Compania de Drumuri a anuntat ca a atribuit contractul pentru proiectarea si executia centurii ocolitoare a orasului Comarnic. In fapt, asa-zisa centura ocolitoare va fi un drum de doar 2 km si cu cate o banda pe sens pentru viteze maxime de 50 km/h, iar licitatia fost lansata in urma cu doi ani. Asocierea Next Level Europe SRL - Eurostrade Srl - Groma Societa di Ingegneria a castigat contractul cu o oferta de 17 milioane de lei. Durata proiectului va fi de 3 luni pentru proiectare si 4 luni pentru executie.

Trafic total blocatFoto: USER UPLOADED

Potrivit Digi24 care citeaza informatii ZF, firmele din asocierea ce au castigat contractul ridica semne de intrebare.

"Compania Next Level Europe a avut anul trecut o cifra de afaceri de 0,5 mil. lei si a fost infiintata in 2015, avand anul trecut un numar mediu de 18 angajati. Actionari sunt italienii Andrea si Francesco Palla. Compania are sediul la etajul al doilea intr-un bloc din sectorul 3, pe strada Brailita. Potrivit declaratiilor facute in cadrul licitatiei, publicate pe situl e-licitatie.ro, Eurostrade SRL este o firma din Sicilia, localitatea Grammichele. Cifra de afaceri a acesteia este deasemenea modesta, respectiv pana in 500.000 de euro. A treia societate, Groma Societa, este o firma mica italiana de proiectare, cu pana in 10 angajati infiintata in 2014", potrivit sursei amintite.

Asa-zisa centura Comarnic a fost scoasa la licitatie tocmai in noiembrie 2015. In fapt este vorba de o strada cu cate o banda pe sens care sa preia o parte din traficul de pe DN1. Drumul va avea o lungime de circa 2 km.

Descriere proiect:

- Lungime: 2,8 km

- parte carosabila 2X3,5 m = 7,00 m

- benzi de incadrare: 2X0,5m = 1,00 m

- acostamente: 2X0,5m

- 1 structura: Pod Batraioara, km 2+800

- viteza de proiectare: 50km/h