MONITORIZARI. Proiecte de infrastructura
Drum de legătură de 19 km între Centura Oradea și Autostrada A3 (Biharia): A fost desemnat câștigătorul - Strabag pentru 110 mil. euro Constructorul Strabag va proiecta și executa drumul de legătură de circa 19 km de la Centura Oradea către Autostrada A3 pentru circa 545 de milioane de lei (circa 114 mil euro). Câștigătorul licitației a fost anunțat la 13 luni de la depunerea ofertelor, însă contractul va putea fi semnat doar după expirarea perioadei pentru contestații. Odată semnat contractul, termenul va fi de 6 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție.
VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești. Cătălin Drulă: „Lucrările pot începe pe lotul de la Pitești la Curtea de Argeș” „Tocmai ce am emis autorizația de construire pentru lotul 5 al autostrăzii Sibiu-Pitești”, a anunțat joi dimineață ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. Este vorba de un tronson între Curtea de Argeș și Pitești, lung de 30 de km, pentru care constructorul a început deja mobilizarea.
FOTO Drumul Expres DX12 Craiova - Pitești: Imagini la 360 de grade de pe tronsonul care ar putea fi gata anul acesta Circa 40 de kilometri din Drumul Expres DX12 Craiova - Pitești, un tronson lung care ar urma să ocolească Balșul și Slatina, sunt în cărți pentru a fi finalizați și dați în trafic în acest an, conform așteptărilor de la Transporturi. Aici lucrează asocierea de firme românești UMB - Tehnostrade - SA&PE Construct. Compania de Drumuri a realizat o serie de fotografii la 360 de grade în diferite puncte ale șantierului.
VIDEO Autostrada de Centură A0 a Capitalei: Lotul 1 de pe A0 Sud a prins contur pe aproape întreaga lungime / Lucrări mai avansate pe Lotul 2 Lucrările pe Lotul 1 al Autostrăzii de Centură (A0) Sud au intrat în linie dreaptă pe mare parte din lot, autostrada prinzând contur pe aproape toată lungimea de circa 17 km. Constructorul din Turcia duce lucrări mai avansate la viitorul nod rutier cu A2. Același constructor din Turcia lucrează deja de ceva vreme și pe Lotul 2, circa 16 km, iar în ultimele zile a realizat deja primele devieri asfaltate la drumurile de pe traseu.
Drum expres de la Cluj la Dej: A fost licitată proiectarea pentru cei circa 75 de km A fost lansată licitația pentru proiectarea drumului expres Cluj-Dej, a anunțat vineri ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. Durata contractului pentru realizarea studiului de fezabilitate a drumului de circa 75 de km este de 18 luni, a mai spus ministrul.
VIDEO Drumul Expres DX12 Craiova - Pitești: „Lucrări în ritm de melc pe tronsonul 1, între Craiova si Balș” Lucrările la primii 17 km din Drumul Expres DX12 Craiova - Pitești, de la Craiova la Balș, se derulează „în ritm de melc”, avertizează Asociația Pro Infrastructura. Constructorul de pe acest tronson este compania italiană Tirrena Scavi companie care în trecut a reușit să finalizeze unele proiecte chiar și înainte de termen, „dar pe acest șantier evoluția este dezamăgitoare”, potrivit API.
VIDEO Podul de la Brăila: Ministrul Transporturilor prezintă imagini spectaculoase cu operaţiunea pe uscat şi pe apă de montare a platformei pe care se vor lansa cablurile de susţinere ”Podul de la Brăila - imagini spectaculoase cu operaţiunea pe uscat şi pe apă, de montare a platformei pe care se vor lansa cablurile de susţinere. Proiectul merge cu toată viteza înainte. Lucrările avansează bine atât la pod, cât şi la drumurile de legătură - complet deblocate de luna trecută”, a scris duminică după amiază ministrul Transporturilor Cătălin Drulă pe pagina sa de Facebook.
VIDEO Componenta „verde” a autostrăzilor din PNRR. Cum vor fi eco cei 434 de km de autostradă care vor costa 3 miliarde de euro România vrea să absoarbă nu mai puțin de 3 miliarde de euro prin care să construiască 434 de km noi de autostradă prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), promițând în fața autorităților europene că acestea vor fi autostrăzi ECO, „o infrastructură de transport durabilă și ecologică”. Dar cum pot fi aceste autostrăzi „verzi” atunci când vorbim practic de proiecte gândite eminamente pentru trafic, unul din factorii principali de poluare?
Autostrăzile, căile ferate și magistralele de metrou din PNRR: Pe ce proiecte majore se împart cei peste 7,6 miliarde de euro pentru transport Pe domeniul Transporturilor, Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) depus de România la Bruxelles presupune „2 reforme majore și 4 tipuri principale de investiții, iar bugetul total propus însumează 7,62 miliarde euro” - totul cu termenul limită 2026. Pe rutier, ținta e de 434 de km noi de autostradă doar din PNRR, separat de ce va fi finanțat din clasicele fonduri europene ce vor fi la dispoziție României în continuare. Grosul investițiilor se duc în autostrăzile din Moldova - A7 și A8, iar pe feroviar ținta e modernizarea a peste 300 de kilometri de cale ferată, dar și achiziția de trenuri noi și, ca experiment, de trwenuri pe hidrogen.
Autostrada Moldovei A7: Primul tronson din A7 a fost scos la licitație / Cât costă cei 63 de km dintre Ploiești și Buzău și când vor fi gata Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a scos la licitaţie lucrările de execuţie la primul tronson al Autostrăzii Moldovei A7, Ploieşti - Buzău, cu cele trei loturi: Dumbrava-Mizil, Mizil-Pietroasele şi Pietroasele - municipiul Buzău.
Cătălin Drulă: Licitația pentru proiectarea drumului de mare viteză dintre Craiova-Lugoj a fost publicată pe SICAP Licitația pentru proiectarea drumului de mare viteză Craiova-Lugoj ce are o lungime estimată la aproximativ 250 de kilometri a fost publicată marți pe SICAP, a anunțat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.
Podul peste Dunăre de la Brăila. Cătălin Drulă: „Nu va rămâne „muzeu”. La sfârșitul anului viitor, podul se va deschide împreună cu 10km din drumurile de legătură” Podul peste Dunăre de la Brăila nu va rămâne un „muzeu”, spune ministrul Transporturilor care se bazează pe promisiunea constructorilor că vor finaliza măcar jumătate din drumurile de legătură odată cu deschiderea podului în sine în 2022. Anterior, ministrul recunoștea că din cauza întârzierilor din trecut, drumurile de legătura ar putea să nu fie gata la timp, iar podul să rămână un „muzeu”.
Cătălin Drulă: „Toate devierile de trafic de pe A2 au fost încheiate înainte de sezonul estival” „De astăzi, și toată vara, vom circula pe autostrada A2 de la București la Constanța fără șantiere”, a anunțat joi ministrul Transporturilor Cătălin Drulă. Potrivit acestuia, lucrările de la Podul Cernavodă au fost finalizate parțial și vor fi reluate din toamnă.
Autostrada Moldovei A7: Licitația pentru primul tronson din A7, 63 de km dintre Ploiești și Buzău, trimisă spre validare „Vestea bună a zilei: Licitația pentru primul tronson din A7, cei 63 de km dintre Autostrada A3 (Dumbrava) și Buzău, trimisă la ANAP”, a anunțat miercuri ministrul Transporturilor Cătălin Drulă. Odată validată de către ANAP, licitația va fi publicată pentru depunerea ofertelor pentru execuția directă a autostrăzii al cărei proiectare a fost deja realizată. Termen de execuție: 20 de luni. UPDATE: Care este valoarea estimată la licitație pentru execuția celor circa 63 de kilometri.
HARTĂ INTERACTIVĂ Autostrada la care se lucrează la hârtii de șase ani: Pe unde trece șoseaua al cărei studiu a durat mai mult decât va dura probabil construcția propriu-zisă / Cătălin Drulă: „E un exemplu de AȘA NU” Șase ani - mai mult probabil decât va dura proiectarea și construcția propriu-zisă, atât a durat realizarea Studiului de Fezabilitate (SF) pentru un tronson de autostradă de nici 70 de kilometri între Sibiu și Făgăraș. Un contract lansat încă de pe vremea lui Dan Șova și care s-a derulat chinuit într-un interval în care alte autostrăzi s-au construit de la zero. „Este clar un exemplu de AȘA NU”, a explicat pentru HotNews.ro ministrul Transporturilor Cătălin Drulă, care a dat ca termen luna august pentru licitarea proiectării și execuției autostrăzii propriu-zise.
VIDEO Cum arată acum lucrările rămase la autostrada deschisă anul trecut în prag de alegeri Pe 3 decembrie 2020, cu doar trei zile înainte de alegerile parlamentare, traficul rutier era deschis pe un tronson de autostradă din Transilvania care trebuia să fi fost gata deja de patru ani. Dar lucrările la A10 Sebeș-Turda Lotul 1, cu o lungime de 17 km, nu erau finalizate, traficul rutier a fost deschis cu restricții, iar cele două noduri rutiere din capete au fost doar pe jumătate terminate. Acum, la aproape șase luni după, constructorul încă e pe șantier și lucrează în special la nodurile de la Alba Iulia și de la Sebeș.
Autostrada Brașov - Făgăraș: Care sunt cele patru oferte depuse pentru proiectarea tronsonului „ținut la sertar ani de zile” Patru asocieri de companii din țări diferite au depus oferte pentru revizuirea studiului de fezabilitate și proiectarea tronsonului din autostrada Transilvania de la Brașov la Făgăraș, un proiect despre care ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a spus că a fost „ținut la sertar ani de zile” până când CNAIR a scos la licitație proiectarea în luna martie.
VIDEO Varianta de Ocolire Satu Mare, proiectul care ar fi trebuit finalizat în acest an. Pro Infrastructura: „Mobilizarea din teren nu ne dă motive de entuziasm” Varianta de Ocolire Satu Mare, o șosea cu o lungime de circa 20 de kilometri, și care „pe circa 12 kilometri are profil de drum expres , cu parapete metalice pe mijloc, cu noduri denivelate”, după cum explică Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă, ar trebui să fie inaugurată la finalul anului, conform declarațiilor oficialului de la Transporturi de la început de an. Acum, Asociația Pro Infrastructura publică o filmare din avion și reclamă mobilizarea slabă din teren și care ar împinge termenul de finalizare spre primăvara 2022.
Trei noi noduri rutiere vor fi proiectate pe autostrăzile care pornesc din București. Unde vor fi acestea amplasate Un contract de circa 1,4 milioane de lei și termen de 10 luni de realizare a fost semnat cu firma Search Corporation pentru realizarea documentației și proiectarea a trei noduri rutiere pe autostrăzile care radiază din București. Este vorba de trei noduri rutiere pe A1, A2 și A3.
O firmă din Rusia și una din Turcia ar putea construi magistrala M6 de metrou până la Băneasa Asocierea de firme Esta Construction LLC(Rusia) – Doğuş İnşaat ve Ticaret A.Ş(Turcia) ar fi câștigat licitația Metrorex pentru proiectarea și execuția structurilor de rezistență pe viitoarea Magistrală M6 de metrou, de la 1 Mai la Complex Comercial Băneasa, informează Economica.net. La licitație au mai depus oferte asocieri de firme din Turcia, China, Italia sau Spania, înainte ca legea achizițiilor să se modifice în sensul interzicerii unor state precum China sau Rusia la astfel de proceduri.
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by