MONITORIZARI. Proiecte de infrastructura
VIDEO Au fost deschiși traficului rutier cei 9,6 km dintre Gilău și Nădășelu, pe A3, în Transilvania Vineri, reprezentanții CNAIR au recepționat lucrările de la Podul Gilău peste Someșul Mic și au deschis traficul pe încă 9,6 km de autostradă. Podul de la Gulău, de 320 metri lungime, este o rămășiță neterminată încă de pe vremea Bechtel care se continuă din tronsonul A3 dinspre Câmpia Turzii și este motivul pentru care traficul rutier nu a putut fi deschis mai devreme pe tronsonul de 8,7 km până la Nădășelu, recepționat de Compania de Drumuri în luna noiembrie anul trecut. Narcis Neagu, directorul CNAIR, a promis că că în noiembrie vor fi inauguraţi 14 km din Autostrada Transilvania, către Târgu Mureş.
Aeroportul din Brașov pare mai aproape de realitate - Consiliul Județean vrea să lanseze până la finalul acestei luni licitația pentru proiectarea și construcția terminalului de pasageri Consiliul Județean Brașov vrea să lanseze până la finalul acestei luni licitația în vederea proiectării și construcției terminalului de pasageri de la Aeroportul Ghimbav. Investiția în acest terminal este estimată la 22 de milioane de euro, informeaza BizBrașov. Despre aeroportul Brașov s-a vorbit mult în ultimii 15 ani, dar lucrările au început în 2012, iar pista a fost realizată acum patru ani și până de curând proiectul a stagnat. Consiliul Judeţean şi-a propus ca  Aeroportul Internaţional Braşov să fie funcţional în anul 2020.
Regele Salman al Arabiei Saudite a inaugurat trenul de mare viteză dintre Mecca și Medina, proiect de 7 miliarde de euro Puține proiecte de infrastructură au fost atât de controversate precum prima linie de mare viteză din Arabia Saudită, mega-proiect de 7 miliarde de euro.  Au fost certuri legate de licitatii, dar și probleme legate de construirea liniei în deșert, astfel că amânările s-au ținut lanț. Acum, regele Salman bin Abdulaziz Al Saud a inaugurat legătura feroviară. Trenurile care depășesc 300 km/h în unele porțiuni sunt Talgo 350 produse de spanioli și celebre pentru serviciile AVE din Spania. Cei 450 km vor fi parcurși în sub trei ore.
Un nou termen pentru finalizarea „ciotului” de autostradă Petricani-Voluntari. Ministrul Transporturilor: Apreciez că în cursul lunii noiembrie acest segment va putea fi folosit Segmentul de autostradă urbană dintre Şoseaua Petricani şi Voluntari, de trei kilometri, va fi dat în folosinţă în cursul lunii noiembrie 2018, a declarat, marţi, ministrul Transporturilor, Lucian Şova, la audierile din comisia de specialitate din Camera Deputaţilor.
Lucian Șova, ministrul transporturilor: Anual se deteriorează 320 km de cale ferată și sunt reparați capital doar 16 km În fiecare an, este reparată complet doar a 20-a parte din lungimea de cale ferată deteriorată în România, reiese dintr-o declarație făcută, marți, de ministrul Transporturilor, Lucian Șova, declarație citată de Mediafax. Pentru 2019 ministrul promite  o ”formulă nouă de abordare bugetară, atât la Compania de Drumuri, cât și la CFR”. Reamintim că viteza medie a trenurilor de pasageri este de 42 km/h, iar a celor de marfă, de aproximativ 15 km/h.
Se redeschide circulația feroviară între Fieni și Pietroșița, la șase luni după ce surpărlle au dus la închiderea ei CFR SA a redeschis circulaţia feroviară pe ruta Târgovişte - Pietroşiţa, odată cu finalizarea lucrărilor de consolidare a terasamentului şi de stabilizare a apărării de mal executate între staţiile Fieni şi Pietroşiţa. Circulația fusese închisă în martie, din cauza unor surpări. Între Târgoviște și Fieni sunt 27 km, iar între Fieni și Pietroșița, 8 km. Trenurile parcurg în aproximativ o oră distanța de 35 km
​VIDEO Cum arată primele trenuri de mare viteză care ajung în Hong Kong și de ce sunt atât de controversate ​De duminică trenurile de mare viteză ajung și în Hong Kong, teritoriu care va fi legat direct de 44 de orașe mari din China, țară a cărei rețea feroviară de mare viteză a depășit 25.000 km. Trenul Hong Kong - Shenzen - Canton a stârnit uriașe controverse, fiindcă într-o parte din super-gara din Hong Kong se va aplica legea mai dură de pe continent și mulți spun că este o încălcare a suveranității teritoriului Hong Kong care are statut special, justiție independentă și o bună parte dintre instituții sunt inspirate din cele britanice.
Australienii de la Qantas vor să cumpere avioane capabile să zboare direct 20 de ore între Londra și Sydney Compania australiană Qantas este în discuții cu Airbus și Boeing și urmează să aleagă de la cine va cumpăra avioane capabile să efectueze zboruri non-stop de 20 de ore. În prezent, cel mai lung zbor direct este din Doha la Auckland, de 17 ore și jumătate, iar în octombrie acesta va fi detronat de un zbor de 19 ore, între Singapore și Newark, scrie BBC.
Asociația Pro Infrastructura: Anual rețeaua feroviară primește doar între 5% și 10% din necesarul de bani pentru mentenanță. În acest ritm până în 2030 - 2040 nu vom mai avea cale ferată Toată infrastructura feroviară românească este aproape de colaps. 75% din șine, 65% din poduri, 50% din terasamente și 90% din catenare au durata de viață expirată, avertizează Asociația Pro Infrastructura. Accidentele feroviare sunt tot mai dese și peste 1.000 de km sunt sub restricții de viteză, trenurile rulând uneori și cu 5 km/h pentru siguranță, mai spun cei de la API.
Cum a ajuns Polonia să aibă peste 3.000 de km de autostrăzi și drumuri expres. Ce spune reprezentantul polonez de la summit-ul Inițiativei celor Trei Mări Polonia este unul dintre statele prezente la summit-ul Inițiativei celor Trei Mări care are puse pe masă mai multe proiecte de infrastructură care vizează zona statelor central și est europene. Cel mai important proiect susținut de Polonia este Via Carpatia, o autostradă de peste 3.000 de km care să lege Marea Baltică de Marea Neagră și Marea Mediterană. Proiectul prevede ca aproape jumătate din această nouă autostradă să treacă prin România, dar multe din tronsoanele vizate nu sunt gata nici măcar pe hârtie. În timp ce România abia se pregătește să depășească bariera de 800 de km de autostradă, Polonia a profitat din plin de accederea în UE în 2004 și are la zi peste 3.300 de km de autostradă și drum expres.
​Ministerul Transporturilor: Comisia Europeană a acceptat să finanțeze proiectul magistralei de metrou M6 spre Aeroport Comisia Europeană a anunțat Ministerul Transporturilor că va finanța proiectul legăturii de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă – Otopeni (Magistrala 6, 1 Mai – Otopeni). „În acest moment au loc negocieri privind valoarea maximă a fondurilor nerambursabile ce vor fi alocate prin Programul Operațional Infrastructură Mare”, transmite Ministerul Transporturilor. Valoarea totală a proiectului este de circa 1,4 miliade de euro.
Polonia: De ce este contestat cel mai mare proiect de infrastructură din istoria modernă a țării ​Polonia vrea să construiască la 45 km de Varșovia un aeroport uriaș și un nod feroviar care să devină o ”poartă către Asia”, dar proiectul de 9 miliarde dolari are contestatari atât în țară, cât și afară. Vocile sceptice spun că aeroportul are șanse mici să fie profitabil, este departe de oraș și ar putea afecta aeroporturi mai mici pe care operează cu succes linii aeriene low-cost.
Teodorovici: Ar putea fi introduse taxe pentru autostrăzi, pentru întreținerea infrastructurii Ministrul finanțelor publice, Eugen Teodorovici, a precizat, marți seara, la TVR1,că s-ar putea introduce taxe pentru autostrăzile din România. Acesta a motivat că în acest fel se întreține infrastructura rutieră și a dat ca model țările europene unde se aplică aceste taxe, potrivit Mediafax.
Teodorovici: Lucrările la podul peste Dunăre de la Tulcea vor începe până la finalul anului 2018 Ministrul finanțelor publice, Eugen Teodorovici, a declarat, marți seara, că lucrările de construcție la podul peste Dunăre de la Tulcea, care se ridică la o valoare de 500 de milioane de euro, vor începe la sfârșitul acestui an, potrivit Mediafax.
UPDATE Circulația feroviară a fost întreruptă cinci ore între Brașov și Predeal, din cauza unor arbori prăbușiți de pe versanți Trenurile nu mai circulă pe magistrala 300, între Brașov și Predeal, după ce în această dimineață au căzut copaci peste linii în zona Timișu de Sus - Predeal. Unele trenuri staționează în zonă chiar și de la ora 4.30. Nu se știe când se va relua circulația. ”Personalul feroviar intervine la această oră pentru finalizarea lucrărilor de reparaţii la linia de contact pe intervalul de staţii Predeal - Timișu de Sus, zonă afectată în a doua parte a zilei de luni, 10 septembrie 2018, de prăbuşirea arborilor de pe versanţi, care au rupt firul de contact şi cablul purtător pe întreaga distanţă”, spun cei de la CFR Infrastructură. UPDATE Trenurile au început să circule după ora 10.45,
Autostrada Comarnic-Brașov: Experții calculează o taxă de de acces de 6,3 până la 12,6 euro/100 km Experții care au elaborat studiul preliminar pentru viitoarea autostradă Ploiești-Comarnic-Brașov trasează o taxă de acces de 6,3 euro/100 km pentru autoturisme, 8,8 euro/100 km pentru vehicule comerciale grele și 12,6 euro/100 km pentru autocare, arată un document publicat în Monitorul Oficial.Autostrada București - Ploiești - Brașov: Studiul de fundamentare al Parteneriatului Public Privat, aprobat de Guvern / Cât ar putea costa, cât va dura parteneriatul, ce va plăti statul român și ce taxe ar putea fi puse șoferilor chiar din 2019
Astra TransCarpatic a făcut între Arad și Baia Mare cursa inaugurală cu automotoarele diesel aduse din Danemarca Astra TransCarpatic a realizat sâmbăta trecută cursa inaugurală de prezentare pe relația Arad- Baia Mare - Arad cu automotoarele aduse din Danemarca și fabricate de Ansaldo Breda între anii 2005-2013, scrie Jurnal Feroviar. Automotoarele au fost în centrul unei controverse despre care puteți citi în articol. Între Arad și Baia Mare sunt 314 km, în prezent există un singur tren pe zi, al CFR, care face 5 ore și jumătate.
​​FOTOGALERIE Magistrala 5 de metrou din Drumul Taberei. Cum arată acum unele stații. Asociația Pro Infrastructura: „Realist vorbind, estimăm că deschiderea va fi undeva în toamna lui 2019” Lucrările la Magistrala 5 de metrou din Drumul Taberei avansează, în special la stații, dar proiectul s-a blocat momentan la partea de realizare a sistemului de sigurață și de automatizare a circulației, unde licitația s-a blocat. Asociația Pro Infrastructura publica un set de fotografii realizate în câteva stații de pe M5 și estimează că primele trenuri cu călători ar putea circula din Drumul Taberei abia peste un an.
Ministerul Transporturilor: Se lucrează la cele două șantiere feroviare de pe Coridorul IV paneuropean Ministerul Transporturilor a anunțat sâmbătă, pe Facebook, care este stadiul lucrărilor pe Coridorul IV paneuropean, lucrări ce vizează modernizarea infrastructurii și suprastructurii feroviare și creșterea vitezei la 160 km/h, notează Mediafax.
​VIDEO De ce chinezii construiesc mii de kilometri de cale ferată în Africa și de ce tot mai mulți sunt îngrijorați de influența extrem de mare a țării conduse de președintele Xi În ultimii zece ani au fost construiți peste 5.000 de km de cale ferată în Africa datorită fondurilor furnizate de chinezi și există în continuare planuri ambițioase de extindere. Chinezii spun că revoluționează transportul în Africa și că ajută necondiționat statele, în timp ce ”tabăra” opusă spune că suntem în fața unui nou colonialism și că țările africane rămân ”datoare vândute”, iar China se va putea implica în politica lor. Cât de multe căi ferate au fost construite în Africa și de ce cresc vocile critice la adresa acestor investiții puteți citi în articol.de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului
Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version