MONITORIZARI. Proiecte de infrastructura
Autostrada Transilvania: Licitație de 800 de milioane de euro pentru 41 km, inclusiv tunelul Meseș de 3 km Circa 41 de km din autostrada Transilvania, între Poarta Sălajului și Nușfalău, au fost scoși la licitație de către Compania de Autostrăzi. Valoarea licitației este de circa 800 de milioane de euro, însă discutăm de un tronson de autostradă destul de dificil, cu 65 de lucrări de artă - poduri, pasaje și viaducte - în lungime de 13 km, precum și tunelul de aproape 3 kilometri lungime pe sub dealul Meseș.
VIDEO Podul peste Dunăre de la Brăila: Pilonii podului au trecut de cota de 120 de metri înălțime Pilonii podului suspendat peste Dunăre de la Brăila au depășit cota de 120 de metri înălțime, lucrările avansând cu cățiva metri pe zi. Noi filmări din dronă surprind niște cadre spectaculoase cu cele două turnuri care vor ajunge la final la o înălțime de aproape 200 de metri. Între cele două turnuri deschiderea podului va fi de aproape 1.120 de metri, aproape la fel ca cea a mai celebrului pod Golden Gate din San Francisco.
VIDEO Primul tronson de autostradă din Moldova prinde contur. Va fi gata anul acesta? / PLUS: Întârzieri pe restul proiectelor din Moldova Prima bucată de autostradă din Moldova se află în construcție în prezent lângă Bacău - 16 km din viitoarea A7 care va brăzda Moldova de la Nord la Sud și care fac parte din proiectul Centurii Bacăului în lungime totală de 32 de km. Într-o nouă înregistrare video din dronă se observă progresul șantierului, kilometri întregi de asfalt fiind deja turnați, constructorul lucrând chiar la unele finisaje. Transporturile speră să deschidă traficul în acest an, mergând pe promisiunea constructorului UMB, dar nu toată lumea e la fel de optimistă.
VIDEO Avansul șantierului pe primul tronson al autostrăzii A1 Sibiu - Pitești / Se înalță pilele celui mai mare viaduct de pe proiect Stadiul fizic al șantierului pentru construcția lotului Sibiu - Boița, parte a autostrăzii A1 Sibiu - Pitești, a ajuns la peste 27%, lucrările pentru cei 13,7 km demarând practic la început de aprilie, cu un termen de execuție de trei ani. Deja constructorul lucrează să înalțe „picioarele” celui mai spectaculos viaduct de pe traseu, după cum se observă dintr-o recentă filmare din dronă.
Magistrala 4 de metrou de la Gara de Nord la Gara Progresu: Studiul de fezabilitate va fi supus avizării. Câte stații noi și ce traseu ar urma să aibă prelungirea Magistralei 4 Studiul de fezabilitate pentru construcția liniei 4 de metrou: Lac Străulești – Gara Progresul. Tronsonul Gara de Nord – Gara Progresul va fi supus avizării Consiliului interministerial într-o ședință la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.
VIDEO Imagini din dronă: Cum arată acum tronsonul din autostrada Sebeș - Turda pe care Transporturile speră să-l deschidă până la finalul anului Pe cei 17 km de autostradă de la Sebeș la Alba Iulia Nord ministrul Transporturilor speră să-i deschidă până la finalul anului. Lucrările avansează, însă deschiderea în 2020, chiar și parțială, cu nodul rutier de la Sebeș doar pe o parte din bretele, nu e tocmai sigură. „Italienii de la Pizzarotti au început în ultima perioadă să lucreze într-un ritm mai susținut, după 6 ani de contract în care au tărăgănat nepermis de mult finalizarea proiectului, profitând la maximum de fiecare blocaj nesoluționat de statul român”, notează Asociația Pro Infrastructura.
Trenuri Alstom pentru Magistrala 5 de metrou din Drumul Taberei. Modelul este din gama celor care circula la metroul din Paris, Londra sau New York Metrorex a atribuit către Alstom un contract pentru până la 30 de trenuri Metropolis pentru noua Magistrală 5 din Drumul Taberei, anunță compania privată. Comunicatul Alstom vine după respingerea contestațiilor de după licitație. Valoarea contractului pentru primele 13 trenuri este de peste 100 de milioane euro și contractul poate fi extins cu opțiunea de livrare a încă 17 trenuri, valoarea totală a proiectului putând ajunge la 240 de milioane de euro.
​VIDEO Imagini din dronă: Giratoriile suspendate în construcție pe Centura de Sud a Capitalei - Stadiul proiectelor de la Domnești, Berceni și Oltenița Lucrările la cele două sensuri giratorii suspendate de la intersecția Centurii București în zona de Sud cu Șoselele Berceni și Oltenița, precum și lucrările la dublarea centurii pe această zonă avansează într-un ritm rezonabil, transmite Asociația Pro Infrastructura care publică și imagini din dronă. Cu toate acestea, deși șantierele sunt în toi, există imobile ce încă nu au fost eliberate pentru continuarea lucrărilor. Mobilizare bună se constată și la pasajul de tip giratoriu-suspendat de la Domnești, un proiect măcinat de probleme în trecut, contractat încă din 2017.
Bode: Comisia Europeană a aprobat finanțarea pentru centura ocolitoare a Bacăului Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunțat, miercuri, că săptămâna aceasta, Comisia Europeană a aprobat contribuția financiară pentru construcția variantei ocolitoare Bacău, valoarea eligibilă aprobată fiind de aproximativ 143 de milioane de euro.
Bode: Până la sfârșitul anului dăm ordinul de începere și pentru tronsonul 3 al Centurii Capitalei Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, promite că până la sfârșitul anului va fi dat ordinul de începere și pentru tronsonul 3 al Centurii Capitalei. Inelul de Sud al Bucureștiului măsoară 52 de kilometri.Bode: Comisia Europeană a aprobat finanțarea pentru centura ocolitoare a Bacăului
VIDEO Imagini din dronă: „Situație extrem de îngrijorătoare pe șantierul Autostrăzii A3 Transilvania” „Situație extrem de îngrijorătoare pe șantierul Autostrăzii A3 Transilvania între Chețani și C.Turzii: constructorul Straco este cvasi-inexistent, iar subcontractorii neplătiți au plecat sau sunt pe cale să o facă”, atrage atenția Asociația Pro Infratructură care publică și un video din dronă cu jumătatea de lot pe care se lucrează între Hădăreni și Chețani.
VIDEO Imagini din dronă cu pasajul Mogoșoaia: Cozi kilometrice după devierea traficului în zonă Lucrările la pasajul rutier Mogoșoaia de pe centura Capitalei au ajuns în momentul în care traficul de pe DNCB a fost deviat pe bretelele viitorului pasaj, astfel încât să poată începe lucrările la pila și culeea dinspre Otopeni. Măsura a dus la formarea unor cozi kilometrice în ambele sensuri, după cum se poate observa într-o filmare de vineri. Situația va rămâne astfel până la finalizarea pasajului, la începutul lui 2022.
VIDEO „Ciotul” de autostradă în construcție lângă Brașov: Cum arată acum tronsonul pe care Transporturile speră să-l deschidă anul acesta Mica bucată de autostradă aflată în construcție aproape de Brașov, între Râșnov și Cristian, circa 6,3 km de autostradă și 3,5 km de drum de legătură cu câte două benzi pe sens, ar putea fi deschisă traficului până la finalul anului, cel puțin așa speră autoritățile de la Transporturi. O înregistrare nouă din dronă realizată de Asociația Construim România arată însă că pe șantier încă mai e destul de lucru.
În sfârșit! Un drum modern care ocolește Giurgiu și duce la vamă, la Podul Prieteniei spre Ruse. CNAIR a dat ordinul de începere Un drum nou cu câte două benzi pe sens ar urma să ocolească Municipiul Giurgiu și să facă conexiunea mai rapid între DN5 și punctul de frontieră Giurgiu și Podul Prieteniei peste Dunăre către Ruse (Bulgaria). Compania de Drumuri a dat miercuri ordinul de începere a lucrărilor a căror execuție va dura 2 ani.
VIDEO Podul peste Dunăre de la Brăila: Imagini nocturne spectaculoase cu pilonii podului care se înalță pe zi ce trece Pilonii podului suspendat peste Dunăre de la Brăila au depășit 60 de metri înălțime, lucrările avansând cu aproape 2 metri pe zi. O filmare realizată din dronă pe timp de noapte și la primele ore ale dimineții surprinde niște cadre spectaculoase. Cele două turnuri vor ajunge la final la o înălțime de aproape 200 de metri, iar de cele două turnuri se vor prinde două cabluri de oțel care vor susține un tablier metalic de peste 20.800 de tone. Între cele două turnuri deschiderea podului va fi de aproape 1.120 de metri.
VIDEO Va fi deschisă circulația anul acesta pe Autostrada A10 Sebeș - Turda, Lot 1? Cum arată din dronă lucrările la nodul complex de la Sebeș între A10, A1 și DN1 Lucrările pe cei 17 km de autostradă de la Sebeș la Alba Iulia Nord avansează încet-încet, iar ministrul Transporturilor a reconfirmat recent într-un interviu pentru HotNews.ro intenția autorităților de a deschide acest lot până la finele anului. O nouă filmare din dronă cu nodul rutier de la Sebeș, acolo unde A10 se unește cu A1, dar și cu DN1 și supra-traversează și calea ferată, arată că încă mai sunt multe lucrări de finalizat până când s-ar putea discuta de o deschidere.
Compania de Drumuri caută sprijin din Polonia pentru a învăța mai bine cum să construiască autostrăzi în România: „Nu este nici o rușine să învățăm de la un stat care a știut să-și implementeze marile proiecte” „Pentru a nu mai pierde timpul și să inventăm noi proceduri, am apelat la sprijinul unei țări [cu o rețetă] de succes, Polonia”, a declarat șefa de la Drumuri, Mariana Ioniță, după prima ședință de colaborare cu Compania de Autostrăzi din Polonia. „Nu este nici o rușine să învățăm de la un stat care s-a dovedit a fi unul care a știut să-și implementeze marile proiecte. (...) Vom reuși să depășim niște piedici pe care Polonia le-a depășit cu foarte mulți ani în urmă”, a mai spus Ioniță, explicând că vor fi formate grupuri de lucru româno-poloneze pe diverse tematici, iar legislația poloneză de succes pe zona de infrastructură ar urma să fie transpusă și în România.
VIDEO Când vom avea trenuri noi pe Magistrala 5 de metrou și când va începe și se va finaliza Magistrala 6 spre Băneasa - Otopeni
Deși Magistrala 5 de metrou a fost inaugurată în urmă cu o lună, primele trenuri noi pentru acest traseu vor veni cu mare întârziere. Abia recent procedura de achiziție a fost tranșată în instanță. „Urmează să semnăm contractul. Primul va fi livrat în 24 de luni. Vom avea 13 trenuri noi cu posibilitatea de extindere a acestui contract”, a declarat ministrul Transporturilor, Lucian Bode, la interviurile HotNews.ro LIVE. Bode a mai vorbit și de următoarea magistrală de metrou din București la care se vor începe săpăturile și când ar trebui să fie gata.
VIDEO Ce autostrăzi vrea ministrul Transporturilor să mai deschidă în 2020. Cărui constructor îi transmite „să se trezească”: „Ei au venit în România să muncească După ce au fost deschiși traficului circa 25 de kilometri noi de autostradă până acum în acest an, ministrul Transporturilor speră să mai inaugureze încă 45 de kilometri de autostradă. Pe două tronsoane vorbim de posibile deschideri cu mult înaintea termenelor contractuale, dar pe alte tronsoane discutăm de ani și ani de întârzieri. Pentru un constructor de pe un astfel de tronson rămas mult în urmă, care nu mai are nicio șansă să fie gata în 2020, ministrul Bode a avut un mesaj: „Le transmit și pe această cale să se trezească. Ei au venit în România să muncească, să se achite de obligațiile contractuale”.
​VIDEO Trenul Gara de Nord - Aeroportul Otopeni. Ministrul Transporturilor despre intervalul de o oră între trenuri: „Mi se pare foarte mare Trenul de Gara de Nord la Aeroportul Otopeni va intra în circulație de la 12 decembrie și, la cum stau lucrurile în prezent, se preconizează că se va circula la un interval de un tren pe oră. „Mi se pare foarte mare”, a recunoscut Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, la interviurile HotNews.ro LIVE. Oficialul speră ca CFR Infrastructură să găsească soluții pentru a rezolva acest aspect, dar și problema programului de operare care, la prima vedere, nu s-ar corela cu multe intervale aglomerate cu zboruri pe Aeroportul Henri Coandă.
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by