Traian Basescu afirma, intr-o postare pe pagina de Facebook, ca "Dupa decizia ICCJ de redeschidere a dosarului 13-15 iunie '90 o armata de propagandisti s-a repezit pe televiziuni, radiouri si in mediul virtual sa acuze ca eu am blocat si dosarul revolutiei si dosarul mineriadei din 13-15 iunie." Fostul presedinte al Romaniei subliniaza ca, in opinia sa, "Orice eforturi ar face, si cu adevarat le face, justitia nu va fi pe deplin credibila pina cind nu va da o solutie celor doua dosare."

Traian BasescuFoto: Presidency.ro

"In cei 10 ani de mandat au fost trei procurori generali: Ilie Botos (nu l-am numit eu), Laura Codruta Kovesi si Tiberiu Nitu. Nici unul dintre ei nu a gasit resursele morale sa spuna, "nu este adevarat, presedintele Basescu nu ne-a cerut niciodata sa inchidem dosarele, aceasta a fost o decizie a procurorului X cu urmatoarea motivatie.....". Altfel oameni extrem de sensibili care la orice cuvint rostit in spatiul public cer CSM sa le apere reputatia", adauga Traian Basescu.

Fostul presedinte Traian Basescu a afirmat joi ca nici Ilie Botos, nici Laura Codruta Kovesi si nici actualul procuror general Tiberiu Nitu nu au reusit inca sa faca lumina in dosarul Revolutiei, afirmand ca "oricat ar fi de binevoitori procurorii generali, exista ceva in spatele lor care blocheaza acest dosar". "Revolutia a fost confiscata de catre linia a doua comunista", a spus Basescu.