Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului, a declarat joi ca CSM are un "comportament autist", potrivit Agerpres. El a criticat si presupusele "derapaje, abuzuri si excese" din lupta anticoruptie, in cadrul unei dezbateri pe care a organizat-o sub titlul "Guvernarea reprezentativa si separatia puterilor sub imperiul democratiei".

"Orice afirmatie este considerata un atentat la independenta Justitiei si de aici decurge si comportamentul lor, care este unul autist", a spus Tariceanu despre CSM.

"Situatia pe care noi am discutat-o aici, si vi se pare ca este dezechilibrata din punct de vedere al prezentei si asa este, nu este aceea legata de amploarea masurilor de combatere a coruptiei luate de DNA cu ajutorul neprecupetit al SRI. Pe mine ma deranjeaza ce vad, ma deranjeaza pentru ca si imaginatia mea este depasita cand vad care este nivelul coruptiei in Romania, la toate nivelele. La nivel politic, in administratia centrala si pana jos de tot. Deci nu acesta este lucrul care ma preocupa, pentru ca aceasta operatiune este necesara. Pe mine ma preocupa ceea ce inseamna dincolo de acest fapt, derapajele, abuzurile, excesele", a mai spus Tariceanu, citat de Agerpres.

El a criticat si absenta de la evenimentul pe care l-a patronat a reprezentantilor CSM si ai Curtii Constitutionala, dar si absenta unor lideri politici importanti, care "au evitat sa vina", desi acestia ar fi fost invitati.

Cu o zi inainte, Tariceanu facuse declaratii si mai dure la adresa justitiei, despre care a spus ca a fost folosita ca "arma politica" cu scopul preluarii puterii prin eliminarea adversarilor politici, iar dosarul in care premierul Victor Ponta este trimis in judecata reprezinta un "exemplu relevant".