MONITORIZARI. Proiecte de infrastructura
VIDEO Imagini din dronă cu tronsonul din Autostrada Transilvania care va fi deschis la finalul verii. Lucrările intense de la nodul Chețani și lotul semi-abandonat de lângă Câmpia Turzii Circa 18 km dintre Iernut și Chețani, parte a autostrăzii Transilvania între Târgu Mureș și Câmpia Turzii vor fi gata în această vară sau la începutul toamnei, dar în continuare se lucrează intens la eliminarea unui blocaj care ar transforma tronsonul într-unul „muzeu”. Nodul rutier de la Chețani face parte din tronsonul de autostradă adiacent, până la Câmpia Turzii. Acolo lucrările pe tronson au fost practic sistate de constructorul aflat în insolvență, dar în ultimele săptămâni, subcontractori și Compania de Drumuri lucrează în forță măcar pentru finalizarea nodului rutier.
VIDEO Drumul Expres Craiova - Pitești, văzut din dronă: Imagini cu șantierele în lucru pe jumătate din proiect Pe circa 55,7 km între Craiova și Slatina se lucrează în prezent la drumul expres DX12 Craiova - Pitești. Imagini din dronă și de la sol prezentate de Compania de Autostrăzi ilustrează mobilizarea constructorilor și zonele de pe traseu unde drumul de mare viteză a început să prindă contur.
​VIDEO Stațiile M5: Cum arată stația Tudor Vladimirescu de pe magistrala de metrou din Drumul Taberei Lucrările la stațiile de pe magistrala 5 de metrou Drumul Taberei sunt aproape complet finalizate, iar Ministerul Transporturilor a început de ceva vreme să prezinte video fiecare stație de pe traseu. Astăzi, stația Tudor Vladimirescu.
UMB va construi Varianta Ocolitoare Galați pentru circa 145 mil euro / Noul drum va avea 33 de km cu câte o bandă pe sens Asocierea de firme românești ale lui Dorinel Umbrărescu - SA&PE CONSTRUCT SRL - SC SPEDITION UMB SRL - SC TEHNOSTRADE SRL va proiecta și construi varianta ocolitoare Galați. Contractul a fost câștigat la licitație pentru circa 7045 milioane de lei și presupune realizarea a 33,6 km de drum nou cu câte o bandă pe sens care va ocoli municipiul Galați pe de la vest la est pe partea de nord.
VIDEO Prima autostradă finalizată în acest an: Tronsonul care se leagă direct de rețeaua de autostrăzi a Ungariei Săptămâna aceasta va avea loc recepția la finalizarea lucrărilor pe primul tronson de autostradă terminat în 2020. Bucata din autostrada Transilvania de la Biharia la Borș se va lega direct la autostrada M4 și mai departe cu M35 din Ungaria, iar traficul rutier va fi deschis odată ce se finalizează toate formalitățile pentru noul punct de trecere al frontierei pe autostradă, amenajat de către partea ungară. Vezi în articol cum arată micul „ciot” de autostradă care va fi deschis traficului în perioada următoare.
FOTO Contract semnat pentru modernizarea unui drum național montan care a ajuns să fie nepracticabil Circa 16 km de drum național montan vor fi modernizați pentru circa 127 de milioane de lei. Este vorba de DN2L între Soveja și Lepșa în județul Vrancea, un drum național care a ajuns nepracticabil, mai mult de pământ și care a și fost închis circulației publice. Contractul de modernizare a fost semnat luni cu asocierea Lemacons SA - Citadina 98 SA - Trameco SA.
VIDEO Compania de Autostrăzi scoate la concurs posturi de director. Apelul șefei de la Drumuri: „Veniți în echipa noastră! Concursurile vor fi corecte! Selecția are un singur criteriu: profesionalism” Două posturi cheie de directori în cadrul Companiei de Autostrăzi au fost scoase la concurs. Este vorba de postul de director de implementare proiecte și de director de resurse umane. Șefa de la CNAIR face un apel și la profesioniștii din zona corporatistă să vină la concurs: „Veniți în echipa noastră. Concursurile vor fi corecte! Selecția se va baza pe un singur criteriu: profesionalism”. Concursurile vin după ce alte posturi de ingineri constructori au fost scoase la concurs în ultimele săptămâni.
Chinezii de la Synohidro vor construi centura Zalăului pentru circa 38 de milioane de euro O asocierea condusă de chinezii de la Synohidro Corporation Limited va proiecta și construi „Varianta de ocolire a municipiului Zalău între DN 1F km 79+625 - DJ 191C, circa 5,5 km foarte dificili prin dealurile de lângă oraș care vor completa practic actuala jumătate de centură ce are o utilitate limitată. Dacă nu vor exista contestații și contractul va fi semnat, termenul de proiectare va fi de 6 luni și cel de execuție de 24 de luni.
Automatizarea pe Magistrala 4 de metrou, finalizată la trei ani de la deschiderea circulației. Cu cât va scădea intervalul de succedare a trenurilor Sistemul de siguranță și automatizare a traficului pe Magistrala 4 de metrou a fost pus în funcțiune, anunță Metrorex. Momentul vine la peste trei ani de când traficul de metrou a fost deschis pe extinderea M4 către ultimele două stații - Laminorului și Străulești. Acum, odată cu punerea în funcțiune a noului sistem de automatizare a traficului intervalul de succedare a trenurilor va scădea semnificativ.
FOTO Investițiile în infrastructură pe următorii 10 ani: Care sunt autostrăzile, căile ferate, trenurile metropolitane, magistralele de metrou din București și din Cluj Napoca pe care le vom face cu bani pe care încă nu îi avem Circa 73 miliarde de euro în următorii 10 ani - așa sună sec pe hârtie planul investițional pe infrastructură prezentat de Ministerul Transporturilor. Peste 3.000 de kilometri noi de autostrăzi și drum expres, pe lângă cei 400 de km aflați în lucru sau contractați acum, căi ferate cu viteză sporită, trenuri de lucru pentru modernizări de linie ferată, trenuri metropolitane în București, Cluj și alte orașe, garnituri noi de tren, modernizarea Gării de Nord, extinderea cu o bandă a autostrăzii A1 până la Pitești, dar și magistrale noi de metrou în Capitală și primul metrou la Cluj-Napoca. Singura problemă? Finanțarea. Fondurile europene disponibile vor fi mai puțin de 13 miliarde. Rămâne ca diferența să o acopere statul român cu alocări de 2% din PIB anual, dar și din împrumuturi externe și parteneriate public-private.
VIDEO Alunecare de teren pe autostrada A10 Sebeș - Turda, Lotul 1 / CNAIR: Alunecarea nu a afectat corpul autostrăzii Măcinat de probleme, lucrări tărăgănate și întârzieri peste întârzieri, șantierul Lotului 1 de pe Autostrada A10 Sebeș - Turda are acum o nouă problemă. Ploile abundente din ultima vreme au produs și o alunecare masivă de teren în zona Alba Iulia Nord, acolo unde o parte din dealul de la Pârâul Iovului a luat-o la vale, iar taluzul ocupă practic o parte din corpul autostrăzii aflate în construcție. Lotul 1 de pe A10 este unul dintre tronsoanele pe care autoritățile se bazau că-l vor deschide traficului anul acesta
Planul de investiții în infrastructură pe următorii 10 ani. „Alocăm 2% din PIB pe an pentru finanțarea transporturilor față de 0,6% cât este acum” Alocarea bugetară pentru domeniul Transporturilor va fi de 2% din PIB, față de 0,6% cât este acum, a anunțat miercuri ministrul Transporturilor într-o conferință în care a fost prezentată o strategie de investiții în infrastructură pentru perioada 2020-2030. Bode a precizat că planul realizat este practic o actualizare a strategiei de implementare a proiectelor deja transpuse și stabilite în Master Planul de Transport și prevede investiții de circa 73 de miliarde de euro pentru următorii zece ani.
​​VIDEO Autostrada A1 se închide la Sebeș pentru a se realiza conexiunea cu autostrada A10 Circulația rutieră se închide pentru 24 de ore pe Autostrada A1, între Nodul Rutier Cunța și Nodul Rutier Sebeș Vest (Vintișoara) pentru a se monta tablierele pasajelor care vor face conexiunea cu autostrada A10 Sebeș - Turda.
VIDEO Gard virtual pe DN1 în Brașov pentru îndepărtarea urșilor și altor animale de la șosea La marginea drumului național DN1, între Timișul de Jos și Timișul de Sus, în județul Brașov, au fost instalate peste 60 de dispozitive care vor ține la depărtare animalele sălbatice prin emiterea unor semnale sonore și luminoase. Sistemul face parte dintr-un proiect pilot și funcționează pe timp de noapte, atunci când s-au înregistrat cele mai multe accidente de acest gen, anunță Regionala de Drumuri Brașov.
Contracte de concesiune de peste 3,3 miliarde de euro pe 20 de ani pe autostrăzile din România: Spații de servicii, benzinării și stații de încărcare pentru mașini electrice Compania de Drumuri a scos la scos la concesiune 13 contracte de servicii în scopul utilării/dotării, operării și întreținerii spațiilor pentru servicii aflate pe autostrăzile din România deschise traficului rutier, situate pe rutele Nădlac - Sibiu (A1) și Pitești - București (A1) și Cernavodă - Constanța (A2). În total cele 13 loturi valorează circa 16 miliarde de lei (circa 3,3 mld euro) pe o perioadă de concesiune de 20 de ani.
VIDEO Șefa de la Autostrăzi a pornit o campanie de angajare de specialiști în companie: „Tineri care să se formeze la noi, dar și cei cu experiență pe marile proiecte” Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a început o campanie de angajare de noi specialiști în companie. A scos la concurs 8 posturi de inginer în cadrul Direcției Tehnice, iar șefa companiei cheamă la angajare atât tineri care să se formeze în CNAIR, dar și persoane cu experiență pe domeniul marilor proiecte de infrastructură.
VIDEO Prima bucată de autostradă din Moldova prinde contur pe zi ce trece: Cum arată acum podul de peste 1,2 km realizat de un constructor român Peste 16 km din cei 32 de km ai variantei ocolitoare Bacău vor fi la profil de autostradă și fac parte din autostrada A7 care va brăzda Moldova de la Nord la Sud. Proiectul este în lucru și are mari șanse să fie gata la începutul anului viitor. Constructul, firma românească UMB, lucrează mult în aceste zile la podul foarte lung de peste râul Bistrița și peste albia sa, în timp ce pe alte zone asfaltul deja fost așternut.
VIDEO Autostrăzile care nu se vor mai finaliza anul acesta. Cum arată din dronă, unde sunt blocajele și ce lucrări mai sunt de executat Două tronsoane de autostradă de circa 41 de km ar fi trebuit să fie gata anul acesta. Constructorii au promis că vor termina până pe 30 noiembrie, autoritățile au sperat că vor putea fi date în folosință, dar realitatea din teren lasă șanse minime ca pe loturile 1 și 2 din A10 Sebeș - Turda să se circula în acest an. Cantitatea de lucrări rămase de executat, timpul scurt și mobilizarea deseori sub-optimă a constructorilor face ca inaugurarea loturilor în 2020 să practic fie misiune imposibilă.
VIDEO Cum arată stația de metrou Romancierilor de pe Magistrala 5 Drumul Taberei Lucrările la stațiile de pe magistrala 5 de metrou Drumul Taberei sunt aproape complet finalizate, iar Ministerul Transporturilor a început să le prezinte video pe fiecare. Astăzi, stația Romancierilor.
Dobrogea Expres: Drumul expres DX8 de la Tulcea la Constanta: Contractul pentru proiectare a fost semnat pe 3,6 milioane de euro De la Brăila, de unde se construiește în prezent Podul peste Dunăre, și până la Tulcea și mai departe la Constanța va fi proiectat un nou drum expres. Contractul pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic a fost semnat vineri pentru tronsonul de circa 112 km de la Tulcea la Constanța pentru circa 3,6 milioane de euro. Contractarea vine după ce la final de mai și tronsonul Brăila (Jijila) - Tulcea a fost contractat.
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by