Condamnat la trei ani de inchisoare cu executare, in unul dintre cele mai mediatizate dosare de coruptie, din lumea sportului, George Becali a primit sentinta definitiva a ICCJ in luna iunie 2013, dupa 1.629 de zile de la trimiterea in judecata. Instanta a decis atunci si confiscarea sumei de 1.700.000 de Euro, de la inculpatii George Becali si Teia Sponte (fost vice presedinte in Consiliul de Administratie al Clubului Steaua Bucuresti), invinuiti de "dare de mita" si "fals in inscrisuri".

Gigi BecaliFoto: AGERPRES

In vara lui 2013, magistratii ICCJ hotarau ca, “in baza art. 165 al. 8, din Codul de procedura penala cu referire la art. 20 din Legea nr. 78/2000, sa se mentina sechestrul asigurator dispus asupra sumei de 1.700.000 euro prin Ordonanta data in dosarul nr. 95/P/2006 din 8 mai 2008 a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie – Sectia de Combatere a Coruptiei, suma indisponibilizata la B.C.R. – Sucursala Unirii pe numele inculpatilor Becali George si Sponte Teia.”

Cu toate ca s-au scurs mai bine de un an si opt luni de la pronuntarea deciziei definitive si irevocabile data in unanimitate de completul de cinci judecatori, prejudiciul din dosar nu a fost recuperat nici acum de catre ANAF.

Astfel, intr-un raspuns oficial transmis la solicitarea reporterului HotNews, in luna decembrie 2014, reprezentantii ANAF au declarat, cu privire la acest caz ca "s-au intreprins demersuri catre banca depozitara, in vederea transferului sumei indisponibilizate prin Ordonanta Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – DNA".

Desi procurorii DNA au sechestrat banii existenti in conturile celor doi la BCR inca din luna iunie 2013, banii nu au ajuns momentan in bugetul Ministerului de Finante.

Amintim ca in luna mai 2008, George Becali a fost acuzat de procurorii anticoruptie de "dare de mita" deoarece a vrut sa cumpere rezultatul meciului dintre Universitatea Cluj si CFR Cluj, intentionand astfel sa le ofere jucatorilor de la UCluj suma de 1.700.000 de euro, transportata in celebra "valiza".

Becali a primit vestea magistratilor din inchisoare, unde ispasea o pedeapsa intr-un alt dosar, in care fusese condamnat definitiv la trei ani de inchisoare cu executare, in Dosarul privid schimburile de teren cu MApN.

Alaturi de George Becali, in Dosarul “Valiza” procurorii DNA l-au acuzat si pe Victor Piturca de savarsirea infractiunii de favorizare a infractorului, pe care l-au condamnat la un an de inchisoare cu suspendare. La randul sau, Teia Spontea a primit doi ani de inchisoare cu suspendare.