Aproximativ 7,5 km din cei 9 km din Soseaua de Centura a Capitalei aflati in lucru de mai bine de patru ani au fost deschisi circulatiei la cate doua benzi pe sens, a anuntat joi pe Facebook ministrul Transporturilor. Asociatia Pro Infrastructura (API) a publicat, insa, un video realizat din drona care arata ca sectorul de drum e in continuare un santier, "departe de finalizare" si ca inca mai sunt cateva puncte critice in care traficul se blocheaza.

Trafic rutier gatuit pe Centura CapitaleiFoto: Captura YouTube

- min 00:10-03:00 - zona Dragomiresti-Chiajna

- min 03:01-04:51 - zona giratoriului Chitila

- min 04:52-05:45 - zona giratoriului/ovoidului din apropiere de A1

"Asa arata cateva puncte critice de pe DNCB Centura Bucuresti intre A1 si DN7 la 1 septembrie 2017, a doua zi dupa ce ministrul Cuc se umple de penibil anuntand "inaugurarea" unui drum aflat inca la stadiul de santier, departe de finalizare! Nu exista strat de uzura pe segmentul dintre A1 si DN7, sunt mai multe puncte cu restrictii si cel mai mare blocaj se face la Dragomiresti unde se circula pe un fir pe sens", scriu cei de la Asociatia Pro Infrastructura.

- min 00:25-00:40 - zona intersecție DNCB-A1

- min 01:00-01:16 - giratoriu/ovoid în apropiere de A1

- min 02:20-05:10 - zona blocajului Dragomirești-Chiajna

- min 06:30-07:00 - giratoriu în zona Petrom (Rudeni)

- min 08:25-09:08 - giratoriu Chitila, înainte de pod

- min 10:45 - giratoriu DNCB-DN7, Chitila

- min 10:50 - final - retur până la A1

UPDATE 19:00

Asociatia Pro Infrastructura:

"Dacă acum câteva săptămâni domnul Cuc a inaugurat o linie de cale ferată care există din perioada austro-ungară și pe care se circulă cu 30-35 km/h, adică mai încet decât acum 100 de ani, de data aceasta, în același stil populist, a "tăiat panglica" unui proiect nefinalizat, fără stratul final de asfalt, cu marcaje provizorii (galbene), cu lucrări în desfășurare, cu utilaje pe carosabil care produc ambuteiaje mai mari decât în trecut, așa cum se vede și din traficul raportat de Google Maps acum câteva momente, din filmarea aeriană și din filmarea de la bord.

Practic a inaugurat un șantier în toată regula. Probabil că dorește să inaugureze încă o dată acest segment din centură când este gata și stratul final de asfalt. N-avem inaugurări pe bune? Nicio problemă, le inventăm! Așteptăm și alte mărețe "inaugurări", cum ar fi lotul de autostradă A3 Gilău-Nădășelu care va fi gata în curând dar care nu are pod peste Someș la Gilău, deci nu va putea fi folosit de șoferi. Poate că șoferii vor traversa râul Someș cu bacul. Sau trimite domnul Cuc armata să facă pod de pontoane.

Indolența ministrului este cu atât mai mare cu cât discutăm despre un proiect care a început în anul 2011 (!) și care s-a derulat într-un ritm nefast și defectuos atât din partea statului roman (aprobarea unui studiu de fezabilitate de nivelul unui drum județean cu toate intersecțiile la nivel, ne-asigurarea finanțării, lentoare în rezolvarea blocajelor birocratice), cât și a constructorului, care cu excepția vizitelor oficiale, a avut o mobilizare dezamăgitoare.

Pornind de la aceste considerente, această inaugurare festivă a unui proiect necorespunzător, nefinalizat, la 6 ani de la debutul lui denotă o bătaie de joc la adresa contribuabililor români, la adresa șoferilor care zilnic pierd ore din viața lor circulând pe acest sector de drum județean numit "Centura București".

În acest sens, facem un apel către ministrul Răzvan Cuc să își ceară scuze public și, în ceasul al 12-lea, să se reorienteze spre rezolvarea blocajelor birocratice de care este direct responsabil (eliberare autorizații de construire, acorduri de mediu, avize pentru relocare utilități, documentații de exproprieri, semnare contracte de construcție etc). În caz contrar, suntem încrezători că Premierul Mihai Tudose va nominaliza un nou Ministru al Transporturilor - unul competent."

---

Ministrul Razvan Cuc: De azi am dat circulatiei 7,5 kilometri noi din Centura de Nord a Capitalei, pe 4 benzi/ Lucrari incepute in 2013 si inca nefinalizate

"Desi incepute inca din mai 2013, lucrarile la sectorul de centura, cuprins intre A1 si DN7, au stagnat pentru o lunga perioada de timp. Abia dupa nenumaratele vizite pe santier, aceste lucrari au fost reluate in ritm accelerat. Acum, Centura de N-V a Capitalei este deschisa in mare parte circulatiei pe 4 benzi si mai sunt restrictii doar in zona km 57, unde lucrarile urmeaza sa se incheie la jumatatea lunii octombrie. Exact asa cum am promis, am si realizat! Am dat drumul traficului pe 4 benzi, in conditii de siguranta a circulatiei!", a scris joi seara Razvan Cuc pe pagina sa de Facebook.