MONITORIZARI. Proiecte de infrastructura
Nodul rutier intre A0 si A2 - in constructie
Foto: Captura video

​VIDEO Autostrada de Centură A0 la intersecția cu Autostrada Soarelui. De ce a fost suprimată banda de urgență și cum va arăta la final noul nod rutier

de Victor Cozmei HotNews.ro
Lucrările la autostrada de Centura A0, Lotul 1 în zona intersecției cu Autostrada Soarelui A2 au avansat destul de mult, iar printre elementele realizate se numără pilele viitorului pod al autostrăzii A0 peste A2, unele ridicate chiar aproape pe banda de urgență a autostrăzii Soarelui.
Viaductul Talmacel - primele segmente s-au unit
Foto: Captura video

​VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Primul tronson pe care s-ar putea circula chiar de anul acesta / Primele segmente ale viaductului Tălmăcel s-au unit

de Victor Cozmei HotNews.ro
Primul tronson în lucru al autostrăzii A1 Sibiu - Pitești, secțiunea 1 de la Sibiu la Boița se află la un stadiu fizic destul de avansat, iar pentru finalul anului 2022 există premisele pentru darea în trafic, chiar și dacă doar în sistem half-profile pe viaductul Tălmăcel - cea mai impresionantă lucrare din proiect. Viaductul Tălmăcel este executat în consolă - se toarnă tablierul podului dinspre picioarele podului spre exterior - iar primele elemente turnate au ajuns să se unească pe una dintre căile podului.
Podul peste Dunare de la Braila - ianuarie 2022
Foto: Captura YouTube

VIDEO Podul de la Brăila. „Golden Gate-ul” de peste Dunăre ar trebui să fie gata anul acesta. Cum arată acum / În ce stadiu sunt drumurile fără de care podul ar rămâne „muzeu”

de Victor Cozmei HotNews.ro
Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila prinde din ce în ce mai mult contur, iar cablurile principale aproape au fost finalizate, urmând ca în curând să putem vedea primele porțiuni din tablier ridicate și montate. Deși lucrările la podul propriu-zis sunt în grafic - și ar urma astfel să fie gata în acest an - execuția drumurilor de acces este cea care dă emoții. Fără drumurile de acces gata, podul finalizat peste Dunăre ar rămâne pentru un timp doar un „muzeu” în aer liber.
A0 Sud - Lotul 2
Foto: Hotnews

VIDEO Primul tronson din Autostrada de Centură a Capitalei care ar putea fi gata chiar de anul acesta. Cum arată acum

de Victor Cozmei HotNews.ro
Până la finalul lui 2022 ar putea fi deschisă circulația pe primul tronson de pe autostrada de centură a Capitalei A0, primul tronson de pe segmentul sudic, potrivit promisiunilor de la Transporturi. Mai exact vorbim de circa 10 km de autostradă între DN5 și DN6, o parte din al doilea lot de pe partea de sud acolo unde constructor este o firmă din Turcia.
Centura Craiova Sud
Foto: CNAIR

Centura Sud Craiova: Contract semnat pentru execuția lucrărilor în 15 luni

de C.V. HotNews.ro
Un nou drum care să ocolească Municipiul Craiova ar urma să fie construit în următoarele 15 luni - compania de drumuri a semnat un contract de execuție de circa 134 milioane de lei pentru cei circa 10 km. Noua centură va continua actuala arteră din partea de est și va uni DN6 cu DN55 și DN56.
Podul peste Olt de pe Drumul Expres Craiova - Pitești
Foto: Captura YouTube

VIDEO Cum se construiește un drum expres în România: Timelapse de 6 luni pe cel mai impresionant viaduct de pe Craiova - Pitești

de C.V. HotNews.ro
Poate cea mai impresionantă lucrare de pe întreg Drumul Expres Craiova - Pitești este Podul peste Olt și peste balta Milcov la Sud de Slatina. Parte a sectorului de drum expres ce ar urma să fie deschis traficului în primăvară - circa 40 de km care vor ocoli Slatina și Balșul - viaductul are o lungime de peste 1,7 km. O filmare de tip timelapse pe 6 luni arată progresul înregistrat de constructor.
Drumul din beton spre Bulgaria
Foto: CNAIR

Sorin Grindeanu: „Compania de Autostrăzi este sufocată de proiecte” / Ce fel de proiecte vrea ministrul Transporturilor să fie transferate Consiliilor Județene

de C.V. HotNews.ro
Ideea descentralizării unor proiecte de infrastructură rutieră a fost ridicată marți din nou de către ministrul Transporturilor, vicepremierul Sorin Grindeanu, într-o conferință la Călărași. Grindeanu s-a plâns că actuala companie de drumuri are prea multe proiecte în gestiune și că unele tipuri de proiecte ar trebui date spre implementare consiliilor județene.
Drum Expres Bucuresti - Alexandria
Foto: MT

Drum de mare viteză București - Alexandria: Cine va realiza studiul de fezabilitate pentru circa 3,2 milioane de euro / Va fi Drum Expres sau Autostradă?

de C.V. HotNews.ro
Studiul de fezabilitate pentru proiectul unui drum de mare viteză de la București la Alexandria va fi realizat pentru circa 16 milioane de euro într-un termen de 17 luni, a anunțat Compania de Drumuri care a stabilit un câștigător la licitația lansată încă de primăvara trecută.
Grindeanu si autostrazile
Foto: Colaj foto

Grindeanu vrea grafice pe site-ul CNAIR pentru proiectele de autostrăzi / Care autostrăzi spune că sunt o prioritate

de C.V. HotNews.ro
Pe site-ul CNAIR ar urma să fie publicate diagrame Gantt care să arate evoluția lucrărilor la proiectele în derulare, după cum a anunțat joi ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. „Așa nu vor mai apărea interpretări și informații trunchiate în spațiul public”, a spus Grindeanu care a indicat și care coridoare sunt „o prioritate”.
Legatura Drumului Expres Oradea - Arad cu reteaua de autostrazi din Ungaria
Foto: Hotnews

Ungaria e interesată de racordarea drumului expres Arad-Oradea la rețeaua maghiară de autostrăzi și drumuri expres / Pe unde ar putea fi făcută legătura

de C.V. HotNews.ro
Drumul Expres Arad-Oradea, la care în prezent se lucrează la stadiul de fezabilitate, ar putea fi conectat printr-un alt drum de mare viteză de rețeaua de autostrăzi și drumuri expres din Ungaria, spune președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca. Potrivit acestuia, guvernul ungar este interesat de acest racord și a dat detalii despre ruta pe unde s-ar putea face.
Bogdan Mandrescu si Constantin Gabriel Bunduc
Foto: Colaj foto

Cine sunt noii secretari de stat de la Transporturi: Un fost consultant al unei companii chineze, fost șef la aeroporturi care a demisionat după nereguli grave / Un PSD-ist care susține că autostrada A13 Brașov - Bacău „e singura fezabilă pentru trecerea Carpaților”

de C.V. HotNews.ro
Guvernul PSD-PNL-UDMR a numit o listă întreagă de noi secretari de stat la mai multe ministere. La Ministerul Transporturilor premierul Ciucă a numit în funcție doi secretari de stat susținuți de PSD. Unul dintre ei a mai fost obișnuit cu ministerul, a trecut prin numeroase companii din subordine, a mai fost consilier al lui Răzvan Cuc, dar și șef la Aeroporturi București, de unde și-a dat demisia ca urmare a unui raport al corpului de control care a scos în evidență o serie de nereguli grave.
Autostrada Comarnic-Brasov, un proiect care bate pasul pe loc
Foto: Hotnews

Sorin Grindeanu insistă pe tema termenelor pe autostrada Ploiești - Brașov, dar prezintă selectiv frânturi din documentul oficial care tocmai că-l contrazice

de C.V. HotNews.ro
Sorin Grindeanu revine pe tema termenelor de realizare a contractului de revizuire SF și proiect tehnic pe autostrada A3 Ploiești - Brașov, insistând că e vorba de 46 de luni pentru proiectare, prezentând niște capturi tăiate din documentația de licitație. În realitate însă, tocmai din același document, se specifică foarte clar: 30 de luni Studiul de Fezabilitate, 6 luni Proiectul pentru autorizarea executării lucrărilor (P.A.C.) și 6 luni Proiectul tehnic de execuție.
Grindeanu si autostrazile
Foto: Colaj foto

Încă o gafă a ministrului Grindeanu: Câți kilometri de autostradă și drum expres sunt de fapt în lucru în momentul actual

de C.V. HotNews.ro
Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a mai făcut o declarație greșită chiar în aceeași emisiune în care a vorbit eronat de unele aspecte privind implementarea proiectului autostrăzii A3 Ploiești - Brașov. Grindeanu a estimat că în prezent se lucrează la circa 80 de kilometri de autostradă, însă în realitate, așa cum detaliază fostul ministru Cătălin Drulă, în prezent se lucrează efectiv la aproape 300 de kilometri de autostradă și drum expres, o bună parte din șantiere fiind începute în 2021. Pe lângă acestea, alți 90 de kilometri sunt în faza de proiectare în prezent.
Autostrada A3 Comarnic - Brasov (Rasnov)
Foto: Hotnews

Fact-Check cu ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu despre Autostrada Ploiești - Brașov. Trei erori în doar câteva fraze

de Victor Cozmei HotNews.ro
Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a făcut o serie de erori când, duminică seara la Digi24, a vorbit despre autostrada A3 Ploiești - Brașov. Grindeanu a vorbit eronat de un termen exagerat pentru proiectarea autostrăzii și a dat vina pe „greaua moștenire”, încurcând data când a fost scoasă la licitație revizuirea documentațiilor cu data când s-a semnat contractul propriu-zis.
Autostrada A1 Sibiu - Pitesti (pe sectiuni)
Foto: Hotnews

Autostrada A1 Sibiu - Pitești: O asociere din Turcia desemnată câștigătoare cu o ofertă de 860 mil. euro pentru unul dintre cele mai grele sectoare montane

de C.V. HotNews.ro
Singura ofertă depusă la licitația de 1 miliard de euro pentru proiectarea și execuția Secțiunii 2 Boița - Cornetu (31,33 km), parte din autostrada A1 Sibiu - Pitești a fost declarată câștigătoare în ultimele zile ale anului de către Compania de Autostrăzi. Asocierea de firme turcești MAPA INSAAT VE TICARET A.S. - CENGIZ INSAAT SANAYI VE TICARET A.S. va proiecta și construi tronsonul pentru 4,3 miliarde de lei (cca 860 mil euro).
Autostrazile din Romania - 2021-2022
Foto: Hotnews

HARTĂ INTERACTIVĂ Autostrăzile și drumurile expres, la raportul de final de an / Câți kilometri s-au deschis, ce șantiere noi au apărut și care sunt proiectele cu șanse de inaugurare în 2022

de Victor Cozmei HotNews.ro
În 2021 s-au deschis traficului circa 52 de kilometri noi de drum rapid, din care aproape 34 de kilometri de autostradă. Mai important însă e că aproape pe tot parcursul anului pe mai toate șantierele s-a lucrat și nu au existat blocaje. Tot în 2021 s-au deschis șantiere pe aproape 180 de kilometri de autostrăzi sau drumuri expres noi, iar pe 2022 există premisele pentru câteva inaugurări spectaculoase.
Autostrada Moldovei - A7
Foto: Hotnews

Autostrada „Moldovei” A7: Studiul de Fezabilitate pentru tronsonul Buzău - Focșani, avizat de către Ministerul Transporturilor

de C.V. HotNews.ro
Consiliul Interministrial De Avizare Lucrări Publice de Interes Național a avizat Studiul de Fezabilitate pentru Proiectul de Autostradă Buzău- Focșani - A7, a anunțat marți seara secretarul de stat în Transporturi, Ionel Irinel Scrioșteanu.
Autostrada Sibiu - Fagaras
Foto: Hotnews

Autostrada Sibiu - Făgăraș: Studiul de Fezabilitate a fost avizat oficial / 7,5 miliarde de lei, valoarea totală a investiției

de C.V. HotNews.ro
Consiliul Tehnico- Economic de Avizare al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii a avizat în data de 28 Decembrie Studiul de Fezabilitate pentru proiectul Autostrada Sibiu- Făgăraș. Autostrada, cu o lungime de circa 68 de kilometri, are o valoarea totală estimată la circa 7,5 miliarde de lei.
Traseul Via Carpatia
Foto: Hotnews

Ungaria anunţă că şi-a terminat partea din coridorul rutier central-european Via Carpatia / Pe unde trece Via Carpatia prin România și ce tronsoane mai avem și noi de terminat

de C.V. HotNews.ro
Ungaria este prima ţară care a construit deja toate elementele care îi revin din coridorul rutier central-european Via Carpatia, relatează MTI, potrivit News.ro. Coridorul autostrăzii Via Carpatia leagă şapte ţări, din Lituania şi până în Grecia, creând o conexiune între porturile Mării Baltice, Mării Egee şi Mării Negre, pe direcţia nord-sud.
Drumul expres Craiova-Lugoj
Foto: Ministerul Transporturilor

Sorin Grindeanu, două exemple de proiecte de infrastructură care au termene de finalizare "de noaptea minţii"

de Redactia HotNews.ro
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat luni, într-o conferinţă de presă la Târgoviște, că unele termene la proiectele de infrastructură sunt "de noaptea minţii".
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by