Noua oferte au fost depuse joi pentru proiectarea si executia primei sectiuni a autostrazii A1 Sibiu - Pitesti. Tronsonul lung de 13 km este cuprins intre Sibiu si localitatea Boita (de la intrarea in defileul Oltului), are o valoare estimata la circa 167 de milioane de euro si un termen de proiectare si executie de patru ani.

A1 Sibiu - BoitaFoto: Hotnews

Pentru Lotul 1 Sibiu - Boita au fost depuse urmatoarele noua oferte:

1. Astaldi SpA

2. Constructii SA

3. Asocierea SC Impresa Pizzarotti&C SpA - SC Pizzarotti SA

4. Asocierea Itinera SpA - SC Retter Projectmanagement SRL

5. Porr Construct SRL

6. Societa Italiana per Condotte d'Acqua SpA

7. Asocierea SC Spedition UMB SRL - SC Tehnostrade SRL - Aktor Technical Societe Anonyme (Aktor SA)

8. Asocierea Tirrena Scavi SpA - Toto SpA Costruzioni Generali

9. Asocierea Trameco SA - Vahostav S.K. a.s. - Constructii Erbasu S.A. - East Water Drillings SRL

Valoarea estimata a proiectului, fara TVA este de 765.838.999,48 RON. Durata contractului este de 108 luni, din care 12 luni perioada de proiectare, 36 de luni perioada de executie a lucrarilor si 60 de luni perioada de garantie.

Lotul 1 aferent Sectiunii 1, cuprins intre km 0+000 si km 13+170, va incepe in zona localitatii Selimbar, la intersectia cu centura Sibiu. Aliniamentul va continua la vest de DN7, in paralel cu acesta, fiind amplasat intr-o zona colinara pana la km 6, in zona localitatii Vestem. In continuare, traseul autostrazii va traversa la vest de Talmaciu, drumul judetean DJ 105G, Avrig - Marsa - Talmaciu ¬ Sadu, pana in zona Boita unde este prevazut un nod rutier ce asigura conectivitatea temporara a autostrazii Sibiu-Pitesti cu DN7.

Vineri se incheie si termenul limita pana la care constructorii pot depune oferte pentru proiectarea si executia Sectiunii 5 al autostrazii Sibiu-Pitesti, cuprinsa intre localitatea Curtea de Arges si actuala centura a Municipiului Pitesti.