilitat anul trecut in regie proprie.

Administratorul drumurilor a amintit ca a demarat anul trecut procedura pentru efectuarea unei expertize, avand in vedere situatia lotului 3 al autostrazii Orastie - Sibiu.

"Aceasta a fost, ulterior, anulata, deoarece unicul ofertant nu a depus garantia de participare in conforminate cu prevederile legale si astfel expertiza, care urma a fi efectuata initial, nu a mai fost finalizata", arata reprezentantii companiei intr-un comunicat.

Totodata, directorul general CNAIR a solicitat demararea de urgenta a procedurii pentru realizarea expertizei intregului lot, astfel incat sa fie preintampinate eventuale probleme.

"Mentionam ca, in continuare, compania va monitoriza permanent intregul tronson de autostrada, realizand inspectii si rapoarte lunare pana la finalizarea expertizei intregului lot", adauga CNAIR.