Un contract de 9,8 milioane lei (2,1 milioane euro) a fost atribuit companiei UTI Servicii si Mentenanta, parte din Grupul UTI, de catre Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru a realiza si monta un sistem de monitorizare video a vehiculelor in zona punctelor de trecere a frontierei, potrivit unui anunt publicat joi pe SEAP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Acordul vizeaza efectuarea de "lucrari de executie si montaj penru realizarea sistemului de monitorizare video a vehiculelor in zona punctelor de trecere a frontierei amplasate pe drumurile nationale", potrivit News.ro

Conforma contratului, compania s-a angajat sa efectueze inclusiv furnizarea, montarea si configurarea echipamentelor hardware si licentelor software.

Valoarea contractului este de 9.802.683 lei fara TVA, adica circa 2,13 milioane de euro.

Contractul, care a fost atribuit prin licitatie deschisa pe criteriul pretului cel mai scazut, poate fi subcontractat in proportie de 75%. Oferta UTI a fost acceptata din alte patru oferte admise.

ȚProcent de subcontractare 75%, din care: - 64% UTI Grup SA pentru livrare echipamente, servicii de proiectare, servicii de instalare, configurare, punere in functiune si scolarizare, servicii de mentenanta; - 21% S.C. Girod Semnalizare Rutiera SRL pentru proiectare de specialitate pentru structurile metalice aferente punctelor de control din obiective (stalpi, console, parapeti, etc)Ț, se arata in anunt

Grupul UTI este controlat de omul de afaceri Tiberiu Urdareanu. In decembrie 2015, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a coruptiei au dispus trimiterea in judecata a fostului primar al Iasului, Gheorghe Nichita, si a presedintelui grupului UTI, Tiberiu Urdareanu, intr-un dosar in care Nichita este judecat pentru luare de mita.