MONITORIZARI. Proiecte de infrastructura
VIDEO Imagini din dronă: Cum arată acum lucrările la primul tronson al autostrăzii Sibiu - Pitești și lărgirea la 4 benzi a DN7 după ieșirea din Valea Oltului „Unul dintre cele mai impresionante proiecte în construcție din România", așa caracteriza fostul ministrul Transporturilor Cătălin Drulă lucrările la Secțiunea 1 a autostrăzii A1 Sibiu - Pitești, în special viaductul de la Tălmăcel. Noi imagini surprinse cu drona ilustrează avansul lucrărilor care au ajuns cu stadiul fizic la aproape jumătate, iar pe unele porțiuni au și fost așternute primele straturi de asfalt. În paralel cu lucrările la autostradă, se desfășoară și un alt proiect: extinderea la patru benzi a unei secțiuni de 3 km din drumul național DN7 exact la ieșirea din Valea Oltului.
Guvernul insistă să construiască Metroul M6 de la Băneasa la Aeroportul Otopeni, în ciuda raportului devastator făcut de experții externi Guvernul condus de Florin Cîțu vrea să continue construcția metroului M6 de la Tokyo (Băneasa) la Aeroportul Henri Coandă, în ciuda unui raport devastator făcut proiectului de către experții externi în timpul mandatului lui Cătălin Drulă. Raport arăta că rentabilitatea proiectului, așa cum apare el acum în planurile Metrorex, e departe de a fi la un prag acceptabil, doar 0,17% față de 5% cât e pragul normal pentru ca un proiect să fie considerat fezabil. În plus, după cum susținea și fostul ministru Drulă, proiectul are și alte câteva minusuri: cost ridicat, dublarea sa de către actuala conexiune feroviară Gara de Nord-Aeroport și construirea unui nou terminal principal al Aeroportului unde actuala M6 nu ar ajunge.
VIDEO Cum arată acum giratoriul suspendat de la Domnești după ce au fost montate grinzile principale peste Centură Pasajul de la Domnești, primul pasaj de tip giratoriu suspendat care va fi finalizat pe Centura Capitalei, începe să prindă contur după ce lucrările au reînceput anul trecut. În urmă cu câteva zile constructorul a montat grinzile principale peste actuala șosea de centură a Capitalei.
Încep din nou lucrările la Podurile de la Fetești și Cernavodă de pe Autostrada Soarelui A2. Restricții de circulație de la 1 octombrie Vineri, 01.10.2021, reîncep lucrările la Calea de rulare din contractul de Reabilitare a Podului peste brațul Borcea, situat pe Autostrada A2, la km 149+680, anunță Compania de Drumuri. Vor fi instituite restricții de circulație aferente acestui obiectiv, prin închiderea Căii 1 de rulare, pe sensul de mers București – Constanța. De luni 4 octombrie vor reîncepe lucrările și la Podul de la Cernavodă și, de asemenea, vor fi impuse restricții.
VIDEO Inaugurare pe Centura Capitalei. Pasajul Mogoșoaia va fi deschis traficului joi / Cum arată acum pasajul Pasajul rutier suprateran, cu o lungime de circa 800 de metri, care va muta actuala Șosea de Centură a Capitalei cu ale sale patru benzi peste giratoriul de la intersecția cu DN1A - Mogoșoaia, va fi deschis circulației joi, cu circa șase luni mai devreme decât termenul contractual. Anunțul a venit miercuri după-amiaza de la fostul ministru Cătălin Drulă, în timp ce actualul ministru al Transporturilor a comunicat abia în jurul orei 18.30 că se va afla joi pe teren la inaugurare.
Amânare în licitația de 1 miliard de euro pentru unul dintre cele mai grele sectoare montane de pe autostrada A1 Sibiu - Pitești. Care este motivul Licitația de 1 miliard de euro pentru Secțiunea 2 Boița - Cornetu, parte din autostrada A1 Sibiu - Pitești, de 31,33 km lungime a primit o nouă amânare, chiar cu două zile înainte de depunerea ofertelor finale. Șase asocieri de constructori din Turcia, Grecia, Italia, Spania și Austria s-au precalificat pentru evaluarea finală la licitație și ar fi trebuit să-și depună ofertele pe 30 septembrie, asta după ce și așa pe 20 ale lunii CNAIR mai decalase o dată termenul.
Mariana Ioniță, înlocuită la șefia Companiei de Autostrăzi cu Cristian Pistol, consilierul lui Cîțu / La șefia CA-ului CNAIR a fost numit un fost președinte al fundației „Dan Voiculescu” și fost consilier în cabinetul Dăncilă Mariana Ioniță a fost schimbată de la conducerea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), iar în locul său director general a fost numit Cristian Pistol, fost director în companie și, mai recent, consilier al premierului Florin Cîțu. La șefia Consiliului de Administrație a fost numit Bogdan Pascu, fost deputat în partidul Umanist, partidul lui Dan Voiculescu, și fost președinte al Fundației Umaniste „Dan Voiculescu”. Pascu a mai fost consilier de stat în cabinetul Dăncilă.
​VIDEO Drumul Expres Craiova - Pitești: Ultima piesă din „puzzle” la tronsonul care va fi gata anul acesta / Cum au fost montate grinzile principale la lungul pod peste Olt Lucrările la cei circa 40 de kilometri din Drumul Expres DX12 Craiova - Pitești, lot ce reprezintă practic ocolitoare pentru orașele Balș și Slatina și care ar putea fi gata până la finalul acestui an, au ajuns la un moment decisiv: ridicarea tablierului central al podului peste Râul Olt. Tablierele metalice sunt lungi de 53 de metri și au o greutate de peste 160 de tone fiecare.
Circulație închisă pe Centura Capitalei sâmbătă noaptea pentru montarea grinzilor principale la Pasajul Domnești Circulația rutieră pe Șoseaua de Centura a Capitalei se va desfășura cu întreruperi în noaptea de sâmbătă spre duminică în zona Pasajului Domnești pentru montarea principalelor grinzi metalice ale viitorului giratoriu suspendat, anunță Compania de Drumuri.
VIDEO Cum arată acum primul tronson de autostradă care ar putea fi inaugurat în 2021 Circa 9 km de șosea rapidă, din care 4,5 km de autostradă și 4,7 km de drum cu patru benzi și separator de sens ar urma să fie dați traficului până la finalul anului sau chiar și mai devreme. Lucrările sunt pe final, iar noi imagini de pe șantier ilustrează mobilizarea bună a constructorului austriac. Chiar dacă discutăm doar de un tronson foarte scurt, el este „unul de efect care va rezolva o (bună) parte din problemele de trafic” din zonă.
VIDEO Centura de doar 3 km pe care statul se chinuie s-o construiască de 10 ani va fi în sfârșit deschisă pe 15 noiembrie Din 2011 Compania de drumuri se chinuie să facă un drum de doar 3 kilometri cu câte 2 benzi pe sens. Nu e undeva la munte sau într-o zonă greu accesibilă, ci e în plină câmpie, la doar câțiva kilometri de București. După ani la rândul de întârzieri și tergiversări, abia anul acesta proiectul a fost repus pe roate și un nou constructor a intrat în șantier. Acum, în sfârșit, autoritățile au anunțat și data deschiderii: 15 noiembrie.
Reîncep lucrările de reparații pe Autostrada Soarelui A2, sectorul din beton De miercuri, 22.09.2021, se reiau lucrările de reparații pe Autostrada Soarelui A2, pe sectorul de beton dintre București și Fundulea, între km 31+500 și km 36 +150, sensul Constanța – București. Lucrările au ca termen de finalizare data de 30 noiembrie.
VIDEO Cum arată acum pasajul de pe centura Capitalei care ar trebui să fie gata în două săptămâni Un pasaj pe actuala Șosea de Centura a Capitalei va fi gata până pe 1 octombrie, înainte de termenul oficial. Noi imagini din dronă arată exact stadiul lucrărilor la pasajul rutier suprateran, cu o lungime de circa 800 de metri, care va muta actuala Șosea de Centură a Capitalei cu ale sale patru benzi peste giratoriul de la intersecția cu DN1A - Mogoșoaia.
Mariana Ioniță va fi schimbată de la șefia Companiei de Autostrăzi Mariana Ioniță urmează a fi schimbată de la conducerea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), au precizat pentru HotNews.ro surse apropiate situației. Decizia vine după ce Consiliul de Administrație al CNAIR a fost schimbat, imediat după ce ministrul Transporturilor Cătălin Drulă și-a dat demisia. La șefia CNAIR ar urma să vină Cristian Pistol, recent numit consilier al premierului Cîțu pe Infrastructură.
VIDEO Cum arată acum Autostrada A10 Sebeș - Turda. Va fi sau nu gata anul acesta? Cătălin Drulă: „Trebuie ca cineva să fie foarte-foarte rău intenționat să nu se întâmple asta” Lucrările la cei circa 25 de kilometri ai Lotului 2 din Autostrada A10 Sebeș - Turda sunt aproape de final. Vorbim practic de ultimii kilometri care așteaptă să fie finalizați după lucrări de mai bine de 7 ani la autostrada A10. Autoritățile de la Transporturi au tot anunțat pe parcursul anului că traficul va fi în sfârșit deschis anul acesta, dar după plecarea ministrului Drulă de la Transporturi, un consilier al premierului Cîțu aruncă o umbră de îndoială privind deschiderea tronsonului. „Trebuie ca cineva să fie foarte-foarte rău intenționat să nu se întâmple asta”, răspunde fostul ministru Drulă. Vezi în articol cum arată acum din dronă întreg tronsonul de la Alba Iulia la Aiud.
Bătălie mare pentru construcția primului tronson din Autostrada „Moldovei” A7: 39 de oferte depuse pentru execuția primilor 63 de kilometri / Cine sunt constructorii care intra în cursă UPDATE Nu mai puțin de 39 de oferte au fost depuse la licitația pentru construirea celor 63 km din Autostrada A7 Ploiești (Dumbrava)-Buzău, a anunțat joi fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă. „Numărul mare de oferte demonstrează pregătirea temeinică a documentației, precum și importanța proiectului în general”, a spus Drulă.UPDATE: Compania de Drumuri anunță și care sunt cei 39 de ofertanți.
​​VIDEO Alunecare masivă de teren pe Autostrada Transilvania: „Bechtel a sărit peste acest tronson și a început lucrările dincolo” / UPDATE: Reacția CNAIR O alunecare majoră de teren s-a petrecut pe traseul autostrăzii A3 între Nădășelu și Zimbor, chiar în apropiere de localitatea Nădășelu, pe șantierul unde constructorul român UMB a intrat în forță încă de la începutul anului. Asociația Pro Infrastructura, care a filmat din dronă alunecarea de teren, spune că întâmplarea e „un Déjà-vu pe Autostrada Transilvania” unde „numeroase zone cu sol instabil au dat bătăi de cap și constructorilor anteriori”.
VIDEO ​Drumul Expres DX12 Craiova - Pitești, sectorul Slatina-Balș: „În ciuda mobilizării exemplare, șansele pentru deschidere în decembrie la profil complet sunt foarte, foarte mici” Deschiderea traficului pe cei circa 40 de kilometri ai tronsonului 2 din Drumul Expres DX12 Craiova - Pitești, tronson care practic formează variantele de ocolire pentru Balș și Slatina, ar urma să aibă loc până la finalul anului, cel puțin așa au tot anunțat autoritățile de la Drumuri în acest an. „În ciuda mobilizării exemplare, șansele pentru deschiderea traficului în decembrie 2021 pe toți cei 40 de km, pe profil complet (4 benzi), sunt foarte, foarte mici”, avertizează Asociația Pro Infrastructura.
Bilanțul lui Cătălin Drulă la Ministerul Transporturilor după cele 9 luni de mandat ​Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă își încheie mandatul după doar 9 luni, iar într-o conferință de presă în fața ministerului și-a trecut în revistă proiectele finalizate sau deblocate, de la autostrăzi și drum expres, la pasaje, poduri sau investiții în lucrări feroviare. Vezi în articol ce proiecte lasă în urmă Cătălin Drulă la Transporturi.Cătălin Drulă spune că Florin Cîțu a fost un premier ”complet ostil domeniului feroviar”. Cum arată bilanțul ministrului când este vorba de trenuriDrulă, mesaj dur pentru Cîțu: „Da, Florine, s-a terminat! Te agăți de putere, dar România nu te mai vrea”
Primul director general al Companiei de Investiții Rutiere, noua structură dedicată special doar marilor proiecte de autostrăzi, numit în funcție de ministrul Transporturilor. Cine este Marin Griguță „L-am numit pe Marin Griguță în funcția de director general al CNIR, companie ale cărei baze s-au pus încă din 2016, dar care a ajuns să fie operaționalizată abia anul acesta”, a anunțat luni ministrul Transporturilor Cătălin Drulă. CNIR - Compania Națională de Investiții Rutiere - este noua instituție care urmează să gestioneze exclusiv implementarea marilor proiecte de infrastructură rutieră - autostrăzi, drumuri expres, pasaje, centuri ocolitoare și drumuri de legătură, în timp ce actuala Companie de Drumuri - CNAIR, va rămâne doar cu administrarea drumurilor.
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by