MONITORIZARI. Proiecte de infrastructura
VIDEO Imagini din dronă cu „ciotul” de autostradă care se construiește lângă București și care va intra în Capitală în zona Pipera-Petricani Lucrările la cei 3 km de autostradă dinspre Pipera-Petricani spre strada Popasului (și mai departe spre Centură) se apropie de final, iar constructorul a așternut asfalt pe aproape întreg tronsonul. Noi imagini din dronă realizate de Asociația Construim România surprind stadiul lucrărilor, viitoare intersecție cu șoseaua Petricani, rondul de la Gherghiței și pasajul de autostradă peste calea ferată București-Constanța.
Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Compania de Drumuri va scoate la licitații studii geotehnice suplimentare pentru cele mai grele două secțiuni Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere va scoate la licitație până în luna decembrie studii geotehnice suplimentare pentru Secțiunile 2 și 3 ale Autostrăzii A1 Sibiu-Pitești, cele mai dificile tronsoane care se întind pe circa 70 de km prin munți între Boița și Tigveni, potrivit unui răspuns oficial primit de Asociația Pro Infrastructura. Intenția autorităților de a realiza autostrada în baza unor studii vechi și incomplete, conform specialiștilor Comisiei Europene, a fost puternic criticată. „Sperăm că, în sfârșit, CNAIR a început să asculte de vocile independente ale experților care doresc bunul mers al proiectului”, apreciază Pro Infrastructura.
VIDEO Se închide circulația rutieră pe Transalpina între Rânca și Obârșia Lotrului Circulația rutiera pe Transalpina, DN 67C, între Rânca și Obârșia Lotrului,  km 34+800 –  km 59+800, va fi închisă începând de luni 22 octombrie ora 18:00, din cauza căderilor abundente de zăpadă înregistrate în ultimele 3 nopți,  anunță Compania de Drumuri.
​VIDEO Se deschide cel mai lung pod maritim din lume, proiect de 20 de miliarde de dolari ce a stârnit multe controverse Pe 24 octombrie președintele chinez Xi Jinping va inaugura unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură din China, un pod lung de 55 km care va lega orașul chinez Zhuhai de Hong Kong și Macao. Timpii de călătorie vor scădea de la peste trei ore, la sub 40 de minute și China spune că regiunea se va dezvolta și mai mult. În Hong Kong însă criticii spun că nu era nevoie de un pod atât de scump și că autonomia teritoriului va fi știrbită și mai mult, la doar câteva săptămâni după ce în Hong Kong au ajuns și primele trenuri de mare viteză.
VIDEO Imagini din dronă cu lotul 3 al autostrăzii A1 Lugoj-Deva. „Deși am fi putut circula pe acest sector încă din 2017, autostrada ar putea fi inaugurată abia în primăvara lui 2019” Lucrările la lotul 3 al Autostrăzii A1 Lugoj-Deva și la nodurile rutiere de la Ilia și Holdea sunt în derulare, după cum arată o nouă filmare aeriană realizată de Asociația Pro Infrastructură. „Deși am fi putut circula pe acest sector de 21 km încă de la finalul anului 2017, autostrada ar putea fi inaugurată abia în primăvara lui 2019, într-un scenariu realist-optimist! Fuga de responsabilitate, bâlbele și incompetența autorităților din ultimii doi ani, dar și problemele tehnice întâmpinate de constructor vor genera o întârziere de mai bine de un an și jumătate”, transmite asociația.
Parteneriatul Public-Privat pentru construirea Autostrăzii Ploiești - Brașov, scos la licitație. Care sunt criteriile de evaluare a companiilor interesate Circa 1,36 de miliarde de euro estimează Comisia Națională de Prognoză că va costa proiectarea și execuția celor circa 100 de km de autostradă dintre Ploiești și Brașov, conform procedurii lansate vineri în portalul de achiziții publice pentru încheierea unui contract de parteneriat public-privat. Studiul de fundamentare detaliază că PPP-ul se va întinde pe o perioadă de 44 de ani, dar în două etape. Prima etapă va fi de 24 de ani: 4 ani pentru proiectare+execuție și 20 de ani pentru operare. Șoferii vor plăti o taxă calculat[ la 6,3 euro fără TVA pentru fiecare 100 de km parcurși de un autoturism, iar pe parcursul PPP-ului statul va plăti partenerului privat o sumă anuală pentru amortizarea investiției, dar și o plată de disponibilitate pentru perioada de operare a autostrăzii. Studiul ia în calcul și taxarea încă din 2019 a actualei autostrăzi dintre București și Ploiești.
Curtea de Apel București obligă firma Salini Impregilo, constructorul autostrăzii surpate de pe A1 Sibiu - Oraștie, să restituie peste 83 de milioane de lei Companiei de Autostrăzi Constructorul Lotului 3 al autostrăzii A1 Sibiu - Oraștie, tronson închis circulației după ce o bucată de autostradă s-a surpat la scurt timp după inaugurare și care, ulterior, a fost reconstruită de la zero, ar urma să restituie Companiei de Autostrăzi peste 83 de milioane de lei, o sumă căștigată ca despăgubiri la Curtea de Arbitraj de la Paris în 2017.
​VIDEO Imagini din avion cu centura Satu Mare, „cel mai important proiect de drum național nou aflat în execuție”. PLUS: Filmare aeriană cu varianta ocolitoare Carei Lucrările la șoseaua de centură a municipiului Satu Mare au fost contractate în 2015, dar abia în iunie 2018 a fost obținută autorizația de construire. Asociația Pro Infrastructură a realizat o filmare din avion a celor aproape 20 de km de centură, despre care spune că reprezintă „cel mai important proiect de drum național nou aflat în execuție”. În plus, asociația a realizat de curând și o filmare cu un alt proiect rutier din zonă: Centura Carei.
CFR Marfă riscă falimentul dacă investigația Comisiei Europene indică un ajutor de stat ilegal, spune un oficial al Consiliului Concurenței CFR Marfă va pierde o cotă importantă de piaţă şi ar putea intra chiar în faliment, în cazul în care Comisia Europeană constată, în urma investigaţiei pe care o derulează, că operatorul feroviar a primit ajutor de stat ilegal, a declarat, miercuri, Vasile Şeclăman, director al Direcţiei de Supraveghere Feroviară din cadrul Consiliului Concurenţei, citat de Agerpres.
Linia ferată de mare viteză revine - Ministrul Transporturilor a discutat despre construcția unei astfel de linii cu omologul său din China, într-o întâlnire la Belgrad Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a discutat la Belgrad cu omologii săi din regiune, dar și cu ministrul Transporturilor din China, unul dintre subiectele abordate fiind construcția unei linii ferate de mare viteză. Subiectul revine din când în când, dar este oarecum nepotrivit în condițiile în care lucrările la Coridorul IV feroviar au câțiva ani întârziere, iar legăturile noastre cu sudul sunt deficitare, podul de la Grădiștea nefiind reconstruit, iar cel de la Calafat este grav depunctat de starea precară a liniei spre Craiova.
​​FOTO Unul din pasajele în lucru de pe centura Aradului a fost în sfârșit deschis circulației. Lucrările la pasaj au început în 2011 Din 2011 se lucrează la două pasaje supraterane pe centura Aradului, iar după numeroase amânări, contracte reziliate și licitațiie relansate, unul dintre acestea - cel peste CF Brad-Curtici și DJ 709B - a fost în sfârșit deschis circulației începând de luni. Lucrările la pasajul lung de circa 322 de metri și cu câte o bandă pe sens au o valoare de circa 7 milioane de euro, au fost stopate în 2015 când contractul original a fost reziliat și s-au reluat abia din 2017 dupa o nouă licitație.
Ministrul Transporturilor: 23.000 de angajați CFR ar putea repara și construi cale ferată, dar păzesc macazuri Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a declarat, vineri, la Mamaia, că pregătește un nou ordin ce privește liberalizarea transportului pe calea ferată, pe modelul celui rutier. Șova spune că la CFR SA sunt 23.000 de angajați care ar putea repara și construi cale ferată, însă doar „se uită - aproape metaforic o spun - după trecerea fiecărui tren dacă mai trebuie redusă viteza”, relatează Mediafax.
Vagonul restaurant - Istorie cu romantism, prezent chinuit - CFR folosește zilnic doar trei restaurante pe roți, în Europa se poate mânca pe cinste în tren Vagoanele restaurant au avut mare succes în vremurile când trenul era singurul mijloc de transport cu adevărat rapid, fiindcă erau locuri romantice, dar și cu roluri foarte practice. În ultimele două decenii vagoanele restaurant s-au împuținat cam peste tot, dar la noi declinul a fost foarte dur, de la câteva zeci de vagoane în 1989, la numai trei folosite acum. În articol puteți citi despre cele mai de sucees vagoane restaurant din Europa, despre ce se mânca în tren acum peste 100 de ani, dar și despre țările în care vagoanele restaurant încă sunt excelente.
Cel mai lung zbor din lume - S-a încheiat cu bine prima cursă și avionul a aterizat mai repede cu 35 de minute în SUA Joi a decolat din Singapore un avion Airbus care stabilește recordul pentru cea mai lungă cursă de linie: 18 ore între Singapore și Newark, pentru 16.700 km. Zborul inaugural, cu 175 de persoane la bord a durat mai puțin decât era preconizat. Biletele costă de la aproximativ 1.000 de euro dus-întors dacă sunt cumpărate cu o lună înainte.
Licitația pentru autostrada Ploiești-Brașov va fi lansată luni. Dăncilă: În termen de 30 de zile, investitorii români şi străini pot depune ofertele Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, joi seară, că licitația pentru autostrada Ploiești-Brașov, în parteneriat public-privat, va fi lansată luni, iar în termen de 30 de zile investitorii străini și români vor putea depune ofertele.Tipul licitației va fi selecția competitivă a adăugat prim-ministrul.
Ministrul Lucian Șova, despre protestul Transportatorilor: Nu există conceptul de grevă făcută de companii. Ceea ce se întâmplă astăzi este un boicot organizat care vizează menținerea unor monopoluri în piață Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, spune, despre protestele de joi ale companiilor de transport persoane, că suntem în față unui boicot care dorește menținerea unor monopoluri în piață. El spune că proeictul care a stârnit nemulțumirea în piață a fost discutat pe larg și oferă mai multă libertate de alegere clienților. Federația Operatorilor Români de Transport (FORT) a protestat joi în 19 județe, unde a fost oprită câteva ore circulația mașinilor de transport persoane.
CFR Marfă estimează pierderi de 50 milioane euro în acest an CFR Marfă estimează pierderi de 232,6 milioane lei (circa 50 de milioane de euro) în acest an, la venituri totale de 761,5 milioane lei, potrivit unui proiect de Hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al companiei, rectificat pentru 2018. (sursa Club Feroviar).
Primarii celor mai mari patru orașe din vestul țării au format o alianță care își propune să le conecteze prin autostrăzi și linii ferate de mare viteză Primarii celor patru mari orașe din vestul țării - Cluj Napoca, Timișoara, Oradea și Arad - au creat o alianță care își propune să le conecteze prin autostrăzi și linii ferate de mare viteză. Pentru viitoarele proiecte, edilii nu stau la mila Bucureștiului și vor să obțină finanțare direct de la Bruxelles, scrie Gazeta de Cluj.
Șova: Proiectul Pasajului Domnești este întârziat cu 6 luni, a trebuit să fie revizuit Proiectul Pasajului Domnești este blocat din dorința Ministerului Transporturilor de a avea o colaborare instituțională cât mai bună cu Primăria Capitalei, a anunțat, marți seara, ministrul Transporturilor, Lucian Șova, potrivit Mediafax.
HARTĂ INTERACTIVĂ Au fost desemnați constructorii pentru jumătate din Drumul expres Pitești - Craiova: 385 de milioane de euro pentru circa 60 de km. Vezi cine sunt câștigătorii și pe unde va trece viitoarea șosea Căștigătorii contractelor de proiectare și execuție a Tronsonului 1 (17,7 km) și Tronsonului 2 (39,85 km) parte din Drumul Expres Pitești - Craiova (121 km) au fost desemnați de către Compania de Autostrăzi. Tronsonul 1 va fi executat de către italienii de la Tirrena Scavi pentru circa 76 de milioane de euro, iar Tronsonul 2, care va ocoli și orașele Balș și Slatina, va fi construit de asocierea SA&PE Construct SRL - Spedition UMB SRL - Tehnostrade SRL - Consitrans SRL pentru circa 309 milioane de euro. Contractele vor fi semnate abia după rezolvarea eventualelor contestații. Tronsoanele 3 și 4 sunt în prezent disputate în justiție la Înalta Curte.de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului
Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version