Statia de epurare ape uzate de la Glina va fi extinsa cu o treapta de epurare biologica avansata si un incinerator de namol pentru municipiul Bucuresti de catre Asocierea FCC Construccion & Aqualia Intech SA & SC Suez International SAS pentru circa 11 milioane de euro. Contractul are termen de implementare 28 de luni, anunta grupul francez SUEZ care in cadrul consortiului va executa incineratorul de namol si estimeaza ca va trata 173 de tone de materie uscata pe zi. Licitatia, cu o valoare initiala estimata la circa 145 de milioane de euro a fost lansata inca din ianuarie 2013.

Statia de epurare de la GlinaFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Extinderea statiei de epurare de la Glina va fi executata de catre Asocierea FCC Construcction& Aqualia Intech SA & Suez International SA. Valoarea contractului este de 505.965.000 lei fara TVA, echivalent a peste 111 milioane de euro.

Atribuirea contractului a fost facuta in luna august, dupa o licitatie care a fost lansata inca din ianuarie 2013, iar SUEZ anunta intr-un comunicat semnarea contractului.

Durata contractului este de 40 de luni de la atribuire, din care 12 luni fiind perioada de notificare a defectelor.

Proiectul vizeaza serviciile de proiectare si lucrarile de executie pentru extinderea statiei de epurare ape uzate Glina cu treapta de epurare biologica avansata, precum si constructia unui incinerator de namol pentru municipiul Bucuresti. Potrivit SUEZ, incineratorul de namol va avea o capacitate de tratare a peste 173 de tone de materie uscata pe zi.