Intr-o intalnire la Londra cu Ministrul Transporturilor din Romania, Felix Stroe, directorul executiv al Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a subliniat rolul esential al dezvoltarii infrastructurii de transport pentru tara noastra. Cei doi oficiali au discutat despre finantarea autostrazii Iasi - Targu Mures, despre Magistrala 6 de metrou spre Aeroportul Otopeni, precum si alte proiecte d emodernizare a sectorului feroviar.

Infrastructura rutiera, eterna problema Foto: Asociatia Pro Infrastructura

Ministrul Transporturilor a Ministrul roman al Transporturilor a efectuat, saptamana trecuta, o vizita de lucru la Londra, la sediul BERD. Ambele parti si-au exprimat angajamentul de a colabora pentru a dezvolta proiectele de infrastructura prioritare ale Romaniei, se arata intr-un comunicat al ministerului.

Discutiile au vizat strategia generala de transport, constructia drumurilor si proiectele din sectorul feroviar. Partile au discutat de asemenea, despre finantarea autostrazii planificate din Est-Vest, care va lega orasul Iasi, din estul Romaniei, cu Targu Mures, situat in regiunea de centru-nord a tarii, linia de metrou bucurestean Magistrala 6, aflata in faza de planificare, care va lega Gara de Nord de Aeroportul International Henri Coanda, precum si proiecte de modernizare a sectorului feroviar, se mai detaliaza in comunicat.

"Infrastructura de transport constituie probabil, una dintre cele mai slabe zone ale mediului de afaceri din tara, dar este esentiala pentru dezvoltarea Romaniei. Suntem siguri ca acum am stabilit o baza foarte solida pentru cooperarea viitoare in acest sector economic crucial", a declarat Jean-Patrick Marquet

Ministrul Transporturilor a precizat ca pe langa finantare, "avem nevoie de experienta si expertiza BERD in restructurarea intreprinderilor de stat, facandu-le mai eficace si mai eficiente si ajutandu-le sa atinga nivelurile de performanta ale sectorului privat".

BERD este un investitor principal in Romania, investind pana in prezent 7,5 miliarde de euro in aproximativ 400 de proiecte din tara. In 2017, Banca a semnat mai mult de 20 de proiecte in valoare de peste 400 de milioane de euro.