ANAF a recuperat prejudiciul din Dosarul "Valiza", in care Gigi Becali a fost condamnat la 3 ani de inchisoare, dupa 1.629 de zile de la trimiterea in judecata. In iunie 2013, instanta suprema a dispus si confiscarea sumei de 1.700.000 de euro de la George Becali si Teia Sponte, fost vice presedinte in Consiliul de Administratie al Clubului Steaua Bucuresti, acestia fiind invinuiti de "dare de mita" si "fals in inscrisuri". In 23 ianuarie 2015, banii au fost virati in contul Trezoreriei Ilfov, dupa un an si opt luni de la pronuntarea deciziei definitive, potrivit unui raspuns al ANAF la o solicitare Hotnews.

Gigi BecaliFoto: Hotnews

"Urmare a demersurilor intreprinse de catre organele de executare silita, contravaloarea in lei a celor 1.700.000 euro, respectiv suma de 7.650.850 lei, a fost virata de Banca Comerciala Romana, sucursala Unirii, la Trezoreria operativa Ilfov, in data de 23.01.2015.", se arata in raspunsul ANAF pentru Hotnews.

In vara lui 2013, magistratii ICCJ hotarau ca, "in baza art. 165 al. 8, din Codul de procedura penala cu referire la art. 20 din Legea nr. 78/2000, sa se mentina sechestrul asigurator dispus asupra sumei de 1.700.000 euro prin Ordonanta data in dosarul nr. 95/P/2006 din 8 mai 2008 a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie - Sectia de Combatere a Coruptiei, suma indisponibilizata la B.C.R. - Sucursala Unirii pe numele inculpatilor Becali George si Sponte Teia".

Lui Becali nu i-au mers prea bine afacerile anul acesta. Dupa ce fiscul i-a confiscat banii din dosarul "Valiza", acesta a pierdut prin eliminarea echipei de fotbal Steaua din Liga Campionilor 20 de milioane de euro, informeaza romaniatv.net. De asemenea, unele dintre firmele lui Becali se afla in acest moment in procedura de insolventa sau inregistreaza pierderi semnificative.

George Becali a fost eliberat conditionat din inchisoare in aprilie 2015, dupa ce a executat o treime din pedepasa de trei ani si sase luni de inchisoare, rezultata prin contopirea pedepselor primite in dosarul "Valiza", in cel privind sechestrarea de persoane si in cel al schimbului de terenuri cu MApN.

Amintim ca in luna mai 2008, George Becali a fost acuzat de procurorii anticoruptie de "dare de mita" deoarece a vrut sa cumpere rezultatul meciului dintre Universitatea Cluj si CFR Cluj, intentionand astfel sa le ofere jucatorilor de la UCluj suma de 1.700.000 de euro, transportata in celebra "valiza". In acelasi dosar, au fost condamnati si Victor Piturca, la un an de inchisoare cu suspendare, pentru favorizarea infractorului, si Teia Sponte, care a primit doi ani de inchisoare cu suspendare.