MONITORIZARI. Proiecte de infrastructura
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, despre protestul de la metrou: „Șantajul Mafiei a ajuns și la metrou. Asemenea gesturi de șantaj sunt de netolerat” „Șantajul Mafiei a ajuns și la metrou”, a reacționat vineri dimineața primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, după declanșarea protestului spontan de către sindicatul de la metrou care în urmă cu o zi a fost somat de conducerea Metrorex să dezafecteze spațiile comerciale pe care le deține în stații.
Ministrul Transporturilor, reacție la greva spontană de la metrou: „Când interese mafiote sunt amenințate, o mână de oameni se agită pentru păstrarea unor privilegii și sinecuri. O palmă dată întregii Românii” Greva spontană de la metrou declanșată vineri dimineața de câțiva sindicaliști care au coborât pe șine în subteran reprezintă „o acțiune ilegală care dă peste cap viața unui întreg oraș”, susține ministrul Transporturilor Cătălin Drulă. „O firmă, un sindicat vor neapărat să căpușeze Metrorex în liniște, în continuare. Cu legea de partea noastră nu vom da înapoi”, a reacționat Drulă.
Primarul Sectorului 2, despre greva de la metrou: „Halucinant! Un oraș întreg suferă acum fiindcă șefii de la sindicat nu mai pot face și ei un ban necinstit. Totul pentru cașcaval” „Un oraș întreg suferă acum în trafic fiindcă șefii de la sindicat nu mai pot face și ei un ban necinstit de pe urma spațiilor Metrorex”, a reacționat vineri dimineața primarul sectorului 2, Radu Mihaiu. „Pentru ei nici nu contează siguranța călătorilor. Sau legea”, a scris Mihaiu.
Firma sindicatului de la Metrou condus de Ion Rădoi, somată de Metrorex să dezafecteze „în regim de urgență” spațiile comerciale pe care le administrează în stații Metrorex anunță că a început „curățenia de primăvară”, iar noul director numit la metrou, Ștefan Paraschiv, a transmis o somație către firma sindicatului condus de fostul parlamentar PSD Ion Rădoi să dezafecteze „în regim de urgență” spațiile comerciale pe care le administrează în stațiile de metrou din Capitală. Spațiile comerciale de la metrou au ajuns să fie administrate de către sindicat care încasează 75% din chirii, însă contractul efectiv a expirat încă din 2018, potrivit ministrului Transporturilor.
A fost lansat site-ul autostrăzii A3 Ploiești - Comarnic - Brașov. CNAIR: Informații actualizate periodic, stadiul la zi și soluții pe termen scurt pentru degrevarea traficului pe Valea Prahovei Compania de Autostrăzi a lansat site-ul pentru autostrada A3 Ploiești - Brașov, proiect care pentru prima dată din 2005 vor fi revizuite studiile și va fi realizat și proiectul tehnic. „La adresa http://ploiesti-brasov.ro/ puteți găsi informații actualizate periodic, astfel încât cei interesați de stadiul proiectului să afle date la zi despre cum avansează acesta”, transmite CNAIR. Site-ul conține pe lângă o secțiune privind stadiul la zi, și una privind soluțiile pe termen scurt pentru traficul pe Valea Prahovei, dar și o galerie video cu filmări din dronă cu zona pe unde ar urma să treacă viitoarea autostradă.
Se închide circulația pe autostrada A1 în zona Sebeș pentru lucrări la racordul cu A10. Când va fi instaurată restricția și cât va dura Joi, 25 martie, circulaţia rutieră pe autostrada A1 se va închide între nodurile rutiere Cunța și Sebeș Vest (Vințișoara) pentru 12 ore, între orele 7:00 și 19:00, astfel încât traficul rutier va fi deviat pe DN1 (E81) și pe DN 7 (E68), anunță Compania de Autostrăzi.
Drumul Expres DX12 Craiova - Pitești: Comisia Europeană aprobă finanțarea nerambursabilă de 726 de milioane de euro Comisia Europeană (CE) a aprobat marți, 23 martie, finanțarea europeană nerambursabilă de circa 726 de milioane de euro pentru realizarea celor 121 de kilometri de drum expres între Craiova și Pitești. În prezent, sunt în execuție trei tronsoane de la Craiova și până aproape de granița cu județul Argeș, circa 90 de km. Ultimul tronson ar urma să fie contractat în lunile ce urmează, iar pentru Tronsonul 2 - circa 40 de km - Transporturile speră o deschidere chiar până la final de 2021, deși termenul contractual este jumătatea lui 2022.
Tribunalul București suspendă rezilierea contractului pe lotul din Autostrada Transilvania unde constructorul aflat în insolvență aproape a abandonat lucrările Tribunalul București a decis să suspende procedura de reziliere a contractului pentru tronsonul din A3 Chețani - Câmpia Turzii, lot de autostradă la care se lucrează din 2016 și care a ajuns abia la 40% stadiu fizic. Constructorul este firma românească Straco, aflată în insolvență și care aproape că a abandonat cu totul șantierul în ultimele luni. Decizia nu e definitivă, dar este executorie. Ministrul Transporturilor a reacționat și a spus că în acest dosar CNAIR nu a fost citată și că decizia va fi atacată la Curtea de Apel.
Benzinării, stații electrice de reîncărcare și spații de servicii pe autostrăzile de la Nădlac la Sibiu și de la Cernavodă la Constanța. Contracte semnate pentru concesiuni pe 20 de ani Nu mai puțin de 13 contracte de concesiuni pe 20 de ani cu o valoare a redevențelor de circa 67,5 mil de lei anual au fost semnate de Compania de Drumuri pentru amenajarea de benzinării și spații de servicii în special pe tronsoanele de autostradă A1 de la Nădlac la Sibiu și A2 de la Cernavodă la Constanța, autostrăzi deschise pe alocuri deja de aproape 10 ani și care nu aveau de-a lungul lor benzinării și spații de servicii complete.
Autostrada „Unirii” A8: Contract atribuit pe 59 de mil. lei pentru proiectarea tronsoanelor Tg. Neamț - Iași - Ungheni Realizarea studiului de fezabilitate și proiectului tehnic pentru cei puțin peste 100 de km din „Autostrada Unirii” A8 de la Tg Neamț la Iași și mai departe până la Ungheni. Termenul contractual este de 23 de luni, însă ministrul Transporturilor a declarat în repetate rânduri că dorește finalizarea unor porțiuni înainte pentru a le scoate la licitația de execuție mai devreme. Contractul a fost atribuit pentru circa 59 de milioane de lei către Consitrans.
HARTĂ Autostrada A9 Timișoara - Moravița: A fost stabilit traseul final Analiza multicriterială a studiului de fezabilitate pentru Autostrada Timișoara - Moravița (circa 70 de km lungime) a fost finalizată, iar astfel a fost bătut în cuie și traseul viitoarei autostrăzi A9, anunță ministrul Transporturilor Cătălin Drulă. Odată stabilit traseul, pot începe investigațiile de teren și proiectarea detaliată, amintește Drulă.
Autostrăzile și drumurile de circa 4,5 miliarde de euro care ar urma să fie finanțate prin noul Plan de Relansare și Reziliență (PNRR) Sute de kilometri de autostradă, de drumuri expres și de legături între diferitele proiecte de șosea de mare viteză - toate în valoare de circa 4,5 miliarde de euro - au fost incluse de către Guvern în noul Plan Național de Redresare și reziliență (PNRR), programul național ce se bazează pe fondurile europene puse la dispoziție de UE pentru a ameliora impactul pandemiei asupra economiilor europene. Toate proiectele incluse în PNRR au o condiție esențială: să fie gata până la final de 2026.
Contract de 68 mil lei atribuit pentru reabilitarea Podului de la Fetești de pe Autostrada A2 peste brațul Borcea al Dunării Contractul pentru „Realizarea lucrărilor de Reabilitare a Podului peste brațul Borcea, situat pe Autostrada A2, la km 149+680” a fost atribuit către Asocierea Maristar Com SRL - Hydrostoy AD pentru circa 67,7 milioane de lei. Termenul de execuție, odată cu semnarea contractului după perioada de depunere a contestațiilor va fi de 24 de luni. Lucrările cu un grad ridicat de complexitate vor fi executate pentru prima oară după 38 de ani, perioadă în care acest pod nu a suferit nici un fel de lucrări de reparații semnificative pe partea rutieră.
HARTĂ Un nou pod rutier peste Siret: Contract atribuit pentru lucrări la un nou pod pe DN24 / E581 la Cosmești, la pachet cu circa 6 km de drum nou ca variantă ocolitoare Un nou pod peste Siret și peste calea ferată va fi construit pe drumul european E581 / DN24 Tișița - Tecuci - Bârlad - Vaslui - Crasna - Iași, în comuna Cosmești, județul Galați, la pachet cu circa 5,6 km de drum nou care să acționeze ca o variantă de ocolire a localității Cosmești. Compania de Drumuri tocmai a semnat contractul de execuție pe circa 113 milioane de lei și cu un termen contractual de 24 de luni.
FOTO Șase noi noduri rutiere vor fi proiectate pe autostrăzile A1 și A3 în vestul țării. Unde vor fi amplasate acestea și cum vor arăta Șase noi noduri rutiere vor fi proiectate pentru a fi realizate pe autostrada A1 și autostrada A3 în vestul țării. Compania de Drumuri a semnat contractul de proiectare pentru 2 milioane de lei și un termen contractual de 13 luni. „Autostrăzile noastre au nevoie de cât mai multe descărcări, pentru a deservi un număr cât mai mare de cetățeni. Astfel, creștem accesibilitatea la rețeaua primară de transport rutier și sprijinim investițiile cu noi drumuri de conexiune la infrastructura modernă, aflată în permanentă extindere”, anunță ministrul Transporturilor.
Drum expres de 100 de km de la Craiova la Târgu Jiu: A fost semnat contractul de proiectare Un drum expres de circa 100 de kilometri lungime ar urma să se construiască între Craiova și Târgu Jiu. Deocamdată, însă, Compania de Autostrăzi a semnat contractul pentru studiul de fezabilitate și proiectare, circa 20 de milioane de lei cu un termen de predare de 20 de luni.
Circulaţie restricţionată pe Autostrada Soarelui până pe 27 mai. Se efectuează lucrări de reabilitare la Podul de la Cernavodă Traficul rutier pe autostrada A2 Bucureşti - Constanţa este restricţionat începând de marţi până pe 27 mai având în vedere că se efectuează lucrări de reabilitare a Podului de la Cernavodă.
​VIDEO „Imaginea dezastrului în derularea proiectelor de infrastructură”. Cum arată acum tronsonul reziliat din Autostrada Transilvania, la 6 ani de la începerea lucrărilor Contractul pentru cei 15,7 km de autostradă A3 dintre Chețani și Câmpia Turzii a fost reziliat de către Compania de Drumuri în urmă cu câteva zile. Contractul fusese semnat în 2015 cu firma românească Straco, intrată între timp în insolvență, pe circa 280 de milioane de lei (45% din valoare estimată la licitație), iar după șase ani a ajuns abia la stadiul de sub 40%. Pro Infrastructura publică un video cu șantierul la zi și dă verdictul: „imaginea dezastrului în derularea proiectelor de infrastructură”.
Tronsonul din Autostrada Transilvania abandonat de Bechtel: 4 oferte depuse pentru construcția celor 26 de kilometri dintre Suplacu de Barcău și Chiribiș Patru asocieri de firme au depus oferte pentru proiectarea și execuția a 26,35 km de autostradă între Suplacu de Barcău și Chiribiș, tronsonul din Autostrada Transilvania pe care cei de la Bechtel l-au abandonat. Cea mai impozantă lucrare de pe traseu este finalizarea viaductului lung de circa 1,7 km care trece prin mijlocul unui lac de acumulare, viaduct început, dar nefinalizat de Bechtel. Valoarea estimată a contractului scos la licitație este de circa jumătate de miliard de lei, cu 6 luni proiectare și 18 luni pentru execuție.
VIDEO Primele grinzi ridicate la Pasajul Domnești. Cum arată acum șantierul giratoriului suspendat de la Domnești, de pe Centura Capitalei Primele grinzi metalice ale pasajului suspendat de la Domnești au fost montate. Lucrările la pasajul de tip giratoriu-suspendat peste șoseaua de Centură a Capitalei avansează într-un ritm susținut de când au fost reluate începând cu vara lui 2020. Construcția proiectului a fost preluată de unul dintre subcontractori, cum constructorul principal a intrat în insolvență și a fost incapabil să continue lucrările pe acest proiect măcinat constant de probleme, contractat încă din 2017.
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by