Autorizatia de construire pentru cei 22 de km ai Lotului 4 din autostrada A1 Lugoj - Deva a afost emisa de catre Ministerul Transporturilor, la aproape un an si cinci luni de la suspendarea lucrarilor. Emiterea autorizatiei de construire a venit in urma revizuirii acordului de mediu, iar constructorul - asocierea romana UMB - Tehnostrade - poate sa se reapuce de lucrarile ramase blocate la circa 48% grad de executie.

A1 Lugoj - Deva, iunie 2016Foto: Captura YouTube

"A fost emisa Autorizatia de construire pentru Lotul 4 al Autostrazii Lugoj - Deva, parte integranta a Coridorului IV Pan European", a anuntat joi Ministerul Transporturilor.

"Lucrarile autorizate cuprind si lucrarile executate in anul 2015 fara autorizatie de construire care, prin aplicarea prevederilor OUG nr 7/2016, au fost expertizate si declarate conforme cu proiectul tehnic, si mentinute prin aprobarea Ordinului de ministru nr. 288/2.03.2017", anunta MT.

Lucrarile pe Lotul 4 au fost suspendate in octombrie 2015 pentru ca nu aveau autorizatiile necesare. De atunci si pe parcursul intregului an 2016 autoritatile de la drumuri au declarat in repetate randuri ca vor fi emise noi autorizatii si ca acordul de mediu pentru tronsonul in cauza va fi revizuit.

Autostrada Lugoj-Deva (lotul 2 cu verde)

Autostrada Lugoj-Deva (lotul 4 cu rosu)

Foto: Hotnews

In prezent, Lotul 4 este realizat in proportie de 48 %, fiind efectuate o parte din lucrarile drum, de arta si de consolidare. "Dupa ce Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va transmite antreprenorului Ordinul de incepere a lucrarilor, acestea vor fi continuate intr-un mod sustinut", anunta MT.

Autorizatia de construire include si realizarea unui nod rutier la Soimus, precum si a unui centru de intretinere. Acest tronson de autostrada se va conecta cu Lotul 3 al Autostrazii Lugoj - Deva, in zona Nodului rutier Ilia si cu Autostrada Deva - Orastie, in zona Nodului rutier Soimus.

Lot 4 - Soimus-Ilia - 22 km (km - 77+361 - km 99+500)

Constructor: JV SPEDITION UMB SRL / TEHNOSTRADE SRL

Valoare contract: 419.4 milioane lei

Ecoduct de tip "green bridge / cut and cover" cu latime de minim 40 m la pozitia km 85+750 - km 86+000