Gheorghe Simoiu, complicele lui Dumitru Boriga, fostul primar al orasului Targoviste, a fost condamnat definitiv in 2014 la plata a 382.813 lei. Cu toate acestea, ANAF nu a recuperat "nicio suma" in acest dosar, potrivit unui raspuns oficial primit de reporterul HotNews.ro. Dosarul a fost finalizat in 1607 zile de la inceperea urmaririi penale.

Gabriel BorigaFoto: Agerpres

"Prin sentinta penala nr. 337/2013, inregistrata la SFO Pucioasa sub nr. 10.461/06.06.2014, s-a dispus confiscarea sumei de 382.813,21 lei de la numitul Simoiu Gheorghe. Pentru recuperarea sumei organele fiscale au inceput executarea silita prin comunicarea somatiei, solicitarea de informatii de la alte institutii pentru identificarea bunurilor detinute de catre acesta. Astfel, s-a identificat ca debitorul detine doar un autoturism Audi asupra caruia este pus sechestru asiguraator si ca nu figureaza la ITM Dambovita cu contract individual de munca. Pana la data prezentei nu a fost incasata nicio suma, urmand a se continua executarea silita pana la recuperarea sumelor.", se arata in raspunsul oficial primit de reporterul HotNews.ro.

Reamintim ca Gheorghe Simoiu, administrator al firmei Utilex Construct S.R.L. Pucioasa, a fost acuzat de complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata, daca functionarul public a obtinut pentru altul un avantaj patrimonial, fals material in inscrisuri oficiale in legatura directa cu infractiunile asimilate celor de coruptie, uz de fals in legatura directa cu infractiunile asimilate celor de coruptie, instigare la fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals.

Astfel, s-a dispus confiscarea sumei de 382.813,21 lei de la inculpatul Simoiu Gheorghe. In plus, instanta de judecata a mentinut masura sechestrului asigurator instituit prin ordonanta procurorului din data de 25.03.2011 asupra autoturismului marca Audi tip A4 2.0 TDI cu numarul de inmatriculare DB-07-FAG, apartinand inculpatului Simoiu Gheorghe. Ridica sechestrul asigurator instituit prin ordonanta procurorului din data de 25.03.2011 asupra apartamentului situat in Targoviste, B-dul Unirii, bl.68, sc.A, et.2, ap.9, jud.Dambovita, imobil apartinand inculpatului Boriga Gabriel Florin, precum si asupra apartamentului situat in Targoviste, B-dul Unirii, bl.72, sc.B, et.1, ap.6, jud.Dambovita, apartinand inculpatului Olaru Mihai".