MONITORIZARI. Proiecte de infrastructura
VIDEO De sâmbătă dimineață se deschide circulația rutieră pe Transfăgărășan Circulația rutieră pe Transfăgărășan, între Piscul Negru și Bâlea Cascadă (km 104+000 – km 130+800), se va deschide pentru toate categoriile de autovehicule începând de sâmbătă, 29 iunie de la ora 08:00.
VIDEO Stadiul șantierelor de autostrăzi din țară: De la promisiunile celor 180 de kilometri deschiși în acest an, la scenariul celor doar 43 de kilometri care vor fi deschiși după șase ani de lucru Aproape 43 de kilometri noi de autostradă vor fi deschiși traficului cu siguranță în acest an, două tronsoane de pe A1 Lugoj - Deva începute încă din 2013, asta deși la începutul anului autoritățile de la Transporturi promiteau 180 de kilometri. Acum, pe lângă cei 43 de km care ar putea fi gata chiar din iulie-august, Compania de Drumuri mai vizează încă 74 km, bazându-se pe promisiunile constructorilor. Cu toate acestea, observatorii independenți spun că șansele ca alte tronsoane să fie deschise sunt aproape nule. Veștile bune? Trei noi șantiere au fost deschise în acest an și mobilizarea contructorilor e bună, iar până în decembrie ar putea începe construcția în teren pe prima secțiune din autostrada Sibiu - Pitești.
Preşedintele Iohannis a trimis Parlamentului spre reexaminare legea statutul personalului feroviar. Care sunt obiecțiile Preşedintele Klaus Iohannis a trimis joi Parlamentului, spre reexaminare, legea privind statutul personalului feroviar, informează Administraţia Prezidenţială. "Din expunerea de motive a legii transmise la promulgare nu rezultă că a fost evaluat impactul pe care aceste dispoziţii îl au în piaţa serviciilor feroviare ori că au fost identificate sursele de susţinere a acestor drepturi şi beneficii", arată Iohannis, care apreciază că efectele acestor dispoziţii au potenţial de a afecta mediul concurenţial şi de a perturba activitatea de transport feroviar din România”, se spune în cererea de reexaminare.
​​VIDEO A fost inaugurat cel mai spectaculos drum din Timiș, Transluncani, săpat în munte În comuna Tomești din Timiș a fost inaugurat cel mai spectaculos drum din județ, în urma unei investiții de un milion de euro. Transluncani poate concura cu Transalpina sau cu Transfăgărășanul și are o lungime de peste 5 kilometri, fiind săpat în munte.
VIDEO Prima filmare din dronă cu „ciotul” de autostradă de lângă Brașov: Cum arată acum A3 Râșnov-Cristian Prima filmare aeriană din dronă cu ciotul de 6,3 km de autostradă dintre Rășnov și Cristian, în apropiere de Brașov, a fost publicată de Asociația Pro Infrastructură. Tronsonul construit de Alpenside pentru circa 25 de milioane de euro include 6,3 km de autostradă și 3,5 km de drum de legătură. A fost contractat încă din 2017, dar abia din luna mai a fost emisă autorizația de construire - și doar pentru 60% din lucrări.
Autostrada Transilvania: 144 de milioane de euro pentru alți 55 de km de autostradă între Suplacu de Barcău și Biharia (Bihor). Cine sunt câştigătorii licitaţiilor Circa 55 de km de autostradă parte din A3 Autostrada Transilvania și-au aflat căștigătorii la licitația de construcție: Asocierea Construcţii SA (România) - Hidroelektra Mehanizacija DD (Croaţia) a fost desemnată câştigătoarea licitaţiei pentru proiectarea şi execuţia Subsecţiunii Suplacu de Barcău - Chiribiş de pe Autostrada Transilvania, cu o ofertă de 361,901 milioane de lei fără TVA (75,7 milioane euro), iar Asocierea Trameco SA - Vahostav - SK - Drumuri Bihor SA - Drum Asfalt SRL - East Water Drillings SRL. va construi pentru circa 69 milioane de euro secțiunea Chiribiș - Biharia.
​​FOTO Trenul Gara de Nord - Aeroportul Otopeni: CFR a semnat contractul de 400 de milioane de lei. Termen: mai 2020. Va fi construit un viaduct peste DN1 CFR a semnat, marți, contractul pentru proiectarea și execuția a 3 km de cale ferată și stația de la terminalul sosiri de la Aeroportul Henri Coandă. Lucrarea va conține și un viaduct lung de mai bine de 1,5 kilometri care va supratraversa DN1 în zona aeroportului. Lucrările ar trebui să înceapă vara aceasta și să fie gata în mai 2020, înainte de meciurile organizate de București la campionatul european de fotbal.
București - Timișoara, 16 ore cu trenul - Când ghinionul se combină cu problemele sistemului feroviar Magistrala 900 București - Timișoara are probleme uriașe, timpii de parcurs au crescut cu peste 40% în 25 de ani și când intervine și vremea rea și apar apoi și probleme tehnice, lucrurile devin tragice. Trenul IR 1695 a întârziat șapte ore în noaptea de duminică spre luni din cauza unei furtuni, a problemelor la linia de contact și din cauză că s-a defectat locomotiva.
CFR a lansat prima etapă a proiectului de modernizare a 47 de gări CFR a anunțat că va moderniza 47 de gări, într-o primă etapă urmând a fi făcute studii de fezablitate pentru 24 dintre ele, printre care Satu Mare, Baia Mare, Târgu Jiu sau Mangalia. Printre lucrările preconizate se numără repararea clădirilor, înălțarea peroanelor și modernizarea echipamentelor de telecomunicații. Costuile elaborării studiilor de fezabilitate sunt estimate a se apropia de 10 milioane lei.
Mai multre trenuri vor fi anulate și altele vor fi deviate din cauza unor șantiere din Arad și Alba CFR anunță că mai multe trenuri vor fi anulate, iar altele vor merge pe rute ocolitoare din cauza unor lucrări de infrastructură în județele Arad și Alba. Cele mai multe modificări vor fi pentru perioada 18-25 iunie. Câteva trenuri nu vor mai circula cinci zile între Deva și Arad, ci prin Ilia - Lugoj - Timișoara. Timp de patru zile nu se va circula între Copșa Mică și Teiuș, dar va fi transbordare cu microbuzul între trenuri. Devierile vor face ca unele parcursuri să fie mai lungi: Între București și Satu Mare drumul va dura cu trei ore mai mult decât în mod normal.
A fost lansată licitația pentru trei loturi ale autostrăzii de Centură Nord a Capitalei: 45 km și costuri totale de 2,18 miliarde lei CNAIR a anunțat că a scos la licitație proiectarea și execuția lucrărilor a trei loturi ale viitoarei autostrăzi de Centură Nord a Capitalei, a informat compania. Cel mai mare este lotul 2, 19 km și costuri de aproape 900 milioane lei. Termenul limită a depunerii ofertelor este, în funcție de lot, între 12 și 14 august. Perioada de execuție, pentru cele mai mari două loturi, este de 22 luni.
Metroul din Drumul Taberei va fi gata în decembrie, promite șeful Metrorex Șantierele metroului din Drumul Tabarei s-au deschis în 2011, dar metroul nu a fost încă inaugurat, proiectul având deja câțiva ani întârziere. Dumitru Șodolescu, director general al Metrorex, promite solemn că lucrarea va fi gata în decembrie. Reamintim că în aprilie a fost semnat contractul pentru sistemul de siguranță și automatizare a circulației și că acesta prevede un termen de nouă luni pentru instalarea, integrarea și testarea echipamentelor și a soft-ului de management a traficului.
FOTO A fost deschis un nou acces la stația de metrou Tineretului Metrorex a deschis joi o nouă cale de acces la stația de metrou Tineretului de pe Magistrala 2. Noua cale de acces se află în capătul spre stația de metrou Unirii și are două intrări/ieșiri pietonale, de-o parte și de alta a bulevardului Dimitrie Cantemir. La noul acces s-a lucrat circa doi ani.
VIDEO Două grinzi s-au prăbușit pe șantierul autostrăzii A10 Sebeș-Turda / Compania de Autostrăzi a deschis o anchetă O comisie va ancheta împrejurările care au dus la prăbușirea a două grinzi pe șantierul autostrăzii A10 Sebeș-Turda. Comisia va fi constituită la cererea ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc. În incident a fost rănit ușor un muncitor. Vezi în articol video cu locul unde a avut loc incidentul.
Răzvan Cuc: A fost lansată licitația pentru proiectul autostrăzii Bacău - Brașov Ministrul Răzvan Cuc a anunțat sâmbătă că a fost lansată licitația pentru proiectul tehnic și studiul de fezabilitate aferente Autostrăzii Bacău - Brașov, informează Ministerul Transporturilor.
Guvernul începe procedura de expropriere a imobilelor pentru lucrările pasajului Centurii București-Domnești Executivul a adoptat, marți, o hotărâre care prevede declanșarea procedurilor de expropriere a 127 de imobile proprietăți private, situate în zona lucrărilor pentru pasajul suprateran de pe drumul județean 602, centura București.
Grevă spontană și la fabrica de vagoane Astra Rail din Caracal, după protestul de la Arad Aproximativ 130 de angajați ai fabricii de vagoane Astra Rail, din Caracal, județul Olt, au ieșit, vineri, în fața fabricii, refuzând să mai lucreze. Ei s-au alăturat colegilor din Arad, care protestează de trei zile, cerând majorarea salariilor, scrie Mediafax. Oamenii spun că vor refuza să intre la lucru şi de luni dacă nu vor primi o creştere salarială de cel puțin 10%.
Angajații fabricii de vagoane Astra Rail din Arad au intrat în grevă. Pe lista nemulțumirilor: cererile de mărire salarială, dar și indienii aduși să lucreze la companie Sute de muncitori au părăsit joi fabrica de vagoane de marfă Astra Rail Industries şi au pichetat, spontan, clădirea de birouri a companiei Greenbrier, care deţine Astra Rail Industries, scrie AradOn. Se pare că scandalul este legat de planul managementului american de a aplica creșteri salariale mult mai mici decât cele promise de managementul precedent. Neînțelegerile dintre angajați și patronat au sporit, iar la mijloc au intrat și problemele legate de sutele de indieni angajați la fabrică, scrie specialarad.ro.
Statutul personalului feroviar a fost adoptat în Camera Deputaților În plenul Camerei Deputaților a fost adoptat marți statutul personalului feroviar, cu 203 voturi pentru și două împotrivă. Unul dintre articolele importante ține de reducerea cu cinci ani a vârstei standard de pensionare pentru personalul feroviar, iar stagiul obligatoriu de cotizare a fost stabilit la 30 de ani.
FOTO De ce a apărut o balustradă de oțel pe unul din peroanele stației de metrou Victoriei De la finalul lunii aprilie o balustradă de metrou a fost montată pe marginea peronului din stația Victoriei, ne-a semnalat un cititor HotNews.ro, întrebând dacă nu cumva soluția va fi implementată și în alte stații pentru a preveni eventualele accidente sau tentative de suicid. Metrorex precizează însă că balustrada de oțel a fost montat doar într-un singur punct al stației și este o măsură suplimentară de siguranță în contextul supraaglomerării de la orele de vârf.de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului
Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version