MONITORIZARI. Proiecte de infrastructura
Autostrada „Unirii” A8: A fost semnat contractul pentru proiectarea tronsonului Tg. Neamț - Iași - Ungheni Contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate și proiectului tehnic pentru cei circa 100 de km din „Autostrada Unirii” A8 de la Tg Neamț la Iași și mai departe până la Ungheni a fost semnat de către Compania de Autostrăzi. Contractul de circa 59 de milioane de lei a fost semnat cu Consitrans, iar termenul contractual este de 25 de luni. Ministrul Transporturilor a declarat însă în repetate rânduri că dorește finalizarea unor porțiuni înainte pentru a le scoate la licitația de execuție mai devreme.
VIDEO Noul drum expres către podul Giurgiu-Ruse spre Bulgaria care ar trebui să fie gata anul acesta: „Va fi o premieră. Scăpăm de acea rușine de drum de până acum” Un nou drum expres se construiește lângă Giurgiu, o șosea nouă care ocolește orașul și ajunge direct în vama cu Bulgaria. Proiectul a început să capete contur, iar autoritățile vor să-l dea în circulație chiar în acest an, bazându-se pe angajamentul constructorului. Drumul reprezintă și o premieră, după cum a explicat ministrul Transporturilor, „un proiect pilot” pentru realizarea șoselelor din beton prin procese mecanizate la noi în țară.
Ministrul Transporturilor, despre demolările chioșcurilor de la metrou: „O epocă de tranziție se încheie, o epocă a civilizației și a legalității începe” / „Scandalul făcut de oamenii liderului de cartel Rădoi e o ultimă zvâcnire a mafiei” „Legea este lege. Unde e lege nu e tocmeală. Metrorex a început eliberarea acelor spații comerciale care ocupau spațiul nelegal”, a declarat miercuri ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. Acesta a declarat că scandalul celor care s-au opus evacuărilor sunt „o ultimă zvâcnire a mafiei”, făcând legătură cu sindicatul de la metrou condus de fostul parlamentar PSD Ion Rădoi. Drulă l-a felicitat pe directorul Metrorex care s-a implicat direct în acțiunile de miercuri: „Un cartel se destructurează și cu ranga”.
VIDEO Șeful Metrorex deschide cu o rangă ușa unui chioșc de la metrou înainte de demolare: „Hai că nu poți, fraiere!” / „Javră ordinară! Hai intră în magazin, jegule” În acțiunea de evacuare și de demolare a primelor chioșcuri de la metrou s-a implicat direct și noul director Metrorex, Ștefan Paraschiv. Acesta s-a chinuit minute bune să deschidă cu o rangă ușa unui magazin care nu a fost evacuat și era încuiat. Totul sub tirul scandărilor și huiduielilor comercianților, ținuți la distanță de un cordon de polițiști și jandarmi.
În sectorul 6, demolarea chioșcurilor de la metrou va începe vineri. Ciucu: Mizeria tranziției trebuie să ajungă la sfârșit Demolarea spațiilor de la metrou din stațiile din sectorul 6 va începe vineri sau, cel mai târziu, săptămâna viitoare, anunță primarul Ciprian Ciucu.
VIDEO A început demolarea spațiilor comerciale de la metrou: Primele chioșcuri, evacuate în stația Ștefan cel Mare / Cordoane de jandarmi în jurul magazinelor ce sunt evacuate. Comercianții protestează Evacuarea și demolarea spațiilor comerciale a început de miercuri dimineață din stația Ștefan cel Mare, a anunțat Ministerul Transporturilor. Primele demolări sunt făcute de către angajații ADP Sector 2, primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu fiind și el prezent la acțiune. Tot miercuri ar urma să fie evacuate spațiile comerciale din stația Pipera. Termenul limită pentru eliberarea spațiilor comerciale de la metrou a expirat vineri, 2 aprilie.16.10 Ministrul Transporturilor, despre demolările chioșcurilor de la metrou: „O epocă de tranziție de încheie, o epocă a civilizației și a legalității începe” / „Scandalul făcut de oamenii liderului de cartel Rădoi e o ultimă zvâcnire a mafiei”14.37 Radu Mihaiu promite soluții pentru comercianții cu chioșcurile demolate de la metrou: Nu meritau să fie puși în această situație14.25 Șeful Metrorex deschide cu o rangă ușa unui chioșc de la metrou înainte de demolare: „Hai că nu poți, fraiere!” / „Javră ordinară! Hai intră în magazin, jegule”13.31 În sectorul 6, demolarea chioșcurilor de la metrou va începe vineri. Ciucu: Mizeria tranziției trebuie să ajungă la sfârșit12.40 Cordoane de jandarmi au apărut în jurul spațiilor comerciale, în condițiile în care situația a devenit tensionată. 11.50 La fața locului s-a iscat un scandal după ce mai mulți comercianți i-au cerut primarul sectorului 2 să înceteze evacuările, reclamând acțiunea ca fiind ilegală.
​VIDEO Pasajul de pe Centura Capitalei care va fi gata anul acesta. Au fost montate deja toate grinzile Un nou pasaj rutier suprateran, cu o lungime de circa 800 de metri, va muta actuala Șosea de Centură a Capitalei cu ale sale patru benzi peste giratoriul de la intersecția cu DN1A - Mogoșoaia. Proiectul, după estimările Companiei de Drumuri, ar trebui să fie gata până la finalul anului, deși termenul oficial de finalizare este 2022. Lucrările avansează rapid, iar constructorul austriac a terminat deja să ridice toate grinzile. Traficul la sol e în continuare deviat pe bretelele laterale, iar în cursul zilei se formează cozi destul de lungi.
VIDEO Un nou pasaj rutier de tip giratoriu-suspendat se ridică pe Centura Capitalei. Cum arată acum lucrările executate de o firmă românească După pasajul Domnești, alte două pasaje de tip giratoriu-suspendat peste actuala șosea de centură a Capitalei sunt în lucru, la intersecțiile cu șoselele Berceni și Oltenița. Pasajul de la intersecția șoselei Berceni cu DNCB vine la pachet și cu lărgirea la patru benzi pe o lungime de încă 2,5 km a actualei centuri. Lucrările au demarat anul trecut și sunt executate de către o asociere condusă de o firmă românească, iar pe teren deja au început să se vadă pilele rampelor și a viitorului giratoriu.
Metrorex: Termenul pentru eliberarea spațiilor comerciale de la metrou expiră la miezul nopții. Săptămâna viitoare vor începe evacuările Metrorex avertizează că termenul pentru eliberarea spațiilor comerciale expiră la miezul nopții, iar că de săptămâna viitoare vor începe procedurile de evacuare. Compania Metrorex spune că din 2018 a expirat contractul cu sindicatul USLM condus de fostul parlamentar PSD Ion Rădoi prin care formațiunea sindicală închiria spațiile comerciale. Totodată, Metrorex spune că spațiile comerciale sunt un pericol pentru siguranța cetățenilor și că pentru acestea nu au fost identificate autorizații de construire emise.
VIDEO Drumul Expres DX12 Craiova - Pitești: Cum arată acum tronsonul care ar putea fi gata în acest an și unde lucrează o companie românească: „Acțiuni de forță, mobilizare impresionantă” Primul strat de asfalt a fost așternut deja pe unele porțiuni ale drumului expres DX12 Craiova - Pitești. Lucrările de pe Tronsonul 2 de circa 40 de km unde operează asocierea românească de companii condusă de UMB avansează în ritm susținut. Tocmai pentru că lucrările sunt avansate, autoritățile de la Transporturi speră să deschidă traficul pe acest tronson care ocolește atât Slatina, cât și Balșul, bazându-se pe promisiunea constructorului UMB care are deja un „istoric” de a finaliza proiecte înainte de termen.
VIDEO Autostrada Transilvania - Mobilizare în forță a românilor de la UMB pe două tronsoane de pe dealurile de lângă Cluj Napoca: „Lucrări de minim 3 ani din cauza reliefului dificil” Asocierea de firme românești Spedition UMB - Tehnostrade a început în forță construcția a două tronsoane de circa 42 de km din Autostrada Transilvania, de la Nădășelu la Zimbor și mai departe la Poarta Sălajului. Pe teren au intrat cu zeci de utilaje care au început decopertarea și excavarea dealurilor de la nord-vest de Cluj-Napoca.
Drulă, despre consecințele blocării metroului: Poliția a identificat deja 350 dintre participanți / Metrorex depune acțiune în instanță să recupereze prejudiciul de la sindicatul condus de Rădoi „Circulă un fake news de la sindicat cum că s-a pus batista pe țambal, adică vezi Doamne, nimeni nu pățește nimic, salariile rămân cum sunt, personalul rămâne cum e, totul e bine şi frumos. Nu e nimic mai departe de adevăr. E complet fals”, a declarat miercuri ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, pe marginea conflictului de la metrou între Metrorex și sindicatul condus de fostul parlamentar PSD Ion Rădoi care s-a soldat cu blocarea activității la metrou vinerea trecută. Drulă spune că acțiunea de blocare a metroului se va lăsa cu consecințe și că Metrorex merge în instanță să recupereze prejudiciul de peste 2,8 milioane de lei.
Ce s-a stabilit de fapt la discuțiile Metrorex - Sindicat: Micșorările de salarii vor fi discutate în altă ședință / Angajații care au blocat metroul nu vor fi sancționați disciplinar pe perioada negocierilor Liderul sindicatului de la metrou Ion Rădoi a prezentat miercuri, la ieșirea de la ședința cu conducerea Metrorex, prima pagină a procesului verbal încheiat, unde erau listate doar temele de discuție, lăsând să se înțeleagă că sindicatul a obținut tot ce a cerut, inclusiv nesancționarea angajaților care au blocat vineri metroul bucureștean. În realitate, pe pagina a doua a procesului verbal s-a stabilit că angajații nu vor fi sancționați disciplinar pe perioada negocierilor, iar micșorarea veniturilor va fi o temă pentru o altă sesiune de discuții. De altfel, Metrorex a transmis că, în urma protestului de vineri, „ celelalte acțiuni de natură penală și cele menite să recupereze prejudiciul cauzat companiei înaintează firesc”.
HARTĂ Autostrada Transilvania, tronsonul Brașov - Făgăraș. A fost scoasă la licitație proiectarea: Ministrul Transporturilor: „Un proiect ținut la sertar ani de zile” Proiectul tehnic al autostrăzii Brașov - Făgăraș a fost scos la licitație - un tronson din autostrada Transilvania rămas în aer după rezilierea contractului cu americanii de la Bechtel. „Acest proiect ținut la sertar ani de zile face primii pași către realizare”, notează ministrul Transporturilor. „Licitația este una „pe model nou”, în care CNAIR primește la final întreaga documentație tehnică, iar la momentul la care va fi organizată licitația pentru construire, lucrările vor putea începe imediat, fără blocaje, cu toate exproprierile făcute și fără surprize în teren”, spune Drulă.
HARTĂ Drum expres nou de la București la Târgoviște. A fost lansată licitația pentru documentația tehnică - Drulă: „Este soluția modernă pentru anul 2021, nu dublarea la 4 benzi a drumului existent” A fost lansată licitația pentru documentația tehnică pentru noul drum expres Târgoviște - București, o șosea de mare viteză care va fi proiectată de la zero și care va face legătura între cele două orașe în plus față de actualul drum național. „Aceasta este soluția modernă pentru anul 2021, nu dublarea la 4 benzi a drumului existent DN71 care trece pe 53% din lungime prin localități. Iar pe naționalul actual, pe DN71 vor fi făcute reparații anul acesta pentru a îmbunătăți calitatea drumului până când vom avea drumul expres”, a anunțat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.
„Vestea dimineții” despre autostrada A7 spre Moldova: „Avem acord de mediu pentru A7 Ploiești - Buzău. Intrăm pe ultima 100m pentru licitarea lucrărilor!” Tronsonul de circa 63 de km de la Ploiești la Buzău din A7, practic prima porțiune a autostrăzii Moldovei care va străbate regiune de la Nord la Sud și o va lega cu Muntenia și Capitala, dublând mult prea aglomeratul DN2/E85 - cel mai periculos drum din țară - a primit acordul de mediu și este aproape de licitarea lucrărilor, a anunțat ministrul Transporturilor.
Metrorex: „Acțiunea ilegală de ocupare a metroului bucureștean a produs pagube de 2.826.642 lei” Metrorex anunță că a finalizat cuantificarea preliminară a pierderilor înregistrate în urma blocării ilegale a circulației metroului din ziua de 26 martie. Compania a cuantificat atât pierderile rezultate din veniturile neîncasate din timpul zilei de vineri, cât și salariile plătite tuturor angajaților deși aproape întreaga zi a fost fără activitate.
VIDEO O alunecare de teren a afectat o bucată din Autostrada Transilvania de lângă Cluj-Napoca O alunecare de teren a afectat o porțiune din autostrada Transilvania, pe sectorul Gilău - Nădășelu, în apropiere de Cluj-Napoca. Taluzul de lângă autostradă s-a surpat și a alunecat până aproape de partea carosabilă, luând cu el și rigolele de scurgere a apelor. În zonă au fost impuse restricții de viteză de 60 km/h, iar CNAIR spune că a notificat constructorul să remedieze problemele pe cheltuiala sa. Tronsonul a fost executat de firma românească UMB și a fost dat în trafic în 2018.
VIDEO Autostrada care ocolește Capitala prinde contur. Cum arată acum zonele unde au început lucrările Autostrada de Centură a Capitalei (A0), o nouă șosea de mare viteză diferită de actuala centură, începe timid să prindă contur. Circa 101 km de inel de autostradă în jurul Bucureștiului, din care 52 de km reprezintă A0 Sud, unde cele trei loturi deja au fost contractate. Pe două din cele trei loturi de pe Sud, constructorul din Turcia a început să și lucreze în teren cu efecte vizibile mai ales în zona intersecției cu DN5.
Ministrul Transporturilor anunță că a depus plângere penală la DNA după protestul de la metrou: „Acțiunea ilegală a unui grup mafiot de a lua un oraș ostatic nu poate rămâne fără un răspuns” „Tocmai am depus plângere penală la DNA împotriva celor responsabili pentru blocarea metroului bucureștean astăzi”, anunță ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. „Cerem procurorilor să identifice persoanele către care să ne îndreptăm pentru a recupera banii în instanță civilă. Prejudiciul este în curs de cuantificare”, a anunțat Drulă.
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by