VIDEO Klaus Iohannis la sedinta CSM: Unul din obiectivele majore ale sistemului judiciar trebuie sa fie ridicarea MCV / CSM si Inspectia Judiciara sa ia atitutine cand apar scurgeri nepermise de informatii in presa din dosarele penale

de Alina Neagu     HotNews.ro


Klaus Iohannis
Foto: HotNews / DP
Presedintele Klaus Iohannis conduce, marti, prima sedinta din acest an a Consiliului Superior al Magistraturii, in care urmeaza sa fie aleasa noua conducere a institutiei. Sedinta CSM a inceput la ora 10:00 cu un discurs citit de seful statului: "Unul din obiectivele majore al sistemului judiciar trebuie sa fie ridicarea MCV", a afirmat presedintele, adaugand ca "Este de dorit ca CSM si Inspectia Judiciara sa ia atitutine oricand apar scurgeri nepermise de informatii in presa din dosarele penale." Klaus Iohannis a mai spus ca "e rolul si responsabilitatea mea ca justitia sa aiba liderii corecti acolo unde am responsabilitatea sa fac numiri" si a avertizat ca "justitia trebuie exercitata cu demnitate, respect si sobrietate, nu etalata sub aspect de exotism mediatic".

Hotnews.ro a scris, luni, citand surse din cadrul CSM, ca judecatorul Marius Badea Tudose, fost coleg de generatie cu Victor Ponta, Tiberiu Nitu si Robert Cazanciuc, are cele mai mari sanse sa ajunga noul sef al Consiliului Superior al Magistraturii.Ora 12.00: Chiar inainte de inceperea alegerilor pentru conducerea CSM, Klaus Iohannis a anuntat ca se retrage de la sedinta.

Ora 11.32: Robert Cazanciuc a spus, referitor la ridicarea MCV, ca "trebuie sa asezam pe alte baze cooperarea cu UE, pe mecanisme comune cu alte tari europene. Urmind exemplul citorva state membre, sa contribuim la un mecanism valabil pentru toate statele membre".

Ora 11.00: Livia Stanciu, presedintele Inaltei Curti, a sustinut un discurs in care a amintit presiunile politice la adresa judecatorilor si procurorilor in anul 2014, dar si presiunile exercitate de "anumite trusturi de presa". Livia Stanciu i-a multumit in repetate randuri lui Klaus Iohannis pentru declaratiile legate de independenta justitiei

Ora 10:15: Klaus Iohannis citeste un discurs in deschiderea sedintei CSM: "Este un moment special pentru mine, fiind prima sedinta CSM la care particip si pe care am onoarea s-o prezidez. (...) Sitemul de justitie nu e abstract, ci e compus din oameni, iar abilitatile lor sint esentiale. (...) Un magistrat e atat de independent cat alege el sa fie. E rolul si responsabilitatea mea ca justitia sa aiba liderii corecti acolo unde am responsabilitatea sa fac numiri."

Klaus Iohannis isi citeste discursul de pe foi.


Discursul integral al lui Klaus Iohannis, rostit in deschiderea sedintei CSM
(sursa: Administratia Prezidentiala):

Stimata Doamna Presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie,

Stimate doamne, stimati domni, membri ai Consiliului Superior al Magistraturii,

Inainte de toate, vreau sa va spun, sigur, "La Multi Ani!" si un an nou 2015 cu impliniri, cu sanatate si cu realizari profesionale.

Este un moment special pentru mine, fiind prima sedinta a Consiliului Superior al Magistraturii la care particip si pe care am onoarea sa o prezidez. Sunt totodata bucuros sa va intalnesc, acum, la inceputul carierei mele prezidentiale, cand beneficiez de multa simpatie si de mai putina dezaprobare, desi sunt constient ca lucrurile se pot schimba uneori. Dar aici, intre dumneavoastra, intre magistrati, nivelul de neutralitate este mult mai ridicat chiar si la inceput, ceea ce imi da un sentiment de incredere.

Sedinta dumneavoastra de astazi este un moment de bilant, dar si o adunare electiva in care va alegeti colegii care vor conduce, pentru un an, Consiliul Superior al Magistraturii. Astfel, avand in vedere scopurile intrunirii de astazi, as vrea sa va vorbesc despre viziunea mea asupra rolului si misiunii constitutionale pe care le aveti.


In sirul notiunilor fundamentale pe care romanii le-au redefinit dupa 1989, un loc aparte il ocupa ideea de "justitie". Cu precadere insa in ultimii ani, romanii au aratat ca au inteles ca asezamantul social al natiunii se sprijina in buna masura pe justitie si ca privilegiile de care se bucura se numesc drepturi, iar aceste drepturi trebuie aparate si respectate. Aceasta este, de fapt, demonstratia ca oamenii onesti si performanti din sistemul judiciar romanesc au trezit in constiinta semenilor ideea de dreptate, un pas decisiv spre o democratie consolidata, pentru care merita cu prisosinta sa fie felicitati si incurajati.

Doamnelor si domnilor,

In calitate de presedinte, este obligatia mea constitutionala sa asigur Justitiei cadrul normativ de functionare, sa apar independenta sistemului judiciar, sa exprim asteptarile, dar si sa atrag atentia asupra unor probleme restante ori nerezolvate.

Sistemul de justitie nu este ceva abstract, ci este compus din oameni si trasaturile personale ale acestora, iar abilitatile lor sunt esentiale pentru buna functionare a sistemului. De aceea, dintre toate mijloacele prin care se realizeaza consolidarea sistemului judiciar, promovarea unor judecatori si procurori, pe criterii ce tin exclusiv de competenta profesionala, experienta manageriala si integritate, reprezinta unul dintre cele mai importante instrumente. In acelasi timp, trebuie sa stim ca niciun cadru normativ si nicio garantie incredintata de o alta putere a statului nu pot asigura independenta personala a unui magistrat, daca acesta nu isi insuseste si nu aplica ideea de independenta. Cu alte cuvinte, un magistrat este atat de independent cat alege el sa fie. Este, insa, rolul si responsabilitatea mea sa ma asigur ca Justitia va beneficia de liderii potriviti, acolo unde numirile imi revin in competenta. Mai departe insa, performanta de caz si de sistem este responsabilitatea exclusiva a acesteia.

Este de datoria mea sa arat, totodata, ca institutiile nu trebuie personalizate, identificate cu imaginea liderului de la un moment dat. Institutiile nu "apartin" conducatorilor. Doar asa ne putem feri de derapaje si manipulari, de situatii periculoase si nedemocratice. Asadar, institutiile trebuie consolidate si aparate in ansamblu, si aici ma refer la toate cele trei componente ale Ministerul Public: Parchetul general, DNA si DIICOT. De asemenea, din acelasi punct de vedere al consolidarii sistemului judiciar, opinez ca, in perspectiva regandirii si modernizarii arhitecturii institutionale a legilor sigurantei nationale si a legii CSAT, este util sa luam in discutie daca nu cumva intre membrii CSAT ar trebui sa se regaseasca si procurorul general, nu o persoana anume, ci institutia procurorului general. De asemenea, cred ca CSM, Inalta Curte si Parchetul General ar trebui sa poata avea initiativa legislativa pentru ca reprezinta institutiile de aplicare a legii, respectiv de guvernare a justitiei.

Rolul meu constitutional de mediator ma obliga, totodata, sa veghez la protejarea sistemului judiciar de orice ingerinta din partea altor puteri ale statului sau a altor entitati institutionale. Exista linii rosii a caror traversare produce o periculoasa debalansare a echilibrului in stat, iar recalibrarea constituie un proces lung si dificil. Dumneavoastra stiti cel mai bine ca, inclusiv in acceptiunea jurisprudentei Curtii Europene a Drepturilor Omului, magistratul trebuie sa judece in baza probelor, nu in baza informatiilor, indiferent de unde ar veni acestea.

Un alt obiectiv pe care il vom asuma impreuna este garantarea integritatii institutionale si functionale a institutiilor din sistemul judiciar. Aceasta este o chestiune ce tine de presedinte intrucat orice tentativa de modificare a legislatiei in domeniul justitiei trebuie sa treaca de promulgare.

Consider important de subliniat faptul ca Justitia este una din cele trei puteri ale statului, nu o supraputere. Justitia trebuie exercitata cu demnitate, respect si sobrietate, nu etalata sub aspect de exotism mediatic. In acelasi timp, Justitia se face cu respectarea tuturor drepturilor si libertatilor civile, inclusiv a prezumtiei de nevinovatie si a dreptului la imagine. Din acest punct de vedere, este de dorit ca CSM-ul si Inspectia Judiciara sa ia atitudine, potrivit atributiilor legale, la modul cel mai serios ori de cate ori apar scurgeri nepermise de informatii in presa, din dosarele penale aflate in curs de instrumentare. De asemenea, este fundamental ca mijloacele de investigare sa fie folosite in conditii de deplina concordanta cu Constitutia si cu reglementarile internationale si doar sub controlul unui magistrat judecator. Astfel, este esential ca magistratii judecatori si procurori sa exercite un control efectiv asupra proportionalitatii, legalitatii si utilitatii tuturor masurilor procesuale. Aici nu e vorba de a apara inculpatii si faptele lor de ochii opiniei publice, ci de exercitarea cu decenta a actului de justitie, de apararea principiilor care stau la baza oricarei societati democratice.

Asa cum am vazut cu totii, unii politicieni nu s-au ferit sa atace independenta justitiei. Luand in considerare aceste antecedente, ca si misiunea dumneavoastra conferita de lege, de garant al independentei justitiei, trebuie sa dovediti in continuare ca stiti sa aparati reputatia, onoarea si independenta colegilor si a sistemului in ansamblul sau. Asadar, CSM trebuie sa aiba reactii rapide si sa sanctioneze imediat orice atacuri, ingerinte, derapaje si imixtiuni in justitie, indiferent daca este vorba despre demnitari de cel mai inalt rang sau despre, de exemplu, un consilier comunal.

Cred ca este necesar, de asemenea, sa sublinez ca, atat in Constitutie, cat si in legile organice ale Justitiei, scrie foarte clar ca Justitia se infaptuieste in numele legii. Adica, nu in numele vreunei divinitati sau a vreunei persoane, entitati ori stari de lucruri. De asemenea, atat in materie civila, cat si penala, actul de justitie trebuie indeplinit intr-un termen rezonabil, in mod unitar si cu garantarea tuturor drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetatenilor.

Fiecare din puterile statului, precum si fiecare actor institutional trebuie sa se limiteze la cadrul normativ care ii este trasat prin Constitutie si prin legile statutare intr-un stat laic si nu religios, civil si nu militar. Doar astfel Romania va demonstra ca este o democratie consolidata si puternica. In fapt, toate acestea reprezinta o Romanie a normalitatii.

Doamnelor si domnilor,

2015 este al optulea an in care Romania se afla sub instrumentul instituit de Comisia Europeana, numit Mecanismul de Cooperare si Verificare. De-a lungul timpului, acesta nu a fost o sperietoare, ci un instrument util, rezultat din parteneriatul cu Uniunea Europeana. MCV-ul a generat un exemplu de bune practici la multe din elementele cheie pe justitie si sunt convins ca experienta Romaniei va fi fructificata in viitor de alte state care vor adera la Uniunea Europeana.

Au fost opt ani in care sistemul judiciar din Romania a inregistrat progrese majore in consolidarea statului de drept, sub aceasta "umbrela" institutionala. In ultimii ani insa, rapoartele MCV au constatat progrese importante realizate de aproape toate institutiile din justitie si, de aceea, cred ca este timpul pentru o schimbare.

Stimati membri ai Consiliului Superior al Magistraturii,

Astazi, aici, in fata dumneavoastra, declar cu responsabilitate ca a venit momentul, la opt ani de la instituirea MCV-ului, ca Romania sa fie evaluata cu obiectivitatea pe care o merita si sa se constate ca acele conditionalitati, sub rezerva indeplinirii carora am devenit stat membru, au fost indeplinite.

Asadar, cred ca unul dintre obiectivele majore ale sistemului judiciar trebuie sa fie ridicarea Mecanismului de Cooperare si Verificare. Pentru indeplinirea acestui obiectiv, toate institutiile din Justitie, dar si Parlamentul si puterea executiva trebuie sa isi dea concursul pentru ca, atunci cand actualul CSM si actualul Parlament isi termina mandatele, sa putem bifa impreuna aceasta reusita. In incheiere, vreau sa va incurajez - judecatori si procurori - sa va continuati munca de schimbare la fata a Romaniei. Nu va lasati intimidati, nu va lasati prada influentelor politice sau amenintarilor! Pentru ca nu exista alta sansa a acestei tari decat cu un stat de drept consolidat si cu o justitie independenta. Indiferent de natura si dificultatea obstacolelor, magistratii onesti vor avea in mine un partener loial in depasirea oricaror piedici.

Vreau sa fiti alaturi de mine, asa cum eu voi fi partenerul dumneavoastra institutional. Sa imi fiti alaturi si sa ne opunem impreuna, din toate puterile, oricaror tentative de distorsionare a realitatilor si interactiunilor specifice unui stat de drept, a unei lumi normale. Si nu ma aveti alaturi doar pe mine, ci si milioanele de cetateni care au venit la vot, in noiembrie anul trecut. In final, urez succes candidatilor inscrisi in cursa si va doresc tuturor multe impliniri profesionale si multa putere de munca! Va multumesc!


Ora 10:03: Klaus Iohannis a ajuns la sediul CSM, fara a face declaratii inaintea intrarii in sala de sedinta.

Hotnews.ro a scris, luni, citand surse din cadrul CSM, ca judecatorul Marius Badea Tudose (43 de ani) are cele mai mari sanse sa ajunga noul sef al CSM dupa alegerile de marti, el avand cel putin un vot in plus fata de contracandidatul sau, Alexandru Serban. Tudose a fost coleg de generatie cu premierul Victor Ponta, cu procurorul general, Tiberiu Nitu si cu ministrul justitiei, Robert Cazanciuc.

Plenul CSM se reuneste marti, de la ora 10:00, pentru a-si alege noua conducere, pentru functia de presedinte candidand judecatorii Alexandru Serban si Marius Tudose, iar pentru vicepresedinte, procurorul Bogdan Gabor.

Pe ordinea de zi a sedintei de marti a plenului CSM se mai afla prezentarea raportului de activitate al institutiei pe anul 2014, in mandatul judecatorului Adrian Bordea, presedinte, si al procurorului Gheorghe Muscalu, vicepresedinte.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


14111 vizualizari

 • +29 (31 voturi)    
  toate ca toate (Marţi, 6 ianuarie 2015, 10:00)

  un domn [utilizator]

  dar Varanul sa nu iasa In Frig, Lasati l la Caldura Brutariei
  • +7 (15 voturi)    
   Bravo Iohannis!!! (Marţi, 6 ianuarie 2015, 11:11)

   Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   Iohannis: "Nu exista un viitor pentru Romania decat cu o justitie independenta si un stat de drept."
   E bine Iohannis ca intelegi importanta primordiala a independentei justitiei, desi ce spui tu e mai degraba un plagiat dupa Traian Basescu...;)
   • -1 (13 voturi)    
    diferenta (Marţi, 6 ianuarie 2015, 13:09)

    mihai2013 [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

    Diferenta e ca Iohannis chiar crede in ce spune. Basescu – in timp ce spunea vorbele astea – o numea pe Bica la DIICOT si proteja cariera politica a Udrei.
   • +12 (12 voturi)    
    Fara scurgeri in presa Justitia = Zero (Marţi, 6 ianuarie 2015, 13:40)

    Argon [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

    Citat Iohannis: "CSM si Inspectia Judiciara sa ia atitudine cand apar scurgeri nepermise de informatii in presa din dosarele penale".

    Fara interceptari publicate in presa orice arestare a unui politician sau afacerist cit de cit cunoscut, efectuata de DNA sau alta institutie abilitata, ar parea arbitrara si motivata de razbunare din partea celor care controleaza justitia.

    Imaginati-va ca Viorel Hrebenciuc si fiul sau erau ridicati si bagati la arest in plina campanie electorala si nu se comunica motivul clar al introducerii lor dupa gratii. Majoritatea am fi ramas cu impresia existentei unei manevre politice pure, un atac de razbunare arbitrar si fara justificare serioasa din perspectiva faptelor comise.

    Este adevarat, in mod teoretic ziarele nu ar putea obtine informatii decit din sala de judecata a unui proces public insa un om cu mare putere financiara va reusi sa nu ajunga acolo atita vreme cit presiunea asupra justitiei este zero din partea unei prese care nu stie pentru ce fapta concreta a fost arestat respectivul.
  • +3 (3 voturi)    
   da da (Miercuri, 7 ianuarie 2015, 6:44)

   FLORIO [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   Scurgerile de informatii din justitie nu sunt bune!!!!!!Dar scurgerile de informatii si de ameintari din puscarii sunt ok Domnule presedinte? Din momentul in care toti puscariasii il lauda pe Klaus nu mai am incredere in el dar nici nu am avut vreodata. Ar trebuii sa se distanteze imediat de hoti sa bage votul electronic si mai vedem dupa aceea.
   Cred ca trebuie sa iesim in strada sa-i amintim sasului ca nu de aia l-am ales sa faca masa rotunda cu psd si sa bage pumnul in gura justitiei si presei.
 • -6 (32 voturi)    
  scandalos (Marţi, 6 ianuarie 2015, 10:43)

  Mazeta [utilizator]

  Păi ce o să facă presa independentă fără scurgerile de informații din justiția și mai independentă? Va trebui ca ziariștii să iasă din redacție?
  • +9 (19 voturi)    
   da (Marţi, 6 ianuarie 2015, 11:25)

   FLORIO [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Asta e una calda una rece. N-o sa mai auzim nimic? Pumnul in gura? Ce il deranjeaza? Ciudat .....
  • +21 (23 voturi)    
   Asta e pe stil USL... (Marţi, 6 ianuarie 2015, 11:48)

   Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Aceasta declaratie loveste drept in dreptul la informare. Culmea, Victor Ponta si PSD vor exact acelasi lucru, avand si o lege care vrea sa puna stavila acestor informatii privind faradelegile politicienilor...
   • -4 (16 voturi)    
    unde esti tu, Base Doamne... (Marţi, 6 ianuarie 2015, 13:18)

    Gustav666 [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

    Mai, mai, cat va lipseste circul si marlania lui Basescu...
    Si da, sunt total de acord ca vinovatia pentru scurgerile de informatii in presa sa fie incadrata penal. Pentru ca si procurorii pot gresi, chiar fara intentie, dar prin publicarea unor informatii din dosarele aflate in faza de cercetare se pot distruge familii, destine, cariere, in cazul infirmarii acuzatiilor.
    Si am avea deja cateva exemple...
    • +13 (15 voturi)    
     maestre Gustav .... (Marţi, 6 ianuarie 2015, 13:46)

     urob [utilizator] i-a raspuns lui Gustav666

     libertatea presei este una dintre pietrele de temelile a oricarei tari doritaore de o democratie functionala.
     Evident ca exista anumite informatii care nu trebuie cunoscute de publicul larg,dar acuzatiile aduse de catre procurori unor anumiti suspecti de fapte de coruptie nu cred ca trebuie sa se inscrie in acest gen de informatie.
     Dl Presedinte uita ca a ajuns acolo unde e tocmai pentru ca s-a erijat in aparatorul Justitiei.Dar primul aparator al Justitiei sintem NOI,ELECTORATUL ROMAN.El este doar exponentul nostru in politica de varf.
     Avem nevoie sa stim ce se intampla,chiar daca asta deranjeaza "carierele" frumoase ale unor parlamentari,minstri actuali si fosti sau alesi locali.
     Fara presiune publica Justitia nu ar fi ajuns aici si nici nu va continua pe acelasi drum.Iar noi TREBUIE sa stim ce se intampla.
     Cine nu vrea sa junga in oprobiul public ,sa nu-isi bage degetelele in borcanul statului sau al altuia!
     • -3 (9 voturi)    
      scurgerea de informatii (Marţi, 6 ianuarie 2015, 14:52)

      Mihai IonTurcu [anonim] i-a raspuns lui urob

      din dosarele penale in presa sunt un mijloc de manipuare a opiniei publice si o incalcare a coduui de procedura. Scurgerile nu sunt vreodata nevinovate ci tintite.
    • +10 (10 voturi)    
     alt expert? (Marţi, 6 ianuarie 2015, 16:15)

     cinic [utilizator] i-a raspuns lui Gustav666

     in care tara cu apa calda mai exista asa ceva? sau te inspiri de la Putin si Castro?
     ia citeste SUN in UK, der Spiegel in Germania sau Le Figaro in Franta....
     Presa pune presiune pe alde Nitu sau Cazanciuc sa nu musamalizeze.....
 • +19 (33 voturi)    
  Noul Presedinte (Marţi, 6 ianuarie 2015, 10:54)

  dani_77 [utilizator]

  Presedintele K.I. ne-a citit un mesaj scris frumos, gen "sa fie bine ca sa nu fie rau". A fost mai plicticos decat cuvantarile lui nea Nicu.
 • +15 (23 voturi)    
  da (Marţi, 6 ianuarie 2015, 11:21)

  baronul stanganbuch [utilizator]

  aia era problema, scurgerile din presa, asta il deranjeaza pe johannis. Iar procurorul general in csm, e bine atit timp cit e un nitu. Bine pentru ponta, johannis si grupurile infractionale organizate pe care le reprezinta, adica pdsr si pnl.
 • +18 (22 voturi)    
  BINE SI LA VARA CALD ! (Marţi, 6 ianuarie 2015, 11:37)

  fosta zoezoe [utilizator]

  Domnilor consilieri, aveti idee ca justitia trebuie sa lucreze pentru creearea condititiilor care sa conduca ca ridicarea MCV si nu ridicarea MCV !
  Dle Iohannis v-a trecut pe langa cap ideea ca uneori procurorii care instrumenteaza dosare impotriva unora ca turnatorul, nascase au avut nevoie de astfel de "scapari"in presa pentru a se apara ei sau cauzele de interventii ??!!
  De cele mai multe ori o propozitie dintr-o srenograma poate fi mai relevanta decat tot restul dosarului pentru aflarea adevarului.....Interventia presei sub aspectul transmiterii acestor informatii nu a fost decat benefica iar noi cetatenii am invatat sa facem diferenta intre iformatia din dosar si comentariile pe marginea lor......Daca crede dnul Iohannis ca suntem incapabili sa digeram asa ceva si se alatura visului psd&haita de a trage perdeaua asupra CORUPTIEI, ii prezic ca trebuie sa aibe noroc sa-si incheie mandatul.La termen.
  • -3 (11 voturi)    
   Justitia trebuie facuta intr-un singur loc (Marţi, 6 ianuarie 2015, 12:21)

   CatalinBanu [anonim] i-a raspuns lui fosta zoezoe

   In instanta si nu la televizor. Chiar dacă exista tertipuri, acestea nu trebuiesc trecute in obiective.

   In ce lume in care justiția este apreciata, scurgerile in presa sunt un instrument?

   Avem nevoie de justiție funcționala atât pentru procurori, cât si pentru avocați sau cetățeni de rând.
   • +4 (6 voturi)    
    raspuns (Marţi, 6 ianuarie 2015, 12:51)

    ubu [utilizator] i-a raspuns lui CatalinBanu

    In ce lume in care justitia e apreciata? Pai, tocmai, ca la npoi justitia nu e apreciata! De asta e nevoie de scurgerile astea, pentru a se proteja justitia, odata facute pubnlice anumite informatii.
 • +13 (15 voturi)    
  e bine sa fie eliminate si scurgerile (Marţi, 6 ianuarie 2015, 11:48)

  nash pandelica [utilizator]

  dar mai inati ar trebui eliminate ..scursorile din justitie.

  mda, n'a spus nimic nou fata de ce a zis si base, numai ca base era mai nuantat, mai pe intelesul si a celor ce motzaie, la astfel de adunari.
 • +15 (23 voturi)    
  inca o dezamagire ..... (Marţi, 6 ianuarie 2015, 11:50)

  ggeo [utilizator]

  mutulica a citit sarguincios ce i-a pus in fata mihalache & co....si ce-a iesit ? : batista pe tambal cu ce se afla in dosare , adica prima dorinta a lacustelor usliste...
  Fratilor , cu durere va anunt ca iar ati luat plasa...poate ne-o ajuta D-zeu , ca singuri suntem prea prosti s-o facem...
  • -3 (17 voturi)    
   sasasa (Marţi, 6 ianuarie 2015, 11:55)

   Alo? [utilizator] i-a raspuns lui ggeo

   Eu am impresia ca o mare parte din cei ce comenteaza p-aici sunt batuti in cap.

   Si acum exista o lege care impiedica scurgerile de informatii din dosarele procurorilor, din pacate nu se aplica.

   Din momentul in care un dosar ajunge pe rolul unei instante el devine public si poti sa te informezi cat vrei... informat mic si pufos..
   • +7 (13 voturi)    
    praf in ochi .. (Marţi, 6 ianuarie 2015, 12:48)

    ggeo [utilizator] i-a raspuns lui Alo?

    singurii batuti in cap de aici sunt cei ce se lasa manipulati de alde tine...
    problema penalilor e scurgerea informatiilor in faza de cercetare , ceea ce le diminueaza drastic posibilitatea de a-si rezolva problema pe sest...
    panimaish sasha ?
    • -2 (4 voturi)    
     Te-ai intrebat vreodata (Marţi, 6 ianuarie 2015, 15:06)

     siska [utilizator] i-a raspuns lui ggeo

     daca nu poate fi si contrariul ? Ca anume "scapari" ale unor informatii pot folosi si la gasirea unor "binevoitori" care sa "ajute" la demontarea lor ? Daca citeai discursul si nu numai inceputul articolului, poate te loveai ( si tu si alti destepti de pe aici ) de o fraza interesanta (imi permit sa scriu cu litere mari anume cuvinte) :"ori de cate ori apar scurgeri NEPERMISE de informatii in presa, DIN dosarele penale aflate IN CURS de instrumentare". Sincer mi se pare ca asta apara mai multe drepturi printre care (macar teoretic) prezumtia de nevinovatie. Va cred ca multora le place latrina 3 si gadea cu echipa lui dar zau ca uitati un lucru: sintem in Romania, iar presa romaneasca e departe de a fi corecta, impartiala, etc. Nu mai mult de o luna in urma toti cititorii de pe aici injurau antena 3 ori de cite ori se lega de base si terenurile lui de la Nana, iar acu' va basicati cu "independenta presei" ? Si, citind articolul, nu mi se pare ca e scris undeva ca e interzis presei sa se ocupe de cazurile mari si mediatizate, ci ca vrea sa se impiedice scurgerile de informatii care pot fi folosite si mai ales DEFORMATE in functie de interesele fiecarei agentii de presa ( vezi voiculescu, dan diaconescu, etc.) !
     • +3 (3 voturi)    
      avocat!!! (Marţi, 6 ianuarie 2015, 16:19)

      cinic [utilizator] i-a raspuns lui siska

      avocatul anchetatului cunoaste de la bun inceput dosarul. Daca crede ca-si ajuta clientul face scurgeri in presa .....
 • +13 (21 voturi)    
  mutulica... (Marţi, 6 ianuarie 2015, 12:07)

  demaGOGU [utilizator]

  ...nu e atat de redus pe cat se specula: taci si face(jocul penalilor-papushari)
 • -2 (10 voturi)    
  Voi înțelegeți ce scrieți? (Marţi, 6 ianuarie 2015, 12:09)

  Encounter [utilizator]

  Scurgerile din dosare favorizează de obicei urmăritul. Cu presa nu are nimeni nimic, de unde ați scos-o cu atacul la libertatea presei? Însă când urmăriți află din presă detalii despre ce au procurorii de gând e o problemă. Sau nu o vedeți?
 • +11 (15 voturi)    
  Mai e pina atunci (Marţi, 6 ianuarie 2015, 12:17)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Jistitie adevarata fara MCV: atunci cind plagiatorii vor suporta consecinte, cind se va afla adevarul despre revolutie si Iliescu va fi judecat, cind se va afla adevarul despre Bancorex si toti securistii care au jefuit Romania dupa 89 vor fi condamnati. Pina atunci, sunt doar vorbe
 • +9 (13 voturi)    
  mda.. (Marţi, 6 ianuarie 2015, 12:47)

  ToXRM [anonim]

  a inceput si KI s-o dea de gard... sper ca nu uita cum a fost pus la Cotroceni, si ar trebui sa isi ia consilieri mai cerebrali, care sa-i arate marsul multimii pe Kiseleff la sediul PSD cand a facut prostii partidul... cum sa ridici MCV-ul intr-o tara pe locuri fruntase ale coruptiei ? cand deja in Parlament exista zeci de penali dovediti dar fara acord de anchetare... ori vorbeste pentru linistirea coruptilor, ori e inconstient,
 • +9 (13 voturi)    
  in concluzie (Marţi, 6 ianuarie 2015, 12:53)

  ubu [utilizator]

  E clar de partea cui e iohannis, aceleasi teme predilecte ale PSDului si ale lui Ponta: MCV, scurgeri de informatii, oamenii sunt indepemndenti, nu sistemul!
  Pardon, ne-am luat teapa!
  Subtil, subtil, iohannis face jocul penalilor.
 • +4 (8 voturi)    
  Liniste! (Marţi, 6 ianuarie 2015, 12:55)

  mcv [utilizator]

  Faceti ce vreti, ca io nu ma bag: "performanta de caz si de sistem este responsabilitatea EXCLUSIVA a acesteia"(a justitiei). La asta se reduce tot discursul CITIT.
  D- le Iohannis, TARA asta are un MCV, "care mcv", este responsabilitatea TARII sa- l inlature. D-voastra, va extrageti din treaba asta?
  Vad ca da. Justificat, dpdv, caci am devenit o tara fara coruptie. N-a existat cuvantul CORUPTIE pe biletelul primit de d-voastra spre citire...
 • +5 (11 voturi)    
  Press sa nu stie cine a furat si cat (Marţi, 6 ianuarie 2015, 13:04)

  verid [utilizator]

  Atata timp cat se intalneste saptamanal cu un infractor,care legifereaza in interes prorpriu,nu ma poate convinge.
 • +5 (9 voturi)    
  Indicatii pretioase, conform asteptarilor! (Marţi, 6 ianuarie 2015, 13:14)

  hotnewsfil [utilizator]

  Iohannis a cerut ca un magistrat sa nu personalizeze actul de justitie, postul pe care acesta il ocupa in justitie, astfel incat sa nu mai existe discrepante intre deciziile date pentru cazuri identice sau foarte asemanatoare.
  Oare, este posibil?
  Decizia unui judecator nu se bazeaza numai pe aplicarea riguroasa a prevederilor constitutiei si ale codurilor (penal si civil).
  Decizia se bazeaza pe volumul si calitatea probelor pe care reuseste un procuror (avocatul aparator al legii!) sa le puna la dispozitia judecatorului
  Romanii (strabunii!) ne-au invatat ca:' fara o acuzare corecta, nu poate exista o judecare corecta'.
  Judecatorul trebue sa asculte si martorii celor doua parti, precum si avocatii acestora, unii extrem de abili, toti acesti factori ingreunand mult luarea unei decizii corecte de catre un judecator sau altul, ambii pusi in fata acelorasi probe si martori.
  Asadar, judecatorul este 'un interpret' al unei partituri extrem de compleze (uneori schimbatoare in timpul in care interpretul -judecatorul in cauza- interpreteaza respectiva opera (partitura).
  Este iluzoriu, nerealist, sa ne imaginam ca pot exista doua interpretari identice, ale doua personalitati firesc diferite una de alta.
  Realitatea este complexa, nuantata, nu poate fi cuprinsa integral si corect, intr-un discurs simplist.
  Iohannis a mai subliniat (indicatie pretioasa!) ca trebue sa nu existe 'o suprematie' a justitiei asupra celorlalte doua mari puteri ale statului : legislativa si executiva'.
  Asa ar fi bine intr-o democratie in care functioneaza corect statul de drept, intr-o tara neotravita de coruptie, necondusa de borfasii din puscarii si din diverse culise, in care politicienii, in primul rand parlamentarii, sunt cinstiti si profesionisti de marca.
  Aceasta cerinta utopica a lui Iohannis este ceea ce revendica parlamentarii si guvernantii : sa nu se amestece justitia in treburile lor, sa isi faca ei ordine,din interior.
  Pe prcursul citirii, Klaus intreba, din ochi : ce ziceti, va place?
  • +2 (2 voturi)    
   Super politicieni nostri sa nu fie deranjati (Marţi, 6 ianuarie 2015, 21:46)

   ty [utilizator] i-a raspuns lui hotnewsfil

   Sperantele multor borfasi de la noi au renascut prin folosirea de Iohanis a cuvintului superjustitie. Uni ii ridica deja osanale.
 • +10 (14 voturi)    
  dezamagire (Marţi, 6 ianuarie 2015, 13:44)

  floriniulian [utilizator]

  Iohanis a inceput-o rau cu stingu....faptul ca ignora in continuare societatea civila inconjurindu-se de tot felul de lichele drept consilieri care ii scriu tot felul de fituici cu idei si interese obscure pe care Iohanis le asimileaza fara sa le gindeasca arata ca vom avea parte de o mare dezamagire.....iar acest lucru s-a vazut si azi la CSM cind vezi tu doamne marea problema cu scurgerile unor informatii din dosare in presa....care este problema?este ceva de ascuns?se pare ca da....dl.Iohanis ar vrea aceste dosare ascunse pentru a fi manevrate de tot felul de jocuri de culise fara sa mai existe nici un fel de presiune din partea publicului pe acei judecatori sau procurori care ar putea fi corupti....nu v-ati gindit dl.Iohanis ca asta e singurul sprijin pe care un procuror/judecator onest il poate avea in fata unui sistem corupt si mafiot cu interese transpartinice?
  Oricum, deja imi pare rau ca v-am votat...nu mai am nici un fel de asteptari de la dumneavoastra..
  • +2 (2 voturi)    
   Campaniile mediatice impotriva justitiei (Marţi, 6 ianuarie 2015, 21:50)

   ty [utilizator] i-a raspuns lui floriniulian

   isi au o contrapondere si in "scurgerile unor informatii din dosare in presa"
   Despre campaniile mediatice impotriva justitiei unde ne va vorbi dl. presedinte?
  • +2 (2 voturi)    
   dosare (Marţi, 6 ianuarie 2015, 22:59)

   tdr [utilizator] i-a raspuns lui floriniulian

   Are si KI niste dosare ascunse de madam kovesi .Le caut si vi le scriu .
 • +5 (5 voturi)    
  I-aș aminti acestui domn, (Marţi, 6 ianuarie 2015, 16:44)

  marius v [utilizator]

  cu totul și cu totul întâmplător, președinte că unul dintre momentele forte ale acelei campanii electorale leșinate a fost cel în care a dat citire listei de penali din PSD. Acea listă era întocmită inclusiv pe baza ”scurgerilor” de informații din dosarele nefinalizate.
  Totuși, nu pot fi supărat pe domnia sa. Nu l-am votat, așa cum nu l-am votat nici pe Ponta. Supărat sunt pe populația românească, fiindcă m-a pus IAR în fața unei alegeri imposibile.
 • 0 (0 voturi)    
  Presedintee citeste discursul... (Miercuri, 7 ianuarie 2015, 8:26)

  Mihai IonTurcu [anonim]

  In situatia in care fiecare cuvand pe care- rosteste este intors pe toate fetete este foarte bine ca-si citeste dicursu. Ge glumite si piruete retorice suntem satui.


Abonare la comentarii cu RSS

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by