MONITORIZARI. Proiecte de infrastructura
Cătălin Drulă, Ministrul Transporturilor
Foto: MTI

DOCUMENT Un "pas pentru a scoate managementul Metrorex din buzunarul sindicatului". Anunțul ministrului Transporturilor

de Redactia HotNews.ro
Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat vineri că a anulat un ordin din 2014 prin care era introdusă obligativitatea invitării sindicatelor la şedinţele Consiliului de Administraţie al Metrorex.
La metrou la Victoriei
Foto: Hotnews

Concluziile controlului demarat de Drulă la Metrorex: creșteri salariale negociate nelegal; spor „de metrou” pentru toți angajații, aplicat abuziv; contracte păguboase încheiate cu firma sindicatului / Un nou Consiliu de Administrație numit la Metrorex

de Victor Cozmei HotNews.ro
Corpul de control de la Transporturi a finalizat ancheta de la Metrorex, iar ministrul Cătălin Drulă a prezentat câteva dintre concluziile raportului. Drulă a mai precizat și că ministerul a numit „un nou consiliu de administrație profesionist la Metrorex. Toți membrii au experiență de top management și sunt complet independenți față de sindicat. Echipa are mandat clar și întreaga mea susținere pentru eficientizarea și restructurarea companiei”. Vezi în articol cine sunt noii administratori de la Metrorex.
Podul de la Braila - turnurile ajunse la inaltimea maxima
Foto: Captura Facebook

VIDEO Va deveni Podul peste Dunăre de la Brăila un „muzeu”? „Tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii kilometri din drumurile de legătură”

de Victor Cozmei HotNews.ro
Autorizația de construire pentru primii 7 km din drumurile de legătură ale Podului suspendat peste Dunăre de la Brăila tocmai ce a fost emisă, anunță ministrul Transporturilor. Fără aceste drumuri de legătură, impunătorul pod cu o lungime de aproape 2 km și cu piloni înalți de 186 de metri ar rămâne un „muzeu”, o lucrare ce nu ar putea fi folosită, după cum avertiza la HotNews.ro în urmă cu o lună chiar ministrul Drulă.
Pasajul de la Domnesti - stadiul constructie in martie 2021
Foto: Captura YouTube

VIDEO Imagini din dronă: Cum arată acum șantierul giratoriului suspendat de la Domnești, de pe Centura Capitalei

de Victor Cozmei HotNews.ro
Lucrările la pasajul de tip giratoriu-suspendat de la Domnești, peste șoseaua de Centură a Capitalei, avansează într-un ritm susținut de când au fost reluate începând cu vara lui 2020. Construcția proiectului a fost preluată de unul dintre subcontractori, cum constructorul principal a intrat în insolvență și a fost incapabil să continue lucrările pe acest proiect măcinat constant de probleme, contractat încă din 2017.
A1 Sibiu - Pitesti, Sectiunea1 2021
Foto: Captura YouTube

VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Cum arată acum lucrările avansate de pe prima secțiune

de Victor Cozmei HotNews.ro
Lucrările la Secțiunea 1, Sibiu - Boița, parte a autostrăzii A1 Sibiu - Pitești, sunt în plină desfășurare, iar constructorul este mobilizat pe aproape întreg tronsonul. Stadiul lucrărilor ar putea ajunge la 65% - 70%, apreciază Asociația Pro Infrastructură. Unii membri ai asociației chiar pariază că finalizarea secțiunii ar putea avea loc chiar până la finalul anului 2022.
Prima autostrada din Moldova
Foto: Captura YouTube

Bugetul Transporturilor, aprobat în comisiile de specialitate din Parlament. Toate amendamentele depuse au fost respinse în bloc

de C.V. HotNews.ro
Bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii a fost aprobat, joi, în cadrul comisiilor de specialitate din Parlament. Tot în cadrul ședinței s-a votat respingerea în bloc a tuturor celor 91 de amendamente depuse, majoritatea lor depuse de către grupul parlamentar PSD. Parlamentarii AUR care au participat la ședință au acuzat respingerea în bloc a amendamentelor și că ședința a fost de fapt „un simulacru de dezbatere”.
Lucrari la A3 Tg Mures - Ungheni
Foto: Captura YouTube

VIDEO „Ciotul” din Autostrada Transilvania care ar trebui să fie gata la finalul anului. Cum arată acum

de Victor Cozmei HotNews.ro
Lucrările pentru tronsonul A3 de la Târgu Mureș la Ungheni (Aeroport) avansează, iar constructorul ar urma să finalizeze proiectul la finalul acestui an, după cum a tot anunțat Transporturile. Deși vorbim de doar un „ciot” cu o lungime de puțin peste 9 km - 4,5 km de autostradă și 4,7 km de drum de legătură cu patru benzi - acesta este unul care vine în continuare a 33 de kilometri de autostradă deja dați în trafic de la Ungheni și până la Chețani și ar permite șoferilor să intre pe autostradă mult mai aproape de Târgu Mureș.
Drumul Expres Craiova - Pitesti pe tronsoane
Foto: Hotnews

Drumul Expres DX12 Craiova - Pitești: UMB, desemnat din nou câștigător la licitația pentru Lotul 4

de Victor Cozmei HotNews.ro
„Tocmai a fost anunțat câștigătorul pentru construcția lotului 4 (între Colonești și Pitești), cu o lungime de 31,8 km. Este vorba de aceeași firmă românească care construiește loturile 2 și 3.”, a anunțat miercuri seara ministrul Transporturilor Cătălin Drulă. Constructorul este asocierea de firme UMB - Tehnostrade și mai fusese declarat câștigător în 2020, dar o instanță de judecată a întors decizia și a obligat CNAIR să reevalueze ofertele depuse.
Drumul Expres DX12 Craiova - Pitesti - Tronsonul 2
Foto: Captura YouTube

VIDEO Drumul Expres DX12 Craiova - Pitești: Cum arată acum tronsonul unde lucrează românii de la UMB și care ar putea fi gata în acest an

de Victor Cozmei HotNews.ro
Lucrările la Drumul Expres DX12 Craiova - Pitești avansează în ritm susținut, în special pe Tronsonul 2 de circa 40 de km pe care lucrează asocierea românească de companii condusă de UMB. Tocmai pentru că lucrările sunt avansate, autoritățile de la Transporturi speră să deschidă traficul pe acest tronson care ocolește atât Slatina, cât și Balșul, bazându-se pe promisiunea constructorului UMB care are deja un „istoric” de a finaliza proiecte înainte de termen.
Autostrada Transilvania - Poarta Salajului - Nusfalau
Foto: Hotnews

Autostrada Transilvania: Bătălie mare pentru un tronson de 800 de mil. euro ce conține și tunelul Meseș de 3 km: 12 oferte depuse de firme și asocieri din China, Turcia și Europa

de Victor Cozmei HotNews.ro
Nu mai puțin de 11 oferte de la firme și asocieri de constructori din Europa, China și Turcia au fost depuse la licitația pentru circa 41 de km din autostrada Transilvania, între Poarta Sălajului și Nușfalău, anunță CNAIR. Valoarea licitației este de circa 800 de milioane de euro, însă discutăm de un tronson de autostradă destul de dificil, cu 65 de lucrări de artă - poduri, pasaje și viaducte - în lungime de 13 km, precum și tunelul de aproape 3 kilometri lungime pe sub dealul Meseș.
Pasaj rutier la Drajna
Foto: Catalin Drula / Facebook

VIDEO Pasaj rutier de 20 de milioane de euro la Drajna peste DN31A și calea ferată București-Constanța

de Victor Cozmei HotNews.ro
Un pasaj rutier și o secțiune de drum nou vor fi construite pe DN21 la Drajna, peste DN31A Lehliu-Fetești și calea ferată București-Constanța. Compania de Drumuri a semnat contractul de proiectare și execuție de circa 98 de milioane de lei cu firma gălățeană Arcada Company. „Astfel, vom scăpa de cozile la trecerea la nivel cu calea ferată și timpii mari de așteptare pe relația Slobozia - autostrada A2 - Călărași”, anunță ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.
Tunel pe autostrada
Foto: Wikimedia Commons

Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Concurență mare pentru un tronson montan de 1 miliard de euro: 11 oferte depuse de firme și asocieri din China, Turcia și Europa. Cine sunt constructorii

de Victor Cozmei HotNews.ro
Nu mai puțin de 11 oferte de la firme și asocieri de constructori din Europa, China și Turcia au fost depuse la licitația de circa 1 miliard de euro pentru Secțiunea 2 Boița - Cornetu, parte din autostrada A1 Sibiu - Pitești, de 31,33 km lungime. Tronsonul presupune execuția a 7 tuneluri cu o lungime de circa 4,9 km în total, 27 de viaducte, 22 de poduri, un ecoduct și câteva sute de lucrări de consolidare și susținere versanți. Cinci asocieri din Turcia, o asociere Chinezo-Turcă, o asociere Chinezo-Română, dar și mai multe firme din Italia, Spania sau Grecia se numără printre ofertanți.
A0 Sud - Loturi in lucru - februarie 2021
Foto: Hotnews

Autostrada de Centură A0 Sud: A fost emis ordinul de începere a lucrărilor pe încă 17 km

de Victor Cozmei HotNews.ro
Ordinul de începere a lucrărilor pentru lotul 1 din autostrada A0, în lungime de 16,93 km, a fost emis luni de către autoritățile de la drumuri. Lucrările sunt executate de către Alsim Alarko Sanayi Tesisleri veTicaret A.Ş. în baza unui contract de peste 830 de milioane de lei semnat încă din 2019. Aceeași firmă din Turcia lucrează și pe lotul 2, adiacent, lung de aproape 16 km. Cele două loturi care ar trebui să fie gata în 2023 ajung de la intersecția cu autostrada A2 până în zona Dn6/Clinceni.
Autostrada Ploiesti-Comarnic-Brasov
Foto: Hotnews

A fost semnat contractul pentru proiectarea autostrăzii A3 de pe Valea Prahovei, de la Ploiești și până la Brașov

de Victor Cozmei HotNews.ro
Circa 10 milioane de euro va plăti Compania de Autostrăzi proiectantului Consitrans pentru a revizui Studiul de Fezabilitate și pentru a realiza Proiectul tehnic pentru autostrada A3 de la Brașov la Comarnic și Râșnov (Brașov), potrivit contractului semnat vineri. Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă anunța că în cadrul contractului de proiectare vor fi realizate studii geotehnice și vor fi proiectate tuneluri la Sinaia și Bușteni, „soluții tehnice moderne, demne de anul 2021”.
Circulatie pe podul peste Dunăre de la Cernavoda
Foto: Agerpres

Podul de la Cernavodă intră în reparații. Drulă: „În sezonul estival nu vor fi impuse restricții de circulație”

de Victor Cozmei HotNews.ro
Compania de Autostrăzi a semnat vineri contractul pentru reabilitarea Podului de la Cernavodă de pe Autostrada A2. Contractul de circa 67 de milioane de lei a fost semnat cu firma Maristar Com și are ca termen de execuție 24 de luni. Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, spune că a cerut antreprenorului ca în perioada sezonului estival „să facă doar lucrări la partea de infrastructură, astfel încât să evităm impunerea de restricții de circulație și îngreunarea traficului”.
Nod rutier intre autostrazi
Foto: CNAIR

Bugetul Transporturilor pe 2021: 10% în plus față de cât s-a cheltuit în 2020 / Alocare dublă pe proiectele europene față de execuția din 2019 / Scade subvenția la metrou / Cum se explică creșterea cheltuielilor pentru salarii

de Victor Cozmei HotNews.ro
Alocarea bugetară pentru Ministerul Transporturilor pentru 2021 este cu aproape 10% mai mare față de execuția bugetară pe 2020 și o alocare de circa 8 miliarde de lei, o creștere de peste 31% pe alocările pe proiectele din fonduri europene, o sumă dublă chiar față de cât s-a reușit să se cheltuiască în 2019. Tot la capitolul creșteri, pe feroviar sunt alocate mai multe fonduri, iar ministrul Drulă spune că pe partea de întreținere sumele sunt cu 14% mai mari. Creșteri sunt și la capitolul cheltuieli salariale, circa 30%, dar ministrul Drulă a explicat pentru HotNews.ro că situația este una temporară, până când va fi aprobat noul program operațional Asistență Tehnică ce va prelua cheltuielile cu salariile din direcția specializată.
Salariile de la Metrorex
Foto: Hotnews

Salariile din Metrorex: Peste 80% din cei aproape 6.000 de angajați iau în mână peste 5.000 de lei / Un sfert dintre angajați au net pe lună peste 1.500 de euro. Toți angajații primesc „spor de tunel”

de Victor Cozmei HotNews.ro
Directorii mari din Metrorex și unii șefi de serviciu câștigă în fiecare lună între 10.000 și 12.000 de lei net, iar cel mai mare salariu în mână din companie este de aproape 15.000 de lei, potrivit unui document cu toate cele aproape 6.000 de salarii din Metrorex obținut de HotNews.ro. Cele mai mici salarii în mână din Metrorex sunt în jur de 3-4.000 de lei. Ministrul Transporturilor anunța recent că sindicaliștii și-au negociat creșteri salariale în 2020, în condițiile în care compania nu-și acoperă bugetul decât 30% din venituri proprii.
Autostrada A3 Comarnic - Brasov (Rasnov)
Foto: Hotnews

Autostrada A3 Ploiești-Comarnic-Brașov: A fost finalizată licitația pentru proiectare / Drulă: „Vrem soluții tehnice moderne, demne de anul 2021”

de Victor Cozmei HotNews.ro
Licitația pentru proiectarea autostrăzii A3 Ploiești-Comarnic-Brașov s-a finalizat miercuri, anunță ministrul Transporturilor Cătălin Drulă. Potrivit acestuia, în cadrul contractului de proiectare vor fi realizate studii geotehnice și vor fi proiectate tuneluri la Sinaia și Bușteni, „soluții tehnice moderne, demne de anul 2021”.
Autostrada Unirii A8 - Tg Mures - Tg Neamt
Foto: Hotnews

HARTĂ INTERACTIVĂ Autostrada „Unirii” A8: Cum arată traseul stabilit de la Târgu Mureș la Târgu Neamț și pe unde trec tronsoanele care ar putea fi scoase la licitație în 2021

de Victor Cozmei HotNews.ro
Studiul de Fezabilitate pe Autostrada „Unirii” A8, pe sectorul Tg. Mureș - Tg. Neamț ar trebui să fie gata în acest an, iar ministrul Drulă a declarat recent că își dorește scoaterea la licitație în 2021 a capetelor autostrăzii și includerea lor la finanțare prin planul european de reziliență (PNRR). Revizuirea SF-ului pe Tg. Mureș - Tg. Neamț a presupus și aprobarea unui nou traseu, cu unele modificări față de cel conturat acum mai bine de 12 ani. HotNews.ro a obținut de la CNAIR noul traseu al A8 pe zona montană și l-a transpus în detaliu într-o hartă interactivă, inclusiv pozițiile viitoarelor noduri rutiere.
Peronul statiei de metrou Victoriei
Foto: Hotnews

Câți bani a făcut firma deținută de sindicatul de la Metrorex condus de Ion Rădoi din închirierea spațiilor de la metrou. Drulă: „Fostul deputat PSD își simte amenințate interesele subterane”

de Victor Cozmei HotNews.ro
„Unii dintre bogații tranziției au acaparat și subjugat pentru ei și interesele lor companiile statului, cum este cazul și liderilor de sindicat (cartel) de la Metrorex”, a declarat luni seara ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, făcând referire la disputa pe care o are cu Unitatea Sindicatul Liber Metrou (USLM), condus de fostul parlamentar PSD, Ion Rădoi. Drulă detaliază că firma Sindomet Servcom SRL, deținută de USLM, a avut două contracte cu Metrorex prin care încasa majoritatea banilor din închirierea spațiilor comerciale și de publicitate de la metrou. „Sindomet Servcom SRL a avut, în 2019, o cifră de afaceri de 7.981.344 lei și un profit de 6.197.855 lei”, spune Drulă.
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by