MONITORIZARI. Proiecte de infrastructura
VIDEO Imagini din dronă, în premieră, cu începutul lucrărilor la lotul 3 al drumului expres Craiova-Pitești Primele imagini din dronă cu debutul lucrărilor pe lotul 3 al drumului expres Craiova-Pitești, între Slatina și localitatea Colonești (limită jud. Argeș) au fost publicate de Asociația Pro Infrastructura. Filmarea începe de lângă Slatina, de la granița cu tronsonul 2, și continuă spre Pitești.
VIDEO Primul lot de autostradă în construcție spre Valea Oltului și provocările tehnice: „Există 27 de structuri definite ca poduri. Ne gândim chiar la un schimb de noapte ” / Imagini cu tronsonul cap-coadă Lucrări în forță pe primul sector de autostradă care ar urma să străbată Valea Oltului - circa 13 km de autostradă, două noduri rutiere și două viaducte ample, care ar urma să aducă autostrada de la Sibiu până la Boița, la intrarea în defileul Oltului. Primul lot al Autostrăzii A1 Sibiu - Pitești ar trebui să fie gata abia în 2023, dar lucrările sunt în prezent în stadiu avansat, iar constructorul ia în calcul chiar și ture de noapte pentru a finaliza lucrările la podurile și viaductele de pe traseu.
VIDEO „O rușine!” Șoseaua de centură de numai 3 km la care se lucrează de 10 ani, dar care poate-poate va fi gata anul acesta Nu puține sunt șantierele de drumuri din țară care au întârzieri peste întârzieri sau proiecte care s-au inaugurat după luni sau chiar ani de amânări. Dar parcă puține astfel de exemple negative sunt mai grăitoare decât Varianta de Ocolire Mihăilești (pe DN6), un drum cu câte două benzi pe sens, lung de circa 3,2 km, pe care Compania de Drumuri se chinuie să-l facă încă din 2011. Abia de curând al treilea constructor contractat pentru a finaliza lucrările demarate a intrat în șantier, dar deja primele rezultate se văd.
Ce se mai fură pe drumurile din România: Au dispărut lămpile și panourile solare de pe un stâlp de 7 metri Întâi au furat panoul electric, iar mai apoi s-au întors și au furat lămpile solare și panourile fotovoltaice din vârful stâlpului înalt de 7 metri. Incidentul a avut loc pe DN6, pe raza comunei Șandra, anunță DRDP Timișoara.
Ministrul Transporturilor: Execuție bugetară record pe fonduri europene. Creștere de 135% față de 2019 „O veste excelentă, la final de lună: execuție bugetară record pe fonduri europene. Este rodul șantierelor de infrastructură deschise în toată țara”, a anunțat joi ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. Potrivit ministrului, fondurile absorbite sunt mai mari decât s-au înregistrat atât în 2020, cât și în 2019.
VIDEO Autostrada care va ocoli Capitala începe să prindă contur. Cum arată acum zonele unde deja se lucrează Autostrada de Centură a Capitalei (A0), o nouă șosea de mare viteză diferită de actuala centură, începe să prindă contur din ce în ce mai mult. Din circa 101 km de inel de autostradă (A0) în jurul Bucureștiului, 52 de km vor reprezenta A0 Sud, unde cele trei loturi deja au fost contractate. Pe două din cele trei loturi de pe Sud, un constructor din Turcia a început să și lucreze în teren cu efecte vizibile, mai ales la intersecțiile cu DN5, DN6 și Autostrada A2.
Trafic reluat fără restricții pe Autostrada Soarelui A2. Rămân lucrările în curs și traficul deviat la Podul de la Cernavodă De miercuri ora 9.00 restricțiile de circulație pe A2 sunt ridicate în mod etapizat, urmând ca până la ora 14:00, traficul pe acest tronson să se desfășoare în condiții normale, anunță CNAIR. Pe circa 24 de kilometri s-a lucrat de câteva luni pentru reabilitarea tronsoanelor cu dale de beton și reasfaltarea lor. Deși restricțiile pe aceste zone vor fi ridicate până în toamnă, pe Podul de la Cernavodă se va lucra în continuare și vor exista restricții.
Drulă, întâlniri la Bruxelles cu comisari europeni pe tema PNRR: Care sunt autostrăzile prioritare susținute de ministrul român Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a avut luni o întâlnire la Bruxelles cu comisarul european pentru Transporturi și comisarul european pentru Competiție pe tema proiectelor de infrastructură propuse de către România în cadrul Planului de Redresare și Reziliență (PNRR). Drulă a declarat că proiectele incluse de România sunt „mature și adaptate vremurilor noastre, prevăzute cu perdele forestiere și stații electrice de încărcare. Infrastructura din România are nevoie urgentă de dezvoltare modernă și echitabilă între regiuni”.
VIDEO „Ciotul” din Autostrada Transilvania care ar trebui să fie gata în acest an. Mobilizare bună a constructorului Lucrările pentru tronsonul A3 de la Târgu Mureș la Ungheni (Aeroport) avansează, iar constructorul este bine mobilizat pentru a finaliza proiectul la finalul acestui an, după cum a tot anunțat Transporturile. Deși vorbim de doar un „ciot” cu o lungime de puțin peste 9 km - 4,5 km de autostradă și 4,7 km de drum de legătură cu patru benzi - acesta este unul care vine în continuare a 33 de kilometri de autostradă deja dați în trafic de la Ungheni și până la Chețani și ar permite șoferilor să intre pe autostradă mult mai aproape de Târgu Mureș.
Autostrada A0 Nord: Turcii de la Nurol, câștigători pe un tronson de 17,5 km Compania din Turcia NUROL INSAAT VE TICARET A.S. va construi 17,5 km din autostrada de centură A0 Nord a Capitalei pentru circa 747 de milioane de lei. Nurol a mai fost desemnat câștigător pe același tronson în iunie anul trecut, dar în urma contestațiilor depuse CNAIR a reevaluat ofertele. Contractul, dacă va fi semnat, va avea termen 12 luni pentru proiectare și 22 de luni pentru execuție.
HARTĂ Proiectele rutiere majore din zona București - Ilfov: Drulă, detalii despre inelul de centură A0, pasajele și lărgirile de pe actuala centură și drumurile radiale Autostrada A0, al doilea inel de centură al Capitalei, va avea o lungime de circa 101 km, iar pe o parte dintre loturi deja se lucrează, iar pe altele licitațiile sunt aproape finalizate. „Va degreva traficul infernal de pe Drumul Național de Centură București (DNCB) - vechea centură a Capitalei, unde avem ca priorități finalizarea pasajelor și modernizarea drumului prin lărgirea la patru benzi”, a declarat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, care a detaliat care e stadiul fiecărui proiect rutier major din jurul Bucureștiului.
Metrorex cooptează Universitatea de Arhitectură „Ion Mincu” pentru proiectul de renovare a stațiilor de metrou, cu accent pe cele unde tocmai au fost demolate chioșcurile Metrorex și Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” au demarat un parteneriat pentru proiectarea renovării stațiilor de metrou, în special a acelor stații unde au fost și vor fi în continuare dezafectate spațiile comerciale. „Astfel, studenții, sub coordonarea cadrelor universitare, vor contribui la eforturile de a reda stațiilor de metrou un suflu nou și un concept de amenajare adaptat transportului modern de călători”, transmite Metrorex.
HARTĂ INTERACTIVĂ Autostrada „Moldovei” A7 Pașcani - Suceava - Siret: Variantele de traseu analizate oficial Circa 110 km de drum de mare viteză - drum expres sau autostradă - vor fi realizați între Pașcani și Suceava și mai departe până la Vama Siret, în continuarea autostrăzii „Moldovei” A7 care ajunge la Pașcani dinspre sud. În prezent este în curs de realizare Studiul de Fezabilitate și proiectul tehnic, iar tocmai ce au fost definitivate culoarele oficiale pentru trasee. HotNews.ro a obținut variantele de trasee și le-a transpus într-o hartă interactivă. Citește în articol și detalii actuale despre derularea SF-ului pe Pașcani-Suceava-Siret.
VIDEO Podul suspendat de la Brăila: Japonezii de la IHI vor începe întinderea perechii de cabluri principale Podul suspendat de la Brăila se apropie de o nouă etapă a construcţiei. Dacă până acum italienii de la Astaldi au ridicat cei doi piloni ai podului până la înălţimea de 192 de metri, în viitorul apropiat japonezii de la IHI vor începe întinderea perechii de cabluri principale între blocurile de ancoraj, aproximativ 2 km în linie dreaptă, arată reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură.
Asociaţia Pro Infrastructură reclamă că centura Timişoara Sud va tăia un drum de acces către Urseni Asociaţia Pro Infrastructură reclamă, vineri seară, ”o premieră”, întreruperea definitivă a unui drum de acces urban de către centura Timişoara Sud. ”Deplasarea Urseni-Timişoara dus-întors va fi cu 3,6 km mai lungă şi se va face pe rute diferite la dus şi la întors”, transmite asociaţia, potrivit News.
Centura Tecuci: A fost semnat un nou contract pentru finalizarea variantei de ocolire de 7 km Centura Tecuci, un drum cu o bandă pe sens și o lungime de aproape 7 km, se află în lucru încă din 2015. Contractul inițial a fost reziliat în 2019, la un stadiu fizic de circa 58%, și abia acum s-a reușit recontractarea lucrărilor. CNAIR a semnat un contract de circa 42 mil de lei pentru finalizarea lucrărilor în termen de 12 luni.
Drum expres de la Brăila la Galați: A fost semnat contractul de execuție cu românii de la UMB Contractul pentru "Proiectarea și Execuția Drumului Expres Brăila - Galați” a fost semnat cu o asociere de firme românești din cadrul UMB Grup pentru circa 371 de milioane de lei. Drumul expres ar urma să aibă o lungime de 11 kilometri și presupune și realizarea a două viaducte mai lungi care să supratraverseze zona râului Siret care se varsă în Dunăre.
VIDEO Drumul Expres Craiova - Pitești. Drulă, în vizită pe șantier: „Suntem în linie dreaptă să terminăm anul acesta tronsonul care ocolește Slatina și Balș” „Am vrut să mă asigur că suntem în linie dreaptă pentru respectarea promisiunii că vom finaliza Tronsonul 2 anul acesta”, a transmis ministrul Transporturilor după ce a făcut o vizită pe șantierul Drumului Expres Craiova - Pitești (DX12). „Tronsonul de 40km este vital pentru ocolirea orașelor Slatina și Balș. Toți care vor circula pe acel tronson merită să nu piardă ore în șir în ambuteiaje”, a mai spus ministrul.
Ce spun bucureștenii despre protestul care a blocat metroul timp de o zi. Sondaj: 64% cred că acțiunea nu a fost justificată. Cine ar trebui să plătească pagubele? Un sondaj realizat de către grupul Avangarde în perioada 2 - 10 aprilie a tratat o serie de teme ce țin de transporturi, inclusiv recentul protest de la metrou unde unii angajați, lucrători în spațiile comerciale și sindicaliști au coborât pe șine și au ținut metroul blocat timp de aproape o zi întreagă. Aproximativ două treimi dintre respondenții din sondaj au spus că nu consideră justificată acțiunea de blocare a circulației la metrou.
Podul de la Fetești de pe A2 intră în reabilitare: „Nu a mai beneficiat de o reparație capitală de 4 decenii. Nu vor fi restricții de circulație în sezonul estival” Podul de la Fetești de pe Autostrada A2 peste brațul Borcea al Dunării va intra într-o procedură de reabilitare după ce contractul de circa 68 de milioane de lei a fost semnat joi de către Compania de Drumuri. Ministrul Transporturilor spune că proiectul de reabilitare „este unul complex - acest pod nu a mai beneficiat de o reparație capitală de 4 decenii”.
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by