Metrorex a semnat, joi, cu asocierea Metroul SA - Amberg Engineering AG, contractul pentru servicii de proiectare, asistenta si consultanta de specialitate aferente studiului de pre-fezabilitate (SPF) si studiului de fezabilitate (SF) pentru constructia Liniei 4 de metrou: Lac Straulesti - Gara Progresu, tronson Gara de Nord - Gara Progresu, in valoare de 19,71 milioane de lei, fara TVA, informeaza compania, printr-un comunicat citat de Agerpres.

"Contractul este incheiat in cadrul proiectului 'Studiu de pre-fezabilitate si studiu de fezabilitate pentru constructia Liniei 4 de metrou: Lac Straulesti -Gara Progresu, tronsonul Gara de Nord -Gara Progresu', finantat prin Programul de Cooperare Elvetiano-Roman vizand reducerea disparitatilor economice si sociale in cadrul Uniunii Europene extinse", spun reprezentantii Metrorex.

Bugetul total al proiectului este de 11,9 milioane de franci elvetieni, din care 8,5 milioane de franci elvetieni reprezinta contributia elvetiana nerambursabila. Valoarea contractului de servicii de proiectare, asistenta si consultanta de specialitate este de 19,71 milioane de lei, fara TVA.