MONITORIZARI. Proiecte de infrastructura
​​VIDEO / FOTOGALERIE Cum arata in prezent lucrarile la extinderea Magistralei 4 de metrou. In viitoarea statie Straulesti se monteaza deja elementele de decor La statia Straulesti lucrarile de extindere a Magistralei M4 au ajuns deja la elementele de decor de pe peretii peronului, in timp ce la depoul Straulesti inca se mai lucreaza la partea de structura. Noul Ministrul al Transporturilor, Dan Costescu a vizitat, marti, santierul extinderii Magistralei M4 de metrou care va fi gata undeva la inceputul anului 2017, potrivit declaratiilor. Vezi un video si o fotogalerie cu lucrarile din acest moment la Statia si la Depoul Straulesti de pe Magistrala M4.
Toti ochii pe autostrada Pitesti - Sibiu. Asociatia Pro Infrastructura cere transparenta totala de la Compania de Autostrazi: "Lipsesc informatii esentiale precum studiile geologice si geotehnice si analizele cost-beneficiu" Informatiile publicate recent de catre Compania de Autostrazi (CNADNR) pe site-ul sau referitoare la posibilele trasee ale autostrazii Pitesti - Sibiu nu contin elemente esentiale precum studiile geologice si geotehnice, analizele cost-beneficiu si lasa impresia ca unul din trasee este deja predeterminat drept castigator, sustine Asociatia Pro Infrastructura (API) care cere autoritatilor transparenta totala. Demersul vine dupa ce premierul Dacian Ciolos a anuntat ca autostrada Pitesti - Sibiu este prioritatea "zero", iar directorul de la Autostrazi tocmai a anuntat public, luni, ca vrea sa transparetizeze Compania...
Seful de la Autostrazi anunta transparetizarea companiei: Publicam pe site stadiului proiectelor aflate in derulare, dar si a executiei bugetare pe 2015 Site-ul Companiei de Drumuri si Autostrazi ar urma sa gazduiasca informatii la zi referitoare la activitatea companiei si stadiilor proiectelor de infrastructura, a anuntat directorul CNADNR arcis Neaga. "In urma discutiilor pe care le-am avut cu ministrul Transporturilor si a evolutiei CNADNR in ceea priveste transparentizarea activitatilor companiei, vom publica pe pagina web a Companiei stadiului proiectelor aflate in derulare, dar si a executiei bugetare aferente anului 2015", a declarat Neaga.
Foamea de autostrazi. Marile prioritati ale noului Guvern in domeniul infrastructurii de transport O tara care pierde investitii straine din cauza lipsei autostrazilor, iar un ciot de autostrada se surpa la cateva luni dupa inaugurare. Asa arata Romania dupa 3 ani si jumatate de franare masiva a oricarei investitii in domeniu. Noul ministru al Transporturilor, Dan Costescu, e in fata unui moment decisiv: trecerea la noul buget al UE. La pachet cu nevoia de adoptare a MasterPlanului si demararea rapida a primelor proiecte, noua conducere de la Transporturi mosteneste o situatie problematica la autostrazi si cai ferate, cu proiecte blocate sau intarziate si cu nevoia stringenta a unei schimbari la nivelul conducerii companiilor din subordine. Deciziile pe care noul ministru le va lua in perioada urmatoare vor cantari enorm pentru urmatorii ani in infrastructura nationala. HotNews.ro a realizat o lista cu prioritatile absolute cu care se va confrunta noul ministru de la Transporturi.
​HARTA INTERACTIVA Traseul autostrazii A1 Pitesti - Sibiu. Cele cinci variante luate in calcul de autoritati Autoritatile de la Transporturi iau in calcul cinci variante de traseu pentru autostrada A1 Pitesti - Sibiu - varianta "veche" din 2008 si alte patru noi variante asa cum au reiesit in cadrul revizuirii Studiului de Fezabilitate. HotNews.ro a transpus pe o harta interactiva toate variantele de traseu, inclusiv nodurile rutiere si tunelurile ce sunt propuse pe parcurs, astfel incat ruta viitoarei autostrazi sa poata fi vizualizata in detaliu.
Constructia Pasajului suprateran de la Domnesti peste Centura Capitalei a fost atribuita unei asocieri de constructori pentru circa 21 milioane de euro, aproape jumatate din estimarea initiala Contractul pentru proiectarea si executia Pasajului Suprateran de la Domnesti, peste Centura Bucuresti, a fost atribuit de catre Compania de Drumuri pentru circa 20,6 milioane de euro. Oferta castigatoare vine de la asocierea Straco - Comnord - Specialist Consulting si este circa 50% din ce estimase CNADNR initial cand a lansat licitatia pentru pasaj. In conditiile in care nu vor exista contestatii si contractul se va semna cat mai rapid, termenul de finalizare ar urma sa fie inceputul anului 2018. De precizat ca Straco Group SRL se afla in procedura de insolventa.
​VIDEO Imagini din avion cu autostrada A1 Lugoj - Deva; Cum arata cei 17 km pe care sefii de la Autostrazi ii vor inaugurati pana la sfarsitul anului Noi imagini din avion cu cei 72 de kilometri in constructie ai autostrazii A1 Lugoj - Deva (Loturile 2, 3 si 4) au fost publicate de catre Asociatia Pro Infrastructura (API). Seful Companiei de Autostrazi, Narcis Neaga, sustinea intr-un interviu acordat HotNews.ro ca se doreste finalizarea si inaugurarea a 17 kilometri din Lotul 2 pana la sfarsitul anului, insa imaginile din teren arata ca sansele unei astfel de deschideri sunt mai degraba nule.
VIDEO Situatie ciudata pe "ciotul" de autostrada care se construieste langa Cluj-Napoca: Podul peste Somes care l-ar uni cu restul autostrazii spre Campia Turzii ar putea sa nu fie gata la timp Langa Cluj - Napoca se afla in constructie avansata un "ciot" de autostrada de 8,7 kilometri intre Gilau si Nadaselu, cu termen de finalziare aprilie 2016. Cu toate acestea, lotul de autostrada cand va fi gata va trebui sa fie unit de restul autostrazii A3 ce duce spre Campia Turzii printr-un pod peste raul Somes, insa la pod nu doar ca nu s-au inceput lucrarile, dar procedura de licitatie e blocata. "exista probabilitatea sa existe un decalaj", a recunoscut directorul Companiei de Autostrazi, Narcis Neaga intr-un interviu HotNews.ro
​VIDEO Ce se intampla cu Drumul Expres spre Moldova - Seful de la Autostrazi: "Nu e un traseu greu de identificat. Luna aceasta vom lansa licitatia" Licitatia pentru actualizarea Studiului de Fezabilitate pentru Drumul expres ce ar urma sa porneasca din Ploiesti si sa "urce" spre Moldova prin Buzau - Focsani - Bacau va fi lansata pana la finalul lunii, a declarat Narcis Neaga, seful Companiei de Autostrazi, intr-un interviu acordat HotNews.ro. Anuntul vine dupa ce o licitatie pentru un SF de posibila autostrada pe acelasi traseu a fost anulata in martie 2015, fara a mai fi relansata pana in prezent. MasterPlanul de Transport impune un calendar strict pentru aceste studii si, ca urmare a reactiei tarzii din partea Companiei de Autostrazi, are toate sansele sa nu fie respectat.
​INTERVIU VIDEO Narcis Neaga, seful Companiei de Drumuri: Vrem sa facem Autostrada Comarnic - Brasov tot pe concesiune. Depinde de Studiul de Fezabilitate si implicarea institutiilor financiare europene Autostrada Comarnic - Brasov ar putea fi facuta printr-o noua incercare de concesiune, a declarat seful de la Autostrazi, Narcis Neaga, intr-un interviu acordat HotNews.ro. Pentru acest lucru, e nevoie ca actualizarea Studiului de Fezabilitate sa fie facut conform normelor BEI si BERD, iar ambele institutii financiare europene sa se implice in proiect. "Atunci cu siguranta va fi concesiune", a declarat Neaga. Informatia vine dupa ce in luna mai a picat ultima tentativa de concesionare (a treia) a celor 58 de kilometri de autostrada catre consortiul Vinci-Aktor-Strabag - concesiune ce presupunea plati anuale de 325 de milioane de euro timp de 26 de ani, adica 8,5 miliarde de euro pana la finalul concesiunii.Seful de la Autostrazi discuta in interviul acordat HotNews.ro despre situatia de pe Orastie - Sibiu Lot 3, intarzierile de pe Lugoj - Deva, startul studiilor pentru Drumul Expres spre Moldova, scenariul unei demisii si posibilitatea ca la finele anului sa se deschida traficului inca 43 kilometri noi de autostrada.
Lucrarile la Autostrada Lugoj - Deva, suspendate din cauza ca nu aveau autorizatia esentiala. Problemele de ultim moment: un cimitir neautorizat, o pestera si o halda de cenusa Compania de Autostrazi (CNADNR) a oprit temporar lucrarile pe doua segmente ale Autostrazii Lugoj - Deva dupa ce un control al Inspectoratului de Stat in Constructii a aratat ca lipseste autorizatia de construire. Lucrarile au fost suspendate de la km 88+016 la km 99+500, potrivit unui comunicat al institutiei.
Directorul Companiei de Autostrazi, Narcis Neaga, a discutat online cu cititorii HotNews.ro: "Vom lansa licitatiile pentru tunelurile de ursi pe autostrada Lugoj-Deva in luna decembrie" De ce se construiesc atat de greu autostrazile la noi? Ce se intampla cu autostrada Sibiu - Orastie ce a fost demolata partial dupa ce au aparut probleme la nici un an de la deschiderea traficului? Ce se intampla cu autostrazile in executie si cati km inaugurati vom bifa anul acesta? Cand vom vedea o autostrada in Moldova? Despre aceste lucruri si altele a discutat seful Companiei de Autostrazi, Narcis Neaga, care a raspuns intrebarilor adresate de cititorii HotNews.ro. Intalnirea s-a incheiat
Ministrul Transporturilor vrea sa modifice mai multe legi si normative pentru a simplifica procedurile de realizare a proiectelor de infrastructura Ministrul Transporturilor Iulian Matache sustine ca exista "deficiente, neconcordante, termene nejustificat de lungi, proceduri si normative greoaie" in implementarea proiectelor de infrastructura cum ar fi autostrazile. Pentru a simplifica procedurile, ministrul intentioneaza sa propuna adoptarea unui Memorandum in Guvern prin care sa fie revizuit si corelat pachetul legislativ ce vizeaza proiectele de infrastructura.
Ministrul Transporturilor, despre problemele la autostrada Orastie - Sibiu Lot 3: Avem nevoie de studii geo serioase si o solutie definitiva. Astept raportul Corpului de Control si vom merge pana la capat O portiune din Lotul 3 al autostrazii Sibiu - Orastie, inchis traficului rutier de mai bine de o luna din cauza degradarilor aparute la nici un an de cand a fost inaugurata, a fost excavata complet de catre constructor si va trebui reconstruita. Ministrul Transporturilor, aflat in vizita pe santier, a sustinut ca pentru zona afectata e nevoie de "expertize serioase, de studii geologice, si vreau ca de data aceasta sa avem o solutie corecta si definitiva". Ministrul a anuntat ca a convocat la Bucuresti proiectantul autostrazii pentru a prezenta solutiile.
Miza lucrarilor la autostrada care a luat-o la vale: Romania risca sa returneze aproape 370 milioane de euro, bani europeni primiti pentru intreaga autostrada Orastie - Sibiu daca proiectul nu e functional. Cum poate fi salvata situatia Romania risca sa returneze toata finantarea nerambursabila de circa 370 de milioane de euro primita de la UE pentru realizarea autostrazii Orastie - Sibiu daca Lotul 3 nu va putea fi reparat si redat circulatiei pana la finele anului viitor. Lotul 3 (cunta - Saliste) este inchis circulatiei rutiere de peste o luna pentru ca a fost afectat de probleme de stabilitate si degradari la nici un an de la inaugurare. Acum, circa 200 de metri din autostrada au fost excavati complet si vor fi reconstruiti in perioada urmatoare, insa exista semne de intrebare si cu privire la restul tronsonului. Exista totusi o solutie ce ar putea fi aplicata pentru Lotul 3, insa depinde de o decizie urgenta din partea autoritatilor.
Asocierea Aktor-Euroconstruct va construi pentru circa 30 de milioane de euro "ciotul" de 3 km al autostrazii A3 Bucuresti-Ploiesti din zona de nord a Capitalei Asocierea Aktor (Grecia) - EuroConstruct Trading 98 (Romania) a castigat contrctul pentru constructia "ciotului" de 3,3 km din autostrada Bucuresti - Ploiesti care intra in Capitala prin zona Petricani. Valoarea ofertei Aktor-Euroconstruct pentru contractul ce vizeaza si finalizarea nodurilor rutiere de la Moara Vlasiei si de la Soseaua de Centura este de circa 130 de milioane de lei, circa 75% din cat estimase la licitatie Compania de Autostrazi. Din momentul semnarii contractului, patru luni va dura perioada de proiectare si alte 18 luni va dura etapa de executie.
Care sunt constructorii care se bat pe loturile de capat ale autostrazii Comarnic - Brasov. Surpriza de pe Lotul 1 Zece constructori si asocieri au depus oferte pentru proiectarea si executia loturilor de capat ale autostrazii A3 Comarnic - Brasov. Este vorba de Lotul 1 de 4 km de langa Comarnic si de Lotul 2 de circa 6 km de langa localitatea Cristian din apropiere de Brasov. Daca pentru Lotul 2 au intrat in lupta mai multi constructori si concurenta e ridicata, surpriza vine pe Lotul 1 unde s-a depus o singura oferta din partea unei firme romanesti.
​Stadiul lucrarilor pe autostrada A1 Timisoara - Lugoj, Lot 2. Care sunt sansele sa fie deschisa anul acesta Progresul fizic al lucrarilor pe cei 25,6 km din autostrada A1Timisoara - Lugoj, Lot 2 se apropie de 90%, iar autoritatile spera la conditii meteo favorabile pentru a putea deschide circulatia pe intreg tronsonul pana la finele anului, se arata intr-un raspuns oficial transmis HotNews.ro. Surse apropiate situatiei spun, insa, ca mai realist este scenariul in care doar 6 km din noul tronson de autostrada sa fie inaugurati pana la finalul anului astfel incat sa poata fi deschisa circulatia si pe cei 10 km din tronsonul urmator, Lugoj - Deva Lot 1, finalizati inca din 2013, dar nedeschisi nici pana astazi pentru ca tronsonul se termina in camp, fara un nod de descarcare a traficului.
Prima cursa feroviara directa intre Chisinau si Iasi a intrat in circulatie. Trenuri moldovenesti, modernizate la Pascani, vor circula zilnic pe o linie cu ecartament larg Miercuri a intrat in circulatie prima cursa feroviara directa intre Chisinau si Iasi (gara Socola), fara transbordare la frontiera, anunta Ministerul Transporturilor. Cursa va fi operata zilnic de trenuri ale oferatorului feroviar din Republica Moldova, modernizate la Pascani, si va folosi o linie de cale ferata cu ecartament larg (1520 mm) specifica infrastructurii feroviare din Republica Moldova. Durata calatoriei este de circa trei ore.
VIDEO Extinderea liniei de cale ferata pana in Aeroportul Otopeni si legaturi de tren cu Gara de Nord. Ce spune Ministrul Transporturilor Exista documentatie in faza incipienta pentru extinderea liniei de cale ferata pana in Aeroportul Henri Coanda si construirea unui terminal de cale ferata sub aeroport, sustine Ministrul Transporturilor Iulian Matache intr-un interviu acordat HotNews.ro. Cu toate acestea, oficialul nu ofera un termen concret, in schimb precizeaza ca in acelasi timp se intentioneaza si implementarea Magistralei 6 de metrou care sa faca legatura cu aeroportul din nordul Capitalei.de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului
Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by