MONITORIZARI. Proiecte de infrastructura
Centura Bacaului
Foto: Catalin Drula / Facebook

Centura oraşului Bacău va fi dată în folosinţă integral în perioada imediat următoare, anunță ministrul Drulă

de V.M. HotNews.ro
Centura oraşului Bacău va fi dată în folosinţă integral în perioada imediat următoare, a anunţat joi ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă.
Lucrari pe DN68A
Foto: DRDP Timisoara

FOTO Atenție șoferi! Lucrări insuficient semnalizate noaptea pe DN68A, „gaura” din Autostrada A1 dintre Sibiu și Nădlac, atenționează un cititor / CNAIR: „Semnalizarea de drum în lucru este conforma avizului CNAIR – IGPR”

de C.V. HotNews.ro
Pe DN68A, între Margina și Holdea, acolo unde există celebra „gaură” în autostrada A1, singura porțiune lipsă de la Nădlac la Sibiu, se derulează în aceste săptămâni lucrări ample de refacere a fundației drumului și a carosabilului. Un cititor HotNews.ro a semnalat redacției că, în drumul său noaptea, venind dinspre graniță, a fost surprins de șantierul deschis pe drum, acuzând că semnalizarea pe timp de noapte este insuficientă și că, astfel, lucrările pot fi o capcană pentru șoferi. CNAIR susține însă că semnalizarea de drum în lucru este conformă cu avizul CNAIR-IGPR și că, pe timp de noapte, există semnalizare cu semafor temporar.
Primul strat de asfalt la pasajul Domnesti
Foto: Captura YouTube

VIDEO Primul strat de asfalt turnat la pasajul de la Domnești. Care este stadiul actual și cum arată șantierul filmat din dronă

de Victor Cozmei HotNews.ro
Primul strat de asfalt pe viitorul amplasament la sol al Șoselei de Centură a Capitalei în zona Pasajului Domnești a fost turnat zilele trecute. În teren, stadiul fizic e undeva la circa o treime, iar dincolo de relocarea actualei centuri constructorul lucrează și la realizarea tablierului viitorului sens giratoriu suspendat.
Tronsonul abandonat din Autostrada Transilvania
Foto: Captura YouTube

VIDEO Tronsonul blestemat din Autostrada Transilvania: După eșecul Bechtel și o reziliere de contract, noul constructor s-a blocat în costuri suplimentare. Pro Infrastructura: „Peisaj dezolant, ca într-un film post-apocaliptic”

de Victor Cozmei HotNews.ro
Un tronson de circa 30 de kilometri din Autostrada Transilvania, început inițial tocmai de pe vremea Bechtel, a ajuns din nou într-un blocaj, după ce în urmă cu cinci ani a mai trecut printr-o reziliere. Noul constructor acuză diferențe în teren față de expertiza lucrărilor deja efectuate pe care a făcut-o CNAIR. Între timp, lucrările deja executate se pierd între buruieni. „Peisaj dezolant pe cei 28,5 km ai lotului Biharia-Chiribiș din #AutostradaTransilvania: terasamente degradate pline de buruieni și culturi agricole, aliniament abia vizibil uitat de negura timpurilor și pile cu armături ruginite răsărite din loc în loc ca într-un film post-apocaliptic”, scrie Asociația Pro Infrastructura.
Podul de la Braila - gata de intinderea cablurilor
Foto: Captura YouTube

VIDEO Podul peste Dunăre de la Brăila: Infiltrații de apă apărute în blocurile de ancoraj al cablurilor / CNAIR a solicitat o expertiză și o intervenție de urgență: „Nu afectează structura podului”

de C.V. HotNews.ro
„Apariția recentă a infiltrațiilor la blocurile de ancoraj de la Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila nu afectează structura podului și nici nu pun, în viitor, în pericol siguranța circulației, reprezentând o situație neprevăzută pe care CNAIR și constructorul o tratează cu prioritate”, a anunțat Compania de Drumuri. Reacția vine după ce pe internet au apărut imagini din interiorul blocurilor de ancoraj al viitoarelor cabluri unde se văd stropi de apă care picură.
Viaductul Talmacel de pe A1 Sibiu - Boita
Foto: Captura YouTube

VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești, lucrările pe tronsonul spre Valea Oltului: „Avem una dintre cele mai spectaculoase lucrări de infrastructură”

de Victor Cozmei HotNews.ro
Lucrări în plină desfășurare pe primul sector de autostradă care ar urma să străbată Valea Oltului - circa 13 km de autostradă, două noduri rutiere și două viaducte ample, care ar urma să aducă autostrada de la Sibiu până la Boița, la intrarea în defileul Oltului. Pe lotul 1 al autostrăzii Sibiu - Pitești a fost în vizită ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, și a vorbit și de „cea mai spectaculoasă lucrare” de pe șantier. Stadiul fizic a ajuns acum la circa 41%, termenul de finalizare fiind 2023.
Autostrada Sebeș-Turda - lotul 2
Foto: Facebook - Cătălin Drulă

Cătălin Drulă: Pe întreaga autostradă A10 se va putea circula în acest an

de V.M. HotNews.ro
Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, a anunţat vineri că anul acesta se va putea circula pe întreaga autostradă Sebeş-Turda, în condiţiile în care constructorul a dat asigurări că lotul 2 al autostrăzii va fi gata în toamnă.
Drum de legatura Oradea - Autostrada A3
Foto: Hotnews

Drum de legătură de 19 km între Centura Oradea și Autostrada A3 (Biharia): A fost desemnat câștigătorul - Strabag pentru 110 mil. euro

de Victor Cozmei HotNews.ro
Constructorul Strabag va proiecta și executa drumul de legătură de circa 19 km de la Centura Oradea către Autostrada A3 pentru circa 545 de milioane de lei (circa 114 mil euro). Câștigătorul licitației a fost anunțat la 13 luni de la depunerea ofertelor, însă contractul va putea fi semnat doar după expirarea perioadei pentru contestații. Odată semnat contractul, termenul va fi de 6 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție.
A1 Pitesti - Curtea de Arges
Foto: Hotnews

VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești. Cătălin Drulă: „Lucrările pot începe pe lotul de la Pitești la Curtea de Argeș”

de Victor Cozmei HotNews.ro
„Tocmai ce am emis autorizația de construire pentru lotul 5 al autostrăzii Sibiu-Pitești”, a anunțat joi dimineață ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. Este vorba de un tronson între Curtea de Argeș și Pitești, lung de 30 de km, pentru care constructorul a început deja mobilizarea.
Drumul Expres DX12 Craiova - Pitesti - Imagini 360 cu Tronsonul 2
Foto: Captura Facebook

FOTO Drumul Expres DX12 Craiova - Pitești: Imagini la 360 de grade de pe tronsonul care ar putea fi gata anul acesta

de Victor Cozmei HotNews.ro
Circa 40 de kilometri din Drumul Expres DX12 Craiova - Pitești, un tronson lung care ar urma să ocolească Balșul și Slatina, sunt în cărți pentru a fi finalizați și dați în trafic în acest an, conform așteptărilor de la Transporturi. Aici lucrează asocierea de firme românești UMB - Tehnostrade - SA&PE Construct. Compania de Drumuri a realizat o serie de fotografii la 360 de grade în diferite puncte ale șantierului.
Autostrada A0 Sud - Nod rutier cu A2
Foto: Captura YouTube

VIDEO Autostrada de Centură A0 a Capitalei: Lotul 1 de pe A0 Sud a prins contur pe aproape întreaga lungime / Lucrări mai avansate pe Lotul 2

de Victor Cozmei HotNews.ro
Lucrările pe Lotul 1 al Autostrăzii de Centură (A0) Sud au intrat în linie dreaptă pe mare parte din lot, autostrada prinzând contur pe aproape toată lungimea de circa 17 km. Constructorul din Turcia duce lucrări mai avansate la viitorul nod rutier cu A2. Același constructor din Turcia lucrează deja de ceva vreme și pe Lotul 2, circa 16 km, iar în ultimele zile a realizat deja primele devieri asfaltate la drumurile de pe traseu.
Drum Expres de la Cluj la Dej
Foto: Catalin Drula / Facebook

Drum expres de la Cluj la Dej: A fost licitată proiectarea pentru cei circa 75 de km

de Victor Cozmei HotNews.ro
A fost lansată licitația pentru proiectarea drumului expres Cluj-Dej, a anunțat vineri ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. Durata contractului pentru realizarea studiului de fezabilitate a drumului de circa 75 de km este de 18 luni, a mai spus ministrul.
DX12 Craiova - Balș
Foto: Captura YouTube

VIDEO Drumul Expres DX12 Craiova - Pitești: „Lucrări în ritm de melc pe tronsonul 1, între Craiova si Balș”

de Victor Cozmei HotNews.ro
Lucrările la primii 17 km din Drumul Expres DX12 Craiova - Pitești, de la Craiova la Balș, se derulează „în ritm de melc”, avertizează Asociația Pro Infrastructura. Constructorul de pe acest tronson este compania italiană Tirrena Scavi companie care în trecut a reușit să finalizeze unele proiecte chiar și înainte de termen, „dar pe acest șantier evoluția este dezamăgitoare”, potrivit API.
Cătălin Drulă
Foto: Captura Facebook

VIDEO Podul de la Brăila: Ministrul Transporturilor prezintă imagini spectaculoase cu operaţiunea pe uscat şi pe apă de montare a platformei pe care se vor lansa cablurile de susţinere

de DP HotNews.ro
”Podul de la Brăila - imagini spectaculoase cu operaţiunea pe uscat şi pe apă, de montare a platformei pe care se vor lansa cablurile de susţinere. Proiectul merge cu toată viteza înainte. Lucrările avansează bine atât la pod, cât şi la drumurile de legătură - complet deblocate de luna trecută”, a scris duminică după amiază ministrul Transporturilor Cătălin Drulă pe pagina sa de Facebook.
Prima autostrada „verde” finantata prin PNRR
Foto: Captura YouTube
Ziua Internațională a Mediului

VIDEO Componenta „verde” a autostrăzilor din PNRR. Cum vor fi eco cei 434 de km de autostradă care vor costa 3 miliarde de euro

de Victor Cozmei HotNews.ro
România vrea să absoarbă nu mai puțin de 3 miliarde de euro prin care să construiască 434 de km noi de autostradă prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), promițând în fața autorităților europene că acestea vor fi autostrăzi ECO, „o infrastructură de transport durabilă și ecologică”. Dar cum pot fi aceste autostrăzi „verzi” atunci când vorbim practic de proiecte gândite eminamente pentru trafic, unul din factorii principali de poluare?
Autostrazile din PNRR
Foto: Guvernul Romaniei

Autostrăzile, căile ferate și magistralele de metrou din PNRR: Pe ce proiecte majore se împart cei peste 7,6 miliarde de euro pentru transport

de Victor Cozmei HotNews.ro
Pe domeniul Transporturilor, Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) depus de România la Bruxelles presupune „2 reforme majore și 4 tipuri principale de investiții, iar bugetul total propus însumează 7,62 miliarde euro” - totul cu termenul limită 2026. Pe rutier, ținta e de 434 de km noi de autostradă doar din PNRR, separat de ce va fi finanțat din clasicele fonduri europene ce vor fi la dispoziție României în continuare. Grosul investițiilor se duc în autostrăzile din Moldova - A7 și A8, iar pe feroviar ținta e modernizarea a peste 300 de kilometri de cale ferată, dar și achiziția de trenuri noi și, ca experiment, de trwenuri pe hidrogen.
Autostrada Moldovei - A7
Foto: Hotnews

Autostrada Moldovei A7: Primul tronson din A7 a fost scos la licitație / Cât costă cei 63 de km dintre Ploiești și Buzău și când vor fi gata

de Redactia HotNews.ro
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a scos la licitaţie lucrările de execuţie la primul tronson al Autostrăzii Moldovei A7, Ploieşti - Buzău, cu cele trei loturi: Dumbrava-Mizil, Mizil-Pietroasele şi Pietroasele - municipiul Buzău.
Drumul expres Craiova-Lugoj
Foto: Ministerul Transporturilor

Cătălin Drulă: Licitația pentru proiectarea drumului de mare viteză dintre Craiova-Lugoj a fost publicată pe SICAP

de G.S. HotNews.ro
Licitația pentru proiectarea drumului de mare viteză Craiova-Lugoj ce are o lungime estimată la aproximativ 250 de kilometri a fost publicată marți pe SICAP, a anunțat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.
Podul suspendat de la Braila
Foto: Captura YouTube

Podul peste Dunăre de la Brăila. Cătălin Drulă: „Nu va rămâne „muzeu”. La sfârșitul anului viitor, podul se va deschide împreună cu 10km din drumurile de legătură”

de Victor Cozmei HotNews.ro
Podul peste Dunăre de la Brăila nu va rămâne un „muzeu”, spune ministrul Transporturilor care se bazează pe promisiunea constructorilor că vor finaliza măcar jumătate din drumurile de legătură odată cu deschiderea podului în sine în 2022. Anterior, ministrul recunoștea că din cauza întârzierilor din trecut, drumurile de legătura ar putea să nu fie gata la timp, iar podul să rămână un „muzeu”.
Podul peste Dunăre de la Cernavodă
Foto: Catalin Drula / Facebook

Cătălin Drulă: „Toate devierile de trafic de pe A2 au fost încheiate înainte de sezonul estival”

de C.V. HotNews.ro
„De astăzi, și toată vara, vom circula pe autostrada A2 de la București la Constanța fără șantiere”, a anunțat joi ministrul Transporturilor Cătălin Drulă. Potrivit acestuia, lucrările de la Podul Cernavodă au fost finalizate parțial și vor fi reluate din toamnă.
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by