Premierul Victor Ponta reactioneaza, intr-o postare pe Facebook, la trimiterea sa in judecata in dosarul Turceni-Rovinari, afirmand ca "singura problema a tarii este obsesia unui procuror total neprofesionist in a se afirma in cariera inventand si imaginand fapte si situatii neadevarate din urma cu 10 ani".

Victor Ponta (foto arhiva)Foto: Agerpres

Ponta nu adreseaza direct subiectul trimiterii sale in judecata, ci face o trimitere la procurorul care se ocupa de dosar, intr-o postare in care vorbeste despre scenariul de viitor previzionat de FMI pentru Romania, acuzandu-l ca inventeaza si isi imagineaza "fapte si situatii neadevarate din urma cu 10 ani", cu scopul de a se afirma in cariera.

"In trei ani Romania va depasi economic mai multe tari europene - spune FMI! Cred cu tarie ca acest lucru este realizabil, prin munca romanilor si printr-o guvernare eficienta (si atunci, in 2018, ne vom gandi ca nu au fost rele timpurile in care economia creste, salariile si pensiile la fel, absorbim fonduri europene si ajutam Republica Moldova, iar singura problema a tarii este obsesia unui procuror total neprofesionist in a se afirma in cariera inventand si imaginand fapte si situatii neadevarate din urma cu 10 ani :) )!", acrie Ponta pe Facebook.

DNA l-a trimis in judecata pe Victor Ponta in dosarul privind contractele de consultanta de la Turceni si Rovinari. DNA il acuza pe premierul Ponta de trei infractiuni:fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 infractiuni),complicitate la evaziune fiscala, in forma continuata sispalarea banilor.

In acelasi dosar, DNA i-a mai trimis in judecata alaturi de Ponta peDan Sova, Laurentiu Ciurel (seful Complexului Oltenia) si alti doi directori de la complexul energetic. DNA a facut anuntul in timp ce premierul se afla in sedinta CSAT de la Palatul Cotroceni.