MONITORIZARI. Proiecte de infrastructura
Linia ferată de mare viteză revine - Ministrul Transporturilor a discutat despre construcția unei astfel de linii cu omologul său din China, într-o întâlnire la Belgrad Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a discutat la Belgrad cu omologii săi din regiune, dar și cu ministrul Transporturilor din China, unul dintre subiectele abordate fiind construcția unei linii ferate de mare viteză. Subiectul revine din când în când, dar este oarecum nepotrivit în condițiile în care lucrările la Coridorul IV feroviar au câțiva ani întârziere, iar legăturile noastre cu sudul sunt deficitare, podul de la Grădiștea nefiind reconstruit, iar cel de la Calafat este grav depunctat de starea precară a liniei spre Craiova.
​​FOTO Unul din pasajele în lucru de pe centura Aradului a fost în sfârșit deschis circulației. Lucrările la pasaj au început în 2011 Din 2011 se lucrează la două pasaje supraterane pe centura Aradului, iar după numeroase amânări, contracte reziliate și licitațiie relansate, unul dintre acestea - cel peste CF Brad-Curtici și DJ 709B - a fost în sfârșit deschis circulației începând de luni. Lucrările la pasajul lung de circa 322 de metri și cu câte o bandă pe sens au o valoare de circa 7 milioane de euro, au fost stopate în 2015 când contractul original a fost reziliat și s-au reluat abia din 2017 dupa o nouă licitație.
Ministrul Transporturilor: 23.000 de angajați CFR ar putea repara și construi cale ferată, dar păzesc macazuri Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a declarat, vineri, la Mamaia, că pregătește un nou ordin ce privește liberalizarea transportului pe calea ferată, pe modelul celui rutier. Șova spune că la CFR SA sunt 23.000 de angajați care ar putea repara și construi cale ferată, însă doar „se uită - aproape metaforic o spun - după trecerea fiecărui tren dacă mai trebuie redusă viteza”, relatează Mediafax.
Vagonul restaurant - Istorie cu romantism, prezent chinuit - CFR folosește zilnic doar trei restaurante pe roți, în Europa se poate mânca pe cinste în tren Vagoanele restaurant au avut mare succes în vremurile când trenul era singurul mijloc de transport cu adevărat rapid, fiindcă erau locuri romantice, dar și cu roluri foarte practice. În ultimele două decenii vagoanele restaurant s-au împuținat cam peste tot, dar la noi declinul a fost foarte dur, de la câteva zeci de vagoane în 1989, la numai trei folosite acum. În articol puteți citi despre cele mai de sucees vagoane restaurant din Europa, despre ce se mânca în tren acum peste 100 de ani, dar și despre țările în care vagoanele restaurant încă sunt excelente.
Cel mai lung zbor din lume - S-a încheiat cu bine prima cursă și avionul a aterizat mai repede cu 35 de minute în SUA Joi a decolat din Singapore un avion Airbus care stabilește recordul pentru cea mai lungă cursă de linie: 18 ore între Singapore și Newark, pentru 16.700 km. Zborul inaugural, cu 175 de persoane la bord a durat mai puțin decât era preconizat. Biletele costă de la aproximativ 1.000 de euro dus-întors dacă sunt cumpărate cu o lună înainte.
Licitația pentru autostrada Ploiești-Brașov va fi lansată luni. Dăncilă: În termen de 30 de zile, investitorii români şi străini pot depune ofertele Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, joi seară, că licitația pentru autostrada Ploiești-Brașov, în parteneriat public-privat, va fi lansată luni, iar în termen de 30 de zile investitorii străini și români vor putea depune ofertele.Tipul licitației va fi selecția competitivă a adăugat prim-ministrul.
Ministrul Lucian Șova, despre protestul Transportatorilor: Nu există conceptul de grevă făcută de companii. Ceea ce se întâmplă astăzi este un boicot organizat care vizează menținerea unor monopoluri în piață Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, spune, despre protestele de joi ale companiilor de transport persoane, că suntem în față unui boicot care dorește menținerea unor monopoluri în piață. El spune că proeictul care a stârnit nemulțumirea în piață a fost discutat pe larg și oferă mai multă libertate de alegere clienților. Federația Operatorilor Români de Transport (FORT) a protestat joi în 19 județe, unde a fost oprită câteva ore circulația mașinilor de transport persoane.
CFR Marfă estimează pierderi de 50 milioane euro în acest an CFR Marfă estimează pierderi de 232,6 milioane lei (circa 50 de milioane de euro) în acest an, la venituri totale de 761,5 milioane lei, potrivit unui proiect de Hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al companiei, rectificat pentru 2018. (sursa Club Feroviar).
Primarii celor mai mari patru orașe din vestul țării au format o alianță care își propune să le conecteze prin autostrăzi și linii ferate de mare viteză Primarii celor patru mari orașe din vestul țării - Cluj Napoca, Timișoara, Oradea și Arad - au creat o alianță care își propune să le conecteze prin autostrăzi și linii ferate de mare viteză. Pentru viitoarele proiecte, edilii nu stau la mila Bucureștiului și vor să obțină finanțare direct de la Bruxelles, scrie Gazeta de Cluj.
Șova: Proiectul Pasajului Domnești este întârziat cu 6 luni, a trebuit să fie revizuit Proiectul Pasajului Domnești este blocat din dorința Ministerului Transporturilor de a avea o colaborare instituțională cât mai bună cu Primăria Capitalei, a anunțat, marți seara, ministrul Transporturilor, Lucian Șova, potrivit Mediafax.
HARTĂ INTERACTIVĂ Au fost desemnați constructorii pentru jumătate din Drumul expres Pitești - Craiova: 385 de milioane de euro pentru circa 60 de km. Vezi cine sunt câștigătorii și pe unde va trece viitoarea șosea Căștigătorii contractelor de proiectare și execuție a Tronsonului 1 (17,7 km) și Tronsonului 2 (39,85 km) parte din Drumul Expres Pitești - Craiova (121 km) au fost desemnați de către Compania de Autostrăzi. Tronsonul 1 va fi executat de către italienii de la Tirrena Scavi pentru circa 76 de milioane de euro, iar Tronsonul 2, care va ocoli și orașele Balș și Slatina, va fi construit de asocierea SA&PE Construct SRL - Spedition UMB SRL - Tehnostrade SRL - Consitrans SRL pentru circa 309 milioane de euro. Contractele vor fi semnate abia după rezolvarea eventualelor contestații. Tronsoanele 3 și 4 sunt în prezent disputate în justiție la Înalta Curte.
VIDEO Au fost deschiși traficului rutier cei 9,6 km dintre Gilău și Nădășelu, pe A3, în Transilvania Vineri, reprezentanții CNAIR au recepționat lucrările de la Podul Gilău peste Someșul Mic și au deschis traficul pe încă 9,6 km de autostradă. Podul de la Gulău, de 320 metri lungime, este o rămășiță neterminată încă de pe vremea Bechtel care se continuă din tronsonul A3 dinspre Câmpia Turzii și este motivul pentru care traficul rutier nu a putut fi deschis mai devreme pe tronsonul de 8,7 km până la Nădășelu, recepționat de Compania de Drumuri în luna noiembrie anul trecut. Narcis Neagu, directorul CNAIR, a promis că că în noiembrie vor fi inauguraţi 14 km din Autostrada Transilvania, către Târgu Mureş.
Aeroportul din Brașov pare mai aproape de realitate - Consiliul Județean vrea să lanseze până la finalul acestei luni licitația pentru proiectarea și construcția terminalului de pasageri Consiliul Județean Brașov vrea să lanseze până la finalul acestei luni licitația în vederea proiectării și construcției terminalului de pasageri de la Aeroportul Ghimbav. Investiția în acest terminal este estimată la 22 de milioane de euro, informeaza BizBrașov. Despre aeroportul Brașov s-a vorbit mult în ultimii 15 ani, dar lucrările au început în 2012, iar pista a fost realizată acum patru ani și până de curând proiectul a stagnat. Consiliul Judeţean şi-a propus ca  Aeroportul Internaţional Braşov să fie funcţional în anul 2020.
Regele Salman al Arabiei Saudite a inaugurat trenul de mare viteză dintre Mecca și Medina, proiect de 7 miliarde de euro Puține proiecte de infrastructură au fost atât de controversate precum prima linie de mare viteză din Arabia Saudită, mega-proiect de 7 miliarde de euro.  Au fost certuri legate de licitatii, dar și probleme legate de construirea liniei în deșert, astfel că amânările s-au ținut lanț. Acum, regele Salman bin Abdulaziz Al Saud a inaugurat legătura feroviară. Trenurile care depășesc 300 km/h în unele porțiuni sunt Talgo 350 produse de spanioli și celebre pentru serviciile AVE din Spania. Cei 450 km vor fi parcurși în sub trei ore.
Un nou termen pentru finalizarea „ciotului” de autostradă Petricani-Voluntari. Ministrul Transporturilor: Apreciez că în cursul lunii noiembrie acest segment va putea fi folosit Segmentul de autostradă urbană dintre Şoseaua Petricani şi Voluntari, de trei kilometri, va fi dat în folosinţă în cursul lunii noiembrie 2018, a declarat, marţi, ministrul Transporturilor, Lucian Şova, la audierile din comisia de specialitate din Camera Deputaţilor.
Lucian Șova, ministrul transporturilor: Anual se deteriorează 320 km de cale ferată și sunt reparați capital doar 16 km În fiecare an, este reparată complet doar a 20-a parte din lungimea de cale ferată deteriorată în România, reiese dintr-o declarație făcută, marți, de ministrul Transporturilor, Lucian Șova, declarație citată de Mediafax. Pentru 2019 ministrul promite  o ”formulă nouă de abordare bugetară, atât la Compania de Drumuri, cât și la CFR”. Reamintim că viteza medie a trenurilor de pasageri este de 42 km/h, iar a celor de marfă, de aproximativ 15 km/h.
Se redeschide circulația feroviară între Fieni și Pietroșița, la șase luni după ce surpărlle au dus la închiderea ei CFR SA a redeschis circulaţia feroviară pe ruta Târgovişte - Pietroşiţa, odată cu finalizarea lucrărilor de consolidare a terasamentului şi de stabilizare a apărării de mal executate între staţiile Fieni şi Pietroşiţa. Circulația fusese închisă în martie, din cauza unor surpări. Între Târgoviște și Fieni sunt 27 km, iar între Fieni și Pietroșița, 8 km. Trenurile parcurg în aproximativ o oră distanța de 35 km
​VIDEO Cum arată primele trenuri de mare viteză care ajung în Hong Kong și de ce sunt atât de controversate ​De duminică trenurile de mare viteză ajung și în Hong Kong, teritoriu care va fi legat direct de 44 de orașe mari din China, țară a cărei rețea feroviară de mare viteză a depășit 25.000 km. Trenul Hong Kong - Shenzen - Canton a stârnit uriașe controverse, fiindcă într-o parte din super-gara din Hong Kong se va aplica legea mai dură de pe continent și mulți spun că este o încălcare a suveranității teritoriului Hong Kong care are statut special, justiție independentă și o bună parte dintre instituții sunt inspirate din cele britanice.
Australienii de la Qantas vor să cumpere avioane capabile să zboare direct 20 de ore între Londra și Sydney Compania australiană Qantas este în discuții cu Airbus și Boeing și urmează să aleagă de la cine va cumpăra avioane capabile să efectueze zboruri non-stop de 20 de ore. În prezent, cel mai lung zbor direct este din Doha la Auckland, de 17 ore și jumătate, iar în octombrie acesta va fi detronat de un zbor de 19 ore, între Singapore și Newark, scrie BBC.
Asociația Pro Infrastructura: Anual rețeaua feroviară primește doar între 5% și 10% din necesarul de bani pentru mentenanță. În acest ritm până în 2030 - 2040 nu vom mai avea cale ferată Toată infrastructura feroviară românească este aproape de colaps. 75% din șine, 65% din poduri, 50% din terasamente și 90% din catenare au durata de viață expirată, avertizează Asociația Pro Infrastructura. Accidentele feroviare sunt tot mai dese și peste 1.000 de km sunt sub restricții de viteză, trenurile rulând uneori și cu 5 km/h pentru siguranță, mai spun cei de la API.de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului
Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version