Prezumtia de nevinovatie trebuie aplicata in cazul deputatului UDMR, Laszlo Borbely, a declarat la RFI presedintele Uniunii, Kelemen Hunor. Camera Deputatilor a respins miercuri cererea de incuviintare a urmaririi penale in cazul fostului ministru al Mediului.

Kelemen HunorFoto: Agerpres

Kelemen Hunor declara ca "poate, cei care au studiat dosarul si cei care au avut acces la dosar nu erau foarte ferm convinsi ca acel denunt care a aparut in dosar in plus are legatura cu vechiul caz si este convingator".

Intrebat ce efecte va avea votul de miercuri, liderul UDMR a raspuns: "In acest moment nu cred ca are vreun efect. Asa cum acum doi ani a fost un vot asemanator si nu a fost nimic spectaculos, nu s-a intamplat nimic spectaculos, nici acum nu cred ca se va intampla. Sigur, comentatorii politici si cei care analizeaza aceste evenimente din Parlament unii vor spune ca nu e bine, altii vor spune ca daca nu au existat elemente suficiente si a fost doar un denunt care nu are legatura cu cazul, atunci era de asteptat un astfel de vot, dar prea mult eu nu as insista pe acest vot de ieri, nu am ce spune in plus".

Intrebat daca Parlamentul nu s-a transformat in ultimii ani intr-o instanta care stabileste daca un parlamentar este sau nu vinovat, Kelemen Hunor a raspuns: "Nici nu a zis Parlamentul acest lucru, nici in cazul doamnei Udrea sau in alte cazuri unde a dat unda verde la solicitarea procurorilor, nu a spus ca este vinovat sau nu este vinovat omul, nu este o instanta".

Citeste in intregime pe rfi.ro.