Senatorul PNL Varujan Vosganian a scapat de urmarirea penala dupa ce senatorii au votat joi impotriva cererii depuse de DIICOT. Vosganian a tinut un discurs in fata colegilor sai senatori prin care le cerea sa nu aprobe cererea procurorilor. La finalul discursului, Vosganian si-a sters cateva lacrimi.

Varujan Vosganian Foto: AGERPRES

Astfel, din cei 168 de senatori au fost prezenti 132. 56 de senatori au votat pentru inceperea urmaririi penale, 71 au votat contra, 5 s-au anulat. Ca urmare a votului, Senatul a respins hotararea privind cererea de urmarire penala.

Dupa ce a fost anuntat rezultatul oficial al votului, Vosganian a declarat de la tribuna Senatului: "Votul reprezinta o victorie a democratiei si a demnitatii Parlamentului Romaniei, precum si o sansa de a aseza puterile statului pe echilibrul pe care il dorim cu totii".

Reamintim ca procurorul general Tiberiu Nitu a trimis Senatului cererea DIICOT de incuviintare a inceperii urmaririi penale fata de Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei, pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, abuz in serviciu si complicitate la delapidare, in dosarul Romgaz.

Vosganian este acuzat de procurori ca a fortat Romgaz sa vanda gaze la preturile subevaluate pentru firmele producatoare de ingrasaminte chimice ale omului de afaceri Ioan Niculae.