MONITORIZARI. Proiecte de infrastructura
Metrorex, despre angajații carora le-au încetat contractele de muncă în luna martie: „Ca urmare a pensionării” Metrorex susține că încetările contractelor individuale de muncă ale salariaților Metrorex S.A. în perioada de după 9 martie 2021 „au fost doar încetări de drept ca urmare a prezentării deciziilor de pensionare limită de vârstă sau cu reducerea vârstei standard de pensionare, având în vedere condițiile speciale de muncă în care aceștia și-au desfășurat activitatea”. Precizarea vine după ce sindicaliștii care au declanșat protestul spontan de la metrou de vineri au reclamat unele concedieri făcute de instituție.
Vicepremierul Dan Barna, despre protestul de la metrou: „Organizatorii sunt iresponsabili. Lideri de sindicat amorali care au de profitat” „Organizatorii grevei de astăzi de la metroul bucureștean sunt iresponsabili. În plină pandemie, ei decid să trateze cu dispreț atât bucureștenii, cât și contribuabilii din taxele cărora este susținut metroul. Mai mult, fac acest lucru în apărarea unor interese private și vădit nelegale”, a reacționat vineri vicepremierul Dan Barna, ca urmare a protestului spontan declanșat la metrou și care a blocat circulația trenurilor.
VIDEO Protest la metrou cu aplauze și cântece: „Noi suntem sindicatul din țară cel mai bun. Trăiască Libertatea, Trăiască Sindicatul!” Zeci de angajați de la metrou care protestau vineri dimineață au pornit un mic concert pe peronul stației Unirii 1. La microfon un sindicalist, acompaniat de acordurile muzicale dintr-o boxă portabilă, cânta în aplauzele celor din jur: „Noi suntem sindicatul din țară cel mai bun!”
Primarul Sectorului 6, despre sindicalistul Rădoi de la metrou: „Este incredibil unde s-a ajuns, un personaj nederanjat de nimeni timp de 30 de ani este vârful unei organizații al cărei scop este acapararea de privilegii” „Incredibil... Personajul acela de la sindicatul din Metrorex își permite să ducă o mână de oameni în "subteran" (atenție și la conotație) că să își arate el forța și să își păstreze privilegiile. Mai mult, o face și prostește, fără revendicări și fără intenția de dialog social, cu singurul obiectiv, maximal, demisia ministrului. Ridicol și penibil”, a reacționat vineri dimineață Ciprian Cucu, primarul Sectorului 6.
Cum s-a declanșat protestul de la metrou: 250 de sindicaliști și comercianți au ocupat căile de metrou / Metrorex: Au refuzat dialogul și au ocupat abuziv și ilegal calea de rulare „În seara zilei de 25 martie, circa 250 de sindicaliști și comercianți au organizat o adunare spontană, care ulterior s-a transformat într-o acțiune de ocupare a cailor de metrou”, anunță Metrorex, care explică modul în care s-a declanșat protestul sindicatului condus de Ion Rădoi care a paralizat vineri activitatea metroului.
FOTO VIDEO Angajații din subteran care au blocat metroul / Liderul de sindicat, prin telefon, celor care protestează: „Rădoi e alături de voi!” Sute de angajați de la metrou au coborât vineri dimineața în subteran și au blocat activitatea metroului bucureștean, la îndemnul sindicatului de la metrou condus de fostul senator PSD Ion Rădoi. Sindicalistul nu s-a aflat printre protestatari, dar le-a transmis prin telefon celor care scandau „Rădoi e alături de voi!”. Oamenii au răspuns: „Nu cedăm! Unitate!”.
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, despre protestul de la metrou: „Șantajul Mafiei a ajuns și la metrou. Asemenea gesturi de șantaj sunt de netolerat” „Șantajul Mafiei a ajuns și la metrou”, a reacționat vineri dimineața primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, după declanșarea protestului spontan de către sindicatul de la metrou care în urmă cu o zi a fost somat de conducerea Metrorex să dezafecteze spațiile comerciale pe care le deține în stații.
Ministrul Transporturilor, reacție la greva spontană de la metrou: „Când interese mafiote sunt amenințate, o mână de oameni se agită pentru păstrarea unor privilegii și sinecuri. O palmă dată întregii Românii” Greva spontană de la metrou declanșată vineri dimineața de câțiva sindicaliști care au coborât pe șine în subteran reprezintă „o acțiune ilegală care dă peste cap viața unui întreg oraș”, susține ministrul Transporturilor Cătălin Drulă. „O firmă, un sindicat vor neapărat să căpușeze Metrorex în liniște, în continuare. Cu legea de partea noastră nu vom da înapoi”, a reacționat Drulă.
Primarul Sectorului 2, despre greva de la metrou: „Halucinant! Un oraș întreg suferă acum fiindcă șefii de la sindicat nu mai pot face și ei un ban necinstit. Totul pentru cașcaval” „Un oraș întreg suferă acum în trafic fiindcă șefii de la sindicat nu mai pot face și ei un ban necinstit de pe urma spațiilor Metrorex”, a reacționat vineri dimineața primarul sectorului 2, Radu Mihaiu. „Pentru ei nici nu contează siguranța călătorilor. Sau legea”, a scris Mihaiu.
Firma sindicatului de la Metrou condus de Ion Rădoi, somată de Metrorex să dezafecteze „în regim de urgență” spațiile comerciale pe care le administrează în stații Metrorex anunță că a început „curățenia de primăvară”, iar noul director numit la metrou, Ștefan Paraschiv, a transmis o somație către firma sindicatului condus de fostul parlamentar PSD Ion Rădoi să dezafecteze „în regim de urgență” spațiile comerciale pe care le administrează în stațiile de metrou din Capitală. Spațiile comerciale de la metrou au ajuns să fie administrate de către sindicat care încasează 75% din chirii, însă contractul efectiv a expirat încă din 2018, potrivit ministrului Transporturilor.
A fost lansat site-ul autostrăzii A3 Ploiești - Comarnic - Brașov. CNAIR: Informații actualizate periodic, stadiul la zi și soluții pe termen scurt pentru degrevarea traficului pe Valea Prahovei Compania de Autostrăzi a lansat site-ul pentru autostrada A3 Ploiești - Brașov, proiect care pentru prima dată din 2005 vor fi revizuite studiile și va fi realizat și proiectul tehnic. „La adresa http://ploiesti-brasov.ro/ puteți găsi informații actualizate periodic, astfel încât cei interesați de stadiul proiectului să afle date la zi despre cum avansează acesta”, transmite CNAIR. Site-ul conține pe lângă o secțiune privind stadiul la zi, și una privind soluțiile pe termen scurt pentru traficul pe Valea Prahovei, dar și o galerie video cu filmări din dronă cu zona pe unde ar urma să treacă viitoarea autostradă.
Se închide circulația pe autostrada A1 în zona Sebeș pentru lucrări la racordul cu A10. Când va fi instaurată restricția și cât va dura Joi, 25 martie, circulaţia rutieră pe autostrada A1 se va închide între nodurile rutiere Cunța și Sebeș Vest (Vințișoara) pentru 12 ore, între orele 7:00 și 19:00, astfel încât traficul rutier va fi deviat pe DN1 (E81) și pe DN 7 (E68), anunță Compania de Autostrăzi.
Drumul Expres DX12 Craiova - Pitești: Comisia Europeană aprobă finanțarea nerambursabilă de 726 de milioane de euro Comisia Europeană (CE) a aprobat marți, 23 martie, finanțarea europeană nerambursabilă de circa 726 de milioane de euro pentru realizarea celor 121 de kilometri de drum expres între Craiova și Pitești. În prezent, sunt în execuție trei tronsoane de la Craiova și până aproape de granița cu județul Argeș, circa 90 de km. Ultimul tronson ar urma să fie contractat în lunile ce urmează, iar pentru Tronsonul 2 - circa 40 de km - Transporturile speră o deschidere chiar până la final de 2021, deși termenul contractual este jumătatea lui 2022.
Tribunalul București suspendă rezilierea contractului pe lotul din Autostrada Transilvania unde constructorul aflat în insolvență aproape a abandonat lucrările Tribunalul București a decis să suspende procedura de reziliere a contractului pentru tronsonul din A3 Chețani - Câmpia Turzii, lot de autostradă la care se lucrează din 2016 și care a ajuns abia la 40% stadiu fizic. Constructorul este firma românească Straco, aflată în insolvență și care aproape că a abandonat cu totul șantierul în ultimele luni. Decizia nu e definitivă, dar este executorie. Ministrul Transporturilor a reacționat și a spus că în acest dosar CNAIR nu a fost citată și că decizia va fi atacată la Curtea de Apel.
Benzinării, stații electrice de reîncărcare și spații de servicii pe autostrăzile de la Nădlac la Sibiu și de la Cernavodă la Constanța. Contracte semnate pentru concesiuni pe 20 de ani Nu mai puțin de 13 contracte de concesiuni pe 20 de ani cu o valoare a redevențelor de circa 67,5 mil de lei anual au fost semnate de Compania de Drumuri pentru amenajarea de benzinării și spații de servicii în special pe tronsoanele de autostradă A1 de la Nădlac la Sibiu și A2 de la Cernavodă la Constanța, autostrăzi deschise pe alocuri deja de aproape 10 ani și care nu aveau de-a lungul lor benzinării și spații de servicii complete.
Autostrada „Unirii” A8: Contract atribuit pe 59 de mil. lei pentru proiectarea tronsoanelor Tg. Neamț - Iași - Ungheni Realizarea studiului de fezabilitate și proiectului tehnic pentru cei puțin peste 100 de km din „Autostrada Unirii” A8 de la Tg Neamț la Iași și mai departe până la Ungheni. Termenul contractual este de 23 de luni, însă ministrul Transporturilor a declarat în repetate rânduri că dorește finalizarea unor porțiuni înainte pentru a le scoate la licitația de execuție mai devreme. Contractul a fost atribuit pentru circa 59 de milioane de lei către Consitrans.
HARTĂ Autostrada A9 Timișoara - Moravița: A fost stabilit traseul final Analiza multicriterială a studiului de fezabilitate pentru Autostrada Timișoara - Moravița (circa 70 de km lungime) a fost finalizată, iar astfel a fost bătut în cuie și traseul viitoarei autostrăzi A9, anunță ministrul Transporturilor Cătălin Drulă. Odată stabilit traseul, pot începe investigațiile de teren și proiectarea detaliată, amintește Drulă.
Autostrăzile și drumurile de circa 4,5 miliarde de euro care ar urma să fie finanțate prin noul Plan de Relansare și Reziliență (PNRR) Sute de kilometri de autostradă, de drumuri expres și de legături între diferitele proiecte de șosea de mare viteză - toate în valoare de circa 4,5 miliarde de euro - au fost incluse de către Guvern în noul Plan Național de Redresare și reziliență (PNRR), programul național ce se bazează pe fondurile europene puse la dispoziție de UE pentru a ameliora impactul pandemiei asupra economiilor europene. Toate proiectele incluse în PNRR au o condiție esențială: să fie gata până la final de 2026.
Contract de 68 mil lei atribuit pentru reabilitarea Podului de la Fetești de pe Autostrada A2 peste brațul Borcea al Dunării Contractul pentru „Realizarea lucrărilor de Reabilitare a Podului peste brațul Borcea, situat pe Autostrada A2, la km 149+680” a fost atribuit către Asocierea Maristar Com SRL - Hydrostoy AD pentru circa 67,7 milioane de lei. Termenul de execuție, odată cu semnarea contractului după perioada de depunere a contestațiilor va fi de 24 de luni. Lucrările cu un grad ridicat de complexitate vor fi executate pentru prima oară după 38 de ani, perioadă în care acest pod nu a suferit nici un fel de lucrări de reparații semnificative pe partea rutieră.
HARTĂ Un nou pod rutier peste Siret: Contract atribuit pentru lucrări la un nou pod pe DN24 / E581 la Cosmești, la pachet cu circa 6 km de drum nou ca variantă ocolitoare Un nou pod peste Siret și peste calea ferată va fi construit pe drumul european E581 / DN24 Tișița - Tecuci - Bârlad - Vaslui - Crasna - Iași, în comuna Cosmești, județul Galați, la pachet cu circa 5,6 km de drum nou care să acționeze ca o variantă de ocolire a localității Cosmești. Compania de Drumuri tocmai a semnat contractul de execuție pe circa 113 milioane de lei și cu un termen contractual de 24 de luni.
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by