MONITORIZARI. Proiecte de infrastructura
Linii de cale ferata
Foto: Hotnews

CFR Infrastructură are un nou director general. Constantin Axinia a mai ocupat funcția pentru scurt timp în 2006-2007

de Vlad Barza HotNews.ro
Constantin Axinia este noul director general al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, gestionarul infrastructurii feroviare din România, scrie Club Feroviar. Postul de director general al companiei era vacant de la data de 1 martie, după demisia lui Costin Mihalache, care a fost numit șeful Cancelariei Primului Ministru, Mihalache fusese numit director general al CFR SA pe 13 februarie, în locul lui Ion Gavrilă. UPDATE CFR a confirmat numirea, într-un comunicat de presă
Noul tren de metrou Mures
Foto: CAF

Metrorex va cumpăra 13 trenuri noi pentru Magistrala 5 din Drumul Taberei. Valoarea estimată: 110 milioane de euro

de Victor Cozmei HotNews.ro
Metrorex va achiziționa trenuri noi de metrou care vor opera pe Magistrala 5 din Drumul Taberei. Licitația a fost publicată publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) și prevede o sumă estimată de circa 520 de milioane de lei (circa 110 milioane euro) pentru 13 trenuri. Contractul va fi atribuit după cel mai bun calitate-preț și are dată limită pentru depunerea ofertelor 20 mai. Opțional, prin această procedură, Metrorex își rezervă dreptul de a contracta încă maximum 17 trenuri de același tip, caz în care toate cele 30 de trenuri noi vor avea o valoare estimată de circa 1,2 miliarde de lei.
Sageata Albastra
Foto: Hotnews

CFR Călători a înregistrat scăderi pe toată linia în 2018

de Vlad Barza HotNews.ro
Raportul de activitate al CFR Călători pe anul trecut indică scăderi ale tuturor indicatorilor, atât în ceea ce privește numărul de trenuri și de vagoane cât și al numărului de călători transportați. Compania a modernizat doar 24 de vagoane, iar numărul total de vagoane folosite a scăzut cu 50. ”Din analiza evoluției traficului de călători pe 2018 comparativ cu anul 2017, se constată o ușoară scădere. Acest fapt este cauzat într-o mare măsură, atât de condiţiile meteo nefavorabile din lunile de iarnă, care au condus la suspendarea circulaţiei unor trenuri pe câteva secţii de cale ferată, cât şi de unele lucrări de infrastructură survenite pe unele secţii de cale ferată, ceea ce a dus la anularea temporara a unor trenuri”, se arată într-un raport obținut de Club Feroviar.
Razvan Cuc
Foto: Facebook

Cuc mai introduce un criteriu de evaluare pentru constructori: plata subcontractorilor români

de I.B. HotNews.ro
Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, a dat, miercuri seara, la TVR 1mai multe detalii despre cum intenționează să finalizese proiectele de infrastructură, de toate tipurile, propuse pentru acest an, potrivit Mediafax.
Linii de cale ferata
Foto: Hotnews

Cuc: Anul acesta, 150 kilometri de cale ferată modernizați pe Coridorul IV/ Cumpărăm trenuri noi

de I.B. HotNews.ro
Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, a susținut, miercuri seara, că infrastructura feroviară va fi îmbunătățită în acest an, referindu-se atât kilometri de cale ferată, cât și la material rulant, potrivit Mediafax.
Doua tronsoane din A3 Translvania, scoase la licitatie
Foto: Hotnews

Două noi loturi din autostrada Transilvania în apropiere de Zalău au fost scoase la licitație: 25 km, 240 de milioane de euro

de Victor Cozmei HotNews.ro
Două noi trosoane din Autostrada Translvania, 12,3 km între Zimbor și Poarta Sălajului și 13,5 km între Nușfalău și Suplacu de Barcău, au fost scoase la licitație de către Compania de Drumuri. Cele două tronsoane au o valoare estimată de circa 239 de milioane de euro și o perioada de implementare de minim doi ani. Pe lângă acestea, sunt așteptate la licitație alte două tronsoane lungi de circa 30 de km care ar urma să pornească chiar de la autostrada Gilău - Nădășelu, deschisă oficial traficului în 2018.
Ecoductul de la Branisca de pe autostrada Lugoj - Deva
Foto: Hotnews

​​VIDEOREPORTAJ Cum trece ursul autostrada. Imagini cu primul ecoduct din România

de Victor Cozmei HotNews.ro
Primele ecoducte pe o autostradă din România, pasaje verzi special gândite pentru animalele sălbatice, vor fi deschise în acest an pe autostrada Lugoj - Deva. Nu vorbim de un moft, spun experții, ci de proiecte de „infrastructură verde” necesare unui trafic auto în siguranță și unei conservări eficiente a biodiversității în țara văzută încă drept „inima verde a Europei”. Cu cât ne apropiem mai mult de construcția primelor autostrăzi montane precum Sibiu - Pitești sau Târgu Mureș - Iași, discuțiile despre astfel de proiecte de infrastructură verde vor fi tot mai de actualitate.
Podul Calafat - Vidin
Foto: DanubeBridge2.com

Ford cere modernizarea căii ferate dintre Calafat și Timișoara, în țara unde trenurile de marfă rulează cu o viteză medie de sub 15 km/h

de Vlad Barza HotNews.ro
Șeful Ford Craiova, Ian Pearson, a cerut luni modernizarea căii ferate Timișoara - Craiova - Calafat, alături de (celebra deja) autostradă Sibiu-Pitești, compania dorind să vadă și un calendar ferm pentru lucrări, informează Club Feroviar. Podul Calafat - Vidin este utilizat mult sub capacități, iar de la Calafat la Craiova trenurile de pasageri merg cu viteze medii de sub 40 km/h. Și de la Craiova la Timișoara restricțiile de viteză fac ca pe multe porțiuni să se circule și cu sub 20 km/h.
Mesajul Welcome in zona portilor de imbarcare la Otopeni
Foto: CNAB

​VIDEO FOTO Aeroportul Otopeni: Mesajul „Bine ați venit” tradus în mai multe limbi, dar pus pe tavanul din zona „Plecări”

de Victor Cozmei HotNews.ro
Mesajul ”Bine ați venit”, tradus în mai multe limbi străine, a fost montat pe tavanul aeroportului Otopeni, însă în zona de „plecări”, în apropierea primelor porți de îmbarcare. Reprezentanții aeroportului au precizat pentru HotNews.ro că inițiativa nu aparține Companiei Aeroporturi București, ci a celor care gestionează zona comercială și că momentan mesajul este montat provizoriu.
A1 Lugoj - Deva, Lot 3 - zona Holdea
Foto: Captura de ecran

​​VIDEO Singurele tronsoane de autostradă cu șanse reale de a fi deschise în acest an / Cum arată acum dealul care alunecă de pe Lotul 4 Lugoj - Deva

de Victor Cozmei HotNews.ro
Autoritățile vorbesc de la începutul anului că vor deschide în 2019 undeva între 120 și 180 de km de autostradă, dar în realitate doar 43 de km de pe Lugoj - Deva au șanse reale de a fi date în circulație. Noi imagini surprinse pe șantier surprind mobilizarea constructorilor la început de primăvară, iar pe lotul 4 în zona dealului Șoimuș cadrele sunt spectaculoase.
PSD anunta triumfal ca Autostrada Moldovei incepe azi
Foto: Captura Facebook

Chiar în ziua protestului #șîeu, PSD anunță că „Autostrada Moldovei începe azi!”. În realitate, pe Centura Bacăului lucrările au început de o săptămână după ani de amânări

de Victor Cozmei HotNews.ro
Partidul Social Democrat postează pe Facebook, chiar în ziua protestului de 15 minute „#Șîeu - România Vrea Autostrăzi” un mesaj în care anunță triumfal ”Autostrada Moldovei începe azi!”. Mesajul face referire la vizita ministrului Transporturilor pe șantierul Variantei Ocolitoare Bacău. În realitate, lucrările pe centura Bacăului - care conține și 16 km din Autostrada A7 - au început de o săptămână. Proiectul este unul pe care autoritățile se chinuie să-l pornească încă din 2007!
Magistrala 6 spre Aeroportul Otopeni
Foto: Metrorex

Magistrala 6 de metrou, scoasă în sfârșit la licitație. Circa 1,3 miliarde de lei pentru prima bucată cu șapte stații până la stația Tokyo (complexul Băneasa)

de Victor Cozmei HotNews.ro
Primul tronson al Magistralei 6 de metrou 1 Mai - Otopeni a fost scos la licitație de către Metrorex. Este vorba de un tronson de șase kilometri cu primele șapte stații, de la 1 Mai și până la stația Tokyo (zona complex comercial Băneasa), pentru care Comisia Europeană va acorda finanțare nerambursabilă. Contractul are o valoare estimată de 1,3 miliarde de lei și termenlul de realizare va fi de patru ani (48 de luni).
Sigla campaniei Romania vrea autostrazi
Foto: romaniavreaautostrazi.ro

​#șîeu România vrea autostrăzi - Cine susține sfertul de oră de protest de pe 15 martie - De la companii și primării, până la cofetării și mercerii

de Vlad Barza HotNews.ro
Campania "România vrea autostrăzi", care îndeamnă la 15 minute de grevă generală pe 15 martie a crescut de la zi la zi și acum cuprinde companii, primari, oameni de afaceri, școli, asociații, sindicate, magazine și ONG-uri. Reamintim că ideea îi aparține antreprenorului Ștefan Mandachi, suceveanul care a construit în mod simbolic primul (și singurul) metru de autostradă în Moldova. Foarte mulți vor opri lucrul timp de 15 minute, în alte cazuri oamenii vor purta banderole, iar unele companii explică în mesaje cum lipsa de autostrăzi le afectează business-ul.
Autostrada in Romania
Foto: Asociatia Pro Infrastructura

Proiectul de lege pentru „Autostrada Estului”, adoptat tacit de Senat

de C.D. HotNews.ro
Senatul a adoptat tacit propunerea legislativă privind construcția obiectivului de investiții "Autostrada Estului", termenul de dezbatere și adoptare fiind împlinit pe data de 6 martie.
Trenul IC2
Foto: Hotnews

UPDATE Astra Transcarpatic anulează trenurile dintre Timișoara și Baia Mare. Informația dă apă la moară celor care spun că automotoarele daneze au probleme serioase. Astra: În niciun caz nu se are în vedere retragerea acestora din circulație, ci vor fi relocate

de Vlad Barza HotNews.ro
Astra TransCarpatic a realizat în toamna trecută cursa inaugurală de prezentare pe relația Arad- Baia Mare - Arad cu automotoarele aduse din Danemarca și fabricate de Ansaldo Breda între anii 2005-2013, iar acum compania anunță că trenurile sunt anulate din data de 12 martie. Astra este un caz cu totul special: mulți îi laudă trenurile pentru confort, însă nicio altă companie nu le anulează atât des des. În plus, deși este companie privată, în afară de scurte mesaje pe Facebook, nu comunică deloc. Despre automotoarele daneze s-a scris că ar avea probleme, iar lipsa de reacție a companiei nu face decât să alimenteze zvonurile în acest sens. Surse din domeniu au spus pentru HotNews.ro că se ia în calcul și retragerea trenurilor din exploatare, din rațiuni de siguranță, însă deocamdată pare puțin probabil.
Harta cu centurile Sud ale Capitalei (cu rosu este autostrada de sud - planificata / cu albastru este actuala sosea de centura sud)
Foto: Hotnews

Primul contract pentru Autostrada de Centură (A0) a Capitalei s-a semnat sămbătă cu o companie din Turcia / 17 km, 160 mil. euro, 18 luni de licitație

de Victor Cozmei HotNews.ro
Compania turcă Alsim Alarko va proiecta și construi pentru circa 160 de milioane de euro Lotul 2 (16,3 km) al Autostrăzii de Centură Sud (A0) - o nouă șosea de mare viteză, diferită de actuala centură - practic prima bucată adevărată de autostradă care ar urma să ocolească Bucureștiul. Licitația a fost demarată în iulie 2017, la pachet cu încă alte două loturi care încă nu au soarta tranșată. Compania turcă va avea termen nu mai puțin de doi ani și jumătate pentru finalizarea proiectului.
Giratorii suspendate pe Centura de Sud a Capitalei
Foto: Captura YouTube

FOTO ​​O noua intersecție cu sens giratoriu suspendat pe Centura Capitalei. S-a semnat contractul de 30 de mil. euro pentru pasajul Berceni după aproape doi ani de la lansarea licitației

de Victor Cozmei HotNews.ro
Asocierea Trameco SA - Vahostav SK AS - Construcții Erbașu SA - Grafic Tends SRL va realiza proiectarea și execuția nodului rutier CB - DJ401 (Berceni) de pe Centura Sud a Capitalei pentru circa 30,5 milioane de euro. Contractul a fost semnat miercuri, anunță CNAIR, și presupune amenajarea unui sens giratoriu suspendat și lărgirea actualei centuri pe o mică porțiune. Proiectul este similar cu cel de la Oltenița pentru care s-a anunțat de curând câștigătorul licitației. Ambele licitații au fost pornite încă din mai 2017.
Loturile de capat ale autostrazii A1 Pitesti - Sibiu (cu rosu)
Foto: Hotnews

A fost desemnat un constructor pe tronsonul Sibiu-Boiţa (13 km) al autostrăzii A1 Sibiu-Piteşti, anunță Ministrul Transporturilor / Licitația, lansată încă din august 2017

de Victor Cozmei HotNews.ro
Compania Porr Construct a fost desemnată câştigătoarea licitaţiei pentru tronsonul Sibiu-Boiţa - secțiunea 1 cu o lungime de 13 kilometri a Autostrăzii Sibiu-Piteşti, iar dacă nu vor fi contestaţii, contractul va fi semnat în această lună, a anunțat miercuri ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, la Câmpia Turzii. Licitația pentru această secțiune a fost lansată încă din august 2017. Ministrul Cuc a mai anunțat că tot miercuri a fost transmis la Agenția de Achiziții Publice și secțiunea 4 a Autostrăzii Sibiu-Piteşti, după ce pe 1 februarie Compania de Autostrăzi anunța același lucru...
Drum Expres Craiova Pitesti DX12
Foto: Hotnews

Licitația pentru tronsonul 3 al drumului expres Craiova Pitești, anulată. Pro Infrastructura: „Aceeași soartă va avea și lotul 4. Prostia și fuga de răspundere a CNAIR se traduc în 17 luni de întârziere”

de Victor Cozmei HotNews.ro
Licitația pentru proiectarea și execuția tronsonului 3 (32 km) al Drumului Expres Craiova Pitești a fost anulată de către Compania de Drumuri, la peste un an și jumătate de când a fost lansată. „ Aceeași soartă o va avea și lotul 4. În total avem 63,5 km în plop. Deși am spus de nenumărate ori că se va ajunge aici, am fost ignorați. Prostia și fuga de răspundere a iresponsabililor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere se traduc în minim 17 luni de întârziere a proiectului”, atrage atenția Asociația Pro Infrastructura.
Primul metru de autostrada din Moldova
Foto: Captura YouTube

VIDEO Un om de afaceri din Suceava a construit primul și singurul metru de autostradă din Moldova și îndeamnă la un protest de solidaritate de 15 minute pe data de 15 martie

de Mugur Alexandru HotNews.ro
Afaceristul sucevean Ştefan Mandachi, deținătorul unui lanț de magazine de tip fast-food, a construit primul și singurul metru de autostradă din Moldova. Într-un clip video de cinci minute în care este prezentat momentul construcției, afaceristul sucevean se prezintă și îndeamnă la un protest de solidaritate de 15 minute pe data de 15 martie la ora 15. Acesta susține că va suspenda timp de un sfert de oră activitatea tuturor restaurantelor și hotelurilor sale.de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului
Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version