Dupa ce deschiderea traficului pe cei 15 km finalizati din autostrada Lugoj - Deva nu s-a mai produs la mijlocul lunii februarie, asa cum promitea la inceptuul anului noul Ministru al Trabnsporturilor, seful Companiei de Drumuri anunta acum un nou termen pentru inaugurare. Stefan Ionita, recent numit director general la Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR, fosta CNADNR), anunta ca saptamana viitoare vor fi inaugurati cei 15 km, potrivit Capital.

A1 Lugoj - Deva, Lot 2 - portiunea finalizataFoto: Captura YouTube

Directorul general al Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Stefan Ionita a declarat ca portiunea de 15 km de autostrada, intre Lugoj si Deva, se dechid esaptamana viitoare. "Specialistii Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) s-au dus pentru a treia oara pe autostrada Lugoj-Deva sa verifice lucrarile. Autostrada se dechide in conditii de siguranta", a declarat seful CNAIR intr-o emisiune Capital TV.

Noua comisie verifica daca italienii angajati sa construiasca autostrada Lugoj-Deva au remediat problemele constatate de cele doua comisii care au verificat lucrarile, respectiv finalizarea santurilor pentru scurgerea apelor si a lucrarilor pentru terasamente.

Anterior, la inceputul anului, Ministrul Razvan Cuc anunta ca pana la mijlocul lunii februarie autostrada va fi deschisa. Minsitrul anunta intr-o sedinta a Guvernului ca a descoprit si rezolvat problemele birocratice care au impiedicat deschdierea traficului pe cei 15 km de autostrada inca din tiompul guvernarii precedente, desi lucrarile de drum erau finalizate.

Cu toate acestea, inaugurarea la mijlocul lunii februarie nu s-a mai produs. O comisie a constatat ca Salini Impregilo avea de realizat inca 3.000 m de sant pentru scurgerea apelor si lucrurile s-au complicat. Transporturile au anuntat, totusi, ca s-a reusit prelungirea perioadei de garantie de la 4 la 8 ani, o masura initiata inca de pe vremea fostului ministru Sorin Buse.

Lotul 2 al autostrazii Lugoj-Deva, cu o lungime de 28 km, este construit de catre Asocierea Salini Impregilo-Secol, valoarea contractului fiind de 562,73 milioane de lei fara TVA, din care 478,32 milioane de lei Fonduri de Coeziune (85%) si 84,4 milioane de lei Guvernul Romaniei (15%).