Calin Popescu Tariceanu a atacat din nou procurorii DNA in discursul sustinut in parlament cu ocazia motiunii de cenzura a PNL. "Sper sa nu ajungem in situatia in care sa cerem permisiunea procurorilor in legatura cu oportunitatea unei decizii politice. Separatia puterilor in stat inseamna echilibrul intre puteri, ma intreb daca puterea judecatoreasca nu s-a transformat intr-o super putere, dincolo de ceea ce isi doreste Constitutia", a spus Tariceanu.

"Puterea judecatoreasca inseamna numai judecatori, Ministerul Public nu face parte din puterea judecatoreasca, sunt sub autoritatea Ministerului Justitiei. Procurorii sunt agenti ai statului si sunt putere executiva.... Parlamentul ce face? Nu modifica legile. Avem nenumarate articole din Codul de procedura penala declarate neconstitutionale, si nu se modifica in parlament pentru ca s-a dat ucaz sa nu ne atingem de coduri", a mai spus presedintele Senatului, membru al coalitiei de guvernare in calitate de presedinte al ALDE.

"Procurorii DNA si DIICOT au statut de Inalta Curte fara sa dea un examen. Cei din DNA SI DIICOT sunt la discretia sefilor lor. Si ne intrebam de ce risca abuzuri. Legea trebuie sa intervina", a mai spus Tariceanu.