MONITORIZARI. Proiecte de infrastructura
​​VIDEO Probleme în stația de metrou Eroilor 1: Apa curge din tavan pe peron / Cum explică Metrorex Un nou incident a avut loc la metrou la stația Eroilor, de data aceasta în stația Eroilor 1 de pe magistralele 1 și 3, acolo unde din tavan, în zona peroanelor, a început să curgă apă. Un incident asemănător a avut loc în mai noua stație Eroilor 2 de pe magistrala 5 la câteva zile după inaugurare.
Centura Capitalei: Licitație de 160 de milioane de euro pentru lărgirea la 4 benzi între A1 și DN5 „O veste bună: astăzi s-a lansat licitația pentru lărgirea la 4 benzi a centurii București, sectorul de sud-vest, între autostrada A1 și DN5, proiectare+execuție”, a anunțat ministrul Transporturilor Cătălin Drulă. Tronsonul are o lungime de circa 15,5 km și lărgirea presupune și realizarea a trei intersecții denivelate între șoseaua de centură și DN6 (Bragadiru), DN5 (Giurgiu) și DC18 (Măgurele). Licitația CNAIR a fost publicată în SEAP, are o valoare estimată de circa 800 de milioane de lei și un termen de 12 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție.
VIDEO Autostrada care trece prin mijlocul unei gropi de gunoi: O bretea din lotul 1 A10 Sebeș - Turda ce a fost deschis recent trece printre gunoaie la intrarea în Alba Iulia Circulația pe Lotul 1 al autostrăzii A10 Sebeș - Turda a fost deschisă de curând, deși mai sunt multe lucrări rămase de finalizat, iar o bretea din zona nodului rutier Alba Iulia Sud trece prin mijlocul unei gropi de gunoi ce nu a fost eliberată. Groapa de gunoi cu „deșeuri predecembriste”, cum o descria presa locală încă de acum doi ani, a fost eliberată doar pe traseul bretelei autostrăzii, iar de-o parte și de alta a noului drum au rămas înălțate mormane de gunoaie vechi.
Drum de legătură de 10km între Timișoara și autostrada A1: CNAIR a desemnat constructorul care să execute lucrările Un drum de 10 km cu câte două benzi pe sens și separator de trafic va fi realizat la nord de Timișoara pentru a lega mai bine orașul bănățean de autostrada A1 care trece destul de departe. Compania de Drumuri a anunțat că a desemnat câștigătorul licitației pentru execuția lucrărilor: Todini Construzioni Generali pentru circa 190 de milioane de lei (cca 39 mil euro). Proiectarea va dura șase luni și execuția 18 luni.
VIDEO FOTO Podul de la Brăila: „Golden Gate”-ul de peste Dunăre a ajuns cu pilonii aproape de cota maximă de înălțime Cele două turnuri care vor susține prin cabluri cele peste 20.000 de tone ale viitorului Pod peste Dunăre de la Brăila aproape că au ajuns la înălțimea maximă. La pilonul dinspre Brăila betonarea s-a finalizat odată ce s-a atins cota 186 de metri înălțime, urmând ca până la înălțimea finală de circa 192 de metri partea superioară a turnului să fie betonată monolit. Turnul de pe malul tulcean a ajuns joi la cota 162 de metri înălțime.
Patru oferte depuse pentru reabilitarea unuia dintre Podurile Dunărene de pe Autostrada Soarelui A2 Compania de Drumuri a primit patru oferte la procedura de achiziție publică ce are ca obiect „Realizarea lucrărilor de Reabilitare a Podului peste brațul Borcea, situat pe Autostrada A2, la km 149+680”. Reabilitarea Podului de peste Brațul Borcea (Podul Fetești) pe A2, lung de aproape 1 km, are o valoare estimată la circa 97 de milioane de lei. În paralel, CNAIR mai derulează o licitație pentru reabilitarea celuilalt pod de pe A2 peste Dunăre, Podul de la Cernavodă.
Drulă, Ministrul Transporturilor: „Sunt restanțe enorme și pe zona rutieră, dar mai ales pe cea feroviară” / Un fost membru al Asociației Pro Infrastructura, numit secretar de stat pe domeniul rutier „Am cerut managerilor de companii să vină cu planuri clare pentru 2021 pe zona de întreținere a drumurilor și căilor ferate. Evaluăm în aceste zile ministerul, companiile și instituțiile din subordine”, transmite noul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă. Acesta apreciază că o serie de schimbări și reforme făcute la Transporturi ar putea „reprezenta începutul celui mai bun deceniu pentru infrastructura României”. Drulă a anunțat și numirea în calitate de secretar de stat pe domeniul rutier al unui fost membru al Asociației Pro Infrastructura, fost consilier pe infrastructură în guvernul Cioloș și, mai recent, fost consilier parlamentar cu atribuții legate de comisia de Transporturi din 2017.
Adran Covăsnianu, vicepreședinte al Asociației Moldova Vrea Autostradă, numit secretar de stat la Ministerul Transporturilor Adrian Covăsnianu, vicepreședintele Asociației civice „Moldova Vrea Autostradă”, a fost numit în calitate de secretar de stat la Ministerul Transporturilor. Adrian Covăsnianu a fost susținut de USR PLUS Iași pentru a ocupa această funcție, anterior el fiind și consilier onorific al fostului ministru de la Transporturi Lucian Bode, în principal pe problematica autostrăzilor și proiectelor de infrastructură din Moldova.
HARTĂ INTERACTIVĂ Autostrăzile deschise în 2020, tronsoanele noi care au fost contractate și loturile de autostradă care ar putea fi gata în 2021 În 2020 au fost dați în trafic puțin peste 60 de km de autostradă, cel mai mare număr din ultimii șapte ani, România trecând peste borna de 900 de km de autostradă aflați în exploatare. Poate mai important este că anul acesta s-au și semnat contracte noi pentru circa 155 de km de autostradă și drum expres. În prezent, în total, sunt contractați, și o bună parte în lucru, circa 313 km de autostradă și drum expres, iar în 2021 ar putea fi dați în trafic alți 86 de km de drum de mare viteză.
VIDEO A10 Sebeș - Turda: A fost deschis traficul rutier pe pasajul DN1 de la Alba Iulia Nord, la trei săptămâni de la deschiderea lotului de autostradă La trei săptămâni de la deschiderea traficului pe lotul 1 al autostrăzii A10 Sebeș - Turda, improvizația de la un capăt, la nodul rutier Alba Iulia Nord, a fost aproape rezolvată. Circulația pe podul DN1 peste Autostradă a fost deschisă în totalitate, eliminând conflictul de trafic pe direcția Teiuș la intersecția drumului național cu descărcarea A10. În noua configurație DN1 supratraversează autostrada, iar pe fiecare parte a podului exista câte un sens giratoriu pentru a asigura relațiile de trafic, inclusiv intrarea pe autostradă.
Metrorex introduce primele carduri contactless pentru acces la metrou. Când va ajunge noul card la toate categoriile de călători Metrorex începe să introducă noile carduri contactless pentru accesul la metrou, parte a proiectului de modernizare al sistemului de taxare. Introducerea noului tip de carduri de acces se desfășoară în mod etapizat în perioada imediat următoare, primele eliberate vor fi pentru abonamentele lunare elevi/studenți.
Varianta de ocolire Mihăilești are în sfârșit un nou constructor: 12 luni pentru finalizarea lucrărilor pe cei 3,2 km de centură Varianta de Ocolire Mihăilești (pe DN6), un drum cu câte două benzi pe sens, lung de circa 3,2 km, pe care Compania de Drumuri se chinuie să-l facă încă din 2011, are un nou constructor: Viarom Construct, contract semnat miercuri pe circa 37 milioane de lei și cu un termen de execuție de 12 luni.
Programul de Guvernare pe Transporturi - Rutier: O companie nouă, specializată, pentru implementarea marilor proiecte de autostrăzi; 2% din PIB pentru transport; eliminarea taxei de pod la Giurgiu / LISTA de proiecte pentru următorii 10 ani „România are nevoie de un salt de dezvoltare în infrastructura de transport în următorii 10 ani”, susține programul de guvernare PNL-USR/PLUS-UDMR în debutul capitolului Transporturi. Printre alte măsuri, noul Guvern vrea să aloce în medie 2% din PIB și vrea ca proiectele de infrastructură să devină prioritate absolută în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență. Printre măsurile de reformă, noul Guvern își propune să operaționalizeze Compania de Investiții Rutiere, o companie creată de la zero, specializată doar pe implementarea proiectelor mari, precum autostrăzile și drumurile expres.
Cine este Cătălin Drulă, propus noul Ministru al Transporturilor: „Forumistul” care i-a contrat pe miniștrii PSD când au vrut să elimine din pix autostrada Sibiu - Pitești din MasterPlan, fondator al Asociației Pro Infrastructura Cătălin Drulă, cel propus de USR-Plus pentru funcția de Ministru al Transporturilor, are 39 de ani și este la baza un IT-ist - un inginer software care până nu cu mulți ani în urmă nu avea mai deloc treabă cu infrastructura. „M-am întrebat de ce nu avem autostrăzi şi şosele ca în Occident”, spunea Drulă atunci când, alături de alți forumiști pasionați de infrastructură, fonda Asociația Pro Infrastructura, devenită între timp una din cele mai active și credibile voci din societatea civilă pe domeniu. Ulterior Drulă a intrat în USR și a activat ca deputat în Comisia de Transporturi. Timp de mai bine de șase-șapte ani Drulă a fost mereu o voce foarte acidă la adresa tuturor miniștrilor care s-au perindat pe la Transporturi. Acum, Drulă ar putea ajunge tocmai în locul celor pe care i-a criticat în tot acest timp.
​VIDEO Mobilizare în forță pe lotul din Autostrada de Centură (A0) Sud unde lucrează turcii de la Alarko: O bandă din DN5 spre Giurgiu, blocată de zeci de camioane încărcate cu materiale pentru construcție Turcii de la Alsim Alarko, cei care construiesc cei circa 16,3 km ai Lotului 2 dintre Clinceni și Berceni din Autostrada de Centură (A0) Sud au început să se mobilizeze pe șantier după ce din noiembrie au primit autorizația de construire pe întreg tronsonul. De curând constructorul a început să lucreze la viitorul nod A0 Sud cu DN5 București - Giurgiu, iar într-o înregistrare cu drona sunt surprinse cel puțin 60 de camioane care formează o coadă de circa 1,5km pe prima bandă de pe DN5 așteptând să livreze balast în șantier.
Două noi spații de servicii deschise pe Autostrada A1 Orăștie - Sibiu Două noi parcări și spații de servicii au fost date în folosință marți pe Autostrada A1 Orăștie - Sibiu, anunță Compania de Drumuri. Cele două spații sunt amplasate de o parte și de alta pe Lotul 3 al autostrăzii, la kilometru 47, tot proiectul având o valoare de 22,7 milioane de lei.
​VIDEO O tură cu mașina pe micul lot de autostradă de lângă Brașov și care ocolește Râșnovul Ultima inaugurare de autostradă din acest an a fost pe micul „ciot” de circa 6,3 km de lângă Brașov, practic ultima secțiune a autostrăzii Comarnic - Brașov. Împreună cu alți 3,5 km de drum de legătură cu câte două benzi pe sens, scurtul lot de autostradă construit de firma românească Alpenside și deschis cu câteva luni înainte de termen, va funcționa ca o varianta ocolitoare pentru localitățile Râșnov și Cristian.
Se deschide un tronson din autostrada Comarnic - Brașov: „Ciotul” de lângă Brașov va fi dat în trafic joi seară Mica bucată din autostrada A3 aflată în construcție aproape de Brașov, între Râșnov și Cristian, circa 6,3 km de autostradă și 3,5 km de drum de legătură cu câte două benzi pe sens, va fi deschisă traficului joi seara, cu patru luni înainte de termen. Micul tronson de autostradă care face parte teoretic din originala A3 Comarnic Brașov a fost construit de firma românească Alpenside și începe și se termină în DN73, ocolind localitățile Râșnov și Cristian.
Transporturile au semnat finanțarea unei noi stații de metrou în Capitală: 44 mil. euro pentru o stație supraterană pe M2, între Berceni și Centură / VIDEO - Cum va arăta O nouă stație de metrou pe Magistrala 2, la nivel suprateran între actuala stație Berceni și Șoseaua de Centură, precum și extinderea căii de rulare a metroului cu încă 1,6km vor costa circa 44 de milioane de euro, conform contractului de finanțare semnat marți de către Ministerul Transporturilor și Metrorex.
HARTĂ INTERACTIVĂ Autostrada A13 Brașov - Bacău: Care sunt variantele de traseu propuse pentru una dintre autostrăzile care să lege Moldova de Ardeal Autostrada A13 de la Brașov - Bacău, una din cele două autostrăzi în plan care să traverseze Carpații Orientali și să lege Moldova de Transilvania, ar urma să aibă undeva între 150 și 170 de km, în funcție de traseul stabilit. În acest moment, proiectantul analizează cinci variante de traseu. HotNews.ro a pus traseele pe o hartă interactivă pentru a vedea în detaliu pe unde ar putea trece viitoarea autostradă.
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by